eli2 28.03.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Skoro zostałem wywołany ... Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 28.03.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Cisza dzisiaj jak nigdy. Czyżby wszyscy byli na budowie No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie jeżeli ktoś zajmie się logistyką i udostępnie miejsce to ja bardzo chętnie :P :P A mało tam miejsca. Pogoda taka ładna, że się przecież nie będziemy u kogoś w domu gnieść tylko na łonie natury przebywać (zwierzęta też się muszą wybiegać) W końcu to powitanie wiosny ma być. Zresztą zawsze można jakieś krzesełka składane ze sobą wziąć albo cuś i też będzie dobrze Jest już trójka chętnych: Alex Gacuś i my ktoś jeszcze dołączy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Cisza dzisiaj jak nigdy. Czyżby wszyscy byli na budowie No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie jeżeli ktoś zajmie się logistyką i udostępnie miejsce to ja bardzo chętnie :P :P A mało tam miejsca. Pogoda taka ładna, że się przecież nie będziemy u kogoś w domu gnieść tylko na łonie natury przebywać (zwierzęta też się muszą wybiegać) W końcu to powitanie wiosny ma być. Zresztą zawsze można jakieś krzesełka składane ze sobą wziąć albo cuś i też będzie dobrze Jest już trójka chętnych: Alex Gacuś i my ktoś jeszcze dołączy ? no dworek jest jak najbardziejszy :P , ale proponuję miejsce ogrodzone bo nasz psiur to nie ma zahamowań przestrzennych, a potem są tego opłakane skutki a chętnych można załatwić jak będą przejeżdzali obok :D :D poza tym nie zapominaj o moim mężuniu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 28.03.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 no dworek jest jak najbardziejszy :P , ale proponuję miejsce ogrodzone bo nasz psiur to nie ma zahamowań przestrzennych, a potem są tego opłakane skutki a chętnych można załatwić jak będą przejeżdzali obok :D :D poza tym nie zapominaj o moim mężuniu :P Myślę, że z ogrodzona działką nie będzie problemu No i nie zapomniałam oczywiście o Twoim mężu, liczę zresztą całą waszą i naszą czwórkę czyli ósemkę Trzeba jeszcze tylko ustalić czy sobota czy niedziela i godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.03.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 no dworek jest jak najbardziejszy :P , ale proponuję miejsce ogrodzone bo nasz psiur to nie ma zahamowań przestrzennych, a potem są tego opłakane skutki a chętnych można załatwić jak będą przejeżdzali obok :D :D poza tym nie zapominaj o moim mężuniu :P Myślę, że z ogrodzona działką nie będzie problemu No i nie zapomniałam oczywiście o Twoim mężu, liczę zresztą całą waszą i naszą czwórkę czyli ósemkę Trzeba jeszcze tylko ustalić czy sobota czy niedziela i godz. Nam to obojętne bo i tak jesteśmy na miejscu :P jeśli chodzi o godzinę to się dostosujemy, bo za niedługo nie będzie neciku a poza tym nie za późno bo jest wieczorkami zimno no teraz dorisa mam nadzieję że nie przegapisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 28.03.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 KUPIĘ GAZOBETON MA KTOŚ SPRZEDAĆ W BYDGOSZCZY (POZOSTAŁOŚĆI PO BUDOWACH) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda1983 28.03.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Jestem tu pierwszy raz.Bardzo prosze o pomoc.Jezeli ktos slyszal o jakies dzialce w MUROWANCU za OK.45-50TYS prosze o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 28.03.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Cisza dzisiaj jak nigdy. Czyżby wszyscy byli na budowie No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie jeżeli ktoś zajmie się logistyką i udostępnie miejsce to ja bardzo chętnie :P :P A mało tam miejsca. Pogoda taka ładna, że się przecież nie będziemy u kogoś w domu gnieść tylko na łonie natury przebywać (zwierzęta też się muszą wybiegać) W końcu to powitanie wiosny ma być. Zresztą zawsze można jakieś krzesełka składane ze sobą wziąć albo cuś i też będzie dobrze Jest już trójka chętnych: Alex Gacuś i my ktoś jeszcze dołączy ? No.... ja takiej okazji to tym razem nie przepuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 28.03.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Cisza dzisiaj jak nigdy. Czyżby wszyscy byli na budowie No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie jeżeli ktoś zajmie się logistyką i udostępnie miejsce to ja bardzo chętnie :P :P A mało tam miejsca. Pogoda taka ładna, że się przecież nie będziemy u kogoś w domu gnieść tylko na łonie natury przebywać (zwierzęta też się muszą wybiegać) W końcu to powitanie wiosny ma być. Zresztą zawsze można jakieś krzesełka składane ze sobą wziąć albo cuś i też będzie dobrze Jest już trójka chętnych: Alex Gacuś i my ktoś jeszcze dołączy ? No.... ja takiej okazji to tym razem nie przepuszczę A kiedy to spotkanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 28.03.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Jestem tu pierwszy raz.Bardzo prosze o pomoc.Jezeli ktos slyszal o jakies dzialce w MUROWANCU za OK.45-50TYS prosze o kontakt [email protected] Ciężko będzie ... a wręcz niemożliwe Ostatnie ceny wskazują, że na działkę ok.1000m2 musisz liczyć ok. 60-70tys. Popytaj starych mieszkańców Murowańca.... choć już takich paru też było i niestety ... efekty kiepskie. Ale może warto jeszcze spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 28.03.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 KUPIĘ GAZOBETON MA KTOŚ SPRZEDAĆ W BYDGOSZCZY (POZOSTAŁOŚĆI PO BUDOWACH) wszędzie są kolejki to może i tu zaczeniemy zapisy jestem taka zła, że nie ma nigdzie materialów wole jednak się śmiać z tego niż płakać ale jest tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 28.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Jestem tu pierwszy raz.Bardzo prosze o pomoc.Jezeli ktos slyszal o jakies dzialce w MUROWANCU za OK.45-50TYS prosze o kontakt [email protected] Cześć Magda jeżeli chodzi o ceny działek w Murowańcu to ok 85zł za m2 , pisałem o tym kilka stron wcześniej : Ja kupowałem od Spółki Murowaniec tel 0602 593 197 cena jakiś czas temu 82zł brutto za metr kwadratowy.(ogłaszają się w ekspresie bydgoskim ) Poza tym Fordońska Spółdzielnia Mieszkaniowa też sprzedawała , obecnie w cenie 85,40 zł brutto http://www.fordonskasm.pl/inwestycje.php Ale lokalizacja tych działeczek troszkę gorsza bo przy samej betoniarni . Zajrzyj też tutaj : http://www.meritum.nieruchomosci.pl/ogloszenia.aspx?ms=175 http://www.nawigator.biz/dzialki-bydgoszcz.php Może coś fajnego trafisz Pozdrawiam i życzę miłego szukania działeczki Za 50 tyś ciężko będzie coś znaleźć , działka musiałaby mieć ok 500 - 600 m2 przyjmując że cena za metr będzie ok 85zł . A tak małych działek to jak na lekarstwo . Może spółka murowaniec coś nowego dzieliła i mają coś małego . zadzwoń , zapytaj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 28.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Cisza dzisiaj jak nigdy. Czyżby wszyscy byli na budowie No właśnie wiosna zawitała to może jakieś małe spotkanko na jej powitanie jeżeli ktoś zajmie się logistyką i udostępnie miejsce to ja bardzo chętnie :P :P A mało tam miejsca. Pogoda taka ładna, że się przecież nie będziemy u kogoś w domu gnieść tylko na łonie natury przebywać (zwierzęta też się muszą wybiegać) W końcu to powitanie wiosny ma być. Zresztą zawsze można jakieś krzesełka składane ze sobą wziąć albo cuś i też będzie dobrze Jest już trójka chętnych: Alex Gacuś i my ktoś jeszcze dołączy ? No.... ja takiej okazji to tym razem nie przepuszczę A kiedy to spotkanie??? Spotkanie w weekend, a dokładniej to może w sobotę około południa ? Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 28.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 no dworek jest jak najbardziejszy :P , ale proponuję miejsce ogrodzone bo nasz psiur to nie ma zahamowań przestrzennych, a potem są tego opłakane skutki a chętnych można załatwić jak będą przejeżdżali obok :D :D poza tym nie zapominaj o moim mężuniu :P Myślę, że z ogrodzona działką nie będzie problemu No i nie zapomniałam oczywiście o Twoim mężu, liczę zresztą całą waszą i naszą czwórkę czyli ósemkę Trzeba jeszcze tylko ustalić czy sobota czy niedziela i godz. No no no , to się imprezka szykuje Na działce ogrodzonej ??????? , przy ruchliwej drodze ???? - żeby chętnych zgarniać , najlepiej blisko betoniarni ???? . Coś mi się wydaje że wiem gdzie to będzie Chyba muszę się wziąć za porządki , żeby wstydu się nie najeść To ja jestem za , zapraszam Ustalcie konkretny termin i godzinę , ja się dostosuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 28.03.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 no dworek jest jak najbardziejszy :P , ale proponuję miejsce ogrodzone bo nasz psiur to nie ma zahamowań przestrzennych, a potem są tego opłakane skutki a chętnych można załatwić jak będą przejeżdżali obok :D :D poza tym nie zapominaj o moim mężuniu :P Myślę, że z ogrodzona działką nie będzie problemu No i nie zapomniałam oczywiście o Twoim mężu, liczę zresztą całą waszą i naszą czwórkę czyli ósemkę Trzeba jeszcze tylko ustalić czy sobota czy niedziela i godz. No no no , to się imprezka szykuje Na działce ogrodzonej ??????? , przy ruchliwej drodze ???? - żeby chętnych zgarniać , najlepiej blisko betoniarni ???? . Coś mi się wydaje że wiem gdzie to będzie Chyba muszę się wziąć za porządki , żeby wstydu się nie najeść To ja jestem za , zapraszam Ustalcie konkretny termin i godzinę , ja się dostosuję Pozdrawiam Gacuś tylko nie zapomnij okien umyć jak już będziesz robił te porządki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 28.03.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A kiedy to spotkanie??? No Aga Twoja obecność jest obowiązkowa , mam nadzieję że trafisz Spotkanie w weekend, a dokładniej to może w sobotę około południa ? Co wy na to? No sobota to chyba będzie najlepszym dniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 28.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dzwoniłam w tej sprawie do urzędu BB. Niestety Pani, która się zajmuje wieczystym (P.Kaczanowska) jest nieobecna w tym tyg. Dowoedziałam się tylko, że jest to naliczane na podst. wyceny nieruchomości, jeżeli np wzrasta wartość nieruchomości. Jest to jakiś wskaźnik procentowy. Ja niestety nie mam nic poza trawką na działce, więc nie rozumiem dlaczego mam najwyższy wskaźnik, tak jakby przynajmniej jakaś willa stała na mojej łączce... Szanowna p.Kaczanowska jest na chorobowym aż do Świąt także nic się nie dowiemy, a swoją drogą podobnież kwestia opłaty za wieczyste użytkowanie jest w akcie notarialnym nabycia ziemi (muszę to sprawdzić) poza tym jeszcze jedno, Trybunał wydał wyrok że za tę opłatę nie jest wymagane wystawianie F-ry, czyli co roku należy płacic tę samą opłatę, chyba, że poinformują inaczej. Poza tym bez wezwania trzeba to uregulowac do końca marca, bo jak co to oni pierwsi do odstetek. PS tak w ogóle to do pasji doprowadza mnie absencja kogolowiek w Urzędzie, bo wówczas nikt nic nie wie, a załatwić coś to też graniczy z cudem No tak, czas się wypowiedzieć na temat wieczystego użytkowania... Jak pisałem wcześniej ... dostałem ok. 360zł Dlaczego?? Tak jak pisałaś w akcie notarialnym jest zapisane ze za wieczyste użytkowanie płaci się rocznie 1% wartości gruntu. W poprzednich latach płaciłem 91zł - czyli wychodzi jak u większości z Was 0,10zł za 1m2. .... ale ... pewnego pięknego dnia przyjechała Pani ze zleceniem z gminy białe Błota, aby zrobić wycenę nieruchomości (gruntu). Po paru tygodniach dostałem pisemko, że na podstawie nowej wyceny moja działka jest warta ok.36000zł i moja nowa stawka za wiecz.użytkowanie to te 360zł. Napisałem pismo z pretensjami... dlaczego wzrost o 300% i skąd się wzięł ta kwota itp. Dostałem odpowiedź z wyjaśnieniem, że kwota się wzieła z zapisu w akcie notarialnym dot.1% wartości gruntu biorąc pod uwagę zagospodarowanie działki, media, sąsiedztwo itp. Zgodzili się z zastrzerzeniem, że tak znaczny wzrost kwoty do zapłaty z tytułu wieczystego użytkowania (o 300%) w ciągu roku to lekkie "przegięcie" i proponują "rabat" 10% czyli zmniejszenie do ok. 320zł. Zasugerowali również zebym lepiej się nie odwoływał, bo wartość mojej działki i tak jest zaniżona i powinna być dwa razy wyższa i powinienem być wdzięczny za taki obrót sprawy. Tak więc Alex i wszyscy pozostali sąsiedzi ... jeżeli do Was jeszcze nie trafiła Pani od wyceny nieruchomości to się cieszcie i nie wpuszczajcie jej w przyszłości. Wyceny bez Waszego podpisu zrobić nie może ... ja i paru moich sąsiadów już niestety odstrzelono Może dlatego przyszli do nas jako pierwszych, bo kupowaliśmy działkę dość dawno (6 lat temu), a Wy wszyscy trochę później, albo całkiem niedawno. Czas było na aktualizację stawki. Fakt, że przez ten cały okres kwota za wiecz.dzierż. nie zmieniała się pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 no teraz dorisa mam nadzieję że nie przegapisz Nie omieszkam się zjawić - chyba, że jakieś siły nadprzyrodzone... chciałabym tylko skromnie dodać i zaproponować tym, którzy nie są z "naszej okolicy", że mile widziani są wszyscy sympatycy naszego forum Zresztą na pewno Aga Faciowa wie o tym doskonale. W ten weekend Murowaniec, w inny możemy pojechać w zupełnie inny piękny zakątek (o ile ktoś nas zaprosi ) jgosik - bój się bój bo np. wpadniemy gdzieś w okolice Osielska... Więc jeśli tylko pogoda dopisze - zbiórka !robimy pierwszą majówkę !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 28.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Gacuś tylko nie zapomnij okien umyć jak już będziesz robił te porządki Okien nie myję Przecież imprezka ma być na świeżym powietrzu więc nikt mi do mojej hacjendy nie będzie zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 28.03.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Gacuś tylko nie zapomnij okien umyć jak już będziesz robił te porządki Okien nie myję Przecież imprezka ma być na świeżym powietrzu więc nikt mi do mojej hacjendy nie będzie zaglądał No wiesz, zapraszasz gości i nie oprowadzisz ich salonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts