Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kto mi poleci solidnego murarza na budowe do Kruszyna (tego na trasie do Nakla :D )? Planuje w kwietniu lub maju ruszyc z budowa i chyba juz czas kogos takiego zaklepac...

Poza tym tez jestem ciekaw gdzie kupowaliscie materialy i beton...

Pozdrawiam

Chabek

Ja mojego nie polecę bo ponoć do końca roku ma FULL pracy.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No słuchajcie - ciężka robota mnie czeka... Muszę przejrzeć wszystkie nasze 77 stron, żeby pozbierać info: co gdzie kupowaliście. Nie chcę w kółko pytać po co gdzie uderzyć... No chyba że nie macie nic przeciwko, żeby pewne rzeczy godne polecenia powtórzyć :) Choćby na priva - tak aby nie zaśmiecać forum. Zaczynam od podstaw - od fundamentów (wykopów pod nie), betonu na fundament, suporex, okna po dach i roślinki może. No chyba się teraz zagalopowałam :) Ale tak na poważnie - czy powinnam już zamawiać materiał na budowę, którą zamierzam rozpocząć na przełomie IV/V? Czy to wiąże się z przedpłatami w hurtowniach - pewnie tak, nie ma nic za piękne oczy :D

O przedpłatach nie ma mowy

Jak chcesz mieć gwarancje ceny to musisz kupić towar i ewentualnie mogą przechować w hurtowni.

Ja tak kupilem suporex i dachówkę

czy Wy kierowaliście się ilością potrzebnego materiału wg takiego właśnie wykazu gotowego? Czy wyliczaliście ilości z projektów...

My nie mieliśmy oprócz projektu NIC.

Jak trzeba było to mąż sam wyliczał. Zwłaszcza beton.

Bloczki na ściany liczyliśmy we dwójkę, a i tak jeszcze dużo zostało. Chociaż wykorzystaliśmy je na maksa.

Gość Kero
Tak jak powiedziała mkkafe ja Szczutki ale Kruszyn spenetrowałem w poszukiwaniu działki. Nawet odwiedziłem przesympatyczną Panią sołtysową - malunie to takie ale jak myszka turlała się po podłodze przy swoim wilekim chłopisku:-)

Chabek - ja w Twojej gminie - ale kawalek do Ciebie jest - Wierzchucinek

Kero tez z gminy Sicienko - buduje w Szczutkach

To super...

Do Wierzchucinka od czasu do czasu przyjezdzam w wakacje nad jezioro - polecam :) Ale troche dalej od Bydgoszczy niż Kruszyn...

A co z murarzem? Ma ktos kogos w tej okolicy godnego polecenia?

Pozdrawiam :)

Witam

mam wielką prośbe.....moglibyście podac jakies namiary na fajne drzwi wewnetrze i zewnetrzne bardzo prosze!!!! na priva

Nie ja osobiście - ale znajoma kupiła drzwi wewnętrzne do swego domu z DRE DRZWI - tanie, ładniei nowocześnie się prezentują... Upusty też ładne wytargowała:)

witaj

czy mogłabyś jakis namiarek na privka?? jestem ze szczecina...wiec to mi nie mowi nic.... :-? :oops:

Witam ponownie.

Zamierzam budować ścianę zew. w systemie ściany jednowarstwowej. Zastanawiam się nad SOLBETEM 42 (U=0,23) lub 36 (U=0,27) i YTONGIEM 36,5 (typ 350, U=0,25) lub 40 (typ 400, U=0,26). Wszystkie wymienione typy bloczków są na PIÓRO i WPUST z uchwytem montażowym.

A Wy co byście wybrali?

Wiecie może, czy i jakie są różnice w jakości pomiędzy bloczkami YTONGA i SOLBETU??? Podobno jeśli chodzi o bloczki SOLBETU z górnej półki cenowej - nie ustępują one jakością YTONGOWI. Co o tym sądzicie?

Czekam na opinie. Szczególnie od osób, które budowały z takich materiałów.