Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć i czołem,

po przejrzeniu grupy wydaje mi się, że jestem z rejonu, gdzie do sąsiadów daleko ;)

Ziemia jest w okolicach Lipinek - gm. Warlubie, w zasadzie na granicy z woj. pomorskim :)

Ziemia jest, projekt zamówiony - szkielet - tu pewnie będę uśmiechać się do Alex :)

Domek mały: niecałe 70 m i planujemy ogrzewanie tylko kominkiem - i ciekawe, co o tym myślicie?

Pozdrowienia dla całej grupy :)

jak najbardziej alex_ tez sie uśmiecha :D

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie kto ma namiary na dobrego cieślę, dekarza. A może ktoś wie gdzie można kupić więźbę dachową (TANIĄ!!!).

witam,

W przyszlym tygodniu cieśla zaczyna u mnie, zobaczymy efekty....

mam go z polecenia - widzialem efekty jego pracy - dlatego mam nadzieje że nie odwali fuszerki :)

więźbę kupowalem w tartaku w Gorzeniu (nie wiem czy najtaniej) ale w okolicy nie znalazlem lepszej oferty - porównywalem z tartakiem w Mroczy i Zielonce

pozdrawiam

alex_ and RobertEs

Bylśmy dzisiaj z Agą przejazdem :wink: na inspekcji budowlanej w murowańcu. Widzieliśmy Wasze działeczki i budowle 8)

i jak wrażenia :D bo my też tam dzisiaj byliśmy z naszym wykonawcą

jak wiesz o tym :D

jak dobrze pójdzie na początku stycznia powinno zacząć się coś dziać :D

alex_ każda budowa inna.. np. Wy nie macie ocieplonych fundamentów a Wasz sąsiad ma... jedni grodzą działki inni nie...

:-?

Czytam na "szkielecikach" o Waszych postępach 8)

Właśnie dzisiaj rozmawiałam o tym z naszym kierownikiem

i mi tłumaczył, że ocieplanie to stara metoda i nic poza dodatkowymi kosztami nie wnosi

jeżeli fundamenty ocieplane na zewnątrz to trzeba całe fundamenty ogrzać do jakiejś temp. i styropian po to aby nie uciekało ciepło

a nie ma sensu ogrzewać muru w ziemi

dlatego u nas będzie styropian na podłodze wylanej w poziomie

i połączy się z tym w pionie i stworzy taką jednolitą izolację domu od ziemi i od powietrza na zewnątrz

Ja tylko mogę podać namiary na stropy betonowe terriva i filigran oraz nadproża L-19. :D

alex_ stemple czekaja :wink: bardzo proszę o namiary :wink:

RobertEs nawet reklamę ma na domu 8)

Reklamę powiesiliśmy przedwczoraj - bylem z nich bardzo zadowolony (Strop terriva z Czamaninka)

- gość bardzo rozsądny i konkretny.

Cena też konkurencyjna - POLECAM

pozdrawiam

PS jak wrażenia z objazdówki po Murowańcu?? :D

W piątek robilem pierwszą wylewkę posadzki

Robert nie wysiadaliśmy nawet z samochodu, ale domek fajny!!! :D A w Murowańcu tak jak i wszędzie są domy brzydkie, ładne i ładniejsze :lol:

Dużą działkę macie?

902 m2 (20,5m x 40mb)

jak wybieralismy projekt domu mieliśmy maly problem z wyborem,

bo okazywalo się ze nasza dzialka jest trochę wąska na niektóre domy

pozdrawiam

Robert nie wysiadaliśmy nawet z samochodu, ale domek fajny!!! :D A w Murowańcu tak jak i wszędzie są domy brzydkie, ładne i ładniejsze :lol:

Dużą działkę macie?

A Ty alex jaką dużą macie działkę???

a my mamy tylko 719m2 tak by się przydało jeszcze, ale jest bardziej w kwadrat, a i tak mi sie podoba bo już moja :D

Widzę, że jest tu silna bydgoska koalicja, a że grupa zwie się bydgosko-toruńską pozwolę sobie jako toruńczyk dołożyć krztynę dziegciu do waszej beczki miodu...

Mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie, przynajmniej nie od razu...

Pozwolę sobie śledzić wasze poczynania, by na waszych doświadczeniach kontynuować własną podróż do celu zwanego "Własny dom".

Pozdrawiam i niebawem pozwolę sobie powiedzieć parę słów o sobie....

Widzę, że jest tu silna bydgoska koalicja, a że grupa zwie się bydgosko-toruńską pozwolę sobie jako toruńczyk dołożyć krztynę dziegciu do waszej beczki miodu...

Mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie, przynajmniej nie od razu...

Pozwolę sobie śledzić wasze poczynania, by na waszych doświadczeniach kontynuować własną podróż do celu zwanego "Własny dom".

Pozdrawiam i niebawem pozwolę sobie powiedzieć parę słów o sobie....

witamy serdecznie Siouxiee (cięzko się to pisze)... :lol: