Jesters 16.02.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Poratujcie mnie poradąCzy mozna składać papiery na pozwolenia na budowę nie mając projektów przyłaczy? Ani projektu połączenia przyłączy wraz z instalacja domuBo jest tak:Mam liczniki na prąd i wodę (czyli normalnie na umowę)mam przyłącze gazowe (nie używam gazu ale przyłącze jest u mnie na działce)nie mam nic z kanalizacją (chodź jest w drodze przed moją bramą)Na kanalizację i gaz mam warunki techniczne (papier)Z wody teżZ prądu facet kazał napisać oświadczenie że zostanie wykorzystana moc z umów które miałem i że zostanie "skomasowana" jakąs moc Czy to wystarczy aby mając typowy projekt - zanieść papiery o pozwolenie? Co to znaczy że coś się robi "na zgłoszenie"?Część prac Architekt-a i konstruktora zrobiony jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 17.02.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ja składałem wniosek o pozwolenie na budowę beż projektów na przyłącza.Jedynie na mapce sytuacyjnej odpowiedni adaptator projektu od prądu i wody narysował zwyczajnie jedną linię która miała obrazować miejsce przyłącza.Pozwolenie już posiadam a właśnie aktualnie jest w przygotowaniu projekt przyłącza wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 17.02.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam Ja też zagrodziłem przejazd ogradzając swoją działeczkę . Pomału przyzwyczajam mieszkańców i zmuszam do jazdy po drogach należących do gminy które niestety są w tragicznym stanie . Drogi polne (dzikie) są w sto razy lepszym stanie i mają dużo mniej dziur . Pozdrawiam i życzę miłego grodzenia Tak profesjonalnie to grodzić nie bede ( w tej chwili) Chce wygrodzić tasmą i zobaczyć jaka bedzie reakcja okolicznych mieszkańców Za ogrodzenie chcę się zabrać jak nastanie już wiosna. Pytanie Czy ktoś ma sprawdzoną firmę gdzie mozna kupić słupki i siatkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 17.02.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Właśnie syn rozładowuje rury na słupki.Kupiłem rury stalowe czarne fi 40 6mb każda pocięte na 3 części po 2mb. Płaciłem 6,73 za 1mb brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 17.02.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 A tak przy okazji . Pojeździłem dzisiaj troszkę po Murowańcu w poszukiwaniu jakiegoś baraku , garażu itp. I stwierdziłem jak bardzo prosto złodzieje włamują się do garażu . http://images11.fotosik.pl/55/8dde21acffcaded5.jpg Szkoda że tak mocno grasują złodzieje po tej przepięknej okolicy Nasz garaż złodzieje podeszli podkopem (że im się chciało?), a że nie mogli w ten sposób wynieść większych rzeczy, to rozcieli go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 17.02.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Jeszcze co do tematu kredytów, to jesteście za złotymi, czy za obcą walutą? Korzystniej wygląda np we frankach, ale tak straszą, że nie wiem co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.02.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Tak profesjonalnie to grodzić nie bede ( w tej chwili) Chce wygrodzić tasmą i zobaczyć jaka bedzie reakcja okolicznych mieszkańców To chyba takie grodzenie za wiele nie da . Alex też tak grodziła i ......... W lipcu 2005 próbowalismy oswoic mieszkanców, ze ta dzika droga jest na naszej dzialce i wlasnie w tym miejscu projektanci musieli wrzucic domek. Pierwsze pomniejsze blokady nie daly rady, ale pózniej szybko poszlo i nawet gmina droge wyrównala http://www.jasmin2.photosite.com/~photos/tn/39_348.ts1126456954000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 17.02.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Tak profesjonalnie to grodzić nie bede ( w tej chwili) Chce wygrodzić tasmą i zobaczyć jaka bedzie reakcja okolicznych mieszkańców To chyba takie grodzenie za wiele nie da . Alex też tak grodziła i ......... W lipcu 2005 próbowalismy oswoic mieszkanców, ze ta dzika droga jest na naszej dzialce i wlasnie w tym miejscu projektanci musieli wrzucic domek. Pierwsze pomniejsze blokady nie daly rady, ale pózniej szybko poszlo i nawet gmina droge wyrównala UPS to faktycznie kiepsko Dzisiaj daliśmy tylko słupki a w przyszłym tygodniu chcemy jeszcze raz podejśc do zagadnienia i zagrodzić tak jak u Ciebie. Zobaczymy Gdzie kupowałeś tą siatkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.02.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 UPS to faktycznie kiepsko Dzisiaj daliśmy tylko słupki a w przyszłym tygodniu chcemy jeszcze raz podejśc do zagadnienia i zagrodzić tak jak u Ciebie. Zobaczymy Gdzie kupowałeś tą siatkę??? A widziałem te wasze słupki z tabliczkami Nieupoważnionym wstęp wzbroniony , nawet zrobiłem dwie fotki . A siatkę kupowałem w Castoramie 158 zł za 50 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 17.02.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 No własnie ją widzieliśmy I przypominając sobie twoje ogrodzenia i tą siatkę stwierdziłem z kolegą, ze bedziemy tak grodzić zaczynamy od jutraale tylko popołudniu z pozdrowieniami Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.02.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 No własnie ją widzieliśmy I przypominając sobie twoje ogrodzenia i tą siatkę stwierdziłem z kolegą, ze bedziemy tak grodzić zaczynamy od jutra ale tylko popołudniu z pozdrowieniami Jarek To życzę miłego grodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Gacuś Santander znajduje się na Gdańskiej 125, a zamiast biegać po bankach zbuduj na swojej działce dwie bramki przejnnazdowe i zbieraj za przejazd po swojej prywatnej autostradzie i jak znalazł będzie co miesiąc na raty He he he , dobre Tyko chyba długo bym zbierał bo zbyt mały ruch by był na tej mojej autostradzie No przez to moje ogrodzenie to pewnie Alex troszkę narzeka bo cały ruch został skierowany w okolice jej domku Alex przepraszam no Gacuś nie jest tak źle ludzie są co najmniej niereformowalni, jeżdzą wzdłuż Twojego ogrodzenia, czyli po działce koli :P :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Czyli to Kola będzie pobierać opłaty za przejazd przez swoją działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ja w sumie jestem cierpliwa, ale jednak to ja chcę wydać ponad 20.000 tysięcy, a wygląda na to, ze Tobie na nich nie zależy. Może ciągniesz za dużo srok za ogon. Podczas rozmowy telefonicznej trzeba było powiedzieć: terminy mam (na przykład) na maj, czerwiec. Wtedy ja nawet nie zawracałabym głowy. Mój i Twój czas zaoszczędzony. Poczekam, chociaż elektrykę chcę robić już za miesiąc. Aga chcesz powiedzieć że instalacja elektryczna wyniesie Ciebie aż 20000???? Jak to możliwe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Czyli to Kola będzie pobierać opłaty za przejazd przez swoją działkę na to wygląda niedługo się kole zdziwią regularną droga na swojej działce :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 już nie będę cytować, ale w sprawie kradzieży to szansa żeby sie obronić to po wyjezdzie ekipy jechac przespac na budowie nocke, do tego jakies psisko, ktore bedzie niespokojne jak cos sie bedzie działo bo jak tak robili niektórzy to sie ochronili, ale to jest prawie blisko miesiąc i daje w kosc, ale az strach zostawiac tak sie w Murowańcu porobilo niedobrze, a co dopiero jak sezon bedzie to sie nie połapiemy, która to czyja ekipa, kto od materiałów, a kto właściciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.02.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 w ogóle Gacuś to dziękuję, że opisałeś nasze słupki z tasiemką, jedyna szansa to regularny płot, gorzej z wozeniem materiałów i z wjazdem koparek na działkę, u nas płotek jest i tylko łopata działa bo inaczej sie nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.02.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 w ogóle Gacuś to dziękuję, że opisałeś nasze słupki z tasiemką, jedyna szansa to regularny płot, gorzej z wozeniem materiałów i z wjazdem koparek na działkę, u nas płotek jest i tylko łopata działa bo inaczej sie nie da Ja jeszcze zrobię dwie bramy wjazdowe bo w tymczasowym ogrodzeniu mogę sobie na to pozwolić i myślę że koparki dadzą radę wjechać . A może też zrobię jeszcze trzecią bramę z tyłu działki o ile tamtej działki ktoś nie kupi i nie ogrodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.02.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Horatio też jutro będzie się tymczasowo grodzić siatką . Dzisiaj wkopał słupki i pociągnął taśmę , no ale jak znam życie taśmę pewnie już jakieś buraki zerwali i grodzenie na marne . Jak fajnie jest popracować na swojej działce , ile człowiek ma chęci i zapału do roboty . Ciekawe kiedy zaczniemy mieć dość tego budowania. A co do zabezpieczania się przed kradzieżami na budowie , to rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem jest spanie i mieszkanie na działce. Ja myślę ze my jakoś z sąsiadami się dogadamy i będziemy to robić jakoś na zmiany choć ja jestem w o tyle lepszej sytuacji że mogę skorzystać z usług stróża z betoniarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Ja w sumie jestem cierpliwa, ale jednak to ja chcę wydać ponad 20.000 tysięcy, a wygląda na to, ze Tobie na nich nie zależy. Może ciągniesz za dużo srok za ogon. Podczas rozmowy telefonicznej trzeba było powiedzieć: terminy mam (na przykład) na maj, czerwiec. Wtedy ja nawet nie zawracałabym głowy. Mój i Twój czas zaoszczędzony. Poczekam, chociaż elektrykę chcę robić już za miesiąc. Aga chcesz powiedzieć że instalacja elektryczna wyniesie Ciebie aż 20000???? Jak to możliwe??? alex KOBIETO . Ja chcę wycenę od Artura na: instalację elektryczna, wod-kan, kominek z PW. PS. do forumowiczów zainteresowanych dopłatami do kredytów. W najnowszym numerze "Ładny Dom" jest tam trochę na ten temat. MOJA prośba czy wiecie kto zakłada kominki z PW. Dobry instalator mi potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts