Gość Kero 12.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej... czy KTOŚ może mi dać namiary na kierownika budowy? Mam dobrego (z polecenia) Wykonawcę ale coś mi mówi, że niezależny kierownik budowy i tak by się przydał Pozdrawiam wszystkich A.P. Coś mi się wydaje, że wykonawca to nie wszystko (nawet doskonały). Nadzór nad budową musi prowadzić kierownik budowy z uprawnieniami budowlanymi - no chyba, że Twój wykonawca takowe posiada. Nadzór to jednak trochę kasy jeśli wykonawca nie liczy dodatkowo za to to nie wiem czy koniecznie potrzebujesz innego - zawsze wszystko możesz konsultować z innymi ludźmi, wszystko co będzie budziło Twoje obawy czy choćby lekkką niepewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 12.02.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Hej... czy KTOŚ może mi dać namiary na kierownika budowy? Mam dobrego (z polecenia) Wykonawcę ale coś mi mówi, że niezależny kierownik budowy i tak by się przydał Pozdrawiam wszystkich A.P. Coś mi się wydaje, że wykonawca to nie wszystko (nawet doskonały). Nadzór nad budową musi prowadzić kierownik budowy z uprawnieniami budowlanymi - no chyba, że Twój wykonawca takowe posiada. Nadzór to jednak trochę kasy jeśli wykonawca nie liczy dodatkowo za to to nie wiem czy koniecznie potrzebujesz innego - zawsze wszystko możesz konsultować z innymi ludźmi, wszystko co będzie budziło Twoje obawy czy choćby lekkką niepewność. Kierownika budowy musisz mieć i to najlepiej jak najleprzego, a na swojego wykonawce to nie patrz, nawet jeżeli będzie miał uprawnienia, musi to byc osoba niezależna aby wytkała ewentualne wszystkie błędy, buduje się dla siebie, a wykonawca nie będzie przeciesz biegł do ciebie i chwalił się że coś tam spieprzył. A oprócz tego zawsze możesz na forum spytać sie o porade innych i sprawdzić obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 mnie też cieszy jak zrobię coś sam i ktoś to docenia. a że w naszym domu robię prawie wszystko sam to mam się z czego cieszyć. a mi mężunio mruczeć zaczyna, że nudno (gipsowanie karton-gipsów i szlifowanie), że może ktoś inny nie ma co się mu dziwić kartony to jeszcze ale gipsowanie i szlifowanie tego to makabra no niestety wiem cosik na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 13.02.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 No właśnie, właśnie... Kolega z pracy zaproponował mi swojego "kiero buda", który bierze uwaga.... 2500 PLN za każdy miesiąc budowy ! Spadłam z buta jak to usłyszałam Z kolei inni znajomi mieli tak niemiłe doświadczenia, że nie mogli polecić mi swoich.... a budowa tuż, tuż... (mam nadzieję ). Pozdrawiam wszystkich, A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.02.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp Kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic Bydgoszczy A może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 13.02.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ja też, ja też, ja też kupię jakiąś pakamerę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp Kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic Bydgoszczy A może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam Gacuś puszczę Tobie info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp Kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic Bydgoszczy A może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam Gacuś puszczę Tobie info na priv DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp Kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic Bydgoszczy A może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam Gacuś puszczę Tobie info na priv DZIĘKI no mam nadzieję że ciutek się przyda, a tak poza tym to gdzie się podziali ludziska, jakoś nam się Robuś zawstydził tych namiarów i zamilkł a tak serio jakoś 26 lutego planowane jest zebranie wiejskie i oficjalne przekazanie sołectwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 13.02.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 a tak serio jakoś 26 lutego planowane jest zebranie wiejskie i oficjalne przekazanie sołectwa To się szykuje imprezka (popijawka) szkoda że już post bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 13.02.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Ale tu dzisiaj cisza , chyba nóg sobie nie połamaliście na chodnikach - nie zła ślizgawka ? Korzystając z okazji przypomnę się o chęci kupna garażu itp Kupię tanio garaż blaszak na plac budowy lub jakiś barak , barakowóz , izotermę , budę itp najlepiej z okolic Bydgoszczy A może ktoś się orientuje ile takie rzeczy kosztują (używane , nie nowe) i gdzie ewentualnie można takie coś kupić ? Pozdrawiam ja jeździłem po budowach ... na ukończeniu, anonse itp za kontener, który stoi przy mojej działce... a przejął sąsiad, który zaczął budowę jesienią ... dałem 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 13.02.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 ..... ...... ...... no mam nadzieję że ciutek się przyda, a tak poza tym to gdzie się podziali ludziska, jakoś nam się Robuś zawstydził tych namiarów i zamilkł a tak serio jakoś 26 lutego planowane jest zebranie wiejskie i oficjalne przekazanie sołectwa jestem jestem będę będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 jestem jestem będę będę Robuś a tak ciutek jaśniej, to że jesteś to OK a dalej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 13.02.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Witajcie Bardzo pilnie poszukuję informacji na temat elektryka Artura polecanego jakiś czas temu przez Robertesa. Interesuje mnie gdzie robi w tej chwili może ktoś słyszał. Dajcie proszę pilnie znać. wczoraj z czystej ciekawości zadzwoniłem do Artura. Odebrał za pierwszym razem. Nie było problemu z kontaktem. Zna nasze forum i obiecał mi, że zajrzy tutaj i wyjaśni całą sytuację. Tłumaczył pewne zaległości i niedociągnięcia bardzo przekonująco. Sam nie wiem co o tym myśleć PS Graczyk dzwoniłem pod numer, który Ci dałem. Dodzwoniłeś się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 mam pytanko kto na forum jest z Brzozy????? Aga Faciowa pewnie się orientujesz ciutek bardziej niż ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 13.02.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 jestem jestem będę będę Robuś a tak ciutek jaśniej, to że jesteś to OK a dalej??? a co ma być dalej ?? wezwałeś mnie do tablicy to się stawiłem .... a będę tzn że będę na postnym piciu u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 a tak serio jakoś 26 lutego planowane jest zebranie wiejskie i oficjalne przekazanie sołectwa To się szykuje imprezka (popijawka) szkoda że już post bedzie a tak w ogóle to chyba już w ten czwartek jest tłusto, nie wspomnę o Walentynkach jutro :D i jak tu nie nabrać wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 jestem jestem będę będę Robuś a tak ciutek jaśniej, to że jesteś to OK a dalej??? a co ma być dalej ?? wezwałeś mnie do tablicy to się stawiłem .... a będę tzn że będę na postnym piciu u Ciebie jasne i tak w to nie wierzę że przyjdziesz do mnie na dłużej niż 5minut, tyle okazji przepadło :P a tak w ogóle czekamy na obiecane zakupy, bo teraz co najwyżej to postną herbatkę mogę postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 13.02.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 jestem jestem będę będę Robuś a tak ciutek jaśniej, to że jesteś to OK a dalej??? a co ma być dalej ?? wezwałeś mnie do tablicy to się stawiłem .... a będę tzn że będę na postnym piciu u Ciebie jasne i tak w to nie wierzę że przyjdziesz do mnie na dłużej niż 5minut, tyle okazji przepadło :P a tak w ogóle czekamy na obiecane zakupy, bo teraz co najwyżej to postną herbatkę mogę postawić Obiecane ZAKUPY ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Obiecane ZAKUPY ?? puszcze na priv co by nie było że się tak upubliczniam :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts