Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Darku gdzie kupowałeś? Czy ta ekipa stawia Twój dom pod dach?
Silke kupowałem w Wodanie Osielsko. Jeśli chcesz to mogę Ci podać dokładne namiary.

Ekipa ma wybudować stan 'pod dach'. Wieźbe i pokrycie dachu będzie robił ktoś inny. Na dziś nie mogę polecić Ci tej ekipy, bo ostatnio zaczęły pojawiać się problemy z dokładnością. Na szczęście szybko je zauważyłem i można je było poprawić bez większych problemów. Tym niemniej takie wpadki nie powinny mieć miejsca. Zobaczymy co będzie dalej.

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Darku pozwoliłem sobie nawiedzić Twoją budowę. Faktycznie jakieś błędy są ale prawie niezauważalne... no chyba ze mówisz o nierównej ścianie.
Bardzo mi miło :p

Jeśli chodzi o błędy to wynikały one przede wszystkim z niezbyt uważnego czytania projektu. Najważniejsze to:

- nadproże na drzwiami umieszczone o jedną warstwę za nisko, (choć dałem im rysunek z zaznaczonymi warstwami)

- zbrojenie filarków w wykuszu umieszczone tak, że nie zmieściłoby się okno

- kolumny podpierające daszek przed wejściem umieszczone niesymetrycznie w stosunku do drzwi (przesunięcie ok 40cm!!!)

Na szczęście w porę to wszystko zauważyłem i zostało to poprawione.

Ogólnie jestem z tej ekipy w miarę zadowolony (ostatni post pisałem po zauważeniu tego ostatniego błędu co mnie z lekka wk...o). Ściany są pionowe a niezbyt równe warstwy wynikają wg mnie z niezbyt precyzyjnego ułożenia pierwszej. Po wylaniu wieńca te nierówności zostaną zniwelowane i będzie ok.

Po prostu trzeba wszystko samemu kontrolować, mierzyć i sprawdzać.

Jeśli chodzi o ceny Silki to dostałem 20% rabatu od cen katalogowych a więc Silka 18 wychodziłaby za 39,24/m2

może jeszcze raz podpytam jakie masz koszty i terminy przyłącza prądu

ZE (raczej standard)

- warunki oraz "umowa o przyłączenie do sieci" oczywiście z błędem w adresie Klienta czyli moim...

- za 20 kW mocy o którą prosiłem mam zapłacić 3080 pln płatne w 2 ratach, pierwsza po podpisaniu umowy, druga po wykonaniu i odebraniu przyłącza...

- czas realizacji do 36 miesięcy

Pisze Dziennik Budowy, tam na bieżąco opisuje wszystko :)

Pozdrawiam

Pisze Dziennik Budowy, tam na bieżąco opisuje wszystko :)

Pozdrawiam

Wiem ale zdażyłam napisać posta a później odszukałam w dzienniku i się zdziwiłam tymi cenami :o :o

dlaczego?? wszystko zgodnie z cennikiem ZE, płacisz za tyle ile chcesz, ja występowałem o 20kW po ok.150 pln/1kW - rachunek prosty.