gromal 26.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam wszystkich trochę mnie tu nie było ale za to w Murowańcu jestem często , budowa juz ruszyła, właśnie wylałem ławę fundamentową i czekam aż zwiąże i kilka moich namiarów na materiały i ceny Za bloczki betonowe dałem 3,66 brutto z dowozem (HDS) na budowe aż z Chojnic ul Kolejowa 4 Pozdrawiam, a na mojej stronie www kilka fotek z budowy sąsiad ujawnij się kiedyś w tym Murowańcu :P :P Czas już najwyższy odnowić znajomości z sąsiadami, postaram się sie podjechac i przywitać , ostatnio nie przejeżdżałem koło was, bo straszne dziury przed betoniarnia, dlatego jeździłem z drugiej strony i przeważnie byłem rano dać wytyczne mojej ekipie. Dziś będę popołudniu ustawiać blaszak i mają mi podłączac wode więc może będzie okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.03.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 sąsiad ujawnij się kiedyś w tym Murowańcu :P :P Czas już najwyższy odnowić znajomości z sąsiadami, postaram się sie podjechac i przywitać , ostatnio nie przejeżdżałem koło was, bo straszne dziury przed betoniarnia, dlatego jeździłem z drugiej strony i przeważnie byłem rano dać wytyczne mojej ekipie. Dziś będę popołudniu ustawiać blaszak i mają mi podłączac wode więc może będzie okazja. sąsiad pewnie będziesz miał swojego blondyna :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 26.03.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Dzięki jasabar. Tak z innej beczki. Napiszcie jak wyobrażacie sobie innych z tego forum.Czy jestem wysoką brunetką ,czy korpulętną blondynką. Dla mnie Aga i Dori są szatynkami .Aga wyższą a dori niższą.Gacuś jest niskim ciemnym blondynem. trafiłam? Strzelam - Eunika Ty może jesteś szczupłą brunetką średniego wzrostu....? Wzrost 170, latem szczuplejsza niż zimą , a włosy to ciemna czekolada z Welli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 26.03.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 E tam, słaba zabawa, bo wy w tym murowańcu się wszyscy znacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.03.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Eunika ja nie jestem z Murowańca no i wszystkich nie znam - niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgosik 26.03.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jedyną osobą jaką znam z forum to Dori. Ona z Murowańca ja z Osielska. Ale miło jest wyobrażać sobie pozostałe osoby i kto wie czy kogoś nie znam osobiście Aga odpisałam a twój adres mailowy jest chyba nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 26.03.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 hihi ja na żywo widziałam tylko Age i inaczej wyglądała niż ja ją sobie wyobrażałam ale było równie miła na żywo jak na forum Poztym SZUKAM MATERIAŁÓW(penwie jak cześć z was) - bloczków betonowych itd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 26.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Mam prośbę.Czy macie namiary na "złotą rączkę"-wykończeniowca - kafelki,regipsy itd.Właśnie zamówiony na czerwiec zdezerterował "na etat".Proszę o namiary.Praca od połowy czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.03.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Mam prośbę.Czy macie namiary na "złotą rączkę"-wykończeniowca - kafelki,regipsy itd.Właśnie zamówiony na czerwiec zdezerterował "na etat".Proszę o namiary.Praca od połowy czerwca. Mam takiego ale właśnie u mnie ma robić w czerwcu. No chyba że się nim jakoś podzielimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 26.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 duży minus za niepodpisaną sobotnią listę obecności Alex_ a w ogóle to chyba coś przegapiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 26.03.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 duży minus za niepodpisaną sobotnią listę obecności Alex_ a w ogóle to chyba coś przegapiłam... dori spokojnie nic nie przegapiłaś , i myślę że minusa też nie masz .Nikt się z nikim nie umawiał , nie było także żadnego ogłoszonka na forum ale pogoda była tak piękna że w sobotę i niedzielę zjechało się na wioskę bardzo dużo ludzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 26.03.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 sąsiad ujawnij się kiedyś w tym Murowańcu :P :P Czas już najwyższy odnowić znajomości z sąsiadami, postaram się sie podjechac i przywitać , ostatnio nie przejeżdżałem koło was, bo straszne dziury przed betoniarnia, dlatego jeździłem z drugiej strony i przeważnie byłem rano dać wytyczne mojej ekipie. Dziś będę popołudniu ustawiać blaszak i mają mi podłączac wode więc może będzie okazja. sąsiad pewnie będziesz miał swojego blondyna :P Miałem swego blondyna wyhasał sie za wszystkie czasy a teraz śpi jak zabity i na dodatek chrapie. Garaż ustawiłem nie bez problemów ciężko złapać piony na klepisku, oczywiście wody mi nie podlączyli bo im koparka wysiadła mają być niby jutro, zobaczymy. Alex przepraszam ale zabrakło mi przez ten garaż czasu i nie mogłem sie nawet z wami przywitać, postaram sie to nadrobić następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.03.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 sąsiad ujawnij się kiedyś w tym Murowańcu :P :P Czas już najwyższy odnowić znajomości z sąsiadami, postaram się sie podjechac i przywitać , ostatnio nie przejeżdżałem koło was, bo straszne dziury przed betoniarnia, dlatego jeździłem z drugiej strony i przeważnie byłem rano dać wytyczne mojej ekipie. Dziś będę popołudniu ustawiać blaszak i mają mi podłączac wode więc może będzie okazja. sąsiad pewnie będziesz miał swojego blondyna :P Miałem swego blondyna wyhasał sie za wszystkie czasy a teraz śpi jak zabity i na dodatek chrapie. Garaż ustawiłem nie bez problemów ciężko złapać piony na klepisku, oczywiście wody mi nie podlączyli bo im koparka wysiadła mają być niby jutro, zobaczymy. Alex przepraszam ale zabrakło mi przez ten garaż czasu i nie mogłem sie nawet z wami przywitać, postaram sie to nadrobić następnym razem. no mam nadzieję że nie za dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.03.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 duży minus za niepodpisaną sobotnią listę obecności Alex_ a w ogóle to chyba coś przegapiłam... nie było aż tak żle, Koli nie było, na spotkaniu 3 sąsiadów betoniarni, bo każdy na swojej działeczce przyjechał coś podłubać a Kole nie a wszystko tak spontanicznie, w niedzielę za to odbywały się dyskusje przy płocie, stosunkowo bliskich sąsiadów, widok był przezabawny :D tylko nie wiem dlaczego w porę obiadową i niestety dłubałam w kuchni, zamiast stać przy płocie :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 27.03.2007 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 duży minus za niepodpisaną sobotnią listę obecności Alex_ a w ogóle to chyba coś przegapiłam... nie było aż tak żle, Koli nie było, na spotkaniu 3 sąsiadów betoniarni, bo każdy na swojej działeczce przyjechał coś podłubać a Kole nie a wszystko tak spontanicznie, w niedzielę za to odbywały się dyskusje przy płocie, stosunkowo bliskich sąsiadów, widok był przezabawny :D tylko nie wiem dlaczego w porę obiadową i niestety dłubałam w kuchni, zamiast stać przy płocie :D :D :D My też żałujemy, że nas nie było, ale nadrobimy to w ten weekend pewnie. No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie p.s. Alex napisałam na priv[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.03.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Dzwoniłam w tej sprawie do urzędu BB. Niestety Pani, która się zajmuje wieczystym (P.Kaczanowska) jest nieobecna w tym tyg. Dowoedziałam się tylko, że jest to naliczane na podst. wyceny nieruchomości, jeżeli np wzrasta wartość nieruchomości. Jest to jakiś wskaźnik procentowy. Ja niestety nie mam nic poza trawką na działce, więc nie rozumiem dlaczego mam najwyższy wskaźnik, tak jakby przynajmniej jakaś willa stała na mojej łączce... Szanowna p.Kaczanowska jest na chorobowym aż do Świąt także nic się nie dowiemy, a swoją drogą podobnież kwestia opłaty za wieczyste użytkowanie jest w akcie notarialnym nabycia ziemi (muszę to sprawdzić) poza tym jeszcze jedno, Trybunał wydał wyrok że za tę opłatę nie jest wymagane wystawianie F-ry, czyli co roku należy płacic tę samą opłatę, chyba, że poinformują inaczej. Poza tym bez wezwania trzeba to uregulowac do końca marca, bo jak co to oni pierwsi do odstetek. PS tak w ogóle to do pasji doprowadza mnie absencja kogolowiek w Urzędzie, bo wówczas nikt nic nie wie, a załatwić coś to też graniczy z cudem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 27.03.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie Ja jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.03.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie jeżeli ktoś zajmie się logistyką i udostępnie miejsce to ja bardzo chętnie :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 27.03.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 gromal - mam pytanie. Jestem na etapie adaptacji. Za 2,3 miesiace też zajme się fundamentami. W moim projekcie ława jest 1,35m pod powierzchnią. Z tego co wiem w Polsce sterefa zamarzania jest około metra pod powierzchnią. A ława musi być właśnie poniżej strefu zamarzania. Na Twoich zdjęciach z budowy wygląda że jet ona dużo wyżej. (Na zdjęciach Kero też tak wygląda) Czy to tylko złudzenie na zdjęcaich czy faktycznie jest ona wyżej. A jeśli tak to może bys mi to wytłumaczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 27.03.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Skoro zostałem wywołany poniekąd to odpowiem tak:Rzeczywiście w jednym końcu budynku widać ławy niejako bardzo plytko ale w drugim jest już inaczej. Tam gdzie jest płytko zostanie nawieziona ziemia.Do górnego poziomu ław będzie więc łącznie 90cm ponizej gruntu, dolny poziom ław osadzony jest więc 135cm ponizej gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts