Dariusz29 14.03.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Słuchajcie - ja podałam już jeden namiar na ekipę Karolinie S. Nie wiem czy wykorzysta go. To jest człowiek z Zamościa. Rozmawiałam też z ekipami z Łobżenicy - jedną właśnie stamtąd wybrałam i już jestem umówiona z nimi. Zgadzam się z opinią, że ekipy spoza Bydgoszczy są jeszcze nie rozpieszczeni na maxa. I ceny sią niższe. Ale też do końca ich nie znam - nie robili u mnie więc pozostaje tylko fakt, że akurat rozmawiałam z ludźmi, którzy w jakiś tam sposób zostali mi poleceni. I tyle. Jeśli ktoś chciałby namiary - moę podrzucić na priva. Witam bardzo proszę sie o namiary tej ekipy i przybliżenie cen na jakie mogę usłyszeć moja poczta [email protected] Pozdrawiam Dariusz ma ktoś jakieś materiały budowlane na sprzedaż -deski na szalunki kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 14.03.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Robert bardzo rozsadnie brzmia Twoje slowa - tylko widzisz - cos musimy na dzialce miec - jakas budke. Zastanawialismy sie nad odkupieniem od Tasija przyczepki - ale w niej nie przechowamy nic poza lopata a pozniej cos z nia bedzie trzeba zrobic. Taki domek w przyszlosci bedzie nam sluzyl jako rowerownia, sklad ekogroszku w workach i innych podrecznych rzeczy ktorych nie chcialabym trzymac w garazu. W jednej z umow jakie ogladalam z potencjalnymi wykonawcami zauwazylam ze musimy zapewnic tzw. zaplecze socjalne, wiec ten domek pelnilby wieolrakie funkcje. Po noclegownie wlacznie. A po skonczonej budowie nie prosilabym nikogo o odkupienie ode mnie szpecacej budy. Wiec rozmyslam czy to nie jest wlasciwe wyjscie. Ale oczywiscie dziekuje za cenne uwagi. Wiem ze potem brakuje paru groszy i nie ma skad wziac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 14.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam wszystkich niedługo kończę dach i mogę polecić ekipę dekarzy...już wcześniej o tym pisałam. Robili wieźbę i dach. Ceny do negocjacji. Mnie natomiast interesują cegły ręcznie robione , podstarzałe ale bez wpustów montażowych (z tyłu taka dziura). Może ktoś z Was gdzieś widział lub czytał o takich cegłach , bo nie chciałabym rozbierać starego kościoła CZY MOŻE KTOŚ SŁYSZAŁA O CEGLE Z ROZBIÓRKI Witam Poprosze o namiary na ekipę dekarzy, serdecznie dziekuje. Ja jeszcze na ekipe poszukiwanie ekipy na mury. Pozdarwiam Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 14.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 mkkafe trzymajcie się, będzie dobrze Ponieważ zaczynam przerabiać problem instalacji co mam pytanie do alex i wszystkich użytkowników kominków z pw: jak jest w końcu z brudzeniem tej szyby??? Jak często trzeba ją czyścić? Bo słyszałam już nawet o przypadku gdy ktoś zniechęcony widokiem czarnej szyby wyjął ją i wstawił na jej miejsce blachę I jeszcze gdzie zamawialiście swoje kominki? oto miejsca gdzie możesz zamówić kominek z płaszczem wodnym: Lokalizacja: TURBOKOMINEK I Dystrybutorzy woj. KUJAWSKO - POMORSKIE BYDGOSZCZ - Z.U.H.P "EKO-INSTAL"- tel. 052 - 365 03 50, fax 052 - 365 03 55, ul. Fabryczna 15 B, 85-741 Bydgoszcz FIRMY PARTNERSKIE: LUBICZ - F.H.U. "ADA" - Lubicz, ul. Lipnowska 68 INOWROCŁAW - "EUROTHERM" - Technika Grzewcza - Inowrocław, ul. Działowa 9 CHEŁMNO - P.H.U. "LEGOS" Leszek Grzela, - Chełmno, ul. Dworcowa 36 TORUŃ - "SZYMA" - Toruń, ul. Poznańska 68 KORONOWO - "PHU BUD-INSTAL" - Koronowo, ul. Powstańców Wielkopolskich 33 BYDGOSZCZ - "JanDar Technik" - tel./ fax 052 - 373 50 76, tel. kom. 609 141 592, ul. Stawowa 92, 85-323 Bydgoszcz BYDGOSZCZ - Z.U.H.P. "EKO-INSTAL"- tel. 052 - 327 03 77, fax 052 - 322 60 67, ul. Dworcowa 56, 85-741 Bydgoszcz my kupiliśmy kominek na Fabrycznej w Eko-instal-u. co do szyby to mamy zwykłą i szybko się brudzi ale podobno samoczyszcząca to tylko chwyt marketingowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 15.03.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mój mężunio wpadł wczoraj na pomysł, że z uwagi na pogodę i rozpoczynające się prace ogródkowe, można byłoby się umawiać większą grupą sąsiadówjakoś co weekend i u każdego np. przekopać potrzebny kawałek jakby tak było sporo osób, to praca szła by sprawnie, potem wieczorkiem jakieś ognisko(od jakiegoś czasu praktykowane i jest całkiem fajne) co Wy na to, czyżby był niepoprawnym optymistą?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 15.03.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam wszystkich niedługo kończę dach i mogę polecić ekipę dekarzy...już wcześniej o tym pisałam. Robili wieźbę i dach. Ceny do negocjacji. Mnie natomiast interesują cegły ręcznie robione , podstarzałe ale bez wpustów montażowych (z tyłu taka dziura). Może ktoś z Was gdzieś widział lub czytał o takich cegłach , bo nie chciałabym rozbierać starego kościoła CZY MOŻE KTOŚ SŁYSZAŁA O CEGLE Z ROZBIÓRKI Witam Poprosze o namiary na ekipę dekarzy, serdecznie dziekuje. Ja jeszcze na ekipe poszukiwanie ekipy na mury. Pozdarwiam Karolina Dekarz Mirosław Szwarc 697794081 współpracuje z Cegpolem. Naprawdę polecam. Fachowo, miło, średnio drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.03.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 .... czyżby był niepoprawnym optymistą?? to chyba było pytanie retoryczne .... ... a tak na marginesie to Ania też zaczeła prace ogródkowe.... zmieniła plan zagospodarowania przestrzeni ogródkowej, przewalamy własnie trawe tzn w niektórych miejscach, gdzie aktualnie jest trawa ma być coś innego .... mam nadzieje ze ta koncepcja już jest na dlużej, a nie co roku przewalanie wszystkiego do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.03.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 mkkafe trzymajcie się, będzie dobrze Ponieważ zaczynam przerabiać problem instalacji co mam pytanie do alex i wszystkich użytkowników kominków z pw: jak jest w końcu z brudzeniem tej szyby??? Jak często trzeba ją czyścić? Bo słyszałam już nawet o przypadku gdy ktoś zniechęcony widokiem czarnej szyby wyjął ją i wstawił na jej miejsce blachę I jeszcze gdzie zamawialiście swoje kominki? oto miejsca gdzie możesz zamówić kominek z płaszczem wodnym: Lokalizacja: TURBOKOMINEK I Dystrybutorzy woj. KUJAWSKO - POMORSKIE BYDGOSZCZ - Z.U.H.P "EKO-INSTAL"- tel. 052 - 365 03 50, fax 052 - 365 03 55, ul. Fabryczna 15 B, 85-741 Bydgoszcz FIRMY PARTNERSKIE: LUBICZ - F.H.U. "ADA" - Lubicz, ul. Lipnowska 68 INOWROCŁAW - "EUROTHERM" - Technika Grzewcza - Inowrocław, ul. Działowa 9 CHEŁMNO - P.H.U. "LEGOS" Leszek Grzela, - Chełmno, ul. Dworcowa 36 TORUŃ - "SZYMA" - Toruń, ul. Poznańska 68 KORONOWO - "PHU BUD-INSTAL" - Koronowo, ul. Powstańców Wielkopolskich 33 BYDGOSZCZ - "JanDar Technik" - tel./ fax 052 - 373 50 76, tel. kom. 609 141 592, ul. Stawowa 92, 85-323 Bydgoszcz BYDGOSZCZ - Z.U.H.P. "EKO-INSTAL"- tel. 052 - 327 03 77, fax 052 - 322 60 67, ul. Dworcowa 56, 85-741 Bydgoszcz my kupiliśmy kominek na Fabrycznej w Eko-instal-u. co do szyby to mamy zwykłą i szybko się brudzi ale podobno samoczyszcząca to tylko chwyt marketingowy. Ja kupowałem w TOM-MAR (chyba tak się nazywali) na Pięknej ... naprzeciw Fotonu a całą hydraulikę z piecem na Toruńsiej 43 w Central-Bud pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 15.03.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 .... czyżby był niepoprawnym optymistą?? to chyba było pytanie retoryczne .... ... a tak na marginesie to Ania też zaczeła prace ogródkowe.... zmieniła plan zagospodarowania przestrzeni ogródkowej, przewalamy własnie trawe tzn w niektórych miejscach, gdzie aktualnie jest trawa ma być coś innego .... mam nadzieje ze ta koncepcja już jest na dlużej, a nie co roku przewalanie wszystkiego do góry nogami no chyba do tego ogródka, to tak ciągnie Ankę przez tą Waszą sąsiadkę Ewkę , bo normalnie kompleksów się można nabawić a pytanie nie koniecznie retoryczne, ciekawa jestem opinii :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 15.03.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Mój mężunio wpadł wczoraj na pomysł, że z uwagi na pogodę i rozpoczynające się prace ogródkowe, można byłoby się umawiać większą grupą sąsiadów jakoś co weekend i u każdego np. przekopać potrzebny kawałek jakby tak było sporo osób, to praca szła by sprawnie, potem wieczorkiem jakieś ognisko(od jakiegoś czasu praktykowane i jest całkiem fajne) co Wy na to, czyżby był niepoprawnym optymistą?? pozdrawiam Ja jestem za , właśnie też zacząłem prace porządkowe na mojej działce i przydałaby się jakaś siła robocza która by troszkę przeorała zielsko na działeczce. Ognisko jak najbardziej wskazane , feruję kiełbaskę pieczoną , bułeczkę oraz piwko dla nie prowadzących samochodów Teraz na takie imprezki jest najlepszy czas , póki jeszcze nie rozpoczęły się na dobre prace budowlane . Potem każdy pochłonięty swoją budową nie będzie miał czasu na imprezowanie albo kopanie czyjegoś ogródka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 15.03.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 ... a tak na marginesie to Ania też zaczeła prace ogródkowe.... zmieniła plan zagospodarowania przestrzeni ogródkowej, przewalamy własnie trawe tzn w niektórych miejscach, gdzie aktualnie jest trawa ma być coś innego .... ........ Cześć . Ja ostatnio też właśnie przekopuję ogródek , próbuję pozbyć się zielska zakopując je głęboko oraz staram się troszkę wyrównać działkę. Zobaczymy co z tego będzie . Potem chcę posadzić żywopłot z wierzby energetycznej o której wspominałem troszkę wcześniej , sadzonki już mam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borussia2000 15.03.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dzięki wszyskim za namiary "kominkowe" Przymierzamy się do makrotermu, choć pierwotnie miała być Lechma, ale po oględzinach dokonanych przez mojego mężczyznę raczej z niej zrezygnujemy. no i chyba trzeba będzie wziąść zwykłą szybę i regularnie czyścić bo jak mam wydać 300 pln więcej na samoczyszczącą szybkę która sama wcale się nie czyści ani troszkę to I chciałam się jeszcze pochwalić że mamy już prawdziwy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 15.03.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 I chciałam się jeszcze pochwalić że mamy już prawdziwy dach No borussia2000 to świetnie! Może byś tak wkleiła parę zdjątek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 15.03.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dzięki wszyskim za namiary "kominkowe" Przymierzamy się do makrotermu, choć pierwotnie miała być Lechma, ale po oględzinach dokonanych przez mojego mężczyznę raczej z niej zrezygnujemy. no i chyba trzeba będzie wziąść zwykłą szybę i regularnie czyścić bo jak mam wydać 300 pln więcej na samoczyszczącą szybkę która sama wcale się nie czyści ani troszkę to I chciałam się jeszcze pochwalić że mamy już prawdziwy dach a ja mam pytanko co zdecydowało o wyborze takiego a nie innego kominka i co mają tamte że nie są fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 15.03.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam Muszę się pochwalić, ze jutro wchodzi na moją działkę geodeta. Budowy czas zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 15.03.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam Muszę się pochwalić, ze jutro wchodzi na moją działkę geodeta. Budowy czas zacząć Gratulacje !!! Fajnie masz , też już chciałbym zacząć , no ale trzeba mi jeszcze troszkę poczekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 15.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 ... a tak na marginesie to Ania też zaczeła prace ogródkowe.... zmieniła plan zagospodarowania przestrzeni ogródkowej, przewalamy własnie trawe tzn w niektórych miejscach, gdzie aktualnie jest trawa ma być coś innego .... ........ Cześć . Ja ostatnio też właśnie przekopuję ogródek , próbuję pozbyć się zielska zakopując je głęboko oraz staram się troszkę wyrównać działkę. Zobaczymy co z tego będzie . Potem chcę posadzić żywopłot z wierzby energetycznej o której wspominałem troszkę wcześniej , sadzonki już mam Pozdrawiam zakopywanie zielska to raczej zły pomysł. po jakimś czasie i tak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Witam Muszę się pochwalić, ze jutro wchodzi na moją działkę geodeta. Budowy czas zacząć gratulacje ... to fajny etap życzę satysfakcji z postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 15.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 dzięki wszyskim za namiary "kominkowe" Przymierzamy się do makrotermu, choć pierwotnie miała być Lechma, ale po oględzinach dokonanych przez mojego mężczyznę raczej z niej zrezygnujemy. no i chyba trzeba będzie wziąść zwykłą szybę i regularnie czyścić bo jak mam wydać 300 pln więcej na samoczyszczącą szybkę która sama wcale się nie czyści ani troszkę to I chciałam się jeszcze pochwalić że mamy już prawdziwy dach a ja mam pytanko co zdecydowało o wyborze takiego a nie innego kominka i co mają tamte że nie są fajne kupiliśmy Makroterma bo jest to kompletny system do którego nie trzeba już prawie nic dokupować i jest najbardziej chwalony i polecany na naszym forum MURATORA. potwierdzam że jest naprawdę dobry i sprawuje się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 15.03.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Cześć . Ja ostatnio też właśnie przekopuję ogródek , próbuję pozbyć się zielska zakopując je głęboko oraz staram się troszkę wyrównać działkę. Zobaczymy co z tego będzie . Potem chcę posadzić żywopłot z wierzby energetycznej o której wspominałem troszkę wcześniej , sadzonki już mam Pozdrawiam zakopywanie zielska to raczej zły pomysł. po jakimś czasie i tak wyjdzie no tak, ale od czegoś trzeba zacząć. do mnie wjechał Pan traktorzysta z pługiem i zaorał całe pole. Zaczeliśmy później wybierać z ziemi to co "be" ale było tego chyba więcej jak gruzu z budowy i tylko wyrównaliśmy czarnoziemem, zasialiśmy trawe i tyle. Później ... zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts