Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ja mam już projekt przysłany i jest w trakcie adaptacji :) Myślę, że w ciągu tygodnia złożę papiery w Starostwie :D Zdradzę Wam, że budzi to we mnie emocje i adrealinę ... :wink:

Niedługo pewnie też będę grodzić, pilnować materiałów i spać w namiocie.

heh, ja wlasnie wrocilam ze Starostwa i wycofalam swoj wniosek - byl juz na ukonczeniu :roll:

czy naprawde nikt nie moze mnie wesprzec namiarami na solidnego architekta??

bana na mnie wlaczyliscie :roll: :wink: czy co?

sorki ale ja nie znam

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja mam już projekt przysłany i jest w trakcie adaptacji :) Myślę, że w ciągu tygodnia złożę papiery w Starostwie :D Zdradzę Wam, że budzi to we mnie emocje i adrealinę ... :wink:

No to "dori" ostro nas gonisz . Ale się wzięłaś do roboty :D .

Coś mi się wydaje że nas jeszcze przegonisz :lol:

Niedługo pewnie też będę grodzić, pilnować materiałów i spać w namiocie

No tak w Twoim przypadku to musisz i to ostro pilnować bo nie masz zbyt blisko sąsiadów żeby ewentualnie ktoś coś zobaczył .

Nie wiem czy ten namiot to dobry pomysł , oby przy dużych wiatrach nie odleciał :wink:

No i chyba troszkę w nim zimno ? :lol:

W sierpniu zapłacilismy za przyłącze wody-1600 zł. do dziś czekamy na wodą. Dzwoniłam kika razy do wodociągów(Białe-Błota) i jak zawsze miła Pani czyms tam się tłumaczy-ostatnio była to zepsuta koparka :evil: kurcze jak długo można czekać???

Prądu oczywiście nadal nie ma i pewno długo nie będzie :cry: :cry:

Jak długo wy czekaliście na wodociąg???

Polecam Spektrum z 11 listopada

reszta poszła na priv

:lol:

Pozdrawiam

Ja akurat Spektrum nie polecam. Adaptacja która miała trwać 4 tygodnie (tyle sami zdeklarowali w umowie) trwa już 8 tydzień !! :evil: :evil:

Trzeba do nich dzwonić non stop, upominać się, przypominać i tak to nic nie daje.

dziekuje za namiary - jutro podzwonie i napewno cos wybiore

KarolinaS - my dopiero wodociagi w planach - dopiero beda kopac, choc jeszcze nie wiedza z ktorej strony pociagna. Dokladamy sie po 2 tysiace. Narazie.

Ale to i tak wieeelki postep - w zeszlym roku, w listopadzie w gminie powiedziano mi ze nei mamy na co liczyc - ze sa inne inwstycje, malo prawdopodobne aby wlasnie u nas powstala siec - gdzie zaledwie sa dwa domy, nasz bedzie trzeci, potem moze jeszcze jeden...

I nagle wielki zwrot akcji - mam wrazenie ze mamy wplywowych sasiadow :D

Niedługo pewnie też będę grodzić, pilnować materiałów i spać w namiocie.

heh, ja wlasnie wrocilam ze Starostwa i wycofalam swoj wniosek - byl juz na ukonczeniu :roll:

Ktoś tam chwalił biuro na osiedlu Leśnym SPEKTRUM czy jakoś tak...

Ja akurat Spektrum nie polecam. Adaptacja która miała trwać 4 tygodnie (tyle sami zdeklarowali w umowie) trwa już 8 tydzień !! :evil: :evil:

Trzeba do nich dzwonić non stop, upominać się, przypominać i tak to nic nie daje.

OOOOOOOOOOOOOOOOj to mnie teraz Marcin zaskoczyłeś i lekko zaniepokoiłeś :o :o :o :o :o :o

Ja w umowie również mam cztery tygodnie , minęły dopiero trzy ale ja do nikogo na razie nie dzwoniłem . To Pan Grzegorz dzwonił do mnie w kwestiach zmian w projekcie , więc wnioskuję że zajmuje się moją adaptacją.Poza tym w sprawach pilnych kilka razy byłem osobiście bo mieszkam w pobliżu. :wink:

Jak na razie Spektrum zrobiło jak na mnie bardzo dobre wrażenie , zaproponowano bardzo dobre rozwiązania i zmiany w projekcie . Jak występują jakieś niejasności co do zmian w projekcie to zaraz do mnie dzwoniono i wyjaśniano całą sytuację i proponowano rozwiązanie :wink:

Czy Spektrum wywiąże się z zadania w terminie to się okaże za tydzień , jestem w 99% przekonany że nie nawalą.

Marcin a tak przy okazji , płaciłeś już za adaptację jakieś pieniążki ?

Pozdrawiam

OOOOOOOOOOOOOOOOj to mnie teraz Marcin zaskoczyłeś i lekko zaniepokoiłeś :o :o :o :o :o :o

Ja w umowie również mam cztery tygodnie , minęły dopiero trzy ale ja do nikogo na razie nie dzwoniłem . To Pan Grzegorz dzwonił do mnie w kwestiach zmian w projekcie , więc wnioskuję że zajmuje się moją adaptacją.Poza tym w sprawach pilnych kilka razy byłem osobiście bo mieszkam w pobliżu. :wink:

Jak na razie Spektrum zrobiło jak na mnie bardzo dobre wrażenie , zaproponowano bardzo dobre rozwiązania i zmiany w projekcie . Jak występują jakieś niejasności co do zmian w projekcie to zaraz do mnie dzwoniono i wyjaśniano całą sytuację i proponowano rozwiązanie :wink:

Czy Spektrum wywiąże się z zadania w terminie to się okaże za tydzień , jestem w 99% przekonany że nie nawalą.

Marcin a tak przy okazji , płaciłeś już za adaptację jakieś pieniążki ?

Pozdrawiam

Nie płaciłem żadnych zaliczek, płacimy całą kwotę przy odbiorze (zresztą niemałą).

Ja też na początku odniosłem bardzo dobre wrażenie nawet ich chwaliłem na tym forum. Potem okazało się, że babka od odrolnienia jest na urlopie, więc miało się o tydzień przedłużyć. Początkowo nie przejmowaliśmy się tym bo to nie ich wina, ale później mijały następne tygodnie i nic. Więc zaczeliśmy dzwonić.

Moim zdaniem w dzisiejszych czasach trochę inaczej traktuje się klienta. Według mnie to oni powinni zadzwonić i poinformować, że coś sie może opóźnić a nie odwrotnie. No ale może za dużo wymagam.

W każdym razie, gdyby dotrzymali terminu mielibyśmy już złożony pare tygodni temu wniosek o pozwolenie na budowę

Potem okazało się, że babka od odrolnienia jest na urlopie, więc miało się o tydzień przedłużyć.

o jakie odrolnienie chodzi????

Szczerze mówiąc to ja już nie wiem. Sam byłem zdziwiony, że to trzeba odralniać skoro jest plan zagospodarowania itp.

Zresztą zostawiłem tą adpatację narazie, jak do końca tego tygodnia znowu nie zrobią to ja znowu zadzwonie. Nie marnuję już na to więcej czasu zająłem się następnymi sprawami.

Potem okazało się, że babka od odrolnienia jest na urlopie, więc miało się o tydzień przedłużyć.

o jakie odrolnienie chodzi????

Szczerze mówiąc to ja już nie wiem. Sam byłem zdziwiony, że to trzeba odralniać skoro jest plan zagospodarowania itp.

Zresztą zostawiłem tą adpatację narazie, jak do końca tego tygodnia znowu nie zrobią to ja znowu zadzwonie. Nie marnuję już na to więcej czasu zająłem się następnymi sprawami.

Moż enie chodzi o odrolnienie ale o jakieś pisemko w sprawie braku przeznaczenia na cele rolnicze tej działki.

Marcin z Bydzi a tak przy okazji przypomnij jaki domek budujesz i czy dużo zmian wprowadzasz ?Jakie ogrzewanie , szambo czy oczyszczalnia ?

:wink:

Domek: http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=79

Ogrzewanie: ekogroszek_pelety

Szambo :D :D :D

Zmian troche jest : adaptacja+zmiany będzie mnie kosztować 2500zł. :roll: