Dariusz29 25.03.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 czy ktoś z was buduje na osowe gdzie i za ile są prtyęty zbrojeniowe proszę podać adres lub nr tel. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarga 25.03.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jestem na etapie wykończeniówki (głównie siebie) i byłam w studio kuchennym. LUDZIE!!!! Tam ruch jak w mięsnym przed świętami! terminy realizacji na czerwiec. Czy oni powariowali? Tylko pozazdrościć, bo ja zamówiłam kuchnię i mam termin koniec sierpnia początek września To jest jakieś chore To jak ja zamówię na początku maja to na kiedy będę miała? Na Boże Narodzenie? Proszę podajcie jakie to sklepy/studia kuchenne to napewno tam nie pojdę jgosik a na jakim etapie Wy jesteście? Kiedy przeprowadzka? Trochę wczesniej o tym pisałam...ale z przyjemnościa odpowiem ..mamy juz dach i mam nadzieję że dekarze całkowicie się wyniosą w poniedziałek , wtorek. Mamy zamówioną ekipę elektryków, alarmiarzy i sieci RTV i internet - trzech w jednym Mój mąż i jego koledzy. W następnym tygodniu umawiamy sie z ludżmi którzy wykonają prace drenarskie. W połowie kwietnia około 10 montujemy okna i czekamy na ekipę P. Romka, który ocieplać będzie budynek mam nadzieję. Brama garażowa zamówiona, termin kafelkarzy zaklepany , kuchnia na 80% zamówiona. Nie mamy zbyt dużo czasu bo właśnie sprzedaliśmy mieszaknie...a to jest niesamowita historia. Jeden z pierwszych klientów nie oglądając mieszkania , wręcz w przedpokoju zadał nam dwa pytania . Pierwsze: jaki metraż? 55m Odpowiedż :to biorę Drugie pytanie ile kosztuje...to możemy podpisać umowę. Mieszkania nie obejrzał a tak się starałam, żeby ładnie wyglądało. I jeszcze jedna ciekawostka mogę tam mieszkać do końca sierpnia . Wydawało nam się , że cena była z Kosmosu a teraz mam mieszane uczucia , czy oby za niską cenę nie podaliśmy. Ale takie dylematy to ma każdy po sprzedaży, wiedzą i widząc że ceny cały czas szybują w górę i raczej rzadko spotkać można takiego klienta. Nie wspomnę jeszcze , że za niektóre stałe wyposażenie w domu dostałam gratis wybrane przez nas drzwi i komplet klamek do wszystkich zamawianych ...To się nazywa marketing myślę o tym panu, wie , że resztę drzwi zamówimy u niego albo i nie a sprzedawałaś przez pośrednika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 25.03.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 czy ktoś z was buduje na osowe gdzie i za ile są prtyęty zbrojeniowe proszę podać adres lub nr tel. dziękuję Było o tym kilka stron wcześniej. Zadzwoń do firmy STALEX ul. Podmiejska 4 (blisko Ciebie) tel. 3706135 do 37 fax 3490702 Pytaj o UPUSTY, RABATY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga215 25.03.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam,Budujemy w Czarnowie. Stan - wykończeniówka.Pilnie poszukujemy fachowców od tynków maszynowych (cem-wap), regipsów,kafelkarzy, i.t.d.Proszę podajcie namiary na sprawdzone lub polecone ekipy.Z góry dziękuję.PozdrawiamIga215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.03.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 też dostaliśmy opłatę .Za działkę 1100 m2 ok 84 zł.Bardzo się zdziwiłąm ,że tylko tyle-może to na kwartał? Jak myślicie? To jeszcze mniej za jeden metr wychodzi jak u mnie , bo u was po zaokrągleniu 0,08 zł /m2 (dokładnie 0,0763636) a u mnie 0,10 zł/m2 . Ciekawe od czego to zależy ? Pozdrawiam A to ciekawe... A rzeczywiście zastanawiające. Ja po przeliczeniu płacę 0,14/m2 !!! Ja też jestem Ciekawa od czego to zależy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 25.03.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 A to ciekawe... A rzeczywiście zastanawiające. Ja po przeliczeniu płacę 0,14/m2 !!! Ja też jestem Ciekawa od czego to zależy ? Czyli płacisz tyle samo co Alex , jeżeli dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 26.03.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ............a jak to u sąsiadów z Murowwańca wygląda??? ............. U mnie wychodzi po zaokrągleniu 0,10 zł za m2 Dokładnie wychodzi tak 0,10389937106 zł za metr kwadratowy Pozdrawiam My też już dostaliśmy i wychodzi tal samo jak u Gacusia. Ciekawe od czego to zależy, że jedni mają taniej a inni drożej. p.s. Gacuś jak tam adaptacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 26.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 p.s. Gacuś jak tam adaptacja ? poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 26.03.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 czy ktoś z was buduje na osowe gdzie i za ile są prtyęty zbrojeniowe proszę podać adres lub nr tel. dziękuję Centrostal, tel. 052 326 63 68 Fi 12 żebrowana: 2,63/mb Fi 6 walcowana: 0,67/mb Transport- do 10 km 50 PLN. Ceny brutto. Radzę się jednak dobrze rozejrzec- może coś tańszego znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziucha 26.03.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam, przyłączam się do prośby iga125, w sprawie tynków; można prosic o namiary na jakiś magików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 26.03.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ............a jak to u sąsiadów z Murowwańca wygląda??? ............. U mnie wychodzi po zaokrągleniu 0,10 zł za m2 Dokładnie wychodzi tak 0,10389937106 zł za metr kwadratowy Pozdrawiam My też już dostaliśmy i wychodzi tal samo jak u Gacusia. Ciekawe od czego to zależy, że jedni mają taniej a inni drożej. p.s. Gacuś jak tam adaptacja ? Alex a u Ciebie? U nas 0,14/m2... Dzwoniłam w tej sprawie do urzędu BB. Niestety Pani, która się zajmuje wieczystym (P.Kaczanowska) jest nieobecna w tym tyg. Dowoedziałam się tylko, że jest to naliczane na podst. wyceny nieruchomości, jeżeli np wzrasta wartość nieruchomości. Jest to jakiś wskaźnik procentowy. Ja niestety nie mam nic poza trawką na działce, więc nie rozumiem dlaczego mam najwyższy wskaźnik, tak jakby przynajmniej jakaś willa stała na mojej łączce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.03.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 mkkafe i agnieszkakusi to blondynki, a partner to wysoki brunet.Co wy na to? agnieszkakusi krótkie włosy farbowane na kolor miedziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 26.03.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Dzięki jasabar. Tak z innej beczki. Napiszcie jak wyobrażacie sobie innych z tego forum.Czy jestem wysoką brunetką ,czy korpulętną blondynką. Dla mnie Aga i Dori są szatynkami .Aga wyższą a dori niższą.Gacuś jest niskim ciemnym blondynem. trafiłam? Strzelam - Eunika Ty może jesteś szczupłą brunetką średniego wzrostu....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.03.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ............a jak to u sąsiadów z Murowwańca wygląda??? ............. U mnie wychodzi po zaokrągleniu 0,10 zł za m2 Dokładnie wychodzi tak 0,10389937106 zł za metr kwadratowy Pozdrawiam My też już dostaliśmy i wychodzi tal samo jak u Gacusia. Ciekawe od czego to zależy, że jedni mają taniej a inni drożej. p.s. Gacuś jak tam adaptacja ? Alex a u Ciebie? U nas 0,14/m2... Dzwoniłam w tej sprawie do urzędu BB. Niestety Pani, która się zajmuje wieczystym (P.Kaczanowska) jest nieobecna w tym tyg. Dowoedziałam się tylko, że jest to naliczane na podst. wyceny nieruchomości, jeżeli np wzrasta wartość nieruchomości. Jest to jakiś wskaźnik procentowy. Ja niestety nie mam nic poza trawką na działce, więc nie rozumiem dlaczego mam najwyższy wskaźnik, tak jakby przynajmniej jakaś willa stała na mojej łączce... u mnie też jest ~0,14/m2 i to mnie wkurza bo tyle jest od początku, ale bez przesady chyba chodzi o to że kto kupił droższą działkę, ma mniejsze wieczyste (a miał być jakiś % od wartości), bo my w tym samym czasie chyba kupowaliśmy, ja nie wiem dlaczego nowy narybek ma tak tanio, jakiś bałagan tam chyba jest, niby jest tanio ale jakoś tak nierówno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.03.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 mnie mkkafe dobrze kojarzy :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.03.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 a tak w ogóle to ludzi z Murowańca jest sporo na forum, to co się działo w niedzielę na rogu Strusia/Szkolna/Przesmyk zjechali się sąsiedzi, Marcin z Bydzi, m.in. twoi przez Szkolną :P wniosek po spotkaniu jest jeden: trzeba zainwestować w firanki :D :D wszyscy zaczynają ostro z budową, widzę że sezon będzie intensywny :P : P a tak poza tym w sprawie stempli jeden z sąsiadów ma donieść namiary, jak będę miała to puszczę na forum, bo sąsiad co najwyżej może wypożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 26.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 czy ktoś z was buduje na osowe gdzie i za ile są prtyęty zbrojeniowe proszę podać adres lub nr tel. dziękuję Centrostal, tel. 052 326 63 68 Fi 12 żebrowana: 2,63/mb Fi 6 walcowana: 0,67/mb Transport- do 10 km 50 PLN. Ceny brutto. Radzę się jednak dobrze rozejrzec- może coś tańszego znajdziesz. Witam wszystkich trochę mnie tu nie było ale za to w Murowańcu jestem często , budowa juz ruszyła, właśnie wylałem ławę fundamentową i czekam aż zwiąże i kilka moich namiarów na materiały i ceny W STALEX-ie na Podmiejskiej (tel- 052-370-61-35) ceny są takie: 12 - 3,17zł/kg brutto 6 - 2.50 zł/kg brutto za transport do Murowańca skasowali mnie na 80 zł a jeżeli chodzi o beton B-20 to w Polbet ul Przemyslowa 30 (tel 609-548-908) 261,08 zl/m3 brutto z dowozem do Murowańca mają też betoniarkę z pompą 160zł/godz netto ale za dojazd nie liczą dodatkowo Za bloczki betonowe dałem 3,66 brutto z dowozem (HDS) na budowe aż z Chojnic ul Kolejowa 4. Pozdrawiam, a na mojej stronie www kilka fotek z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 kola duży minus za niepodpisaną sobotnią listę obecności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 26.03.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 A co do stępli to ja też szukam 40 szt ok 2,5 m długości na ogrodzenie działki jak by ktoś coś słyszał będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.03.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam wszystkich trochę mnie tu nie było ale za to w Murowańcu jestem często , budowa juz ruszyła, właśnie wylałem ławę fundamentową i czekam aż zwiąże i kilka moich namiarów na materiały i ceny Za bloczki betonowe dałem 3,66 brutto z dowozem (HDS) na budowe aż z Chojnic ul Kolejowa 4 Pozdrawiam, a na mojej stronie www kilka fotek z budowy sąsiad ujawnij się kiedyś w tym Murowańcu :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts