grzegorz2 21.05.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 A na zrobienie projektu też muszą robić przetarg... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koval 24.05.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Witajcie!!! Właśnie dziś, po 10 miesiącach od chwili zalatwienia pierwszego papierka, lzejszy o ok. 10kPLN odebralem Pozwolenie Na Budowę. A więc staruję. Łochowo, piękny teren graniczacy z lasem, domek Cyprys z Horyzontu powiększony o dodatkowe stanowisko garażowe, ok. 180 m2 użytkowej. życzcie mi powodzenia. Dodajcie otuchy. Niech się przyznają ci, którzy budują w pobliżu. Szczęśliwy Inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 25.05.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Witajcie!!! Właśnie dziś, po 10 miesiącach od chwili zalatwienia pierwszego papierka, lzejszy o ok. 10kPLN odebralem Pozwolenie Na Budowę. A więc staruję. Łochowo, piękny teren graniczacy z lasem, domek Cyprys z Horyzontu powiększony o dodatkowe stanowisko garażowe, ok. 180 m2 użytkowej. życzcie mi powodzenia. Dodajcie otuchy. Niech się przyznają ci, którzy budują w pobliżu. Szczęśliwy Inwestor Witam i życzę powodzenia Mam działkę w tej samej gminie co Ty, Białe Błota (Murowaniec). Budować zaczynamy na wiosnę przyszłego roku, ale już teraz jest masa roboty. Mam też problem ze słupem enegetycznym. Muszą mi go najpierw wywalić potem będzie budowa. U nas będzie znacznie mniejszy domek 120-130 m2. Jesteśmy na etapie wybierania projektu. Prawdopodobnie będzie to APS 71 z Archiprojektu. Mamy jednak parę zastrzeżeń więc dalej sie zastanawiamy. Tobie jeszcze raz życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.A.M.P. 26.05.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 domek Cyprys z Horyzontu powiększony o dodatkowe stanowisko garażowe, ok. 180 m2 użytkowej Cześć Koval! Ja podobnie jak Coffii szukam projektu. Zastanawiam się nad Wisienką z Horyzontu. Jak oceniasz współpracę z tym biurem, kompletność projektu, czy zawierał błędy itp.? Poza tym wszelkie uwagi w temacie mile widziane. Działkę mam 10 km od Inowrocławia, też pod lasem. Budowę mam nadzieję rozpocząć za dwa lata. Oczywiście, życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Steve74 02.06.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 Witam. Powoli przymierzam się do remontu starego domu w Pruszczu Pomorskim.Czy mógłby ktoś podać mi namiary na porządnego cieślę i dekarza do remontu dachu. PozdrówkaSteve Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugal 03.06.2004 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 witam wszystkich, mam działke w Łochowie, projekt już też mam (d02 z Muratora), w tej chwili jestem w trakcie załatwiania formalnosci do pozwolenia na budowe. Marzena: jakie koszty (i formalnosci) ponioslas w zwiazku z uruchomieniem pradu budowlanego? - u mnie jest podobnie jak u Ciebie - kwestia projektu i rozbudowy linii, trzeba czekac okolo roku a ja juz w tym roku chce zaczac robic ogordzenie, postawic szopke, itp. wiec prad by sie przydal. mam jeszcze jedno pytanie do osob z okolicy: u kogo mozna tanio piach do murowania kupic (w poblizu Lochowa)? Oczywisice chodzi mi o piach + kurs wywrotki pozdrawiam wszystkich budujacych! bugal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 15.06.2004 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Wszyscy tak budują, że juz nikt tu nie zagląda. Bugal - kosztów przyłącza budowlanego - 1,5 roku temu - niestety nie pamiętam. Ale formalności w elektrowni , gazowni i wodociągach wraz z Urzędem Miasta było tyle, jakbym budowała osiedle, a nie domek. I to najgorzej wspominam do tej pory z mojej budowy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitor 15.06.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 ja dopiero "powiedzmy" rozpoczynam budowę. kupiłem działkę pod Toruniem w Łubiance. załatwiam teraz wszystkie papierki. niedługo odbieram wypis z planu mejscowego i będę załatwiać prąd. trochę się zmartwiłem wodą ponieważ muszę ją ciągnąć 70m ale i tak bywa jak powiedzieli w gminie 2500zł i jest bez problemu. chcę w tym roku wylać fundamety i podłogi a w przyszłym reszta. mam nadzieję, że się uda tylko muszę wziąć jakiś kredycik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 16.06.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Cześć witam po dłuższej przerwie, widzę po nowych grupowiczach, że budownictwo w naszym regionie kwitnie i tak trzymać. Marzena jak tam postępy w budowie i czy termin przeprowadzki nadal jest u ciebie aktualny? U mnie wystąpiła nie zaplanowana przerwa w pracach budowlanych spowodowana brakiem pieniędzy, ale prognozy na "złotych deszcz" są dobre więc w lipcu mam nadzieję ruszyć ze zdwojoną energią. Pozdrawiam Sly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macias 24.06.2004 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Witajcie!!! Właśnie dziś, po 10 miesiącach od chwili zalatwienia pierwszego papierka, lzejszy o ok. 10kPLN odebralem Pozwolenie Na Budowę. A więc staruję. Łochowo, piękny teren graniczacy z lasem, domek Cyprys z Horyzontu powiększony o dodatkowe stanowisko garażowe, ok. 180 m2 użytkowej. życzcie mi powodzenia. Dodajcie otuchy. Niech się przyznają ci, którzy budują w pobliżu. Szczęśliwy Inwestor Witam forumowiczów z naszego regionu, tak jak Bugal jestesmy sąsiadami. Juz od 3 lat wsiakam piekne okolice i klimaty Łochowa. Koval w którym miejscu sie budujesz? to znaczy jezeli jest ulica to jaka? Moze bedzie okazja sie spotkać , serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 29.06.2004 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Witam wszystkich. Hej Sly - u mnie praca idzie pełną parą - kładziemy kafelki , na dniach uruchomienie kotłowni i ciepłej wody. No i konieczne, wg nas, przy porothermie - tynki zewnętrzne. Mam nadzieję na przeprowadzkę we wrześniu - powinnam wtedy wyprowadzić się z obecnego mieszkaniu. Pozdrawiam i szybkiego budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 30.06.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Cze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 30.06.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Cześć wszystkim. Marzena - zazdroszczę tego tempa bo u mnie stanęło na jakieś dwa miesiące, tak jak pisałem kiedyś - żyję z zimy i muszę czekać na bardziej sprzyjającą pogodę. Na szczęście lata ma nie być tylko "łagodne przejście od wiosny do wczesnej jesieni" Generalnie to zostały do zrobienia: podłogi, kotłownia, kafelki i duperelki łazienkowe, tynki zewnętrzne, niwelacja terenu i ogrodzenie. Meble do kuchni i kominek muszą poczekać do przyszłego roku. Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 01.07.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 A my musieliśmy przyspieszyć - budowa za bardzo wyrywa nas z codziennych zajęć. Więc pewnie te kafelki nie będą za bardzo przemyślane i pewnie nie ustrzegę się błędów wynikających z pośpiechu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaski 03.07.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 Witajcie! Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojej grupy. Działka w Kopaninie k. Torunia (Kaszczorek, Złotoria te okolice), własnie wybieramy projekt i musze powiedzieć, że decyzja nie jest łatwa - w grę wchodzi Archi Projekt z Lublina APS 75 lub APS 99, ewentualnie Atrium GL 101, a także Murator Wilcze Łyko (od niego się zresztą wszystko zaczęło) może jakieś sugestie z Waszej strony? http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty http://www.studio-atrium.com.pl/atrium.php?p=po&pid=113 http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=95 Szukamy projektu raczej ekonomicznego, aczkolwiek nie chce rezygnować z tego dostawionego garażu, moim zdaniem bardzo zgrabnie urozmaica bryłe domu. Pozdrowienia SJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 05.07.2004 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Czesc jaski, witaj w grupie a właściwie w klubie budujących. Co do projektów to wszystkie wydają się być ok. Nie stety nic tobie nie mogę doradzić, ponieważ wybór projektu jest sprawą indywidualną innymi słowy - to co mi może przeszkadzać, dla ciebie może być atrakcyjne. Marzena - tylko spokojnie, znasz przecież przysłowie, że co nagle to........Takie nawet małe błędy potrafią mścić się przez całe życie. A propos - kompletujemy wyposażenie łazienki (na razie na papierze) może jakieś sugestie, propozycje. Pozdrawiam Sly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 10.07.2004 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2004 Hej Jaski - z mojego doświadczenia - bierz pod uwagę technologię wykonania domu - zmiany np betonu komórkowego 24 na porotherm 44 wiązały by się z inną grubością fundamentów. Ja osobiście jestem przeciwniczką zmian w projektach. Więc , uważam, nie od rzeczy jest odpowiedź na pytanie - z czego buduję? już na etapie szukania projektu. Sly - zaczynam mieć dosyć tego tempa, mam depresję budowlaną. A wybraliście już kafelki do łazienki??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 12.07.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Marzena - głowa do góry spójrz za okno mamy idealną pogodę do budowania, przynajmniej nie żal "straconych" przy budowie urlopów i weekendów. Mamy już wybraną ceramikę łazienkową a jeżeli chodzi o kafelki, to wiemy czego chcemy tylko nie możemy tego znaleźć. Jeżeli możesz to podaj namiary na jakieś sklepy, hurtownie z glazurą i ceramiką łazienkową w Bydgoszczy.Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 12.07.2004 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Hej Sly - Wema na Jagiellońskiej 94, Cermag na Łęczyckiej ( za Galerią gdy jedzie się od Torunia), Artbud na Towarowej (przed Galerią), Klink jest także u Was. Mi podoba się ceramika z Cerkoloru oraz takiej firmy prezentowanej na ich stronie internetowej - Incitare. A czego szukacie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 13.07.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Szukamy czegoś gładkiego ale nie z połyskiem w bardzo jasnym beżu lub kości słoniowej, najlepiej do kładzenia bez fugi z delikatną fakturą ale nie przypominającą marmuru lub kamienia. Widzieliśmu coś takiego w którymś z czasopism lecz nie było podanej nazwy płytek. Za adresy dziękuję będę w sobotę zwiedzał. Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts