partner 21.11.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 postaraj się nie brać frontów okleinowanych - po kilku latach okleina pięknie odchodzi od frontu. zgadza sie pieknie odchodzi w calosci u nas po okolo 5 latach na co najmniej 2-3 frontach. w miare latwo sie to przykleja gdyz nic nie peka ale nie tak powinno byc jaka jest alternatywa od frontow okleinowanych i o co sie pytac podczas wyboru mebli do nowego domu???????? moim zdaniem najlepsze będą fornirowane lub z litego drewna tylko cena - około 500 pln za metr kwadratowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.11.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 W grudniu firma BEAM wprowadza promocję na centralny odkurzacz. JC 2725 otrzymuje w prezencie separator wody i pyłu - całość 2299PLN Napisałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 21.11.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 W grudniu firma BEAM wprowadza promocję na centralny odkurzacz. JC 2725 otrzymuje w prezencie separator wody i pyłu - całość 2299PLN Napisałam na priv. To do mnie też napisz na priv ,bo jestem tematem bardzo zainteresowana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 22.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A co sądzicie o drzwiach KMT? Ma ktoś? Bo cena zachęca, a ja mam standardowy otwór drzwiowy... Przywoite i w dobrej cenie, choć należy pamiętać, że to tylko oklejona blacha, a nie każdy szuka czegoś takiego. Z drewnianych polecam Lutostańskiego. Cena jaka jest (2857-3902 zł netto), niech każdy oceni, bo czy niska, czy wysoka, to rzecz względna. W standardowej ofercie nie ma naświetli bocznych ani górnych, ale fabryka wykona je na zamówienie. Terminy mają koszmarne, lecz warto czekać. Mam w tej chwili w mieszkaniu model Florencja, wybarwienie mahoń/sipo i nie żałuję żadnej złotówki, którą wydałam na te drzwi. Jeśli będę mogła sobie pozwolić, by kupić je do domu, na pewno też to zrobię. Jeśli chodzi o DRE - są ładne i dość tanie, ale ich jakość jest beznadziejna. Weźcie jednak poprawkę na to, że przez kilka lat działałam w branży drzwiowej, więc mam lekkie skrzywienie na tym punkcie http://www.lutostanski.pl/cms/pl/start/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 LUDZIE Z MUROWAŃCA ŁĄCZCIE SIĘ właśnie jesteśmy po przeprowadzonej ekspertyzie wyceny działki, przez Panią rzeczoznawcę, sprawa jest jak dla niej bardzo prosta, bo wychodzi z założenia, że skoro się wybudowaliśmy to stać nas również na płacenie nowych stawek za wieczyste użytkowanie. pani rzeczoznawca stwierdziła, że cena rynkowa działek w Murowańcu to ok 83 zł za m2, ale nasuwa się pytanie, czy na pewno ta cena jest adekwatna do ceny rzeczywistej...- brak prądu a raczej czekanie na niego po pare lat- duże problemy z podłączeniem do sieci wodociągowej- brak sieci kanalizacyjnej- brak sieci gazowej- brak uregulowanej sprawy z drogami, do tej pory wielu z nas jeżdżąc jeździ po cudzych działkach- obietnica przedłużenia komunikacji autobusowej do Murowańca (autobus miał jeździć już w maju, a nie będzie go na pewno do końca roku)- brak szkoły, przedszkola, żłobka- brak poczty- brak oświetlenia ulic- brak chodnika (z Murowańca do Lipnik - jeżdżąc samochodem niejednokrotnie w ostatniej chwili można zauważyć pieszego) pani rzeczoznawca poinformowała nas, że wycenie ulegną wszystkie działki, które są oddane w wieczyste użytkowanie w związku z powyższym proponujemy spotkanie z Panią Wójtową w celu wyjaśnienia czemu mają służyć podwyżki dzierżawy wieczystej o przeszło 500% CO WY NA TO? a może podobne praktyki były stosowane w innych gminach, zapraszam do dyskusji na ten temat, a osoby z Murowańca nawołuję do zjednoczenia się przeciwko stosowania takich praktyk przez Gminę Białe Błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.11.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 - czeka nas budowa kościoła (za nasze pieniądze - gmina nie sądzę żeby coś dała) ze co przepraszam to jeszcze moze daj kase na remize strazacka, przychodnie zdrowia i gabinet stomatologiczny, na duza i wygodna plebanie to oczywiscie nie musze pisac ze koniecznie trzeba sie zlozyc, no i jakies nowe, ladne i najlepiej w czarnym kolorze auto dla proboszcza - z dobrymi ksenonowymi swiatlami bo przeciez ulice nie sa oswietlone ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 czepiasz się szczegółów a nie widzisz sensu tego posta.... ale cóż, może rozwiniesz bardziej swoją wypowiedź..... bo co myślisz o takiej akcji gminy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 22.11.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 O podobnych zamierzeniach (przeszacowanie wartości działek oddanych w użytkowanie wieczyste.) informowała już gmina Bydgoszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 22.11.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A może ktoś wie jaką bonifikatę daje Gmina za wykup na własność działek? Coś mi się obiło o uszy, że Państwo planuje całościowo uregulować/zlikwidować formę własności użytkowanie wieczyste. Jest ona przestarzała, a my i tak już swoje za działkę płaciliśmy. Zlikwidować tą formę własności można tylko poprzez wykup od Gminy, najlepiej z 99% bonifikatą. Jakiś czas temu w necie czytałem o takich praktykach niektórych postępowych Gmin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 dlatego nalegam by zrobić spotkanie z wojtową, i wtedy wziąć ją ilością.... może da rade coś załatwić, no i jest pytanie, czy przez to, że sa takie przepisy ona specjalnie nie zmienia wartości działek, żeby więcej zarobic.... spotkanie, jeszcze raz spotkanie.... znaczy się zebranie z jej udziałem.... jutro będę coś wiedział na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 22.11.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 , jeszcze raz spotkanie.... znaczy się zebranie z jej udziałem.... jutro będę coś wiedział na ten temat Jestem ZA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.11.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A może ktoś wie jaką bonifikatę daje Gmina za wykup na własność działek? Coś mi się obiło o uszy, że Państwo planuje całościowo uregulować/zlikwidować formę własności użytkowanie wieczyste. Jest ona przestarzała, a my i tak już swoje za działkę płaciliśmy. Zlikwidować tą formę własności można tylko poprzez wykup od Gminy, najlepiej z 99% bonifikatą. Jakiś czas temu w necie czytałem o takich praktykach niektórych postępowych Gmin. sa takie akcje ogolnopolskie co kilka lat ostatnio bylo takie cos jak dobrze pamietam z 8 lat temu - pracowalem wtedy w urzedzie gminy i dlatego o tym pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 22.11.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 83 zl za m2? To jest duzo? Ceny na rynku za dzialke w Murowancu stoja za min 100-110 zl za m2. Dobrze ze ona za mniej wycenila ale i tak ta cala sytuacja mi sie nie podoba, nikt nie lubi przeplacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 83 zl za m2? To jest duzo? Ceny na rynku za dzialke w Murowancu stoja za min 100-110 zl za m2. Dobrze ze ona za mniej wycenila ale i tak ta cala sytuacja mi sie nie podoba, nikt nie lubi przeplacac poczekaj jak przyjdzie CI płacić za użytkowanie wieczyste:D, ale tak poza tym uważam, że cena rynkowa jest strasznie wygórowana co do tego, co oferuje gmina w samym Murowańcu, nawet sklep jest tylko jeden.... ale cóż może co niektórych stać na tak duży haracz, ja osobiście powiem, że nie stać mnie na kupienie działki za 83 zł a co dopiero 100 czy 110 i nie po to się wybudowałem, żeby teraz płacić więcej niż w mieście..... no nie wspomnę że trzeba doliczyć do tego jeszcze podatek od nieruchomości... ale to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 22.11.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Moge wiedziec ile teraz placi sie za dzierzawe wieczysta i podatek w Murowancu? Mam tam dzialke od pol roku i jeszcze nie placilam (chyba do marca mam czas ale nic mi jeszcze nie przyslali). Ile to was rocznie wynosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 22.11.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 za 719 m2 placilismy 108zł a teraz podobno moze to byc kwota miedzy 500 a 1000 zl za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.11.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 chyba zwariowali, pierwsze słyszę żeby płacić taką kasę za nic Jestem również przeciw takiemu złodziejstwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 22.11.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 ani wody, ani prądu, zjazd do działki we własnym zakresie, dofinansowania np do POŚ nie ma, bo...cytuję"gmina za biedna" i jeszcze chcą się wzbogacić na mowych mieszkańcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 za 719 m2 placilismy 108zł a teraz podobno moze to byc kwota miedzy 500 a 1000 zl za rok szoook moze jestem ciemna - ale nie macie wlasnosci?? czyli kupiliscie dzialki od gminy?? nie od prywatnych wlascicieli? My mamy przeniesienie wlasnosci - z gospodarzy na nas Jakby i u nas taki tok dzialan bylby przyjety - to ile ja bym za 3500 metrow placila??? Chyba bym szybko sprzedala caly interes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 22.11.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 a ile ja bym zapłacił za 1,5 hektara? na szczęście mamy ziemię rolną z możliwością zabudowy i płacimy 9 pln - słownie dziewięć złotych na rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts