Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem czemu nie wiesz gdzie mieszkam skoro na www jest mój dokładny adres, a moze bywasz umnie nawet tylko się nie przyznajesz??:-):-)

Co do działki to kupiliśmy ją w lipcu ubr. za 35tyś 3028m2 - to był zresztą bardziej przypadek niż cel - mowa o miejscu w Szczutkach.

www nie hula :wink:

moze bywam - a co instalujesz??

a dzialke mamy prawie taka sama - 3520m2 - kupilismy nieco taniej - 20 tys :wink:

................................

dzisiaj dowiedziałem się, że Marczysławowi ukradli 7 palet pustaków.

Okazało się też, że główny podejrzany....................:

Jak tam Robert winny kradzieży złapany , sąsiad winny czy nie winny ?

Czy tradycyjnie policja olała sprawę i zaraz umorzy postępowanie ? :cry:

Będąc dzisiaj w Murowańcu widziałem pewną Panią w akcji obrony swojej działeczki przed nie proszonym gościem .

Narobiła tyle wrzasku że chyba pół wsi słyszało , a gość jak usłyszał obronny wrzask :o i pytanie Kto Panu tam pozwolił wejść , Co Pan tam chciał ?!!!!!

zaraz zaczął się wycofywać :o ....... a dodam że gość chciał tylko pożyczyć miarę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chyba Tą Panią zatrudnię do pilnowania mojej działeczki zamiast alarmu i stróża :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

.............. dzwoniłem już do geoplanu i wymusiłem ponowne wkopanie słupków..................

Widziałem dzisiaj jak chłopaki wpadli pomierzyli miarą i wkopali Ci ten słupek :D

Muszę przyznać, że panowie z Geoplnu się spisali. Dzwonił do mnie jakiś facet nawet żeby mnie poinformować, że właśnie skończyli.

Okazuje się, ż wystarczy dobrze porozmawiać i nie trzeba zaraz płacić.

Pochwała dla geoplanu.

Dzisiaj się wybieram do Murowańca zobaczyć jak to wygląda. :D

.............. dzwoniłem już do geoplanu i wymusiłem ponowne wkopanie słupków..................

Widziałem dzisiaj jak chłopaki wpadli pomierzyli miarą i wkopali Ci ten słupek :D

chłopaki nie byli samochodem Geoplanu, tylko jakimś prywatnym :(

do tego sprzęt mieli iście "profesjonalny", podobne cudo walało się pół roku po działce, zwykła miara, takim wynalazkiem nie ma za dużo gwarancji poprawności wyznaczenia słupków :( :( :(

Będąc dzisiaj w Murowańcu widziałem pewną Panią w akcji obrony swojej działeczki przed nie proszonym gościem .

Narobiła tyle wrzasku że chyba pół wsi słyszało , a gość jak usłyszał obronny wrzask :o i pytanie Kto Panu tam pozwolił wejść , Co Pan tam chciał ?!!!!!

zaraz zaczął się wycofywać :o ....... a dodam że gość chciał tylko pożyczyć miarę :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chyba Tą Panią zatrudnię do pilnowania mojej działeczki zamiast alarmu i stróża :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gacuś to nawet nie jest śmieszne jak piszesz o pewnej Pani, czy Ty myślisz że na taką odległość widać szczegóły rysów twarzy, tych co bardziej bliskich sąsiadów z daleka można rozpoznać, ale już z dorastającymi członkami rodzin to ciut gorzej, nie moja wina że junior rośnie jak na drożdzach

a swoją drogą to mężulo zakłada dzwonek od 3m-cy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a poza tym to ta Pani jest bardzo zajęta i droga w utrzymaniu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

do tego sprzęt mieli iście "profesjonalny", podobne cudo walało się pół roku po działce, zwykła miara, takim wynalazkiem nie ma za dużo gwarancji poprawności wyznaczenia słupków :( :( :(

Widzę, że nic nie umknie czujnemu oku sąsiadki :D :D :D :D :D :D

Bujnę się popołudniu zobaczyć na własne oczy, bo akurat u mnie nie jest tak prosto żeby pomierzyć sobie miarą. Działka jest pięciokątem o różnych kątach, nie ma ani jednego kąta prostego więc mierzenie miarą można sobie w d... wsadzić. Podobno jeden słupek, który znajduję się w ulicy był połamany i wkopali nowy. Chociaż coś :D :D :D

Widzę, że nic nie umknie czujnemu oku sąsiadki :D :D :D :D :D :D

Bujnę się popołudniu zobaczyć na własne oczy, bo akurat u mnie nie jest tak prosto żeby pomierzyć sobie miarą. Działka jest pięciokątem o różnych kątach, nie ma ani jednego kąta prostego więc mierzenie miarą można sobie w d... wsadzić. Podobno jeden słupek, który znajduję się w ulicy był połamany i wkopali nowy. Chociaż coś :D :D :D

akurat o tej samej porze bylismy na pogaduchach u Gacka i patrzyliśmy na Twoich fachmenów :p :P :p :P, powbijali paliki pochlapali różem co by wszyscy widzieli :D :D :D :D :D :D

a działkę masz taką jak my ze skosem od ulicy to normalne :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Może w końcu po wczorajszym obronnym napadzie miłej Pani na juniora , mężunio się zmotywuje i założy :) :D :D :lol:

a poza tym to ta Pani jest bardzo zajęta i droga w utrzymaniu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No ale może uda mi się wynegocjować jakiś mały etacik za rozsądną cenę :wink: :) :D :lol: :lol:

akurat o tej samej porze bylismy na pogaduchach u Gacka i patrzyliśmy na Twoich fachmenów :p :P :p :P, powbijali paliki pochlapali różem co by wszyscy widzieli :D :D :D :D :D :D

Nie chodzi mi o skos od ulicy, bo to ma każa działka narożna. Zresztą jakoś przy okazji ci pokaże mapkę to sama zobaczysz jaką mam dziwną działkę :roll: :D :D :D

A za czujność jestem wdzięczny naprawde. Bardzo się ciesze, że Cie mam tak blisko.

Złodzieje bójcie się !!!!

Nie chodzi mi o skos od ulicy, bo to ma każa działka narożna. Zresztą jakoś przy okazji ci pokaże mapkę to sama zobaczysz jaką mam dziwną działkę :roll: :D :D :D

A za czujność jestem wdzięczny naprawde. Bardzo się ciesze, że Cie mam tak blisko.

Złodzieje bójcie się !!!!

Ty się nie nabijaj z sąsiadki, nie moja wina że patrzę na swój dom, a tam biega jakiś koleś po ogródku po czym do drzwi się dobiera, wrażenie co najmniej irytujące :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a że dziwną działkę masz to swoją drogą , żeby od razu całe skrzyżowanie mieć w ogródku :p :P :p :P :p

Może w końcu po wczorajszym obronnym napadzie miłej Pani na juniora , mężunio się zmotywuje i założy :) :D :D :lol:

No ale może uda mi się wynegocjować jakiś mały etacik za rozsądną cenę :wink: :) :D :lol: :lol:

Gacek Ty tylko uważaj bo jak ci wyfasolę cenę za etacik to ni wytrzymasz :p :P :p :P :p :P :p :P robić ze mnie takiego terrorystę :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Gacek Ty tylko uważaj bo jak ci wyfasolę cenę za etacik to ni wytrzymasz :p :P :p :P :p :P :p :P robić ze mnie takiego terrorystę :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Zaraz terrorystę ..terrorystkę :D .... niech złodzieje widzą że w Murowańcu jest taka Pewna Pani , która jest bardzo czujna i potrafi ..... :D

A jak chodzi o etacik to skoro odrzucasz moją propozycję , to uznajmy że jej nie było :cry: :cry: :cry:

Czyli wnioskuję z tego że popilnujesz mojej działeczki za freee tak po sąsiedzku :D dzięki :D :wink:

Zaraz terrorystę ..terrorystkę :D .... niech złodzieje widzą że w Murowańcu jest taka Pewna Pani , która jest bardzo czujna i potrafi ..... :D

A jak chodzi o etacik to skoro odrzucasz moją propozycję , to uznajmy że jej nie było :cry: :cry: :cry:

Czyli wnioskuję z tego że popilnujesz mojej działeczki za freee tak po sąsiedzku :D dzięki :D :wink:

No tylko Twoja to jest daleko i nie dowidzę, taka starsza już jestem musi być sprzęt stanowiskowy :p :P :p :P

a poza tym to nie wiesz jaka jest moja cena za etacik, nikt nie odrzucał propozycjii :p :P :p :P :p :P :D :D :D

nie dowidzę, taka starsza już jestem ............. :p :P :p :P

Chmmmm , jestem troszkę innego zdania , no ale Ty wiesz lepiej . Ja się pewnie mylę :wink:

Muszę ten etat jeszcze spokojnie przemyśleć

musi być sprzęt stanowiskowy

bo bałbym się o moje życie dając Ci np lornetkę i strzelbę :D :D :D :oops: :oops: :oops:

A tak poważnie

Po ostatnich kradzieżach w okolicy nie dziwię się Wam że jesteście tak czujni i drażliwi na nie proszonych gości ( złodziei ) . Jak się samemu nie przypilnuje to nikt niestety za was tego nie zrobi . Nie można pozwalać każdemu łazić po waszej działce i zaglądać w okna :D , w końcu to teren prywatny .

Głośny dzwonek , taki który również będzie słyszał dzwoniący na pewno rozwiązałby nieuzasadnione wchodzenie na waszą działkę .

Pozdrawiam

nie dowidzę, taka starsza już jestem ............. :p :P :p :P

Chmmmm , jestem troszkę innego zdania , no ale Ty wiesz lepiej . Ja się pewnie mylę :wink:

Muszę ten etat jeszcze spokojnie przemyśleć

musi być sprzęt stanowiskowy

bo bałbym się o moje życie dając Ci np lornetkę i strzelbę :D :D :D :oops: :oops: :oops:

A tak poważnie

Po ostatnich kradzieżach w okolicy nie dziwię się Wam że jesteście tak czujni i drażliwi na nie proszonych gości ( złodziei ) . Jak się samemu nie przypilnuje to nikt niestety za was tego nie zrobi . Nie można pozwalać każdemu łazić po waszej działce i zaglądać w okna :D , w końcu to teren prywatny.

Głośny dzwonek , taki który również będzie słyszał dzwoniący na pewno rozwiązałby nieuzasadnione wchodzenie na waszą działkę .

Pozdrawiam

dzwonek już kupiony w domku leży, raczej głośny to nie jest, ale sam fakt że można zadzwonić i jak nikt nie otworzy to spadówka na drzewko :D :D :D :D

pozdrówka