aka z Ina 05.02.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Kero-jaka masz powierzchnię samemu dachu?Dach skomplikowany, czy np dwuspadowy?Czy tu mówisz o gotowych elementach tzw kratownicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 05.02.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A tak w ogóle sąsiad kiedy zaczynacie?? No jeszcze troszke Końcówka marca jak sie uda, zresztą sama zobaczysz jak zaczne jakąś szopke zbijać... Strasznie mi sie pali, ale non stop jakieś opóźnienia w stylu babka z urzędu ma urlop. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 05.02.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Skoro mowa o stropie drewnmianym czy nie to powiem jaką mam wycenę na więźbę dachową wykonywaną w technologii "Mitek" gdzie całość konstrukcji wraz ze stropem drewnianym wyceniono mi przy powierzchni budynku ok 240m2 z poddaszem nieużytlkowym, dom w kształcie "L" na kowtę 14 900PLN netto. Ja mam dachu 254m i firma z grupy Mitek znajdująca się w Łochocinie koło Włocławka wyceniała mi więźbe i strop na 32 tys (poddasze użytkowe) więc dałem sobie spokój. A tobie gdzie wyceniali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 05.02.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 aka z Ina nie znam dokładnie powierzchni dachu ale jest to około 400mkw.Tak jak pisałem dach w kaształcie "L" z jednym wykuszem, z jednym nie wiem jak nazwać ale to kretyństwo nad wejściem i końce dachów (szczyty) też pochylone a nie opierane na ściance w kształcie trójkąta.Nie umiem wklejać rysunków ale może jak syn wróci to coś wklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 05.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Marcin z Bydzi mnie wycaniała Tuchola ale zwróć uwagę, że ja podaję cenę netto i wyłącznie za wykonanie więźby. Montaż chcę wykonać sam. w Związku z tym, że bez ich wykonawstwa to VAT bedzie 22% ale to i tak taniej niż oni chcą za zmontowanie. Za monbtaż chcieli 10 200 netto to daje 10 900 bruttto. Tyle to ja nie potrzebuję na montaż. Za dzwig zapłacę ok 1000 plus jakiś szpec ze 2tyś tak myślę.Ale to są dopiero moje szacunki - zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Skoro mowa o stropie drewnmianym czy nie to powiem jaką mam wycenę na więźbę dachową wykonywaną w technologii "Mitek" gdzie całość konstrukcji wraz ze stropem drewnianym wyceniono mi przy powierzchni budynku ok 240m2 z poddaszem nieużytlkowym, dom w kształcie "L" na kowtę 14 900PLN netto. Ja mam dachu 254m i firma z grupy Mitek znajdująca się w Łochocinie koło Włocławka wyceniała mi więźbe i strop na 32 tys (poddasze użytkowe) więc dałem sobie spokój. A tobie gdzie wyceniali ? sąsiad rozejrzyj się w okolicach Murowańca, terrivę bierzesz z Arko a więźbę sąsiadowi obok nas z tego co kojarze przywieżli z tartatu Kruszyn Kraj no ale musisz mieć ekipę do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 05.02.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Dodam jeszcze brutto chcą: Kwota brutto : 25.500 x 1,07 = 27.285,-To za wykonanie transport i montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 05.02.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 hey,hey od dawna nie pamietam ,aby poniedzaiłek zaczął się miło.Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę czekałam na to 45 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 05.02.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 hey,hey od dawna nie pamietam ,aby poniedzaiłek zaczął się miło.Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę czekałam na to 45 dni. GratulujEEEEEEmyYYYYYYYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.02.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 hey,hey Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę czekałam na to 45 dni. Super! Uścisk dłoni! No to teraz się zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 05.02.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 hey,hey Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę czekałam na to 45 dni. Wieeelkie gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 05.02.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 hey,hey od dawna nie pamietam ,aby poniedzaiłek zaczął się miło.Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę czekałam na to 45 dni. hey hey Aguś!!! No to nasze gratulacje!!! To kiedy ruszacie?? hehe... Pewnie jeszcze troszkę, ale teraz to się dopiero zaczenie (oczywiście nie wiem tego z własnego doświadczenia, tylko czytając forum ) Załóż koniecznie Dziennik Budowy i wklejaj zdjątka!!! Pzdr Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.02.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Skoro mowa o stropie drewnmianym czy nie to powiem jaką mam wycenę na więźbę dachową wykonywaną w technologii "Mitek" gdzie całość konstrukcji wraz ze stropem drewnianym wyceniono mi przy powierzchni budynku ok 240m2 z poddaszem nieużytlkowym, dom w kształcie "L" na kowtę 14 900PLN netto. Kero poproszę trochę więcej szczegółów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.02.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Chyba pójdę na podyplomówkę z budownictwa, żeby to wszystko ogarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 05.02.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Dodam jeszcze brutto chcą: Kwota brutto : 25.500 x 1,07 = 27.285,- To za wykonanie transport i montaż. Kero to strasznie drogo. Choć piszesz już o stropie plus więźba... Inaczej - drewniany strop nie jest tańszy od betonowego?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.02.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 hey,hey od dawna nie pamietam ,aby poniedzaiłek zaczął się miło.Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę czekałam na to 45 dni. Gratulacje , no to rzeczywiście fajny poniedziałek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.02.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Inaczej - drewniany strop nie jest tańszy od betonowego?! Tobie nie jest potrzebny strop, ale sufit i ocieplenie. To może być tańsze. Po co te całe cyrki z terrivą skoro jest nieużytkowe poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A tak w ogóle sąsiad kiedy zaczynacie?? No jeszcze troszke Końcówka marca jak sie uda, zresztą sama zobaczysz jak zaczne jakąś szopke zbijać... Strasznie mi sie pali, ale non stop jakieś opóźnienia w stylu babka z urzędu ma urlop. Pozdrawiam Sąsiad tylko tą szopkę to zrób pancerną aby żadni złodzieje do niej nie wtargnęli . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA I KRZYŚ 05.02.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 dziękuję za gratulacje i wiecie co? marzę ,żeby zebrać od WAS gratulacje jak Wam napiszę ,że "własnie dostałam odbiór domu" no ale na to trzeba teraz zapier.....całą wiosne i lato,jesień ...no i może zimą uda sie nam juz zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.02.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 hey,hey od dawna nie pamietam ,aby poniedzaiłek zaczął się miło.Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę czekałam na to 45 dni. GRATULACJE!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts