Zukow 16.03.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 W Złejwsi na trasie na Toruń dostaniesz działki za około 30 zł ale to jest 20 km od Fordonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 16.03.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 W Złejwsi na trasie na Toruń dostaniesz działki za około 30 zł ale to jest 20 km od Fordonu No chyba kilka km bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 16.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Dwno mnietu nie bylo, wiec mama ogromne zaleglosci w czytaniu watku . Oznajmiam, ze od 23 grudnia mieszkamy w Łochowie . Jeszcze wiele rzeczy mamy do zrobienia, ale najwazniejsze ze mieszkamy. Czy ktoś się orientuje gdzie kupię dobrą i w rozsądnej cenie kostkę brukową? Mamy umówionego brukarza na kwiecień i trzeba zaczac szukać kostki. gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 16.03.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 CZY WYBIERACIE SIĘ NA KOLEJNY ZLOT MURATORA ? Spotkanie forum - 19 maja - Zapraszamy Zapraszamy na coroczne spotkanie, ale tym razem w nowej formule. Zapraszamy 19 maja, w sobotę na piknik rodzinny do Wioski Budowlanej we wsi Urząd pod Warszawą. Wioska jest położna przy trasie Warszawa-Katowice (dojazd dogodny, MURATOR zapewni dojazd z Warszawy niezmotoryzowanym). W programie grill party, porady budowlane, zabawy dla dzieci, możliwość obejrzenia stojących w Wiosce domów MURATORA. Zapraszamy! Szczegóły wkrótce. Adres tematu : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=93549&postdays=0&postorder=asc&start=0 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 17.03.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 17.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX Witam nie jestem starym ale nowym . Problemy z rodzicami jakbym widział siebie Ja wtym roku tzn mzrzec kwiecień mam zamiar rozpocząć budowe zobaczymy jak z materiałami bo drogooooo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witaj SIOUX domek fajny , bardzo podobają mi się schody , szkoda tylko że tak mało fotek Pierwszy dom już wybudowałeś , oczywiście dla wroga teraz zamierzasz wybudować drugi czyli dla przyjaciela , czy może już dla siebie ???? Skoro chcesz budować kolejny domek to wnioskuję że to budowanie bardzo Ci się spodobało , dlatego życzę dużo wytrwałości przy kolejnej budowie i powodzonka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 17.03.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 zakopywanie zielska to raczej zły pomysł. po jakimś czasie i tak wyjdzie no tak, ale od czegoś trzeba zacząć. do mnie wjechał Pan traktorzysta z pługiem i zaorał całe pole. Zaczeliśmy później wybierać z ziemi to co "be" ale było tego chyba więcej jak gruzu z budowy i tylko wyrównaliśmy czarnoziemem, zasialiśmy trawe i tyle. Później ... zobaczymy Zdaję sobie sprawę że to nie najlepszy sposób na odchwaszczenie ale nie chciałbym aby została mi kupka zebranego zielska. Zielsko zakopuję na głębokości ok 40cm no miń 30cm w żółtym piaseczku które potem zasypuję odchwaszczonym (wstępnie odchwaszczonym ) humusem. Po wyrównaniu , pograbieniu wygląda całkiem nieźle , posieję trawkę która jak urośnie powinna troszkę utrudnić wyrastanie chwastów (mam taką cichą nadzieję) Niestety Pana traktorzysty nie mogę wpuścić do mnie na działeczkę bo w tym zielsku mam troszkę śmieci i gruzu z betoniarni który niestety trzeba ręcznie usunąć . Pług by to wszystko wymieszał i ciekawie to by nie wyglądało. A na dzień dzisiejszy wygląda to tak : http://images20.fotosik.pl/131/4d90602686888977med.jpg http://images20.fotosik.pl/131/1a382aa8b9bd6700med.jpg A jaki środek chemiczny byście polecili na pozbycie się chwastów , oczywiście tani i skuteczny Pozdrawiam Witam mam pytanie jaka cena jest bloczków betonowych B-20,B-15 w betoniarni w Murowańcu proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 17.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam mam pytanie jaka cena jest bloczków betonowych B-20,B-15 w betoniarni w Murowańcu proszę o odpowiedz Niestety ja nie znam obecnej ceny . Bloczki będę kupował dopiero za jakieś dwa trzy miesiące więc jeszcze o cenę nie pytałem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 17.03.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam mam pytanie jaka cena jest bloczków betonowych B-20,B-15 w betoniarni w Murowańcu proszę o odpowiedz Niestety ja nie znam obecnej ceny . Bloczki będę kupował dopiero za jakieś dwa trzy miesiące więc jeszcze o cenę nie pytałem . Pozdrawiam Witam budujących Cena na dzisiaj w betoniarni to 3,40 brutto, ale zamówienia przyjmują już na połowę kwietnia i w kosmicznym tempie okres ten się wydłuża a ceny rosną, obecnie problem jest z tym budulcem i radze kto ma kase zamawiac już teraz i płacic aby zagwarantować sobie ceny bo jak nic skoczy do 5 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 17.03.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Dziękuję za wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 18.03.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 czy ktoś buduje na Osowej Górze w Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 18.03.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 dzisiaj trafiłem na coś takiego - http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=2335 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 18.03.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 dzisiaj trafiłem na coś takiego - http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=2335 Super fachowiec , wprowadza nowe trendy w sztuce kładzenia płytek Dobrze że płytki sam sobie kładę bo jakbym miał trafić na takiego amatora to ......... .......,brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siouxvt 18.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam,Chcielibyśmy w tym roku rozpocząć budowę domu i poszukuję dobrej ekipy. Mamy już działkę (Zławieś Mała) i projekt (http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/wenecja/). Za jakieś 2 miesiące będziemy mieli pozwolenie na budowę. Czy znacie jakąś ekipę godną polecenia? Będę wdzięczny za każdą informację na forum lub w mailu ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoii 18.03.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam,jeszcze się nie buduję, nawet jeszcze nie mam ziemii - chciałabym w Murowańcu albo gdzieś w pobliżu. Jakie obecnie są ceny za działki w Murowańcu?Jeśli możecie dać mi takie info będę bardzo wdzięczna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 18.03.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witamy wszystkich nowych w naszej grupie . Zoii[/b]]Witam, jeszcze się nie buduję, nawet jeszcze nie mam ziemii - chciałabym w Murowańcu albo gdzieś w pobliżu. Jakie obecnie są ceny za działki w Murowańcu? Jeśli możecie dać mi takie info będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Zoiijeżeli chodzi o ceny działek w Murowańcu to ok 85zł , pisałem o tym kilka postów wyżej : Ja kupowałem od Spółki Murowaniec tel 0602 593 197 cena jakiś czas temu 82zł brutto za metr kwadratowy.(ogłaszają się w ekspresie bydgoskim ) Poza tym Fordońska Spółdzielnia Mieszkaniowa też sprzedawała , obecnie w cenie 85,40 zł brutto http://www.fordonskasm.pl/inwestycje.php Ale lokalizacja tych działeczek troszkę gorsza bo przy samej betoniarni . Zajrzyj też tutaj : http://www.meritum.nieruchomosci.pl/ogloszenia.aspx?ms=175 http://www.nawigator.biz/dzialki-bydgoszcz.php Może coś fajnego trafisz Pozdrawiam i życzę miłego szukania działeczki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 18.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX Witam ponownie po przerwie . Kiedyś podpatrywałam Twoja budowę a teraz zainteresował mnie Twój kominek ...co to za ściana , z czego jest zrobiona? jeśli mogę się zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 18.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam wszystkich " starych forumowiczów " jak i nowych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki na forum i w budowie... Mogę powiedzieć, że kończymy nasze dzieło. Zostało jeszcze ogrodzenie, podbitka i trawa. Tak niewiele a tak drogo... A teraz zaszokuję wielu z Was : BUDUJĘ NOWY DOM !!! Jak wygląda ten niedokończony można zobaczyć na www. Następny będzie trochę inny. Niestety trochę problemów z rodzicami spowodowało tę decyzję. Jeszcze raz pozdrawiam all ! SIOUX I jeszcze jedno pytanie , o ile dobrze pamiętam to budowałeś się w Osielsku, a teraz jakie rejony wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MINIRAF 18.03.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 czy ja takze moge prosic o namiary na tego ktosia CHĘTNIE PRZYGARNĘ PARE WYWROTEK CZARNEJ ZIEMI EWENTUALNIE NAMIAR NA KOGOŚ KTO TYM HANDLUJE wysłałem na priv pozdrawiam Ja też chcę!!!!!!!!!!! Tzn. ziemię i namiar na ziemię. Poproszę wysłałem To i ja poproszę Ja też bardzo proszę o namiar na ziemię! Kto by pomyślał, że będę prosić o namiary zimię myślałam, że wcześniej zabraknie ludzkości wody... poszło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts