alex_ 14.02.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a czy to dzisiaj jest Dzień kobiet? dzisiaj jest Dzień Zakochanych!!!!!!!!! to działa w dwie strony. no dobrze, ale czy to znaczy że jak zwykle kobieta ma zrobić wspaniałą kolację może być kompromis, żeby nie było że Dzień Kobiet to Panie zaproszą na kolację swoich kochanych mężów, a Panowie bez zbędnego mruczenia uregulują rachunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 jestem jak najbardziej za. ewentualnie wspólnie przyrządzona kolacja przy świecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 a wszystkim rozpoczynającym budowę życzę następnych Walentynek w NOWYCH DOMKACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borussia2000 14.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 A ja mam pytanie z innej beczki do osób które brały kredyt - czyli do większości. Dzisiaj skontaktowała się ze mną Pani z ING Bank Śląski i zaproponowała wstępne warunki kredytu . Kredyt na 30 lat raty stałe , marża ,.....itd . Wyliczyła ratę . Czy liczyliście ile będziecie musieli oddać pieniędzy do banku żeby spłacić cały kredyt - sumując wartość wszystkich rat . Ile wam wychodzi procentowo ? Bo mi wychodzi że będę musiał oddać jeszcze raz tyle ile wziąłem (kwota kredytu + 99,08% ) Jeżeli np wziąłbym 200.000,00 to rata wyniosłaby 1106,00zł miesięcznie czyli po 30 latach zapłaciłbym 398.160,00 . Czyli same opłaty prowizje i odsetki przez 30 lat wyniosłyby 99,08% .Jak się podzieli to na 30 lat to niby nie jest dużo no ale .... To dużo czy mało ? Jak wychodzi u was ? Generalnie wychodzi podobnie, w skali 30 lat przy ratach równych oddać do banku trzeba mniej więcej drugie tyle co się wzięło. Lepiej to wygląda przy ratach malejących - miesięczna rata jest większa ale oddajesz do banku dużo mniej odsetek. Uważaj, jak wyliczają ci ratę w różnych bankach wysokość raty, żeby podawali zawsze aktualny LIBOR/WIBOR i wysokość marży banku, bo czasami zdarza się że biorą do wyliczeń wartość LIB/WIB sprzed miesiąca a wtedy rata wychodzi niższa - co nie jest prawdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petanque 14.02.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Bydgoszczanie, litości, CZY NIKT Z WAS NIE CHCE POLECIĆ MI SWOJEGO PROJEKTANTA? CZY NIKT Z WAS NIE WSPÓŁPRACOWAŁ, W WASZYM ODCZUCIU, Z SOLIDNYM FACHOWCEM? NIE WIERZĘ !!! Polecam się Waszej życzliwej pamięci, raz jeszcze Pozdrawiam Bydgoszczanie podajcie, proszę, namiary na projektanta, który za: - skreślenie na czerwono okien w projekcie gotowym i dopisanie innych, - wyznaczenie tras przyłączy, - wykreślenie (uzgodnienie) zjazdu, - wykonanie podstawowej aranżacji działki pod pozwolenie nie zedrze skóry a i podpowie może jeszcze rozsądnie budującemu pierwszy raz. Dziękuję P.S. Namiary na P.W. lub e-mail. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 nam robiła pani z DAKO i jej nie polecam dlatego nic ci nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 14.02.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Bydgoszczanie, litości, CZY NIKT Z WAS NIE CHCE POLECIĆ MI SWOJEGO PROJEKTANTA? CZY NIKT Z WAS NIE WSPÓŁPRACOWAŁ, W WASZYM ODCZUCIU, Z SOLIDNYM FACHOWCEM? Info wysłałam na priva na Panią J. Ja też mam niedrogą babkę - o tym pisałam powyżej. Ale na razie muszę się przekonać na własnej skórze czy jest godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Generalnie wychodzi podobnie, w skali 30 lat przy ratach równych oddać do banku trzeba mniej więcej drugie tyle co się wzięło. Lepiej to wygląda przy ratach malejących - miesięczna rata jest większa ale oddajesz do banku dużo mniej odsetek. Uważaj, jak wyliczają ci ratę w różnych bankach wysokość raty, żeby podawali zawsze aktualny LIBOR/WIBOR i wysokość marży banku, bo czasami zdarza się że biorą do wyliczeń wartość LIB/WIB sprzed miesiąca a wtedy rata wychodzi niższa - co nie jest prawdą borussia2000 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Petanque poszło na privPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borussia2000 14.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 GACUŚ nie ma sprawy, na przełomie października/listopada przerabiałam temat kredytu i musiałam przyswoić sobie trochę wiedzy jakby coś to wal śmialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.02.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Bydgoszczanie, litości, CZY NIKT Z WAS NIE CHCE POLECIĆ MI SWOJEGO PROJEKTANTA? CZY NIKT Z WAS NIE WSPÓŁPRACOWAŁ, W WASZYM ODCZUCIU, Z SOLIDNYM FACHOWCEM? NIE WIERZĘ !!! Polecam się Waszej życzliwej pamięci, raz jeszcze Pozdrawiam Bydgoszczanie podajcie, proszę, namiary na projektanta, który za: - skreślenie na czerwono okien w projekcie gotowym i dopisanie innych, - wyznaczenie tras przyłączy, - wykreślenie (uzgodnienie) zjazdu, - wykonanie podstawowej aranżacji działki pod pozwolenie nie zedrze skóry a i podpowie może jeszcze rozsądnie budującemu pierwszy raz. Dziękuję P.S. Namiary na P.W. lub e-mail. Dziękuję. Petanque napisz coś więcej o sobie z jakich regionów i co planujesz. My robiliśmy adaptację u Pani Jaworskiej w Białych Błotach, jest godna polecenia z tymże bardzo zajęta. Poza tym temat adaptacji przewalał się na forum jakiś czas temu, niestety mozolna praca, ale jest napisane do kogo iść a do kogo nie, to gdzieś okolice listopada były, po artykule w expressie o nierzetelnej projektantce miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 No alex_ dawaj jeszcze jeden post i będzie 1000 Gratulacje gratulacje z DOMOWNIKA FORUM awansowałaś do ELITY FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 No alex_ dawaj jeszcze jeden post i będzie 1000 Gratulacje gratulacje z DOMOWNIKA FORUM awansowałaś do ELITY FORUM no właśnie i aż się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 14.02.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ja mam 170 000 na 30 lat Wibor 3 m + 0,88% marży obecnie około 1000 zł miesięcznie czyli bez zmiany stóp (a będą na pewno) 30*12*1000=360 000 Czyli dokładam 190 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ja mam 170 000 na 30 lat Wibor 3 m + 0,88% marży obecnie około 1000 zł miesięcznie czyli bez zmiany stóp (a będą na pewno) 30*12*1000=360 000 Czyli dokładam 190 000 Czyli dokładasz 111,76 % , no ale stopę masz stałą . Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 14.02.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 No alex_ dawaj jeszcze jeden post i będzie 1000 Gratulacje gratulacje z DOMOWNIKA FORUM awansowałaś do ELITY FORUM no właśnie i aż się boję ALEX Gratuluję zaszczytnego miana ELITY FORUM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 14.02.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 No alex_ dawaj jeszcze jeden post i będzie 1000 Gratulacje gratulacje z DOMOWNIKA FORUM awansowałaś do ELITY FORUM no właśnie i aż się boję ALEX Gratuluję zaszczytnego miana DOMOWNIKA FORUM !!! Dori popraw . Nie domownika tylko ELITY FORUM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 15.02.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 No alex_ dawaj jeszcze jeden post i będzie 1000 Gratulacje gratulacje z DOMOWNIKA FORUM awansowałaś do ELITY FORUM no właśnie i aż się boję ALEX Gratuluję zaszczytnego miana DOMOWNIKA FORUM !!! Dori popraw . Nie domownika tylko ELITY FORUM i tak dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemas00 15.02.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Ja mam 170 000 na 30 lat Wibor 3 m + 0,88% marży obecnie około 1000 zł miesięcznie czyli bez zmiany stóp (a będą na pewno) 30*12*1000=360 000 Czyli dokładam 190 000 Czyli dokładasz 111,76 % , no ale stopę masz stałą . Dzięki za odpowiedź Nie nie mam stałej stopy, przecież mam Wibor 3 miesięczny, w domu sprawdziłem dokładnie rata 960 więc wychodzi 334 080 bo biorę na 30 ale spłacam 29 bo 1 rok karencji (wypłacają transze) wychodzi więc 96,52 % Bank PKO. Brałem w grudniu więc załapię się na ulgę odsetkową Więc szacuję całkowity koszt na mniej niż 80% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 15.02.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Bank PKO. Brałem w grudniu więc załapię się na ulgę odsetkową Więc szacuję całkowity koszt na mniej niż 80% no chyba żeby się złapać na ulgę to trzeba w tym roku jeszcze mieć odbiór techniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts