Bea z B. 26.01.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Jacek Ł. na priv dziś cena, jutro namiary na fachowca od CO-wodkan. Pozdrawiam B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 28.01.2004 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Witam wszystkich. Grzegorz, daj mi namiary na tę Twoją ekipę wod.kan.co. Miałam 3 tygodnie przerwy - mam nadzieję to nadrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 28.01.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Cześć! Marzena, masz w skrzynce namiary. Bądź twarda! I najlepiej zbierz oferty od kilku firm (ja miałem chyba od 5-6...) Jak budowanie? Ja jestem wykończony - fizycznie, psychiczni i, co najgorsze, finansowo. Ale kuchnia już pomalowana, w poniedziałek będą mebelki! A na poddaszu jeszcze dłubią majstry od gładzi... pozdrawiam wszystkich Grzegorz PS. a miało być na Święta... : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 31.01.2004 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 Witam- idzie odwilż (wiosna ???). Nareszcie rozplanowaliśmy poddasze: jeden duży pokój ( ok. 24 m kw.) i garderoba (co do garderoby to nie jestem do końca przekonany o jej usytuowaniu na poddaszu, ponieważ sypialnia i łazienki są na dole) ale decyzja już zapadła i ścianki stoją. Od wtorku wchodzi instalator CO. Pozdrawiam SLY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 01.02.2004 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Grzegorz i Sly - nie wiem jak to robicie, że u was idzie to szybciej ode mnie. Zbieram oferty od firm CO i wod-kan. Wszyscy u mnie mają już dość tej budowy. I nikt nie wierzy, że wogóle tam się w końcu przeprowadzimy!!! Grzegorz -już mebelki - bomba. Sly - u nas garderoba, z braku innego miejsca w piwnicy - no a mieszkać tam nie będziemy . Właściwie może nie z braku miejsca, ale dla mojej połówki garderoba to najmniej istotna część domu - więc zepchnięto ją w najgorsze miejsce. Tak więc uważm - garderoba na poddaszu - to super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 02.02.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Dzięki Marzena pocieszyłaś mnie w kwestii garderoby i nic się nie martw, że jesteś w tyle bo ja nadal nie mam ani prądu ani wody Z resztą budowa to nie wyścig tu trzeba się nad wszystkim zastanowić. teraz jestem taki mądry ale kilka miesięcy temu też chciałem żeby wszystko szło jak najszybciej. Teraz żałuję bo o wielu sprawach nie pomyślałem a teraz muszę się dostosować do tego co już zostało zrobione. Też miałem problem z ekipą CO, bo nie odzywali się przez cały styczeń chociaż byliśmy umówieni na początek roku. W końcu wkurzyłem się i zatrudniłem wuja. Rozprowadzi mi całą instalacje CO a tzwn. "fachowcy" zmontują do kupy kotłownie. Śnieg stopniał (zarobki też) Pozdrawiam SLY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 03.02.2004 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Sly -śnieg jeszce będzie - pewnie teraz masz znów trochę zająć się budową. Jakie masz grzejniki ? Mam ofertę na Kermi i Buderusa , ale zbieram dalej. U mnie w rodzinie brak jakiejkolwiek złotej rączki - więc w całości opieramy się na firmach. Ale nie trafiłam na najgorsze. Kiedy będziesz miał prąd i wodę ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 03.02.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Marzena - nie znam jeszcze dokładnych cen, ale zdecydowałem się na płytowe Radsona (żona robi rozpoznanie po hurtowniach gdzie najtaniej można je kupić). Dylematów ciąg dalszy: - czy w korytarzu robić ogrzewanie podłogowe, czy grzejnik? Chyba taniej wyjdzie grzejnik. -czy w salonie (ok. 45 mkw) wystarczą dwa grzejniki o wym. 150 x 60 czy dostawić jeszcze jeden, jeżeli tak to gdzie (brak trzeciego okna). - czy kotłownie wykładać kafelkami, czy zostawić same gładzie? - no i skąd wziąć KASĘ ???!!! No cóż wygląda na to, że będę miał ładny dom zbudowany z dobrych materiałów a spać będę na styropianie i siedzieć na skrzynkach po piwie (pzostawionych po majstrach) Pozdrawiam SLY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 03.02.2004 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 A co do wod i prądu to ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 07.02.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2004 Kotłownię wykładam kafelkami - po tej budowie na długo będę miała wstręt do remontów. Pod parapetem w salonie zmieścisz grzejnik 60 cm wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 09.02.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Powinny się zmieścić na "styk" ale nie wiem czy będą estetycznie wyglądać. Zanim kupię to zrobię pare przymiarek. Żonie podobają się płytowe Radsony i Buderusy ale całkowicie gładkie. Dylematy cd..- co zrobić z poddaszem, którego nie ma w projekcie??? Pozdrawiam SLY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 11.02.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Jak to nie ma w projekcie??? Gdzie widzieliście Buderusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 11.02.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Buderusy rozprowadza firma Hacop (Toruń ul. Broniewskiego 15/17, tel. 56/6225591). Po dokładnych wyliczeniach okazało się, że 60-tki nie zmieszczą się pod oknami, ba nawet z z 50-kami był by kłopot. Zostały więc do wyboru 40 i 45. 45 nie produkuje Buderus więc zostały do wyboru Radsony. Żeby skończyło sią tylko na dwóch grzejnikach muszę je wydłużyć do 2m ( już widzę jak to będzie paskudnie wyglądało). I tak oto stajemy się powoli niewolnikami swojego domu i nieprzemyślanych decyzji A co do poddasza, to w projekcie jest tylko nie użytkowe (drewniany strop). W związku ze zmianą materiałów budowlanych powstała koncepcja adaptacji poddasza. Nie stety nie została ona uwzględniona w projekcie, który został złożony w gminie. Na razie dysponuje tylko zgodą projektanta domu na konieczne zmiany w projekcie. Nie wiem tylko czy ryzykować, że przy odbiorze, że nikt się tego nie dopatrzy, czy występować o nowe pozwolenie na budowę? Pozdrawiam SLY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 11.02.2004 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 U mnie w salonie wogóle nie mam miejsca pod oknami -15 cm. Podłogi ciepłej tam akurat nie chcemy . Rozważamy możliwość ozdobnych grzejników z boku kominka i na dwóch ścianach. Te grzejniki są z kamienia i wyglądają dość efektownie. To użytkowe poddasze pewnie będziesz musiał zgłosić - ale sprawdź jak to się ma do nowego prawa budowlanego- jest coś takiego jak zmiany mało istotne - w każdym razie na wygląd domu z zewnątrz to pewnie nie wpłynęło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 14.02.2004 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Dzisiaj kupiłem grzejniki (Radson). W ciągu dwóch tyg. będę miał całe CO, tylko jak wytłumaczę instalatorom fakt braku wody???Marzena - grzejniki z kamienia - wow!!! Napisz coś więcej a jeżeli możesz to podaj stronę internetową producenta.Grzegorz - wprowadziłeś się ? Pozdrawiam SLY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiczek 15.02.2004 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Właśnie z mężem postanowiliśmy się budować. Szukam działki w okolicach Bydgoszczy - tj. Lisi Ogon, albo Murowaniec. Czy znacie ceny tamtejszych działek, albo jakieś wolne działki. Asiczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 15.02.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Sly - http://www.anb.com.pl nazywają się geo. Ale naprawdę super są takie airsofic - nie znam ich strony. Witaj Asiczek - w tej stronie B-y niestety nie znam działek ani cen - miłego szukania i ...... wszystko przed Tobą Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 16.02.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Czołem, Panie i Panowie jeszcze chwilkę, jeszcze troszkę, już za minutkę... W sobotę pożegnałem malarzy (nienajgorsza ekipa, liczyli 3.5 za m2), dzisiaj wchodzi stolarz i montuje schody. Jutro zaczynamy z żoną pucować parter. Gdyby nie "pracujący" weekend możnaby się wprowadzać. Chociaż jak patrzę na ten bajzel pobudowlany dookoła, to zimno mi się robi... Na ten rok zostają tynki zewnętrzne i uporządkowanie terenu - nie znacie jakiegoś "dostępnego" banku? Marzena - to te grzejniki? http://www.anb.com.pl/jaga/images/scen_rodz2.jpg - naprawdę ładne A garderobę mam na poddaszu, przy naszej sypialni. Żona tak sobie zażyczyła, a z żoną się nie dyskutuje Asiczek - z czego chcecie budować? Przy wyborze działki zwracajcie uwagę na uzbrojenie (przede wszystkim woda i prąd). A może znajdziecie coś bliżej miasta? Wbrew pozorom można, czasem niedrogo, coś niedużego znaleźć. pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 17.02.2004 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Grzesiu! - Im bliżej przeprowadzki tym Ci weselej - to a,propos tych grzejników Fajno, że u Was już tak blisko do końca. Ja nie liczę szybciej niż na maj. Pracy mamy mnóstwo w pracy i na budowę mało czasu. Życzę mocno , abyście jak najszybciej byli w nowym domu - i wszystkiego w nim najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 19.02.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2004 Grzejniki świetne, aż się chce do nich przytulić , szkoda tylko, że na stronie nie zamieszczono cenników. Podejrzewam, że są "trochę" droższe od zwykłych blaszaków. No to się zaczęło; czyli żona wkroczyła do akcji. Na razie zrobiła kosztorys wykończenia podłóg. W przeliczeniu wyszło ok. 100 zł/mkw (materiały + robocizna), uważam, że trochę za dużo. Pozdrawiam SLY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts