Graczyk 01.02.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 mówią ze minimum 8 cm czyli 2X4 cm na przekładkę. Mówią też że powyżej 12 to nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 01.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Proszę powiedzcie jaką grubość styropianu (jeśli stosowaliście) do ocieplenia podłogi na gruncie stosowaliście? ja w projekcie miałem 6cm ... dałem 8cm chciałem 10cm ... ale zrobiłem za nisko nadproża na ścianie nośnej i nie zmieściłbym drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 01.02.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Proszę powiedzcie jaką grubość styropianu (jeśli stosowaliście) do ocieplenia podłogi na gruncie stosowaliście? ja w projekcie miałem 6cm ... dałem 8cm chciałem 10cm ... ale zrobiłem za nisko nadproża na ścianie nośnej i nie zmieściłbym drzwi Dobry kompomis . Ja chyba dam 8+2 cm mata na układanie podłogówki a jedyne drzwi z jakimi będzie mały problem to wejściowe. Jedna rzecz wydaje się ważniejsza a mianowicie jakość styro. Tutaj musi być bardzo dobry aby nie usiadł za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 01.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dori Dzisiaj musi dojść nazwisko gościa od ziemi:-) Wczoraj niestety nie wpisałem nic w temacie i komp pewnie informował mnie tak samo jak dzisiaj ale pomyslałem sobie czego ten mi tu zawraca, z maszyną na razie nie będę gadał bo nie mam czasu to się kretyństwo uparło i nie puściło wiadomości. Dzisiaj za to go odkurzyłem i przeprosiłem za mój brak powagi. Kero mogę prosić o dane gościa od ziemi , znajomy szuka działki w cenach dla ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 01.02.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ja zamierzam użyć FS20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 01.02.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Robert_es Mapke dostałem dzięki! mam nadzieję, że położenie wszystkich na mapce zgadza się rzeczywistością. ... będę dzisiaj na spacerku z moim synem ... chwilę po 18 skieruję się pod szkołę ...będzie okazja pogadać Nie będę wchodził do sali ... będę krążył w okolicy bo to spotkanie dzisiaj prawda?? Robuś a junior nie zmarznie, jak tak będziesz biegał obok, możesz wejśc nie wiele cieplej, ale nie wieje :P a tak poza tym to nie byłam przy tablicy ogłoszeń, ale potwierdzam że ma to być dzisiaj, kogo możemy się spodziewać, wstępnie ja i Robuś, wiem że Kole i Gacusie też przylecą pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 01.02.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Proszę powiedzcie jaką grubość styropianu (jeśli stosowaliście) do ocieplenia podłogi na gruncie stosowaliście? ja w projekcie miałem 6cm ... dałem 8cm chciałem 10cm ... ale zrobiłem za nisko nadproża na ścianie nośnej i nie zmieściłbym drzwi Dobry kompomis . Ja chyba dam 8+2 cm mata na układanie podłogówki a jedyne drzwi z jakimi będzie mały problem to wejściowe. Jedna rzecz wydaje się ważniejsza a mianowicie jakość styro. Tutaj musi być bardzo dobry aby nie usiadł za dużo. u nas jest 2x5cm naprzemiennie, a tam gdzie podłogówka to inaczej, bo jest styropian z ekranem i rurki i to daje 10, ale chyba muszą być 4cm na matę i rurki, mata 2cm i rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 01.02.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 mówią ze minimum 8 cm czyli 2X4 cm na przekładkę. Mówią też że powyżej 12 to nie ma sensu. właśnie też słyszałam że powyżej jakiejś grubości (nie pamiętam czy to 12mm) właściwości są te same a ekonomia wskazuje nie zwiększanie do niewiadomych grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczysław 01.02.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ... a jesteś zdecydowany na pallets ?? (ktoś wcześniej pisał, że kiepsko z jakością i kaloryczością tego opału) Ten piec może ciągnąć na pellecie i ekogroszku. A jest o tyle ciekawy, że w trybie pellet ma zapalarkę i tak sobie wykombinowałem, że zimą będzie wsuwał ekogroszek, a latem grzanie c.w.u. będzie jechał na pellecie. W/g instalatora, altem zużywa na to ok 200 kg pelletu na miesiąc. Pzdr. Marczysław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cookiez 01.02.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Wielkie dziięki za rady. Jutro zaczynam dzwonienie i zbieranie ofert już na serio i na poważną skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cookiez 01.02.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ...ze swoich doświdczeń mogę tylko powiedzieć że zawiodłem się na TOM BUDzie z Osielska, gdzie poczułem się dwukrotnie /delikatnie mówiąć/ olany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.02.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 witam wszystkich budujemy nasze domostwo w osielsku /niedaleko szkoły/ i jestesmy na etapie poszukiwania dachówki, stąd mam pytanie do ludzi dobrej woli o miejsca pewne i sprawdzone (zasadniczo chodzi o reklamacje potłuczonych sztuk) i zarazem ugodowe na negocjacje cenowe właściwe juz jestesmy zdecydowani na robena sredzka falista ale zawsze pozostaje otwarta furtka... Polecam CEGPOL ul. Mińska (Bydgoszcz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.02.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Proszę powiedzcie jaką grubość styropianu (jeśli stosowaliście) do ocieplenia podłogi na gruncie stosowaliście? Hm dzisiaj męczyłam forumowych znajomych o to samo. Ja dam (chyba) 4+5 plus systemowy pod podłogówkę + wylewka + płytki to powinno mi wyjść 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 01.02.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Graczyk Dziekuje za radę, zobaczę co da się zrobić Ja zamówiłem beton komórkowy (tak to sie teraz nazywa) u gościa w zielonce IZOHURT. Kupilem w grudniu, przechowa do maja. Ogólnie słyszałem o nim bardzo dobre opinie i ceny też ma ludzkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 01.02.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Ja tam kupiłem pustaki szalunkowe. Też mi przetrzyma do dnia bliżej nieustalonego na obecną chwilę.Przy okazji zapytałem luźno o cenę BK i strzelił mi na teraz 7,6PLM za "24" z tym tylko, że termin umówiony musi być bardzo sztywno - czyli ustalony musi być już dzisiaj dokładny termin odbioru a to trochę trudno dzisiaj przewidzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 01.02.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 No ja w grudniu zaplacilem 6,60, ale słyszalem ze sa hurtowibie ktore żadają ponad 9zł i transport bez wyładunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 01.02.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 a moze ktoś wypowie się jakie macie doświadczenie z oknami, teraz chyba wszyscy sa w świetlicy na spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 01.02.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 mam nadzieję, że położenie wszystkich na mapce zgadza się rzeczywistością. Zapewnie niektórzy (hehe... jak My) poprawili troszkę (albo poprawią) lokalizacje na mapce.. Jak już dostaniesz od wszystkich zwrotne odpowiedzi, czy się zgadzają z lokalizacją czy nie, to proszę roześlij potem mapkę z wszystkimi poprawkami... Wielki dzięki RoberEs!!! Pzdr Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 01.02.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Słuchajcie - gdybyście wszyscy się wstawili na zebraniu w świetlicy to mielibyśmy już nowego sołtysa ... Pozdrawiam Gacusia Robertsa i Alexów. Dziękuję za spotkanko i miły wieczór. Oczywiście uściski dla pozostałych - i zachęcam do wspólnych spotkań To lepsze niż terapia AA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 01.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Horatio o oknach to już kilka razy pisaliśmy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts