sly70 21.04.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 CześćWitam po dłuższej nieobecności. Jak zwykle zwracam się z prośbą o pomoc. Potrzebuję dobrych fachowców od kominków. Po tym co zobaczyłem u sąsiada oraz po tym co sam przeżyłem z różnymi "fachowcami" odechciało mi się szukania na własną rękę. Będę więc wdzięczny za namiar na kogoś, komu można zaufać.Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 21.04.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 CześćW Bydgoszczy "potentatami" (których znam) są Lau oraz Popiołek. U mnie robili ludzie od tego pierwszego - w miarę porządnie, po roku uzytkowania nie mam specjalnych zastrzeżeń (coś zawsze się znajdzie). Uważaj na wycenę robocizny - bez rozprowadzenia (było zrobione wcześniej)płaciłem cos koło 1500 zł; za zrobienie gładzi na czopuchu chcieli koło 400 zł - a tynkarze zrobili to w cenie całości, wyszło koło 40 zł pozdrawiamGrzegorzPS. aktualnie walczę z elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 21.04.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Dzięki Grzegorz.Ruszam powoli do przodu, chociaż w dalszym ciągu nie mam wody. Przez zimę zgromadziłem trochę materiałów do wykończenia (glazura, panele, drewno, armatura) teraz tylko zostało to zamontować. Po raz kolejny wyrażam tę samą myśl że..."w tym roku się wprowadzę".Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 21.04.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 PowodzeniaG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga215 24.04.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 WitamBudujemy między Toruniem a Bydgoszczą.Proszę Was o radę jakie lub z czego wymurować kominy:jeden do kominka a drugi do pieca na miał, wszyscy w okolicy proponują Schiedla ale te ceny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly70 25.04.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Postawiłem kominy ze zwykłej cegły i stoją.Pozdrawiam Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 25.04.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Też mam ze zwykłej, pełnej, cegły - spytaj swojego majstra o dobrą cegielnię (mojemu nie podobały się bydgoskie cegielnie ...)pozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 25.04.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Moje do kominka i kozy tez z pełnej cegły. Sly -ja też jeszcze nie mieszkam Grzegorz , jakie tynki wybraliscie ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.04.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2005 Widzę, że nasz agrupa zaczyna rozszerzać się i swoim zasięgiem zaczyna obejmować też Kujawy... Jestem zaskoczony, niemniej miło mi powitać nowych forumowiczów w naszych skromnych prograch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 27.04.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Widzę, że nasz agrupa zaczyna rozszerzać się i swoim zasięgiem zaczyna obejmować też Kujawy... Jestem zaskoczony, niemniej miło mi powitać nowych forumowiczów w naszych skromnych prograch. Chyba komuś coś się pomyliło - my tu u siebie Marzena, tynki bedą (no, właśnie się robią) mieszane. Na front idzie tynk ciepłochronny (baumit, thermoputz), ok. 4 cm grubości. Reszta - zwykły cementowo-wapienny. Na całość biała struktura + farba silikonowa - kolor ecri (żona mówi, że będzie ładnie, ja nie wiem, jak to wygląda). Struktura i farba z podbydgoskiego Hirschpolu - maja dobrego handlowca .No i na cokół jakiś pseudokamień. Z pomiarów termowizyjnych wynikało, że frontowa ściana jest jakaś "dziurawa" - tzn. są fragmenty, gdzie ciepło ucieka. I dlatego ten Thermoputz. Pozostałe ściany są pod tym względem znacznie lepsze pozdrawiam Grzegorz PS. W marcu minął pierwszy rok zamieszkiwania - już się przyzwyczailiśmy. Z blokiem jednak nie ma porównania... Przeprowadzajcie się! Wiosna idzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcia 30.04.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2005 Hej wszystkim kujawsko-pomorskim Buduje w Unisławiu między Bydgoszczą ,a Toruniem.Jestem na etapie stawiania ścian parteru, a w grudniu przeprowadzka.Nie wiem tylko czy kaski starczy, najwyzej zamieszkamy w prowizorce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 02.05.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 cze całej grupie!ja mam pytanie nie dotyczące budowy.bede siedział w Toruniu przez jakiś miesiąc.( od 9 maja)dość mam hoteli, więc szukam jakiegoś domku ( super jak by był"letniskowy")do wynajęcia.najlepiej za Toruniem, gdzies gdzie jest spokój , cisza no i może rzeczka... możecie mi jakoś pomóc?adresy, kontakty?dawajcie na priva. pozdrawiamoorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 04.05.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 no tak...... puk, puk, jest tam kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 05.05.2005 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Widzę, że nasz agrupa zaczyna rozszerzać się i swoim zasięgiem zaczyna obejmować też Kujawy... Jestem zaskoczony, niemniej miło mi powitać nowych forumowiczów w naszych skromnych prograch. Chyba komuś coś się pomyliło - my tu u siebie Marzena, tynki bedą (no, właśnie się robią) mieszane. Na front idzie tynk ciepłochronny (baumit, thermoputz), ok. 4 cm grubości. Reszta - zwykły cementowo-wapienny. Na całość biała struktura + farba silikonowa - kolor ecri (żona mówi, że będzie ładnie, ja nie wiem, jak to wygląda). Struktura i farba z podbydgoskiego Hirschpolu - maja dobrego handlowca .No i na cokół jakiś pseudokamień. Z pomiarów termowizyjnych wynikało, że frontowa ściana jest jakaś "dziurawa" - tzn. są fragmenty, gdzie ciepło ucieka. I dlatego ten Thermoputz. Pozostałe ściany są pod tym względem znacznie lepsze pozdrawiam Grzegorz PS. W marcu minął pierwszy rok zamieszkiwania - już się przyzwyczailiśmy. Z blokiem jednak nie ma porównania... Przeprowadzajcie się! Wiosna idzie!!! Sorry! Śledzę kilka watków i musiałem pomyliś się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 06.05.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Grzegorz , skąd wziąłeś tą kamerę termowizyjną? Patrz na ekipę, która robi Ci tynki - u mnie od ogrodu niestety nie wyszło im za równo co baaardzo widać w slońcu. Wy mieszkacie już rok - a ja wciąż jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 06.05.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 W Bydgoszczy jest kilka firm, które mają kamery termowizyjne. Ja załatwiłem to w Steren'ie http://www.steren.com.pl/ - ładne opracowanie z obrazkami kosztowało ok. 150 zł. Polecam. Z tym, że sezon pomiarów własciwie już minął - powinna być stosunkowo duża różnica temperatur wewnętrznych i zewnętrznych. Co do tynków - jak zrobią (i pomalują) - będzie widać, co spaprali... Pociesz się, że stronę ogrodową oglada stosunkowo mało ludzi pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 11.05.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Grzegorzy gdzie jest ten Hirschpol?Szukam włąśnie farby elewacyjnej i rozwiązania na całą elewację-ściana trówarstwowa solbet z wełną.Na razie trafiam na farby silikonowe anser lub atlasa albo silikatowe.Szukam farb firmy sto.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 13.05.2005 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2005 W osielsku (chyba http://www.hirschpol.com.pl). Ale malowanie jeszcze przede mną - nie wiem, jak wyjdzie. Atlas jest podobno średni, przedstawiciela STO w Bydgoszczy gdzieś widziałem - teraz nie kojarzę gdzie. Zobacz http://www.sto.pl/index.htmpozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 19.05.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Dzisiaj odkryłam grupę "bydgosko-toruńską"...jestem w forum od kilku dni. Budujemy się w Tryszczynie (10m do lasu, 200m do wody ). Jestem na etapie poszukiwań architekta. grzegorz2 doradził mi już jednego...ale może Wy również coś doradzicie..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dosia 01.06.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2005 Dzisiaj odkryłam grupę "bydgosko-toruńską"...jestem w forum od kilku dni. Budujemy się w Tryszczynie (10m do lasu, 200m do wody ). Jestem na etapie poszukiwań architekta. grzegorz2 doradził mi już jednego...ale może Wy również coś doradzicie..Pozdrawiam Witam,bardzo się cieszę ,że znalazłam forumowiczów z mojego rejonu - przymierzam się do budowy 20 km od Bydgoszczy( kierunek Brzoza-Żnin).Poszukuję dobrego architekta , z fajnymi pomysłami- postawiliśmy na projekt indywidualny , nie udało się nam znależć odpowiedniego "gotowca". Byłabym wdzięczna za rady.Pozdrawiam bydgoszczaków Dosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts