LAN 24.02.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Witajcie Ja dokładnie nie pamiętam jakie to były kwoty ale za skrzynkę elektryczną zapłaciłem 1300 zł robocizna elektryka jakieś 250 zł i raczej nic więcej .Pamiętam , że musiał ktoś z Eny dokonać odbioru . Wszystko załatwiał elektryk w ramach tej kwoty . Posłuchajcie w poniedziałek Geoplan wykona na mojej działce pomiary a we wtorek wchodzi koparka – czy to nie piękne ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 24.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 A w ogóle dobrze zrobiione, bo później będzie lipa jak będą wytyczać domek. Jak będą wytyczać to znowu sprawdza slupki, ale już przy mnie Witaj sąsiad Oglądałem dzisiaj twoje słupki i powiem Ci że marnie to wygląda , chyba jakiś samochodzik nie zauważył twojego żarówiastego słupka i troszkę go poturbował (złamał i przesunął) Chyba szybko musisz się grodzić , albo chociaż wkopać obok jakiś grubszy palik (stempel) aby uniknąć dalszej dewastacji słupka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 24.02.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Posłuchajcie w poniedziałek Geoplan wykona na mojej działce pomiary a we wtorek wchodzi koparka – czy to nie piękne ?! No to świetnie! Gratulujemy !!! No i kciuki też trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.02.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witam ponownie. Zamierzam budować ścianę zew. w systemie ściany jednowarstwowej. Zastanawiam się nad SOLBETEM 42 (U=0,23) lub 36 (U=0,27) i YTONGIEM 36,5 (typ 350, U=0,25) lub 40 (typ 400, U=0,26). Wszystkie wymienione typy bloczków są na PIÓRO i WPUST z uchwytem montażowym. A Wy co byście wybrali? Wiecie może, czy i jakie są różnice w jakości pomiędzy bloczkami YTONGA i SOLBETU??? Podobno jeśli chodzi o bloczki SOLBETU z górnej półki cenowej - nie ustępują one jakością YTONGOWI. Co o tym sądzicie? Czekam na opinie. Szczególnie od osób, które budowały z takich materiałów. Rozpoczynając przygodę z budową też się zastanawialiśmy nad 1-W z Ytonga a zaraz potem z SOLBETu. Jednak wybraliśmy SOLBET grubości 30 cm plus ocieplenie styropianem 12 cm. Mój majster ma bardzo duże doświadczenie w budowaniu z Ytonga i Solbetu. Mówił nam, że i z tego i z tego dobrze się muruje, tyle tylko że Ytong ma troszkę inną strukturę. A tak jest to tak samo dobry materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.02.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Słuchajcie styropian tak drozeje że aż głowa boli. Polecam kupić w BCMB na Wyścigowej a oni przetrzymają. Pytać się o rabaty, walczyć do upadłego. Ceny idą tak do góry, że aż się płakać chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T O M A G A 25.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witamy (szczególnie budujących ,pobudowanych w Murowańcu) Kupilismy działkę w Murowańcu na ul.Puchacza.Wiosną chcemy ruszyć z budowąJesteśmy na etapie załatwiania wszystkich dokumentów(pozwolenia na budowę). Chcieliśmy się przywitać i pozdrowić sąsiadów z Murowańca-szczególnie Asię i Olka- spotakliśmy się na polu w niedzielę AGA i KRZYŚ ...................................................................................................... Witamy bliskich sasiadów z ul. Puchacza ! Jesteśmy właścicielami działki nr 80/173 (to chyba bliskie sasiedztwo? ) Analizując powyższe forum widzimy że Wasze działania są daleko dalej posunięte niż nasze (... niedługo dołączymy...chyba) Aga i Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 25.02.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mam pytanie do Agi Faciowej i nie tylko. Dotyczy pompy ciepła. Czy udało się tobie rozmawiać z kimś , kto miał pompę ciepła i płacił pierwsze rachunki za prąd? Nasz sąsiad wzbudziła w nas wątpliwości .Ma chatkę 150 m, wprowadził się na jeisień. Jego ostatni rachunek za prąd wynosił 1200 złotych Trochę dużo. Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 25.02.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witamy bliskich sasiadów.................... Jesteśmy właścicielami działki nr 80/173............. Aga i Tomasz Witajcie T O M A G A witamy was bardzo serdecznie i cieszymy się że powiększyliście grono Murowańca Ja mam działeczkę na ul Strusiej w pobliżu betoniarni , a wy dokładniej w którym miejscu macie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T O M A G A 25.02.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Witamy bliskich sasiadów.................... Jesteśmy właścicielami działki nr 80/173............. Aga i Tomasz Witajcie T O M A G A witamy was bardzo serdecznie i cieszymy się że powiększyliście grono Murowańca Ja mam działeczkę na ul Strusiej w pobliżu betoniarni , a wy dokładniej w którym miejscu macie . Pozdrawiam ............................................................................ Hej! Widać, że społeczność Murowańcowa aktywnie współdziała i wciąż się rozrasta. Fajnie! Nasza działka sąsiaduje z gospodarstwem na ulicy Żurawiej. Aga i Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mam pytanie do Agi Faciowej i nie tylko. Dotyczy pompy ciepła. Czy udało się tobie rozmawiać z kimś , kto miał pompę ciepła i płacił pierwsze rachunki za prąd? Nasz sąsiad wzbudziła w nas wątpliwości .Ma chatkę 150 m, wprowadził się na jeisień. Jego ostatni rachunek za prąd wynosił 1200 złotych Trochę dużo. Macie jakieś doświadczenia? 1200 złotych ? Za ile miesięcy? Nowy dom zazwyczaj pożera więcej ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.02.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 jgosik - Ty to coś tutaj zamęt wprowadzasz - naprawdę tak dużo? To chyba za pół roku... Ale tak na poważnie - jeśli to był pierwszy sezon grzewczy to zazwyczaj - tak jak tu kiedyś pisano - jest on niewymierny no i droższy. Witam TOMAGĘ!!! My mamy działkę na Łochowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Słuchajcie - jutro mam mieć zrobioną adaptację - ciekawa jestem czy pierwszy z terminów zostanie dotrzymany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.02.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witamy bliskich sasiadów.................... Jesteśmy właścicielami działki nr 80/173............. Aga i Tomasz Witajcie T O M A G A witamy was bardzo serdecznie i cieszymy się że powiększyliście grono Murowańca Ja mam działeczkę na ul Strusiej w pobliżu betoniarni , a wy dokładniej w którym miejscu macie . Pozdrawiam ............................................................................ Hej! Widać, że społeczność Murowańcowa aktywnie współdziała i wciąż się rozrasta. Fajnie! Nasza działka sąsiaduje z gospodarstwem na ulicy Żurawiej. Aga i Tomasz Witamy serdecznie, bo to gdzieś niedaleko nas Gacuś, tylko trzeba byłoby sprecyzować okolice pozdrawiamy i zachęcamy do pisania i budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.02.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Tak w ogóle to chyba dzisiaj powinno być przekazanie sołectwa Murowaniec, nowemu sołtysowi. Mam nadzieję że Robuś, jako ten co ma wtyki w radzie sołeckiej coś więcej napisze :P :P (czas i miejsce) PS chyba czas uaktualnić mapkę o Horatio, Tomaga i nie wiem co więcej :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 26.02.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ............................................................................ Hej! Widać, że społeczność Murowańcowa aktywnie współdziała i wciąż się rozrasta. Fajnie! Nasza działka sąsiaduje z gospodarstwem na ulicy Żurawiej. Aga i Tomasz Witamy serdecznie, bo to gdzieś niedaleko nas Gacuś, tylko trzeba byłoby sprecyzować okolice ......... Alex z twoich okien powinno być widać to gospodarstwo z którym sąsiadują T O M A G A (Aga i Tomasz) , bynajmniej tak mi się wydaje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Olek 26.02.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Witamy (szczególnie budujących ,pobudowanych w Murowańcu) Kupilismy działkę w Murowańcu na ul.Puchacza.Wiosną chcemy ruszyć z budowąJesteśmy na etapie załatwiania wszystkich dokumentów(pozwolenia na budowę). AGA i KRZYŚ ...................................................................................................... Witamy bliskich sasiadów z ul. Puchacza ! Jesteśmy właścicielami działki nr 80/173 (to chyba bliskie sasiedztwo? ) Analizując powyższe forum widzimy że Wasze działania są daleko dalej posunięte niż nasze (... niedługo dołączymy...chyba) Aga i Tomasz A my witamy również sąsiadów z Puchacza - my mamy działeczkę na 177... a więc też bliskie sąsiedztwo... Pozdrowionka Olek (i Asia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ............................................................................ Hej! Widać, że społeczność Murowańcowa aktywnie współdziała i wciąż się rozrasta. Fajnie! Nasza działka sąsiaduje z gospodarstwem na ulicy Żurawiej. Aga i Tomasz Witamy serdecznie, bo to gdzieś niedaleko nas Gacuś, tylko trzeba byłoby sprecyzować okolice ......... Alex z twoich okien powinno być widać to gospodarstwo z którym sąsiadują T O M A G A (Aga i Tomasz) , bynajmniej tak mi się wydaje . no właśnie sprawdziłam magiczną mapkę Murowańca i się okazało, że ta ulica jest długa jak... smok i niestety nie widać, ale wiem o które miejsce chodzi, bo tam z pieseczkiem robię sobie spacerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 26.02.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Czyli, krótko mówiąc użyźniasz glebę sąsiadom co by im lepiej trawka rosła Gacek masz już koniec adaptacji ? Bo nam się tak przeciąga jak Marcinowi niestety pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Czyli, krótko mówiąc użyźniasz glebę sąsiadom co by im lepiej trawka rosła Gacek masz już koniec adaptacji ? Bo nam się tak przeciąga jak Marcinowi niestety pozdrowionka no nie trzeba będzie nawozić :P :P :P ale z tego co się orientuję to nie tylko ja więc nie jest źle, nie będzie tylko na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 26.02.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Mam pytanie czy ktoś z Was forumowiczów korzystał z przyłącza prądu budowlanego? Interesuje mnie jaki to jest mniej więcej koszt? Do Eneii składa się tylko wniosek natomiast reszta to już problem inwestora po otrzymaniu warunków technicznych. Ma ktoś jakieś doświadczenia???? My korzystalismy. Koszt ok. 1800zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts