Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

postaraj się nie brać frontów okleinowanych - po kilku latach okleina pięknie odchodzi od frontu.

zgadza sie

pieknie odchodzi w calosci u nas po okolo 5 latach na co najmniej 2-3 frontach. w miare latwo sie to przykleja gdyz nic nie peka ale nie tak powinno byc

jaka jest alternatywa od frontow okleinowanych i o co sie pytac podczas wyboru mebli do nowego domu????????

moim zdaniem najlepsze będą fornirowane lub z litego drewna tylko cena - około 500 pln za metr kwadratowy

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co sądzicie o drzwiach KMT? Ma ktoś? Bo cena zachęca, a ja mam standardowy otwór drzwiowy... :-?

Przywoite i w dobrej cenie, choć należy pamiętać, że to tylko oklejona blacha, a nie każdy szuka czegoś takiego. Z drewnianych polecam Lutostańskiego. Cena jaka jest (2857-3902 zł netto), niech każdy oceni, bo czy niska, czy wysoka, to rzecz względna. W standardowej ofercie nie ma naświetli bocznych ani górnych, ale fabryka wykona je na zamówienie. Terminy mają koszmarne, lecz warto czekać. Mam w tej chwili w mieszkaniu model Florencja, wybarwienie mahoń/sipo i nie żałuję żadnej złotówki, którą wydałam na te drzwi. Jeśli będę mogła sobie pozwolić, by kupić je do domu, na pewno też to zrobię. Jeśli chodzi o DRE - są ładne i dość tanie, ale ich jakość jest beznadziejna. Weźcie jednak poprawkę na to, że przez kilka lat działałam w branży drzwiowej, więc mam lekkie skrzywienie na tym punkcie ;-)

http://www.lutostanski.pl/cms/pl/start/

LUDZIE Z MUROWAŃCA ŁĄCZCIE SIĘ

właśnie jesteśmy po przeprowadzonej ekspertyzie wyceny działki, przez Panią rzeczoznawcę, sprawa jest jak dla niej bardzo prosta, bo wychodzi z założenia, że skoro się wybudowaliśmy to stać nas również na płacenie nowych stawek za wieczyste użytkowanie.

pani rzeczoznawca stwierdziła, że cena rynkowa działek w Murowańcu to ok 83 zł za m2, ale nasuwa się pytanie, czy na pewno ta cena jest adekwatna do ceny rzeczywistej...

- brak prądu a raczej czekanie na niego po pare lat

- duże problemy z podłączeniem do sieci wodociągowej

- brak sieci kanalizacyjnej

- brak sieci gazowej

- brak uregulowanej sprawy z drogami, do tej pory wielu z nas jeżdżąc jeździ po cudzych działkach

- obietnica przedłużenia komunikacji autobusowej do Murowańca (autobus miał jeździć już w maju, a nie będzie go na pewno do końca roku)

- brak szkoły, przedszkola, żłobka

- brak poczty

- brak oświetlenia ulic

- brak chodnika (z Murowańca do Lipnik - jeżdżąc samochodem niejednokrotnie w ostatniej chwili można zauważyć pieszego)

pani rzeczoznawca poinformowała nas, że wycenie ulegną wszystkie działki, które są oddane w wieczyste użytkowanie

w związku z powyższym proponujemy spotkanie z Panią Wójtową w celu wyjaśnienia czemu mają służyć podwyżki dzierżawy wieczystej o przeszło 500%

CO WY NA TO?

a może podobne praktyki były stosowane w innych gminach, zapraszam do dyskusji na ten temat, a osoby z Murowańca nawołuję do zjednoczenia się przeciwko stosowania takich praktyk przez Gminę Białe Błota

- czeka nas budowa kościoła (za nasze pieniądze - gmina nie sądzę żeby coś dała)

ze co przepraszam :o

to jeszcze moze daj kase na remize strazacka, przychodnie zdrowia i gabinet stomatologiczny, na duza i wygodna plebanie to oczywiscie nie musze pisac ze koniecznie trzeba sie zlozyc, no i jakies nowe, ladne i najlepiej w czarnym kolorze auto dla proboszcza - z dobrymi ksenonowymi swiatlami bo przeciez ulice nie sa oswietlone :x

ups :x

A może ktoś wie jaką bonifikatę daje Gmina za wykup na własność działek? Coś mi się obiło o uszy, że Państwo planuje całościowo uregulować/zlikwidować formę własności użytkowanie wieczyste. Jest ona przestarzała, a my i tak już swoje za działkę płaciliśmy. Zlikwidować tą formę własności można tylko poprzez wykup od Gminy, najlepiej z 99% bonifikatą. Jakiś czas temu w necie czytałem o takich praktykach niektórych postępowych Gmin.

dlatego nalegam by zrobić spotkanie z wojtową, i wtedy wziąć ją ilością.... może da rade coś załatwić, no i jest pytanie, czy przez to, że sa takie przepisy ona specjalnie nie zmienia wartości działek, żeby więcej zarobic....

spotkanie, jeszcze raz spotkanie.... znaczy się zebranie z jej udziałem.... jutro będę coś wiedział na ten temat

A może ktoś wie jaką bonifikatę daje Gmina za wykup na własność działek? Coś mi się obiło o uszy, że Państwo planuje całościowo uregulować/zlikwidować formę własności użytkowanie wieczyste. Jest ona przestarzała, a my i tak już swoje za działkę płaciliśmy. Zlikwidować tą formę własności można tylko poprzez wykup od Gminy, najlepiej z 99% bonifikatą. Jakiś czas temu w necie czytałem o takich praktykach niektórych postępowych Gmin.

sa takie akcje ogolnopolskie co kilka lat

ostatnio bylo takie cos jak dobrze pamietam z 8 lat temu - pracowalem wtedy w urzedzie gminy i dlatego o tym pamietam

83 zl za m2? To jest duzo? Ceny na rynku za dzialke w Murowancu stoja za min 100-110 zl za m2. Dobrze ze ona za mniej wycenila ale i tak ta cala sytuacja mi sie nie podoba, nikt nie lubi przeplacac :x

poczekaj jak przyjdzie CI płacić za użytkowanie wieczyste:D, ale tak poza tym uważam, że cena rynkowa jest strasznie wygórowana co do tego, co oferuje gmina w samym Murowańcu, nawet sklep jest tylko jeden.... ale cóż może co niektórych stać na tak duży haracz, ja osobiście powiem, że nie stać mnie na kupienie działki za 83 zł a co dopiero 100 czy 110 i nie po to się wybudowałem, żeby teraz płacić więcej niż w mieście..... no nie wspomnę że trzeba doliczyć do tego jeszcze podatek od nieruchomości... ale to już inna bajka

za 719 m2 placilismy 108zł a teraz podobno moze to byc kwota miedzy 500 a 1000 zl za rok

szoook

moze jestem ciemna - ale nie macie wlasnosci??

czyli kupiliscie dzialki od gminy?? nie od prywatnych wlascicieli?

My mamy przeniesienie wlasnosci :roll: - z gospodarzy na nas :roll:

Jakby i u nas taki tok dzialan bylby przyjety - to ile ja bym za 3500 metrow placila??? Chyba bym szybko sprzedala caly interes :roll: