Gość Kero 03.03.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Aga - Żona Facia Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!! Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach za 740 plus vat Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Ja myslę o kotle z podwójnym rusztem, bez konieczności przekładania rusztu mozesz podać ile zuzyłeś groszku w tym sezonie??? Przy moich ustawieniach średnio 25kg dziennie na CO i CWU czyli licząc po cenach Castoramowskich ok. 15zł ja kupiłem po ok 12 za worek miesięcznie wychodzi 360zł w sezonie grzewczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Aga - Żona Facia Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!! Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach za 740 plus vat Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest? Gotowe elemnty wieźby zgodnie z specyfikacją, impregnowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote] nie wyszło mi Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? ? ? dlaczego?? myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Co do groszku, to rozmawiałem z kolega z pracy Kupuje luzem (wychodzi taniej) i sam workuje Mówil trzy godzniy pracy i przy dwóch tonach 300 zl w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote] nie wyszło mi Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? ? ? dlaczego?? myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić Ale głupie zdanie mi wyszło W ogóle mi dzisiaj nic nie wychodzi Robert chodziło mi o to, że ten Twój imiennik mógłby nam dać lepsze warunki. Dlatego gorąco poproszę o telefon. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote] nie wyszło mi Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? ? ? dlaczego?? myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić ... no tak - już rozumiem ... masz chyba na myśli moje szczeście do polecanych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 ... no tak - już rozumiem ... masz chyba na myśli moje szczeście do polecanych ludzi Wiesz ja uważam, ze Ty skończyłeś budowę w odpowiednim momencie. Bo teraz i ceny zupełnie inne i ludzie zupełnie inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 03.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Aga - Żona Facia Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!! Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach za 740 plus vat Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest? Gotowe elemnty wieźby zgodnie z specyfikacją, impregnowane Więc cena jest identyczna do tej jaką mi zaoferowano ale w systemie Mitek o czym próbowałem powiedzieć wcześniej jednak z tego właśnie powodu zrobiło się niepotrzebne piekiełko. Ja mam zapłacić za 20m3 więźby zmontowanej w gotowe wiązary oczywiście zaimpregnowane i dostarczone na budowę 19 300PLN bez ich montażu. Bardzo dużo liczą sobie za montaż więc zdecydowałem, że montaż zrobię we własnym zakresie. Z ich montażem miało to kosztować 27 tyś z czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 No mi kolega popsul sobotę Podziele się z wami Miesiąc temu dzwonił i pytał o cenę B20 (200 zł + vat) Dzwonil dzisiaj - 250+vat To jest dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 No mi kolega popsul sobotę Podziele się z wami Miesiąc temu dzwonił i pytał o cenę B20 (200 zł + vat) Dzwonil dzisiaj - 250+vat To jest dramat Rozbój w biały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Kero żeby nie było że się czepiam u Ciebie wychodzi 965 zł/m3 a u Horatio niecałe 903 zł/m3. Niektórzy zaraz mogą powiedzieć, ze to jest o WIELE WIELE więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 03.03.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Więc cena jest identyczna do tej jaką mi zaoferowano ale w systemie Mitek o czym próbowałem powiedzieć wcześniej jednak z tego właśnie powodu zrobiło się niepotrzebne piekiełko. Ja mam zapłacić za 20m3 więźby zmontowanej w gotowe wiązary oczywiście zaimpregnowane i dostarczone na budowę 19 300PLN bez ich montażu. Bardzo dużo liczą sobie za montaż więc zdecydowałem, że montaż zrobię we własnym zakresie. Z ich montażem miało to kosztować 27 tyś z czymś. Znając życie Horatio jeszcze będzie musiał zapłacić za transport (chyba ze już jest w cenie?!). No i Ty masz gotowe wiązary. Dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 03.03.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 ... no tak - już rozumiem ... masz chyba na myśli moje szczeście do polecanych ludzi Wiesz ja uważam, ze Ty skończyłeś budowę w odpowiednim momencie. Bo teraz i ceny zupełnie inne i ludzie zupełnie inni. też tak myśle... choć każdy okres ma swoje plusy i minusy. Ja też klnąłem, że za późno zacząłem się budować, ale patrząc na Wasze przeprawy to wnioskuję, że to był dobry czas. powodzenia dla wszystkich - Wiosna 2007 to będzie przełom dla wielu rozpoczynających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 03.03.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Więc cena jest identyczna do tej jaką mi zaoferowano ale w systemie Mitek o czym próbowałem powiedzieć wcześniej jednak z tego właśnie powodu zrobiło się niepotrzebne piekiełko. Ja mam zapłacić za 20m3 więźby zmontowanej w gotowe wiązary oczywiście zaimpregnowane i dostarczone na budowę 19 300PLN bez ich montażu. Bardzo dużo liczą sobie za montaż więc zdecydowałem, że montaż zrobię we własnym zakresie. Z ich montażem miało to kosztować 27 tyś z czymś. Znając życie Horatio jeszcze będzie musiał zapłacić za transport (chyba ze już jest w cenie?!). No i Ty masz gotowe wiązary. Dobrze kombinuję? Transport 200 zł Mój dach jest czterospadowy, powierzchnia około 230m Więźby wyszło 10.3m^3 A wiązary To nie wiem co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 03.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Więc cena jest identyczna do tej jaką mi zaoferowano ale w systemie Mitek o czym próbowałem powiedzieć wcześniej jednak z tego właśnie powodu zrobiło się niepotrzebne piekiełko. Ja mam zapłacić za 20m3 więźby zmontowanej w gotowe wiązary oczywiście zaimpregnowane i dostarczone na budowę 19 300PLN bez ich montażu. Bardzo dużo liczą sobie za montaż więc zdecydowałem, że montaż zrobię we własnym zakresie. Z ich montażem miało to kosztować 27 tyś z czymś. Znając życie Horatio jeszcze będzie musiał zapłacić za transport (chyba ze już jest w cenie?!). No i Ty masz gotowe wiązary. Dobrze kombinuję? Transport 200 zł Mój dach jest czterospadowy, powierzchnia około 230m Więźby wyszło 10.3m^3 A wiązary To nie wiem co to jest Wiązar jest to gotowy elemnet do postawienia na murłacie. Mówiąc ludzkim językiem jakbyś stawiał trójkąt na murłacie czyli belka stropowa i dwa skosy dachowe. To jest cały zmontowany elemnet dostarczany na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 03.03.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 No no no ale dzisiaj postów do czytania , ale sie dyskusja rozwinęła MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! ...pozdrawiam! No to gratulacje !!!! Ponaglam pytanie dori Pochwalcie się ile dokładnie dni czekaliście od momentu złożenia papierów w starostwie ? Pozdrawiam Witam Mmoja architekt oddała papiery 17.12.06 i dzwoniła że ma już pozwolenie u siebie 14.01.07 czyli ok miesiąca i wliczyć trzeba święta i sylwester, czyli jak dla mnie całkiem nieźle Pozdro dla wsztstkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 03.03.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam Mmoja architekt oddała papiery 17.12.06 i dzwoniła że ma już pozwolenie u siebie 14.01.07 czyli ok miesiąca i wliczyć trzeba święta i sylwester, czyli jak dla mnie całkiem nieźle Pozdro dla wsztstkich pamiętam Gromal, jak pisałeś o tym kiedyś i nadal mam nadzieję, że będzie się czekało niezadługo - choć teraz sezon się rozpoczął więc pani K ze Starostwa pewnie ma pełne ręce roboty ... pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 03.03.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 A może pomożemy sobie nawzajem i dzwoniąc do jakiejś hurtowni będziemy się pytać ile kosztuje w danej chwili: - Bloczek fundamentowy - Beton Komórkowy - Cement - Styropian - Wełna (grubość 100, 200 mm) - Płyty K-G I jakie dają rabaty! I wtedy na forum te dane, może w ten sposób uda sie znaleźć coś tańszego. Co sądzicice o tym? JESTEM "ZA" !!! ja będę coś wiedziała w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 03.03.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 o rety, ale popisaliscie ja narazie obdzwonilam hurtownie pod katem silki 24 - ok 55 netto za metr lub na sztuki - najtaniej 3,3zl - ale dla mnie licza sie tylko hurtownie gdzie moge pol roku przetrzymac material - a swoja droga myslicie ze to dobry pomysl kupic material nie majac pozwolenia a budowe?? Ale i tak chyba kupimy, tfu tfu, mam nadzieje ze pozwolenie to tylko formalnosc... Co so solid security - za nieuzasadniony przyjazd chyba 50 zl sie placi, ale jesli sie wlacza alarm to trzeba wykonac telefon, podac kod i powiedziec ze pomylka - i kosztow nie ma... We wtorek odbieram zaadaptowany projekt;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts