GACUŚ 17.02.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Alex kiedyś pytałaś jak idzie prawidłowo ul. Strusia koło mojej działki . Dzisiaj troszkę pomierzyłem , poszukałem słupków granicznych i okazuje się że obecnie wyjeżdżona droga biegnie dokładnie obok prawidłowej ulicy i przebiega przez działki budowlane . Droga prawidłowo powinna iść wzdłuż naszego płotu po tej trawie i zielsku . Jak zaczną się grodzić Ci przez których działki obecnie idzie droga to dopiero będzie zadyma bo główna droga będzie zamknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 17.02.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 potrzebuje dobrego architektapo raz drugi adaptujemy projektwiem ze bylo o tym ale nie moge sie cofac wstecz, wiec jesli ktos byl zadowolony ze wspolpracy z archem - prosze o namiary - moze byc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 18.02.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 MOJA prośba czy wiecie kto zakłada kominki z PW. Dobry instalator mi potrzebny. to są adresy firm zajmujących się sprzedażą kominków z PW Makroterm. Myślę że jakby u nich zapytać to może kogoś polecą - pewnie współpracują z jakimiś firmami instalatorskimi: Lokalizacja: TURBOKOMINEK I Dystrybutorzy woj. KUJAWSKO - POMORSKIE BYDGOSZCZ - Z.U.H.P "EKO-INSTAL"- tel. 052 - 365 03 50, fax 052 - 365 03 55, ul. Fabryczna 15 B, 85-741 Bydgoszcz FIRMY PARTNERSKIE: LUBICZ - F.H.U. "ADA" - Lubicz, ul. Lipnowska 68 INOWROCŁAW - "EUROTHERM" - Technika Grzewcza - Inowrocław, ul. Działowa 9 CHEŁMNO - P.H.U. "LEGOS" Leszek Grzela, - Chełmno, ul. Dworcowa 36 TORUŃ - "SZYMA" - Toruń, ul. Poznańska 68 KORONOWO - "PHU BUD-INSTAL" - Koronowo, ul. Powstańców Wielkopolskich 33 BYDGOSZCZ - "JanDar Technik" - tel./ fax 052 - 373 50 76, tel. kom. 609 141 592, ul. Stawowa 92, 85-323 Bydgoszcz BYDGOSZCZ - Z.U.H.P. "EKO-INSTAL"- tel. 052 - 327 03 77, fax 052 - 322 60 67, ul. Dworcowa 56, 85-741 Bydgoszcz a to jest adres i telefony do firmy Lechma. też pewnie podadzą adresy dystrybutorów na naszym terenie a ci instalatorów iLECHMA mgr inż. Lech Piasny Siedziba Firmy: 60-614 Poznań ul. Śląska 9 Biuro - Salon sprzedaży: 60-479 Poznań ul. Strzeszyńska 30 tel.: (061) 656-75-40 tel.: (061) 656-75-15 tel.: (061) 842-57-20 fax: (061) 656-74-21 a to są telefony do firmy CTM tel. 042 291 16 00 fax 042 291 16 04 może w tych firmach podadzą adresy sprzedawców swoich wyrobów a ci na pewno współpracują z instalatorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maagg 18.02.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam! Panie Jarku jeżeli tak bardzo pilnie mnie Pan poszukuje to niech Pan to zrobi osobiście a nie przez kogoś .W chwili obecnej pracujemy w Niemczu koło Pana budowy!!!!!! Chciałbym Pana uświadomić że pierwszy etap montażu instalacji elektrycznej, mimo Pańskiego zniknięcia na tydzień bez słowa został zakończony czego dowodem jest wystawiona i zapłacona faktura. Ma Pan pretensje że nie jest założony do końca osprzęt Montaż instalacji elektrycznej odbywa się w dwóch etapach , etap pierwszy montaż okablowania etap drugi montaż osprzętu na etapie którego jesteśmy, niestety z różnych przyczyn , takich jak np. zaawansowanie robót wewnątrz budynku różnie trwa i powinien być montowany w momencie gdy budynek jest wykończony wewnątrz - czego jeszcze brakuje , jak również ze względów bezpieczeństwa . Kwota którą Pan zapłacił obejmuje montaż okablowania bez montażu osprzętu o czym Pan doskonale wie . Proszę nie mówić że wzieliśmy pieniądze a czegoś nie zrobiliśmy bo jest to nieprawda. W chwili obecnej ma Pan polowę budynku uzbrojoną w osprzęt za który niestety jeszcze nie wzieliśmy pieniążków.W praktyce wygląda to tak że nie zawsze montujemy osprzęt z różnych przyczyn np.klient jest na tyle odważny że montuje go sam, i dlatego w kwocie którą Pan zapłacił nie ma montażu osprzętu. Jeżeli Pan chce abyśmy zakładali tak drogi osprzęt ( szczególnie chodzi mi o przekażniki do rolet które troszkę kosztują )na tym etapie budowy żaden problem Pana kasa. Aga jeżeli chodzi o wasze wyceny to są na ukończeniu i wktótce je otrzymacie , mówiłem że troszkę może to potrwać ze względu na dużą liczbę przygotowywanych ofert. Pozdrawiam Artur Witam Panie Arturze ! Budując dom każdy potrzebuje elektryka. Zadaniem Elektryka jest wykonanie instalacji elektrycznej w budynku. Te prace można podzielić na kilkanaście etapów i etapików (zgoda). Pan podzielił tą prace na 2 etapy. Zaakceptowałem to również finansowo. Do ceny 1 etapu doliczył Pan opłatę za uruchomienie rolet w wysokości 800-900 zł (całą kwotę skasował Pan gotówką - faktur o której Pan wspomina nie otrzymałem do dziś). Etap 1 zakończył Pan w październiku zeszłego roku podczas mojego urlopu (pieniążki skasowane). Do przystąpienia do etapu 2 (czyli uruchomienia instalacji) powinien przystąpić Pan zaraz po tynkach i posadzkach (z wszystkimi przerwami technologicznymi) to koniec października 2006. Mamy 18 luty 2007 ja nie mam prądu na piętrze, rolety nie podłączane, rozdzielnie nie pokończone. Dzwonie do Pana od Listopada zeszłego roku, nagrywam się na sekretarki itd. bez żadnych rezultatów. Udaje mi się do Pana dotrzeć w połowie stycznia. Obiecuje Pan kolejny termin wykonania prac na początek lutego. Pojawia się Pan na budowie bez żadnego telefonu, dokłada kilka gniazdek i ginie. Mijają znowu 2 tygodnie gdy zdobywam 2 numer telefonu komórkowego, który Pan odbiera. I tłumaczy mi Pan, że nie kończycie prac bo nie mam na budowie materiału ?????? Gdzie kilka kartonów gniazdek i włączników leży i czeka na montaż!!! Dodam że zapotrzebowanie które złożył pan w październiku 2006 zakupiłem w całości!!! A nawet jak nie policzył Pan dokładnie wszystkiego na początku to są od tego telefony, żeby zadzwonić i poinformować nie – NIE BYŁO NAS 4 MIESIĄCE NA BUDOWIE - BĘDZIEMY W PONIEDZIAŁEK - POPROSZĘ DOKUPIĆ TO I TO” W poniedziałek dokupuje te kilka puszek, których brakuje i czekam na zamknięcie BUDOWY. Dodam że mija 5 miesiąc, a 4 jak za Panem ganiam. W BUDYNKU TRWAJĄ PRACE WYKOŃCZENIOWE Z 2 MIESIĄCE CHCEMY SIĘ WPROWADZAĆ A NIE MA PRADU NA PIĘTRZE. Mam nadzieje że opinia ludzi którzy polecali PANa jako solidnego wykonawcę ma jeszcze dla PANA znaczenie !!! Oświadczam, że od dnia dzisiejszego 18.02.2007 będę Was drodzy Forumowicze informował o przebiegu prac elektro-instalacyjnych u mnie na obiekcie - dokładnie informował. Mam nadzieje, że ta polemika, którą wywołała Pana Artur (wykonawca instalacji) wpłynie na szybkie zakończenie prace u mnie na budowie. Pozdrawiam Wszystkich znających temat Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.02.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ja w sumie jestem cierpliwa, ale jednak to ja chcę wydać ponad 20.000 tysięcy, a wygląda na to, ze Tobie na nich nie zależy. Może ciągniesz za dużo srok za ogon. Podczas rozmowy telefonicznej trzeba było powiedzieć: terminy mam (na przykład) na maj, czerwiec. Wtedy ja nawet nie zawracałabym głowy. Mój i Twój czas zaoszczędzony. Poczekam, chociaż elektrykę chcę robić już za miesiąc. Aga chcesz powiedzieć że instalacja elektryczna wyniesie Ciebie aż 20000???? Jak to możliwe??? alex KOBIETO . Ja chcę wycenę od Artura na: instalację elektryczna, wod-kan, kominek z PW. PS. do forumowiczów zainteresowanych dopłatami do kredytów. W najnowszym numerze "Ładny Dom" jest tam trochę na ten temat. MOJA prośba czy wiecie kto zakłada kominki z PW. Dobry instalator mi potrzebny. przesłałam do sprawdzenia na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.02.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Alex kiedyś pytałaś jak idzie prawidłowo ul. Strusia koło mojej działki . Dzisiaj troszkę pomierzyłem , poszukałem słupków granicznych i okazuje się że obecnie wyjeżdżona droga biegnie dokładnie obok prawidłowej ulicy i przebiega przez działki budowlane . Droga prawidłowo powinna iść wzdłuż naszego płotu po tej trawie i zielsku . Jak zaczną się grodzić Ci przez których działki obecnie idzie droga to dopiero będzie zadyma bo główna droga będzie zamknięta a ja się zastanawiałam o czym babsko od dróg w gminie bredzi że ulica idzie po łuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.02.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 w sprawie wszelkich instalatorów, to normalnie takie czasy się porobiły, że inwestorzy mają spory kłopot, bo chcą mieć w terminie zrobioione i chcą zapłacić jak najmniej, a instalatorzy mają ofert co nie miara i z terminami ciężko, a tanio nie jest i często pogodzenie dwóch stron jest coraz trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 19.02.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Alex kiedyś pytałaś jak idzie prawidłowo ul. Strusia koło mojej działki . Dzisiaj troszkę pomierzyłem , poszukałem słupków granicznych i okazuje się że obecnie wyjeżdżona droga biegnie dokładnie obok prawidłowej ulicy i przebiega przez działki budowlane . Droga prawidłowo powinna iść wzdłuż naszego płotu po tej trawie i zielsku . Jak zaczną się grodzić Ci przez których działki obecnie idzie droga to dopiero będzie zadyma bo główna droga będzie zamknięta Muszą mi wskazać dwa słupki jeszcze, jeden jest w ulicy. Gdy się ogrodze zlikwiduje skrzyżownie i zabiorę kawałek Sójczej. Tak więc Gacuś trochę ograniczę ruch w Twoim kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.02.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Alex kiedyś pytałaś jak idzie prawidłowo ul. Strusia koło mojej działki . Dzisiaj troszkę pomierzyłem , poszukałem słupków granicznych i okazuje się że obecnie wyjeżdżona droga biegnie dokładnie obok prawidłowej ulicy i przebiega przez działki budowlane . Droga prawidłowo powinna iść wzdłuż naszego płotu po tej trawie i zielsku . Jak zaczną się grodzić Ci przez których działki obecnie idzie droga to dopiero będzie zadyma bo główna droga będzie zamknięta Muszą mi wskazać dwa słupki jeszcze, jeden jest w ulicy. Gdy się ogrodze zlikwiduje skrzyżownie i zabiorę kawałek Sójczej. Tak więc Gacuś trochę ograniczę ruch w Twoim kierunku Sąsiad a kiedy planujesz się grodzić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 19.02.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Sąsiad a kiedy planujesz się grodzić???? To zależy od tego czy zmuszę geodetę to ponownego wkopania kamienii granicznych, od czasu i możliwości finansowych, bo wydatków co nie miara ostatnio. A przy okazji Alex zauważyłaś może czy kręcił się ktoś na tej działce na przeciw Ciebie, obok mnie? Ciekawy jestem czy też gość coś będzie robił w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 19.02.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam GRUPĘ BYDGOSKO-TORUŃSKĄ!! Ja dosłownie na moment ... Czy możecie wypowiedzieć się na temat tych targów? GRYF-BUD 2007 - Międzynarodowe Specjalistyczne Targi Budownictwa "DACH-ELEWACJA-IZOLACJA" Data imprezy: 2007-03-09 Miasto: BYDGOSZCZ Organizator imprezy: Miejsce imprezy: Stadion "Zawisza",Gdańska 163, 85-674 BYDGOSZCZ Kategoria: Budownictwo Temat bardzo mnie interesujący, ale w sumie nigdzie nie ma bardziej szczegółowych informacji i nie wiem czy warto jechać? Pozdrawiam wszystkich - monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.02.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Muszą mi wskazać dwa słupki jeszcze, jeden jest w ulicy. Gdy się ogrodze zlikwiduje skrzyżownie i zabiorę kawałek Sójczej. Tak więc Gacuś trochę ograniczę ruch w Twoim kierunku Witam sąsiada . Ja już ograniczyłem ruch przez moją działeczkę bo się ogrodziłem . http://www.gacus.photosite.com Teraz zapominalscy i mało bystrzy jeżdżą przez działkę Koli robiąc w ten sposób nową drogę Więc jak Ty się ogrodzisz to chyba najbardziej wdzięczni będą kolowie bo w tedy nikt po ich działce nie będzie jeździł Jak chodzi o słupki graniczne to u mnie też jednego brakowało ( nadal brakuje) ale ja wymierzyłem dokładnie miarą 30metrową gdzie owy słupek powinien być i żadnych geodetów nie wzywałem (szkoda kasy) , tym bardziej że to jest ogrodzenie tymczasowe .W końcu po co są wymiary na mapce. Myślę ze ty też możesz sobie spokojnie wymierzyć , wbijesz kilka palików pociągniesz sznureczek pomierzysz i będziesz miał wymierzone jaszcze bardziej dokładnie jak geodeci. A jak będzie Ci geodeta będzie wyznaczał budynek na działce to dasz mu kilka zł dodatkowo i wstawi Ci te dwa słupki graniczne . Jeżeli będziesz potrzebować pomocy to z miłą chęcią pomogę , ostatnio dość często bywam w murowańcu (sznurek i miarę mam własną więc ...... do roboty) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 19.02.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ja osobiście bywałem na tych targach w latach poprzednich i w mojej ocenie TARGI to zbyt szumna reklama.Owszem bywa trochę wystawców ale to nie warte zachodu. To wszystko co się tutaj pokazuje dostępne jest wszędzie. Jak dla mnie to żadna rewelka - oczywiście pójdę bo tutaj mieszkam ale gdybym miał jechać z Częstochowy to nie warto. Dwie godzinki i zobaczysz wszystko. W dużej hurtowni też tyle czasu trzeba poświęcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 19.02.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Muszą mi wskazać dwa słupki jeszcze, jeden jest w ulicy. Gdy się ogrodze zlikwiduje skrzyżownie i zabiorę kawałek Sójczej. Tak więc Gacuś trochę ograniczę ruch w Twoim kierunku Witam sąsiada . Ja już ograniczyłem ruch przez moją działeczkę bo się ogrodziłem . http://www.gacus.photosite.com Teraz zapominalscy i mało bystrzy jeżdżą przez działkę Koli robiąc w ten sposób nową drogę Więc jak Ty się ogrodzisz to chyba najbardziej wdzięczni będą kolowie bo w tedy nikt po ich działce nie będzie jeździł Jak chodzi o słupki graniczne to u mnie też jednego brakowało ( nadal brakuje) ale ja wymierzyłem dokładnie miarą 30metrową gdzie owy słupek powinien być i żadnych geodetów nie wzywałem (szkoda kasy) , tym bardziej że to jest ogrodzenie tymczasowe .W końcu po co są wymiary na mapce. Myślę ze ty też możesz sobie spokojnie wymierzyć , wbijesz kilka palików pociągniesz sznureczek pomierzysz i będziesz miał wymierzone jaszcze bardziej dokładnie jak geodeci. A jak będzie Ci geodeta będzie wyznaczał budynek na działce to dasz mu kilka zł dodatkowo i wstawi Ci te dwa słupki graniczne . Jeżeli będziesz potrzebować pomocy to z miłą chęcią pomogę , ostatnio dość często bywam w murowańcu (sznurek i miarę mam własną więc ...... do roboty) Pozdrawiam Spoko, tak to ja już zmierzyłem sobie dawno, żeby wiedziec jak wogole wyglada moja działka Ale dzwoniłem już do geoplanu i wymusiłem ponowne wkopanie słupków. Na początku chcieli 50zl za kazdy, ale zrobią mi to za darmo. Nie moja wina, że ktoś je rozjeżdżił zresztą jestem ich potencjalnym klientem jeżeli chodzi o wyznaczanie domu i byłym klientem jeżeli chodzi o mapki, także udało mi się ich przekonać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 19.02.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Spoko, tak to ja już zmierzyłem sobie dawno, żeby wiedziec jak wogole wyglada moja działka Ale dzwoniłem już do geoplanu i wymusiłem ponowne wkopanie słupków. Na początku chcieli 50zl za kazdy, ale zrobią mi to za darmo. Nie moja wina, że ktoś je rozjeżdżił zresztą jestem ich potencjalnym klientem jeżeli chodzi o wyznaczanie domu i byłym klientem jeżeli chodzi o mapki, także udało mi się ich przekonać. Pozdrawiam No to jeszcze lepiej sobie z tym fantem poradziłeś . to daj znać kiedy będziesz się grodził żebym przez przypadek nie rozbił mojego auta na Twoim płotku bo szkoda ogrodzenia i samochodu Ja cały czas się obawiam żeby przypadkiem ktoś nie pojechał na pamięć i nie staranował mojego ogrodzenia Najgorzej jest jak leży albo pada śnieg to bardzo mało widać to ogrodzenie po mimo powieszonych kilku szmatek na siatce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ja osobiście bywałem na tych targach w latach poprzednich i w mojej ocenie TARGI to zbyt szumna reklama. Owszem bywa trochę wystawców ale to nie warte zachodu. To wszystko co się tutaj pokazuje dostępne jest wszędzie. Jak dla mnie to żadna rewelka - oczywiście pójdę bo tutaj mieszkam ale gdybym miał jechać z Częstochowy to nie warto. Dwie godzinki i zobaczysz wszystko. W dużej hurtowni też tyle czasu trzeba poświęcić. miałam podobne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ablonski 19.02.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 moze ktos wie gdzie mozna wywiesc gruz z ytonga?najlepiej blisko lochowa i zeby nie bylo zbyt drogo:)pzdrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 19.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 a ja mam już projekt przysłany i jest w trakcie adaptacji Myślę, że w ciągu tygodnia złożę papiery w Starostwie Zdradzę Wam, że budzi to we mnie emocje i adrealinę ... Niedługo pewnie też będę grodzić, pilnować materiałów i spać w namiocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 19.02.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 a ja mam już projekt przysłany i jest w trakcie adaptacji Myślę, że w ciągu tygodnia złożę papiery w Starostwie Zdradzę Wam, że budzi to we mnie emocje i adrealinę ... Niedługo pewnie też będę grodzić, pilnować materiałów i spać w namiocie. dopilnuj tylko prawidłowej adaptacji - nam wpisali szambo bez konsultacji z nami i później musieliśmy zmieniać warunki zabudowy i pozwolenie na oczyszczalnię. chyba że macie już wszystko ustalone. my uczyliśmy sie na własnych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 19.02.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 a ja mam już projekt przysłany i jest w trakcie adaptacji Myślę, że w ciągu tygodnia złożę papiery w Starostwie Zdradzę Wam, że budzi to we mnie emocje i adrealinę ... Niedługo pewnie też będę grodzić, pilnować materiałów i spać w namiocie. heh, ja wlasnie wrocilam ze Starostwa i wycofalam swoj wniosek - byl juz na ukonczeniu czy naprawde nikt nie moze mnie wesprzec namiarami na solidnego architekta?? bana na mnie wlaczyliscie czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts