androzek 03.10.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Ile wełny dajecie w ocieplenie dachu? PozdrawiamJesterS 18 cm Rockwool Toprock między krokwie i 5 Superrock cm w poprzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 03.10.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Kupie wełnę minearalną do ocieplenia połaci dachowychnajlepiej 15 cm i 5 cmTransport swój mam JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 03.10.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Poproszę o namiary na dobrego i sprawdzonego geodetę. Chcemy oddać dom, a bez geodety ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 03.10.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Cemik- dzięki za info o parkietach Makosia Witam wszystkich! Od jakiegoś czasu śledzę forum. Mam nadzieję, że przygarniecie mnie do swojego grona. Razem z mężem budujemy się w Cielu. jesteśmy na etapie stropu i poszukujemy cieśli jeszcze na ten rok. Jażeli możecie wposmóżcie mnie kontaktami Witaj Makosiu- my budujemy w Brzozie, więć całkiem niedaleko;) Też jesteśmy na etapie poszukiwania cieśli, obdzwoniliśmy kilkunastu i niestety- nie jest łatwo, niektórzy terminy maja dopiero w 2008roku..... Mam nadzieję,że teraz na dniach to się w końcu wyklaruje i cieśla wejdzie ok. 15-go , ale do końca jeszcze nie wiemy, w każdym razie wspłóczuję Tobie poszukiwań..... Nie jest łatwo, jak szuka się fachowca o tej porze, my zostaliśmy wyrolowani przez tartak na Ujejskiego, przez co rozleciał sie nam cały misternie ułożony paln budowy - poslizg 3 m-ce. Teraz marzymy, żeby jakoś udało nam sie zamknąć dom na zime, ewentualnie w środku powoli coś-tam działać. Napisz jak u Ciebie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 03.10.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 pytanie do Androżka Bardzo ładny domek, i nasuwa mi sie pytanie jak murowaliście przypory, my też mamy je w projekcie, ale nasz murarz nie wie jak to zrobić, Nie przypilnowaliśmy go na początku- w projekcie zalecano, aby murować je razem ze ścianami i gdyby tak zrobił( widziałam zdjęcia z budowy właśnie ze specjalnie szerszym fundamentem w miejscach przypór) nie byłoby problemu- jak jest u Ciebie- murowane razem ze ściana, czy potem zalewane z jakiejś formy, czy może styropian, bo sa też takie wersje?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 03.10.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Cały dowcip,że nie robiłem przypór.Z domku o charakterze tradycyjnym zrobiłem w stylu nowoczesnym.Przypory można wykonać ze styropianu -ale twardego EPS 200 - tak mówił majster.Z pewnością jest przy tym trochę wycinania i dłubania a to się majstrom nie podoba. PS Polecam i zawsze to robię tartak Optymex. Sp. z o.o.. tel/fax. 0 52 381 92 53 · Wudzyn, Lipowa 2Drewno od nich było na czas i zrobione profesjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 03.10.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Witam wszystkich. ......................Mam nadzieje zacząć na jesień budowę domku w Murowańcu . Jak na razie entuzjazm jest ........ *Tomek co tam u Ciebie . Widzę że pomalutku ruszasz Pozdrawiam GACUŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.10.2007 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Taki temat: Podjechali do nas na działkę ludziska z solid seciurity i proponują usługi monitoringu z dojazdem interwencyjnym. Jak to u Was wygląda - zdecydowaliście się na taką ochronę? Jakie to są koszty? Pytam najpierw Was, żeby móc się przygotować do rozmowy z nimi, znać rynek, może coś powiecie o ich konkurencji...Pozdrawiam cieplutko!dori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 04.10.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witam Ja jakieś 3 miesiące temu kupowałem cegłe klinkierową po niecałe 2 zeta. Kupowałem w cegpolu i cegła nazywała się bodajże Pomerania. Cegła pełna, nie dziurawka. Ile wełny dajecie w ocieplenie dachu? Pozdrawiam JesterS My daliśmy 18 cm. Ursa 40 pomiędzy krokwie i 10 Isover w poprzek. Na izolacji stropu pomiędzy strychem a poddaszem 15 Ursa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 04.10.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Zamieszczam ogłoszenie o które prosił mój sąsiad.Ma on do sprzedania około 60 bloczków BK 24x24x59 Do tego odda za darmo dwie kopiaste palety ścinek które na 100% przydadzą się do uzupełniania, podmórowywania i innych prac budowlanych. Oczywiście transport we własnym zakresie. Towar na paletach do odebrania z Czyżkówka.Więcej wiadomości na Priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 04.10.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Szukam samochodu z HDS-em w Łochowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 04.10.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Taki temat: Podjechali do nas na działkę ludziska z solid seciurity i proponują usługi monitoringu z dojazdem interwencyjnym. Jak to u Was wygląda - zdecydowaliście się na taką ochronę? Jakie to są koszty? Pytam najpierw Was, żeby móc się przygotować do rozmowy z nimi, znać rynek, może coś powiecie o ich konkurencji... Pozdrawiam cieplutko! dori No to co to za propozycja skoro nie podali ceny? U mnie jak byli a nie interesuje mnie takie rozwiązanie to za dozór chcieli 50 zeta miesięcznie. OCzywiście netto. JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 04.10.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Taki temat: Podjechali do nas na działkę ludziska z solid seciurity i proponują usługi monitoringu z dojazdem interwencyjnym. Jak to u Was wygląda - zdecydowaliście się na taką ochronę? Jakie to są koszty? Pytam najpierw Was, żeby móc się przygotować do rozmowy z nimi, znać rynek, może coś powiecie o ich konkurencji... Pozdrawiam cieplutko! dori Firma Aron: Ich instalator montuje system alarmowy, 72 zł brutto za m-c, nieuzasadniony przyjazd - 20 zł (jeżeli w minutę po wzbudzeniu alarmu nie odwoła się ich a przyjazd był niepotrzebny) - są to informacje z Niemcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makosia 04.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Budujemy domek z poddaszem użytkowym. Mamy duży poślizg bowiem z dnia na dzień bez podania przyczyny uciekli nam murarze. Mieliśmy przestój około 1,5 miesiąca. Ale na szczęście znaleźlismy solidnego murarza i robota idzie do przodu. Jeżeli chodzi o cieśle to czekamy na odpowiedźile zażyczy sobie za nasz daszek?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 04.10.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 czy brał ktoś z Was więźbę dachową z tartaku w Koronowie? Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 04.10.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Polecam tartak w Opławcu (albo Smukale - nie pamiętam) Dostawa z dokładnością co do dnia, drewno bardzo dobrej jakości. Cieśle byli bardzo zadowoleni. Polecam również impregnacje ciśieniową. Moja więźba leżała przeszło 2 miesiące u nie na działce, w słońcu i deszczu a impregnacji nic nie ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 04.10.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 ...Polecam również impregnacje ciśieniową. Moja więźba leżała przeszło 2 miesiące u nie na działce, w słońcu i deszczu a impregnacji nic nie ruszyło. Można wiedzieć ile płaciłeś za impregnację ciśnieniową? Chodzi mi o koszt/m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 04.10.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Prosiłam kiedyś o namiary na projektanta/adaptatora projektu/architekta. Zdecydowałam się jednak wrócić do Spektrum. No i błąd. Spektrum wystawiło mnie po raz drugi, nie jestem się w stanie dogadać (choć gada to się nam miło i niby profesjonalnie ). Mam 1,5 miesiąca do tyłu, do podpisania umowy nie doszło. Raz jeszcze poszukuję alternatywy - kogoś, kto zrobi duuużą adaptację projektu lub wykona prosty projekt indywidualny i nie jest koszmarnie drogi. Dzwoniłam już w parę miejsc, ale albo nie jestem przekonana, albo terminy są odległe. Jeśli ma ktoś jakiś jeszcze namiarek na dobrego i słownego (!) projektanta, to bardzo proszę. Czy robił ktoś może adaptację/projekt w firmie "STYLBUD"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 04.10.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Dakota, malaR - napisalam Wam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 04.10.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 ...Polecam również impregnacje ciśieniową. Moja więźba leżała przeszło 2 miesiące u nie na działce, w słońcu i deszczu a impregnacji nic nie ruszyło. Można wiedzieć ile płaciłeś za impregnację ciśnieniową? Chodzi mi o koszt/m3. Miałam 12 m3 więźby a za impregnacje zapałaciłam 1500 zł. Wychodzi więc 125 zł/m3 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts