Aga - Żona Facia 21.02.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Kto mi poleci solidnego murarza na budowe do Kruszyna (tego na trasie do Nakla )? Planuje w kwietniu lub maju ruszyc z budowa i chyba juz czas kogos takiego zaklepac... Poza tym tez jestem ciekaw gdzie kupowaliscie materialy i beton... Pozdrawiam Chabek Ja mojego nie polecę bo ponoć do końca roku ma FULL pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 21.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 No słuchajcie - ciężka robota mnie czeka... Muszę przejrzeć wszystkie nasze 77 stron, żeby pozbierać info: co gdzie kupowaliście. Nie chcę w kółko pytać po co gdzie uderzyć... No chyba że nie macie nic przeciwko, żeby pewne rzeczy godne polecenia powtórzyć Choćby na priva - tak aby nie zaśmiecać forum. Zaczynam od podstaw - od fundamentów (wykopów pod nie), betonu na fundament, suporex, okna po dach i roślinki może. No chyba się teraz zagalopowałam Ale tak na poważnie - czy powinnam już zamawiać materiał na budowę, którą zamierzam rozpocząć na przełomie IV/V? Czy to wiąże się z przedpłatami w hurtowniach - pewnie tak, nie ma nic za piękne oczy O przedpłatach nie ma mowy Jak chcesz mieć gwarancje ceny to musisz kupić towar i ewentualnie mogą przechować w hurtowni. Ja tak kupilem suporex i dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.02.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 dori nie czytaj, podaruj sobie na Ciebie to zawsze można liczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.02.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 czy Wy kierowaliście się ilością potrzebnego materiału wg takiego właśnie wykazu gotowego? Czy wyliczaliście ilości z projektów... My nie mieliśmy oprócz projektu NIC. Jak trzeba było to mąż sam wyliczał. Zwłaszcza beton. Bloczki na ściany liczyliśmy we dwójkę, a i tak jeszcze dużo zostało. Chociaż wykorzystaliśmy je na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.02.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 dori nie czytaj, podaruj sobie na Ciebie to zawsze można liczyć... Proszę bardzo polecam się na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.02.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ja tak kupilem suporex i dachówkę Dziękuję. Gdzie kupiłeś suporex i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 No dobra - kicham, psikam i jestem pociągająca. Idę do łóżka się wykurować przez noc - bo jutro do pracy. Takie życie - garść pigułek i do roboty Dobrej nocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 21.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Suporex w zielonce6,80 ale kupilem w grudniu (odbiór druga połowa maja) dachówkę kupile w Brzozie(BRAS po 19,80)słyszałem ze od lutego są nowe ceny. W zielonce, Izohurtgośc bardzo rozsądny i ma dobre ceny polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Teska polecam "WICKI" ul. Gajowa. Mają drzwi zewnętrzne GERDA, a wewnętrzne Interdoor, Porta, Dre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chabek 21.02.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Tak apropo... Buduje ktos w Kruszynie? Albo w tych okolicach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.02.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Chabek - ja w Twojej gminie - ale kawalek do Ciebie jest - WierzchucinekKero tez z gminy Sicienko - buduje w Szczutkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 22.02.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Tak jak powiedziała mkkafe ja Szczutki ale Kruszyn spenetrowałem w poszukiwaniu działki. Nawet odwiedziłem przesympatyczną Panią sołtysową - malunie to takie ale jak myszka turlała się po podłodze przy swoim wilekim chłopisku:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 22.02.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 A z moich kochanych Przyłęk nadal nikogo na forum nie ma?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chabek 22.02.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Chabek - ja w Twojej gminie - ale kawalek do Ciebie jest - Wierzchucinek Kero tez z gminy Sicienko - buduje w Szczutkach To super... Do Wierzchucinka od czasu do czasu przyjezdzam w wakacje nad jezioro - polecam Ale troche dalej od Bydgoszczy niż Kruszyn... A co z murarzem? Ma ktos kogos w tej okolicy godnego polecenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 22.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 A z moich kochanych Przyłęk nadal nikogo na forum nie ma?????? Jak to nikogo a TY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 22.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Źle się wyraziłam -poza mna na forum- bo chyba wiekszość to Murowaniec-az zazdroszcze wam tej grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.02.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam mam wielką prośbe.....moglibyście podac jakies namiary na fajne drzwi wewnetrze i zewnetrzne bardzo prosze!!!! na priva Nie ja osobiście - ale znajoma kupiła drzwi wewnętrzne do swego domu z DRE DRZWI - tanie, ładniei nowocześnie się prezentują... Upusty też ładne wytargowała:) witaj czy mogłabyś jakis namiarek na privka?? jestem ze szczecina...wiec to mi nie mowi nic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.02.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Teska polecam "WICKI" ul. Gajowa. Mają drzwi zewnętrzne GERDA, a wewnętrzne Interdoor, Porta, Dre. Aga dzięki.....a nie masz jakis namiarków na cosik w Toruniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 22.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Teska - jeśli chodzi o Toruń to w poszukiwaniu drzwi warto zajrzeć do Frugały na Skłodowskiej-Curie oraz do "Pudlex" na Kościuszki 41/47 (my od nich bierzemy drzwi zewnętrzne). Na Mazowieckiej (niedaleko sklepu Oferty) jest firma "Dziadek", która ma w ofercie drzwi zewnętrzne drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkag2003 22.02.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam ponownie.Zamierzam budować ścianę zew. w systemie ściany jednowarstwowej. Zastanawiam się nad SOLBETEM 42 (U=0,23) lub 36 (U=0,27) i YTONGIEM 36,5 (typ 350, U=0,25) lub 40 (typ 400, U=0,26). Wszystkie wymienione typy bloczków są na PIÓRO i WPUST z uchwytem montażowym.A Wy co byście wybrali?Wiecie może, czy i jakie są różnice w jakości pomiędzy bloczkami YTONGA i SOLBETU??? Podobno jeśli chodzi o bloczki SOLBETU z górnej półki cenowej - nie ustępują one jakością YTONGOWI. Co o tym sądzicie?Czekam na opinie. Szczególnie od osób, które budowały z takich materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts