Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wkleiłam sobie "mały" obrazek zgodnie z instrukcją obsługi - ale wolałabym, żeby był mniejszy.... :) Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gacuś ja właśnie biegam po bankach od tygodnia i wg moich obserwacji warto sprawdzić następujące banki

Millennium

Raiffeisen

Santander (pierwsze stanowisko po lewej stronie jak się wchodzi bardzo miła pani i w dodatku nowa mieszkanka Murowańca - polecam)

a u mnie wchodzi jeszcze w grę Lukas bo mam tam już kredyt i kilka innych usług i jako ich klient licze na profity.

Witam , dzięki . :wink:

Ja zamierzam w następnym tygodniu troszkę polatać , mam zamiar odwiedzić ING i Lukasa ( też już u nich brałem kiedyś kredycik)

A Santander w Bydzi gdzie się mieści?

Pozdrawiam

jeśli mowa o kredytach ...

ja miałem dość skomplikowaną sytuację i niekażdy bank chciał obsługiwać takiego (skomplikowanego) klienta jak ja.

Rozpoczynając budowę wziąłem kredyt w BPH, ale okazało się że bank ten zdobywając coraz większą popularność w tym czasie (wrzesień 2005) miał coraz większe problemy z obsługą tak dużej ilości klientów. Później okazało się że babka, która mnie obsługiwała odeszła do innego banku, a ja właśnie chciałem rozliczyć transzę. Tragedia... nikt nie wiedział jak załatwić moją sprawę. Odsyłano mnie z jednego oddziału do drugiego. Po kilkudniowych bojach dostałem ostatnią transzę. Ciarki mnie przechodziły na myśl, że muszę dobrać (zwiększyć) kredyt.

Dzięki mojemu przyjacielowi udało mi się wybrnąć z tej sytuacji. Gość ma biuro kredytowe w Warszawie. Przedstawił mi kilka propzycji. Załatwił mi bez problemu większy kredyt w innym banku tzw refinansowy z dobraniem.

Ostatecznie miałem do wyboru Millenium lub GeMoneyBank. Wybrałem ten drugi,choć miał trochę gorsze oprocentowanie przez pierwsze trzy lata spłaty, ale później ma być dużo korzystniej (pod warunkiem terminowych spłat w tym okresie). Poza tym lepsze warunki przy szybszej spłacie, ewentualnych zmianach - brak prowizji.

Na razie jestem zadowolony.

PS Okazuje się, że inni ludzie mają podobne przygody do moich i ten mój przyjaciel, który działa na rynku warszawskim namawia mnie na otwarcie biura w Bydgoszczy. :D

Coraz poważniej o tym myślę. Co Wy na to??

Mam jeszcze pytanie. Może ktoś z Was o tym czytał.

Czy kredyt hipoteczny - refinansowy też podlega pod ulgę odsetkową

Gdzieś czytałem że nie :x

Witam!

Panie Jarku jeżeli tak bardzo pilnie mnie Pan poszukuje to niech Pan to zrobi osobiście a nie przez kogoś .W chwili obecnej pracujemy w Niemczu koło Pana budowy!!!!!!

Chciałbym Pana uświadomić że pierwszy etap montażu instalacji elektrycznej, mimo Pańskiego zniknięcia na tydzień bez słowa został zakończony czego dowodem jest wystawiona i zapłacona faktura.

Ma Pan pretensje że nie jest założony do końca osprzęt

Montaż instalacji elektrycznej odbywa się w dwóch etapach , etap pierwszy montaż okablowania etap drugi montaż osprzętu na etapie którego jesteśmy, niestety z różnych przyczyn , takich jak np. zaawansowanie robót wewnątrz budynku różnie trwa i powinien być montowany w momencie gdy budynek jest wykończony wewnątrz - czego jeszcze brakuje , jak również ze względów bezpieczeństwa .

Kwota którą Pan zapłacił obejmuje montaż okablowania bez montażu osprzętu o czym Pan doskonale wie . Proszę nie mówić że wzieliśmy pieniądze a czegoś nie zrobiliśmy bo jest to nieprawda. W chwili obecnej ma Pan polowę budynku uzbrojoną w osprzęt za który niestety jeszcze nie wzieliśmy pieniążków.W praktyce wygląda to tak że nie zawsze montujemy osprzęt z różnych przyczyn np.klient jest na tyle odważny że montuje go sam, i dlatego w kwocie którą Pan zapłacił nie ma montażu osprzętu. Jeżeli Pan chce abyśmy zakładali tak drogi osprzęt ( szczególnie chodzi mi o przekażniki do rolet które troszkę kosztują )na tym etapie budowy żaden problem Pana kasa.

Uderz w stół a nożyce się odezwą - Graczyk co Ty na to?

Czyżby wina leżała po OBU stronach???

Aga jeżeli chodzi o wasze wyceny to są na ukończeniu i wktótce je otrzymacie , mówiłem że troszkę może to potrwać ze względu na dużą liczbę przygotowywanych ofert.

Ja w sumie jestem cierpliwa, ale jednak to ja chcę wydać ponad 20.000 tysięcy, a wygląda na to, ze Tobie na nich nie zależy.

Może ciągniesz za dużo srok za ogon. Podczas rozmowy telefonicznej trzeba było powiedzieć: terminy mam (na przykład) na maj, czerwiec. Wtedy ja nawet nie zawracałabym głowy. Mój i Twój czas zaoszczędzony.

Poczekam, chociaż elektrykę chcę robić już za miesiąc.

Miło widzieć, że próbujecie wyjaśnić całą sytuację :D 8)

Wkleiłam sobie "mały" obrazek zgodnie z instrukcją obsługi - ale wolałabym, żeby był mniejszy.... :) Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB.

Może taki ?

http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_389_12.jpg

PS Okazuje się, że inni ludzie mają podobne przygody do moich i ten mój przyjaciel, który działa na rynku warszawskim namawia mnie na otwarcie biura w Bydgoszczy. :D

No to dalej Robert zakładaj , będę pierwszym Twoim klientem :wink:

Oczywiście jako pierwszy liczę na najlepsze warunki :p

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to dalej Robert zakładaj , będę pierwszym Twoim klientem :wink:

Oczywiście jako pierwszy liczę na najlepsze warunki :p

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D :D

w przyszły weekend jadę do wawy i będziemy debatować :D :D

poniżej zamieściłem już nawet link do strony www :lol:

taka mała reklama :wink:

no i skorzystałam z gotowca - a jak to zrobiłeś , że masz mniejszy format?

Kopiujesz duże zdjęcie i zapisujesz u siebie na kompie , potem zmieniasz jego wielkość np programem IrfanView do odpowiednich rozmiarów i zapisujesz.

Tą fotkę umieszczasz na serwerze np http://www.fotosik.pl .

No a dalej to już chyba wiesz ?

jeśli mowa o kredytach ...

ja miałem dość skomplikowaną sytuację i niekażdy bank chciał obsługiwać takiego (skomplikowanego) klienta jak ja.

(.............) mój przyjaciel, który działa na rynku warszawskim namawia mnie na otwarcie biura w Bydgoszczy. :D

Masz rację RobertEs - każdy przypadek jest rzeczywiście indywidualny. Nawet jeśli potencjalny kredytobiorca ma wraz z małżonkiem posiadają stałe umowy o pracę - warunki są i tak indywidualne. Dla mnie np. Expander nie wyszukał żadnej ciekawej oferty. Inny doradca z innego biura doradczego natomiast wynalazł, że na moich warunkach otrzymam kredyt w Satlanderze.

Tak więc otwieraj biuro - służę pomocą :) Choć sporo jest w tej chwili biur oferujących takie usługi - rynek się nie nasycił z pewnością, klientów przybywa, wygoda w postaci uderzenia w jedno miejsce a nie bieganie po bankach i do mnie przemówiła choćby oszczędnością mego jakże cennego czasu :p

A tak przy okazji .

Pojeździłem dzisiaj troszkę po Murowańcu w poszukiwaniu jakiegoś baraku , garażu itp.

I stwierdziłem jak bardzo prosto złodzieje włamują się do garażu .

http://images11.fotosik.pl/55/8dde21acffcaded5.jpg

Szkoda że tak mocno grasują złodzieje po tej przepięknej okolicy :cry: :cry: :cry:

A tak przy okazji .

Pojeździłem dzisiaj troszkę po Murowańcu w poszukiwaniu jakiegoś baraku , garażu itp.

.....

Szkoda że tak mocno grasują złodzieje po tej przepięknej okolicy :cry: :cry: :cry:

dzisiaj dowiedziałem się, że Marczysławowi ukradli 7 palet pustaków.

Okazało się też, że główny podejrzany buduje obok mnie

(choć trudno określić bezpośredniego sprawcę - to może być końcowy klient, który prawdopodbnie będzie się tłumaczył ze źródeł pochodzenia materiału, który leży na placu budowy)

Bazczelność nie zna granic ... i żeby robić sobie smród na własnym podwórku :evil: :evil:

A tak przy okazji .

.....

dzisiaj dowiedziałem się, że Marczysławowi ukradli 7 palet pustaków.

Okazało się też, że główny podejrzany buduje obok mnie

(choć trudno określić bezpośredniego sprawcę - to może być końcowy klient, który prawdopodobnie będzie się tłumaczył ze źródeł pochodzenia materiału, który leży na placu budowy)

Bazczelność nie zna granic ... i żeby robić sobie smród na własnym podwórku :evil: :evil:

To rzeczywiście spora strata , jakbym dorwał takich sku...... to bym chyba z d..... nogi powyrywał .

A taki co kupuje trefny towar to też powinien dostać porządną nauczkę .

Gdyby nie było odbiorców trefnego materiału to złodzieje by go nie kradli .

Aż strach myśleć co to będzie w sezonie :cry: :cry: :cry:

Jak oni to robią że ukradną siedem palet pustaków i nikt nic nie widział ani nie słyszał ?

Kurcze przecież taczkami tego nie wozili tyko musiała być jakaś ciężarówka z HDS-em , a to przecież dość głośno pracuje .

Powiem Ci tak... ja rzeczywiście nic nie słyszałem, choć musieli to przwozić koło mnie (oczywiście jeżeli u tego sąsiada to jest ten trefny towar od Marczysława)

wypytywałem sąsiadów, może ktoś coś zauważył, ale nikt nic nie wie.

Wszyscy musimy być chyba bardziej czujni.

... a jestem pewien, że prędzej czy później ktoś im się do d... dobierze.

Nie ma że boli :evil: :x

RobertEs jak chodzi o zaznaczanie towaru to na pewno dobry sposób i rzeczywiście może odstraszyć troszkę potencjalnych nowych nabywców .

A może nic nie słyszeliście bo towar do sąsiada przyjechał w dzień a nie w nocy .

W noc może kradli , przeczekali troszkę i towar dla pozorów przywieźli w dzień .

A może czują się aż tak mocno pewnie że kradzieży dokonują w dzień , ewentualnie pod wieczór .

W tedy było by zrozumiałe że nikt nic nie słyszał i nie widział bo nikt nie zwrócił uwagi na to bo wydawało się to normalne .

Dla mnie to jest szok , dla mnie jest to nie zrozumiałe jak można kupować taki towar wiedząc że komuś go ukradziono .

Pozostaje nam chyba tylko jedno , od momentu rozpoczęcia prac budowlanych cały czas przebywać na budowie . Po prostu mieszkać i nie spać w nocy

:o :cry: :cry:

A skąd masz takie informacje że głównym podejrzanym jest właśnie ten sąsiad który ma taki materiał na swojej budowie ?

RobertEs jak chodzi o zaznaczanie towaru to na pewno dobry sposób i rzeczywiście może odstraszyć troszkę potencjalnych nowych nabywców .

A może nic nie słyszeliście bo towar do sąsiada przyjechał w dzień a nie w nocy .

W noc może kradli , przeczekali troszkę i towar dla pozorów przywieźli w dzień .

A może czują się aż tak mocno pewnie że kradzieży dokonują w dzień , ewentualnie pod wieczór .

W tedy było by zrozumiałe że nikt nic nie słyszał i nie widział bo nikt nie zwrócił uwagi na to bo wydawało się to normalne .

Dla mnie to jest szok , dla mnie jest to nie zrozumiałe jak można kupować taki towar wiedząc że komuś go ukradziono .

Pozostaje nam chyba tylko jedno , od momentu rozpoczęcia prac budowlanych cały czas przebywać na budowie . Po prostu mieszkać i nie spać w nocy

:o :cry: :cry:

A skąd masz takie informacje że głównym podejrzanym jest właśnie ten sąsiad który ma taki materiał na swojej budowie ?

wszystko możliwe, że kradną w dzień ... to mniej podejrzane.

Słyszałem historię, że pewien właściciel przyjechał na swoją budowę i okazało się, że ktoś załadowuje na ciężarówkę jego materiały... podjechał spokojnie przedtawił się jako sąsiad i zapytał grzecznie co oni tu robią...

Gość (złodziej) nie wiedząc z kim rozmawia powiedział, że właściciel kazał mu przewieźć ten materiał na inną budowę, bo gdzieś tam zabrakło.

Tymczasem właściciel spokojnie odjechał kilkanaście metrów i zadzwonił na policję ... a złodzieje dalej swoje, bo przecież niw eidzieli z kim rozmawiali.

Przyjechała policja i wpadli.

... ale jaki właściciel opanowany... niejeden z nas jak zaobaczyłby złodzieja na swojej budowie zareagowałby zupełnie odwrotnie. Złodzieje mają swoje sposoby i jadą na bezczela i trzeba być sprytniejszym od nich.

a co do drugiej kwestii - skąd wiem, że przwdopodobnie towar ukradziony Marczysławowi leży u sąsiada....

zasugerował sam Marczysław, który objechał okolice a poza tym:

1. niedawno tego towaru jeszcze nie było

2. Zgadza się ilość (mniej więcej)

3. Zgadza się rodzaj materiału

4. Leży na ziemi i układany byl ręcznie (gdyby to był HDS byłby równo ułożony)

... ale to cały czas tylko domysły