Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dziękuję za gratulacje :D i wiecie co?

marzę ,żeby zebrać od WAS gratulacje jak Wam napiszę ,że "własnie dostałam odbiór domu" :D

no ale na to trzeba teraz zapier.....całą wiosne i lato,jesień ...no i może zimą uda sie nam juz zamieszkać

Gratulacje ... NO to teraz do ROBOTY :D :D 8)

pracy sporo przed wami, ale najlepsza jest w tym wszystkim satysfakcja jak domek rośnie :lol: :lol:

... tak na marginesie to ja się właśnie szykuję do odbioru 8)

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hey,hey

od dawna nie pamietam ,aby poniedzaiłek zaczął się miło.Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę :D

czekałam na to 45 dni.

Solidarnie z grupą Murowaniec GRATULUJE !!!!!!!!!!

Mam nadzieję, że to szczeście mnie też wkrótce spotka. Jeszcze raz GRATULUJE :p :D

Gość Kero
Dodam jeszcze brutto chcą:

Kwota brutto : 25.500 x 1,07 = 27.285,-

To za wykonanie transport i montaż.

Kero to strasznie drogo. Choć piszesz już o stropie plus więźba...

Inaczej - drewniany strop nie jest tańszy od betonowego?!

Nie jestem taki pewien czy to tak strasznie drogo ale jestem dopiero w początkowej fazie rozpoznawania więźby wraz ze stropem.

Pamiętaj, że u mnie drewna na to wszystko bedzie ok 26m3 to jest już i tak blisko kwoty 15tyś a za taką kwotę Moitek oferuje mi już gotowe przęsła jakie pozostanie mi ustawić na murłacie przy pomocy dźwigu. Jesli przyjałbym tę cenę i wykonał montaż we własnym zakresie to mam zamar zmieśćić się w 22tyś brutto.

Ja pokrywam dachem powierzchnię 240m2 budynku to jest naprawdę duży dach więc nie wydaje mi się, że to drogo ale może jestem w błędzie, jeszcze będę szukał.

AGA I KRZYŚ napisał:

hey,hey

od dawna nie pamietam ,aby poniedzaiłek zaczął się miło.Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę

czekałam na to 45 dni.

Hej!super :D gratulacje i od nas :p :p :p ...my już czekamy 41 dni :( ...no to może w piątek??? :o -wątpię ...pozdrawiamy wszystkich! :lol:

Słuchajcie - wiem, że zima nawet się na zaczęła a już się skończyła ale miałam zapytać. Znajoma przeprowadziła się w miejsce gdzie nie musi już palić w piecu a zostało jej 250kg węgla wysokokalorycznego i sporo drewna opałowego. Myślę, że za niewielkie pieniądze. Jakby co mogę przesłać do niej kontakt na priva.

Hej budowlańcy.

Kilka dni temu dzwoniłem do tynkarza. Nazywał się Sebastian Wąsik miałem się z nim spotkać ale zgubiłem numer i niestety nie mam jak sie skontaktować. Pilnie poszukuję tego numeru wieć błagam jesli ktoś zan niech sie odezwie.

Pozdrawiam

... tak myślałem, że to Ty do mnie dzwoniłeś :D W pierwszej chwili nie poznałem, ale jak odłożyłem słuchawkę zaraz pomyślałem... to dzwonił Graczyk

dzwoniłeś na moją kom. i pytałeś o tego Wąsika :lol: :lol: :lol:

Oboje do końca nie wiedzieliśmy z kim rozmawiamy :D

powodzenia w poszukiwaniach

pozdrawiam

Robert

AGA I KRZYŚ napisał:

hey,hey

od dawna nie pamietam ,aby poniedzaiłek zaczął się miło.Własnie dowiedziałam się ,że jutro mogę odebrać pozwolenie na budowę

czekałam na to 45 dni.

Hej!super :D gratulacje i od nas :p :p :p ...my już czekamy 41 dni :( ...no to może w piątek??? :o -wątpię ...pozdrawiamy wszystkich! :lol:

Maciejko

zadzwoń do p.Krauze -może twoje pozwolenie już też czeka

słuchajcie...

proszę o namiary na hurtownie z materiałami budowlanymi ,które zapewniają transport na budowę.Czy ktoś korzystał z takiej hurtowni? czekam na namiary... :D

Chętnie się przyłączę , też poproszę o takie namiary.

Pozdrawiam

my korzystaliśmy z Ewertu na Toruńskiej 139, okolice Murowańca są im bliskie (transport w cenie), ale czujność wskazana, trzeba zawsze pilnować swoich spraw i w kilku sprawdzać ceny, :D :D :D

no i jednych dusić o obniżkę bo jak nie to konkurencja :p

Sprawdzaj też co przywieźli bo u mnie mieli wpadkę. Przywieźli nie ten komin co mieli i na wymiane musiałem troszkę poczekać a wiadomo muraże chcą robić a nie siedzeić.

Ty też z tego Ewertu korzystałeś? A jak sie rozliczaliście- czy np. na telefon cos dowożą ,a później im płacisz zbiorczo czy jak?

Sprawdzaj też co przywieźli bo u mnie mieli wpadkę. Przywieźli nie ten komin co mieli i na wymiane musiałem troszkę poczekać a wiadomo muraże chcą robić a nie siedzeić.

Ty też z tego Ewertu korzystałeś? A jak sie rozliczaliście- czy np. na telefon cos dowożą ,a później im płacisz zbiorczo czy jak?

no, telefonik działał i f-ry na bieżąco, do odbioru przy okazji :D

Gość Kero
Ja wstępnie umówiłem się z HIRSCH-POL-em z Myślęcinka ale na razie mam mało doświadczenia z nimi. A to jakie mam niestety nie jest zachęcające. Umowa wstępna ustna wygląda zachęcajaco ale realizacja pierwszego zakupu (chodziło o drut szóstę do strzemion na zbrojenie) dowozili mi dwa razy bo ilość była niezgodna z zamówieniem. Cena ustalona 2,48 netto i taka jest na fakturze. Tę pierwszą fakturę miałem zapłacić gotówką a następne mam obiecany termin 30-to dniowy do zapłaty. To bardzo dobra pozycja jeśli idzie o jakieś reklamacje czy inne rozbieżności.

Witam

Może ma ktoś na sprzedanie siatkę ogrodzeniową

Małymi krokami przymierzam się do zrobienia ogrodzenia tymczasowego placu budowy .Chcę zrobić z drewnianych stempli i siatki (leśnej lub zwykłej).

Może ktoś z was likwiduje takie tymczasowe ogrodzenie a nadające się jeszcze do ponownego zamontowania , to z miłą chęcią odkupię .

Wszelkie informacje w tej sprawie proszę przesyłać na priv

Pozdrawiam

A ja tu to poiformować chę, że właśnie dzisiaj zdjęty został chumus na naszej działce. Pierwsze widoczne oznaki, że grunt nie leży odłogiem:-)

Kilka zdjątek w dzienniku.

Obejrzałam z przyjemnością zdjęcia :) Miło popatrzeć jak coś się dzieje, oby tak sprawnie i bezboleśnie przez całą budowę :)