Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość Kero
Aga - Żona Facia

Uważam, ze pomysł rewelacyjny!!!

Ja zamówilem więźbe dachową u Flejtra (tego drugiego) w Prądkach

za 740 plus vat

Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest?

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja myslę o kotle

z podwójnym rusztem, bez konieczności przekładania rusztu

mozesz podać ile zuzyłeś groszku w tym sezonie???

Przy moich ustawieniach średnio 25kg dziennie na CO i CWU

czyli licząc po cenach Castoramowskich ok. 15zł

ja kupiłem po ok 12 za worek

miesięcznie wychodzi 360zł w sezonie grzewczym

Aga - Żona Facia

za 740 plus vat

Czy ta kwota to jest kwota za przerobienie 1m3 drewna wraz z impregnacją czy coś więcej w tym jest?

Gotowe elemnty wieźby zgodnie z specyfikacją, impregnowane

a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote]

nie wyszło mi

Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio :D A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? :D ? :D ? :D

dlaczego??

myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić

Ale głupie zdanie mi wyszło :o W ogóle mi dzisiaj nic nie wychodzi :evil: :evil: :evil:

Robert chodziło mi o to, że ten Twój imiennik mógłby nam dać lepsze warunki. Dlatego gorąco poproszę o telefon. Z góry dziękuję.

a z kim rozmawiałaś z solidu?? z moim imiennikiem??/quote]

nie wyszło mi

Wiesz akurat kwestię alarmu załatwia Facio :D A czy Twój imiennik mógłby nas "załatwić" jeszcze lepiej? :D ? :D ? :D

dlaczego??

myślę, że wręcz przeciwnie, może warto zadzwonić

... no tak - już rozumiem

... masz chyba na myśli moje szczeście do polecanych ludzi :lol: :lol:

Gość Kero
Aga - Żona Facia

za 740 plus vat

Gotowe elemnty wieźby zgodnie z specyfikacją, impregnowane

Więc cena jest identyczna do tej jaką mi zaoferowano ale w systemie Mitek o czym próbowałem powiedzieć wcześniej jednak z tego właśnie powodu zrobiło się niepotrzebne piekiełko.

Ja mam zapłacić za 20m3 więźby zmontowanej w gotowe wiązary oczywiście zaimpregnowane i dostarczone na budowę 19 300PLN bez ich montażu.

Bardzo dużo liczą sobie za montaż więc zdecydowałem, że montaż zrobię we własnym zakresie.

Z ich montażem miało to kosztować 27 tyś z czymś.

Więc cena jest identyczna do tej jaką mi zaoferowano ale w systemie Mitek o czym próbowałem powiedzieć wcześniej jednak z tego właśnie powodu zrobiło się niepotrzebne piekiełko.

Ja mam zapłacić za 20m3 więźby zmontowanej w gotowe wiązary oczywiście zaimpregnowane i dostarczone na budowę 19 300PLN bez ich montażu.

Bardzo dużo liczą sobie za montaż więc zdecydowałem, że montaż zrobię we własnym zakresie.

Znając życie Horatio jeszcze będzie musiał zapłacić za transport (chyba ze już jest w cenie?!). No i Ty masz gotowe wiązary. Dobrze kombinuję?

... no tak - już rozumiem

... masz chyba na myśli moje szczeście do polecanych ludzi :lol: :lol:

Wiesz ja uważam, ze Ty skończyłeś budowę w odpowiednim momencie. Bo teraz i ceny zupełnie inne i ludzie zupełnie inni.

też tak myśle... choć każdy okres ma swoje plusy i minusy.

Ja też klnąłem, że za późno zacząłem się budować, ale patrząc na Wasze przeprawy to wnioskuję, że to był dobry czas.

powodzenia dla wszystkich - Wiosna 2007 to będzie przełom dla wielu rozpoczynających

Znając życie Horatio jeszcze będzie musiał zapłacić za transport (chyba ze już jest w cenie?!). No i Ty masz gotowe wiązary. Dobrze kombinuję?

Transport 200 zł

Mój dach jest czterospadowy, powierzchnia około 230m

Więźby wyszło 10.3m^3

A wiązary

To nie wiem co to jest

:)

Gość Kero

Transport 200 zł

Mój dach jest czterospadowy, powierzchnia około 230m

Więźby wyszło 10.3m^3

A wiązary

To nie wiem co to jest

:)

Wiązar jest to gotowy elemnet do postawienia na murłacie. Mówiąc ludzkim językiem jakbyś stawiał trójkąt na murłacie czyli belka stropowa i dwa skosy dachowe. To jest cały zmontowany elemnet dostarczany na budowę.

No no no ale dzisiaj postów do czytania , ale sie dyskusja rozwinęła :o :o :o :wink: :wink: :wink:

MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!

:D :D :D :p :p :p ...pozdrawiam!

No to gratulacje !!!!

Ponaglam pytanie dori

Pochwalcie się ile dokładnie dni czekaliście od momentu złożenia papierów w starostwie ?

Pozdrawiam

Witam

Mmoja architekt oddała papiery 17.12.06 i dzwoniła że ma już pozwolenie u siebie 14.01.07 czyli ok miesiąca i wliczyć trzeba święta i sylwester, czyli jak dla mnie całkiem nieźle

Pozdro dla wsztstkich

Witam

Mmoja architekt oddała papiery 17.12.06 i dzwoniła że ma już pozwolenie u siebie 14.01.07 czyli ok miesiąca i wliczyć trzeba święta i sylwester, czyli jak dla mnie całkiem nieźle

Pozdro dla wsztstkich

pamiętam Gromal, jak pisałeś o tym kiedyś i nadal mam nadzieję, że będzie się czekało niezadługo - choć teraz sezon się rozpoczął więc pani K ze Starostwa pewnie ma pełne ręce roboty ...

pzdr!

A może pomożemy sobie nawzajem i dzwoniąc do jakiejś hurtowni będziemy się pytać ile kosztuje w danej chwili:

- Bloczek fundamentowy

- Beton Komórkowy

- Cement

- Styropian

- Wełna (grubość 100, 200 mm)

- Płyty K-G

I jakie dają rabaty!

I wtedy na forum te dane, może w ten sposób uda sie znaleźć coś tańszego.

Co sądzicice o tym?

JESTEM "ZA" !!! ja będę coś wiedziała w poniedziałek :)

o rety, ale popisaliscie

ja narazie obdzwonilam hurtownie pod katem silki 24 - ok 55 netto za metr lub na sztuki - najtaniej 3,3zl - ale dla mnie licza sie tylko hurtownie gdzie moge pol roku przetrzymac material - a swoja droga myslicie ze to dobry pomysl kupic material nie majac pozwolenia a budowe?? Ale i tak chyba kupimy, tfu tfu, mam nadzieje ze pozwolenie to tylko formalnosc...

Co so solid security - za nieuzasadniony przyjazd chyba 50 zl sie placi, ale jesli sie wlacza alarm to trzeba wykonac telefon, podac kod i powiedziec ze pomylka - i kosztow nie ma...

We wtorek odbieram zaadaptowany projekt;)