Marzena 20.02.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 To nie za dużo - też już o tym myślę i zdecydowaliśmy - niech będzie droższe , byle trwałe. Za to pewnie przeprowadzimy się w gołe ściany - już się cieszę na rodzinne spanie na materacach w salonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 21.02.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Grzesiu! - Im bliżej przeprowadzki tym Ci weselej - to a,propos tych grzejników To nie ja wyszukuję w sieci takie ładne grzejniki A o przeprowadzce już myślę - jak patrzę na te "dobra", które trzeba będzie stargać z IV pietra, to zimno mi się robi W firmie przewozowej rzucili mi cenę 400 - 500 zł - i wyglada na to, że tyle trzeba będzie zapłacić. . A tak wyglada mój domek [teraz under constrakszyn - wkrótce może będzie wiecej obrazków - a co!] Nie patrzcie na ten bałagan - to się posprząta... (z tyłu wyglada jeszcze gorzej ). A tynki i podbitka będzie po wakacjach. Howgh! pozdrawiam Grzegorz PS. Sly, te 100 zł to albo dużo, albo mało. Na początku budowy podobały mi się parkiety "salonowe", w cenie ok. 200 zł/m2 (z ułożeniem, cyklinowaniem i lakierowaniem). Teraz już mi się nie podobają... Mamy panele (ok. 30 zł/m2 panel + 10 zł/m2 robocizna + dodatki) - i te są najlepsze! A nie będę płakał, jak za 5 lat trzeba będzie je wymienić, chociaż sądzę, że wytrzymają więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 21.02.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Nareszcie jakis normalny, wyzszy dom, zaden bungalow. Juz dostawalm wyrzutow sumienia, ze nie budujemy bungalowu, tylko dom z trzema poziomami (spadek od ulicy). Moze tak zdjecie z drugiej strony? A gdzie bedzie ogrod? Wspanialy domek, gratuluje!! Czy jest ktos na tym forum, kto buduje w okolicach Brodnicy? Pozdrowienia Gabriela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 23.02.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Grzegorz - to nie domek tylko mały zameczek, naprawdę super . Efekt końcowy będzie powalający. W porównaniu z twoim "domkiem" mój rzeczywiście wygląda jak bungalow. Aż strach pomyśleć co buduje gabriela . Gabriela - jeżeli Toruń można uznać za okolice Brodnicy no to ja się buduję i służę pomocą. Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 23.02.2004 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Bez przesady, do zamku trochę mu brakuje - całość, razem z piwnicami, ma ok. 180 m2. A ponieważ działka jest wąska i na zboczu - musiało być piętro. Podpiwniczenie wyszło z ukształtowania terenu (część frontowa jest niepodpiwniczona). A ogród będzie z przodu (ok. 16 m do drogi) i z tyłu (tam do granicy jest ok. 30 m).Czy orientujecie się, jak wygląda sprawa z odbiorami? Prąd będę miał (teraz pożyczam od sąsiada) dopiero koło kwietnia - czy można mieszkać bez prądu? A jakbym nie chciał - bo mi pole elektromagnetyczne szkodzi... - to co?pozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 24.02.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Grzegorz - tu nie widać jeszcze jednej, wg mnie ogromnej , zalety Twojego domu. Wspaniałego widoku panoramy Bydgoszczy. Zazdroszczę Ci go bardzo - na to niestety nie mam szans. Pozdrawiam i gratuluję domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 07.03.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Już mieszkam!!! Wczoraj minął tydzień. Minął też szał sprzątania i pucowania (ech te żony...). Parter jest już, piętro w trakcie upychania i układania "dorobku życia". Wieczorkiem w fotelu, przy kominku, ze szklaneczką w ręce... Tylko że te "wieczorki" wypadają dopiero coś koło północy A w dzień lampy, kontakty, klamki, uffff... Łóżko w sypialni stoi bezpośrednio pod oknem połaciowym - w nocy patrzymy sobie w gwiazdy, rano widać kawałek komina - wiecie, że dym ze spalania gazu jest prawie idealnie biały??? pozdrawiam Grzegorz PS. Wszystkim (i sobie też) szybkiej wiosny, coby można było kończyć te nasze budowania... I rychłego zamieszkania! PS2. Sprzedam mieszkanie (Błonie, 3 pokoje) - nie znacie kogoś zainteresowanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.03.2004 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Poczekaj az zacznie na to okno polaciowe cala noc padac deszcz, wtedy sie wyspisz!! Wiem, bo tak mam teraz w mieszkaniu. A moze tak mocno spisz, ze nie bedziesz slyszal(?) Mnie w kazdym razie to przeszkadza i dlatego sypialnie dla nas robimy na parterze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 07.03.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Na razie pada tylko śnieg - co będzie dalej, zobaczę Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 07.03.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Gratuluje zamieszkania w nowym domu, to dopiero satysfakcja. My musimy jeszcze trocheeeeee poczekac. !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 07.03.2004 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Dołączam się do gratulacji. Ciekawe czy jak wszystko już zrobisz (tynki ogródek, itd) to nie będzie Ci czegoś brak (nerwów, majstrów...). Grzegorz zazdroszczę Ci tych żon, ja nie stety mam tylko jedną Spokojnego pomieszkiwania. Pozdrawiam Sly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 07.03.2004 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2004 Wszystkiego najlepszego dla forumowiczek z naszej grupy oraz żon forumowiczów, żeby domy, które budujecie przyniosły Wam szczęście i satysfakcje. Naprawdę podziwiam wszystkie kobiety, które budują, bo wielu facetów woli nawet nie zaczynać budowy po prostu ich to przerasta.Jeszcze raz najlepsze życzenia w Dniu Kobiet.Pozdrawiam Sly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 08.03.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Dzięki za życzenia - to takie miłe święto, chociaż kojarzone ( zbyt mocno) z PRL-em. Grzegorz już mieszka - a u mnie takie opóźnienia na budowie, że wszystkiego się odechciewa. Chyba za bardzo przejmuję się instalacjami - ale moje doświadczenia w tym względzie to horror. W moim obecnym domu - przepływowa gazowa Mora - rury kilka razy w dzień i w nocy zaczynają takie głośne stuk........stuk.........stuk....stuk..stuk..stuk,stuk,stuk,stuk.- a to jeszcze najmniejsza niedogodność. Sly - kiedy myślisz zamieszkać? Grzegorz - gratulacje i ....mieszkanie na Błoniu sprzedasz łatwo. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 08.03.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Marzena - nie przejmuj się u mnie też wszystko stanęło. Posadzki częściowo pozalewane ale z racji, że nie ogrzewam domu, to nie bardzo chcą schnąć. Majstry wynieśli się na inną budowę i zostałem sam z bałaganem. Do tej pory taki stan rzeczy nawet mi odpowiadał bo praca absorbowała mnie w całości i nie byłem w stanie jasno myśleć o budowie. Praktycznie godziłem się na prawie każdą propozycję majstrów. Teraz muszę się jednak śpieszyć bo okazało się, że powiększy się nam rodzinka . Planuję przeprowadzkę na czerwiec, bo we wrześniu wszystko musi być już gotowe na przyjęcie nowego domownika. Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 08.03.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Aha i jeszcze pytanko: czy przy ogrzewaniu podłogowym istnieje ograniczenie co do wymiarów płytki zakładając, że płytki będą kładzione technikę bez fugową. Spotkałem się z opinią, że max. wymiar płytki to 30x30 a co kilka metrów należy robić dyletacje w postaci listew z aluminium lub mosiądzu. Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 10.03.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2004 Płytki sprawdzę u mojego majstra (mam 2). Bez fug - to chyba tylko marmur ???? Gratulacje dla Ciebie , dużo zdrowia dla żony i wiem , z własnego doświadczenia , że dzieci wrześniowe są wspaniałe. Od przyszłego tygodnia ma być cieplej - trzeba zacząć kończyć to budowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 12.03.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2004 Dięki Marzena, co do wrześniowych dzieci to sam jestem z września Jeżeli chodzi o kładzenie bez fug, to są specjalne płytki docinane strumieniem wodnym o krawędziach, które prawie idealnie przylegają do siebie (wym. 60x90) Chcemy coś takiego położyć w holu i może w łazience. Problem jest w tym, że wtych pomieszczeniach przewidziane jest ogrzewanie podłogowe i płyty o takich wymiarach mogą pękać pod wpływem napięć wywołanych wyższą temperaturą w wylewce. Na jakim jesteś etapie budowy i co kładziesz w salonie na podłodze? Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 16.03.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Poszukuje ekipy wykonawczej na stan surowy otwarty w Bydgoszczy .Polecicie kogoś? [email protected]Pozdrawiam.H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 16.03.2004 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Pękać te płytki nie powinny- przy takim ogrzewaniu dylatację robi się pod ścianami i przy niekorzystnym stosunku dł/szer. podłogi -w poprzek. Więc skoro nie są potrzebne spoiny - dlaczego miałyby pękać duże płytki??? To wszystko mądrości firmy zakładającej ogrzewanie. Jestem na etapie instalacji wod/kan/CO/gaz. Zaczynają zakładać od przyszłego tygodnia- teraz ostatnie ustalenia co , gdzie i z czego. Podłogowe mam w salonie na poddaszu oraz w holu na dole i na poddaszu. I tu dopiero szukam czegoś do położenia. Ale ponieważ w salonie chciałam mieć koniecznie drzewo - ogrzewam grzejnikami. Kładę tam panele z podkładem korkowym Wicanders( Dom Korkowy) , albo panele firmy Kahrs. Obie podłogi bez klejenia - na "klik". Pozdrawiam - życzę szybkiego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 20.03.2004 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Wywiało wszystkich??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts