Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich trochę mnie tu nie było ale za to w Murowańcu jestem często , budowa juz ruszyła, właśnie wylałem ławę fundamentową i czekam aż zwiąże i kilka moich namiarów na materiały i ceny

Za bloczki betonowe dałem 3,66 brutto z dowozem (HDS) na budowe aż z Chojnic ul Kolejowa 4

Pozdrawiam, a na mojej stronie www kilka fotek z budowy

sąsiad ujawnij się kiedyś w tym Murowańcu :p :P :p :P

Czas już najwyższy odnowić znajomości z sąsiadami, postaram się sie podjechac i przywitać , ostatnio nie przejeżdżałem koło was, bo straszne dziury przed betoniarnia, dlatego jeździłem z drugiej strony i przeważnie byłem rano dać wytyczne mojej ekipie. Dziś będę popołudniu ustawiać blaszak i mają mi podłączac wode więc może będzie okazja.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czas już najwyższy odnowić znajomości z sąsiadami, postaram się sie podjechac i przywitać , ostatnio nie przejeżdżałem koło was, bo straszne dziury przed betoniarnia, dlatego jeździłem z drugiej strony i przeważnie byłem rano dać wytyczne mojej ekipie. Dziś będę popołudniu ustawiać blaszak i mają mi podłączac wode więc może będzie okazja.

sąsiad pewnie będziesz miał swojego blondyna :p :P :p

Dzięki jasabar. Tak z innej beczki. Napiszcie jak wyobrażacie sobie innych z tego forum.Czy jestem wysoką brunetką ,czy korpulętną blondynką. Dla mnie Aga i Dori są szatynkami .Aga wyższą a dori niższą.Gacuś jest niskim ciemnym blondynem. trafiłam?

Strzelam - Eunika Ty może jesteś szczupłą brunetką średniego wzrostu....?

:roll: :o :o :lol:

Wzrost 170, latem szczuplejsza niż zimą , a włosy to ciemna czekolada z Welli :lol: :lol:

Mam prośbę.Czy macie namiary na "złotą rączkę"-wykończeniowca - kafelki,regipsy itd.Właśnie zamówiony na czerwiec zdezerterował "na etat".Proszę o namiary.Praca od połowy czerwca.

Mam takiego ale właśnie u mnie ma robić w czerwcu. No chyba że się nim jakoś podzielimy :D :D :D

duży minus za niepodpisaną sobotnią listę obecności :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Alex_ a w ogóle to chyba coś przegapiłam... :roll: 8) 8) 8)

dori spokojnie nic nie przegapiłaś , i myślę że minusa też nie masz .Nikt się z nikim nie umawiał , nie było także żadnego ogłoszonka na forum ale pogoda była tak piękna że w sobotę i niedzielę zjechało się na wioskę bardzo dużo ludzi :wink:

Pozdrawiam :wink:

Miałem swego blondyna wyhasał sie za wszystkie czasy a teraz śpi jak zabity i na dodatek chrapie.

Garaż ustawiłem nie bez problemów ciężko złapać piony na klepisku, oczywiście wody mi nie podlączyli bo im koparka wysiadła mają być niby jutro, zobaczymy.

Alex przepraszam ale zabrakło mi przez ten garaż czasu i nie mogłem sie nawet z wami przywitać, postaram sie to nadrobić następnym razem.

Miałem swego blondyna wyhasał sie za wszystkie czasy a teraz śpi jak zabity i na dodatek chrapie.

Garaż ustawiłem nie bez problemów ciężko złapać piony na klepisku, oczywiście wody mi nie podlączyli bo im koparka wysiadła mają być niby jutro, zobaczymy.

Alex przepraszam ale zabrakło mi przez ten garaż czasu i nie mogłem sie nawet z wami przywitać, postaram sie to nadrobić następnym razem.

no mam nadzieję że nie za dwa lata :p :p :p :p :p :p

duży minus za niepodpisaną sobotnią listę obecności :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie było aż tak żle, Koli nie było, na spotkaniu 3 sąsiadów betoniarni,

bo każdy na swojej działeczce przyjechał coś podłubać a Kole nie :(

a wszystko tak spontanicznie,

w niedzielę za to odbywały się dyskusje przy płocie, stosunkowo bliskich sąsiadów, widok był przezabawny :D :D

tylko nie wiem dlaczego w porę obiadową i niestety dłubałam w kuchni, zamiast stać przy płocie :D :D :D :D :D :D

nie było aż tak żle, Koli nie było, na spotkaniu 3 sąsiadów betoniarni,

bo każdy na swojej działeczce przyjechał coś podłubać a Kole nie :(

a wszystko tak spontanicznie,

w niedzielę za to odbywały się dyskusje przy płocie, stosunkowo bliskich sąsiadów, widok był przezabawny :D :D

tylko nie wiem dlaczego w porę obiadową i niestety dłubałam w kuchni, zamiast stać przy płocie :D :D :D :D :D :D

My też żałujemy, że nas nie było, ale nadrobimy to w ten weekend pewnie.

No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie :D

p.s. Alex napisałam na priv[/b]

Dzwoniłam w tej sprawie do urzędu BB. Niestety Pani, która się zajmuje wieczystym (P.Kaczanowska) jest nieobecna w tym tyg. Dowoedziałam się tylko, że jest to naliczane na podst. wyceny nieruchomości, jeżeli np wzrasta wartość nieruchomości. Jest to jakiś wskaźnik procentowy. Ja niestety nie mam nic poza trawką na działce, więc nie rozumiem dlaczego mam najwyższy wskaźnik, tak jakby przynajmniej jakaś willa stała na mojej łączce...

Szanowna p.Kaczanowska jest na chorobowym aż do Świąt także nic się nie dowiemy, a swoją drogą podobnież kwestia opłaty za wieczyste użytkowanie jest w akcie notarialnym nabycia ziemi (muszę to sprawdzić)

poza tym jeszcze jedno, Trybunał wydał wyrok że za tę opłatę nie jest wymagane wystawianie F-ry, czyli co roku należy płacic tę samą opłatę, chyba, że poinformują inaczej. Poza tym bez wezwania trzeba to uregulowac do końca marca, bo jak co to oni pierwsi do odstetek.

PS tak w ogóle to do pasji doprowadza mnie absencja kogolowiek w Urzędzie, bo wówczas nikt nic nie wie, a załatwić coś to też graniczy z cudem

gromal - mam pytanie. Jestem na etapie adaptacji. Za 2,3 miesiace też zajme się fundamentami. W moim projekcie ława jest 1,35m pod powierzchnią. Z tego co wiem w Polsce sterefa zamarzania jest około metra pod powierzchnią. A ława musi być właśnie poniżej strefu zamarzania. Na Twoich zdjęciach z budowy wygląda że jet ona dużo wyżej. (Na zdjęciach Kero też tak wygląda) Czy to tylko złudzenie na zdjęcaich czy faktycznie jest ona wyżej. A jeśli tak to może bys mi to wytłumaczył?

Gość Kero

Skoro zostałem wywołany poniekąd to odpowiem tak:

Rzeczywiście w jednym końcu budynku widać ławy niejako bardzo plytko ale w drugim jest już inaczej. Tam gdzie jest płytko zostanie nawieziona ziemia.

Do górnego poziomu ław będzie więc łącznie 90cm ponizej gruntu, dolny poziom ław osadzony jest więc 135cm ponizej gruntu.