piotrulex 27.11.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 okolicznego leśniczego - my właśnie tak załatwiliśmy stemple. my tez z nadlesnictwa kupilismy - taniej niz gdziekolwiek czesc mielismy pozyczona od znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguha 27.11.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Hej, jakby ktoś był zainteresowany to mam do sprzedania oczyszczalnie ścieków, nowiusieńka 2400l. Nie moge jednak u siebie jej zainstalować (musiałam szambo ;-() więc mam do sprzedania za niewiele. tel. 695025269 - Michał P. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 27.11.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 aguha - napiszę na priva bo akurat się rozglądam za oczyszczalnią...pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 27.11.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Otóż:Czy potrzebuje jakichś specjalnych uprawnień do polożeniu rury od licznika do domu? Chodzi o rurę gazową od kurka głównego (w płocie, nie ma jescze licznika) do instalacji w domu. JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 27.11.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 co do giełdy tanich materiałów pozostało nam ok 60 pustaków stropowych typu terriva - jeśli ktoś ma zamiar zamówić strop proponuję je, można o te 60 mniej zamówić i trochę grosza przyoszczędzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 27.11.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Otóż: Czy potrzebuje jakichś specjalnych uprawnień do polożeniu rury od licznika do domu? Chodzi o rurę gazową od kurka głównego (w płocie, nie ma jescze licznika) do instalacji w domu. JesterS Z tego co wiem, to wszelkie roboty związane z instalacją gazową musi wykonywać uprawniona osoba. Podobnie jak z prądem (uprawnienia "SEP'owskie" do 1kV"). Tylko pytanie kto i w jaki sposób może to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 28.11.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Otóż: Czy potrzebuje jakichś specjalnych uprawnień do polożeniu rury od licznika do domu? Chodzi o rurę gazową od kurka głównego (w płocie, nie ma jescze licznika) do instalacji w domu. JesterS Z tego co wiem, to wszelkie roboty związane z instalacją gazową musi wykonywać uprawniona osoba. Podobnie jak z prądem (uprawnienia "SEP'owskie" do 1kV"). Tylko pytanie kto i w jaki sposób może to sprawdzić? To bardzo prosta odpowiedź: Sprawdza to zawsze ekipa instalująca licznik czy to gazowy czy energetyczny. Wykonawca instalacji musi wystawić specjalny dokument, na którym potwierdza fakt posiadania odpowiednich uprawnień oraz, że tę właśnie instalację wykonał. Zwykle zanim przystąpi do wykonania to kontaktuje się z energetyką bądź gazownią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.11.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 i znowu podwyżki... "...Radni rozpatrzą na środowej sesji projekt podwyżek za ścieki i wodę. Za metr sześcienny wody od przyszłego roku mamy płacić 3,19 zł, a odprowadzonych ścieków 3,98 zł..." Więc może dobrze,że w Murowańcu kanalizacji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.11.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 i znowu podwyżki... "...Radni rozpatrzą na środowej sesji projekt podwyżek za ścieki i wodę. Za metr sześcienny wody od przyszłego roku mamy płacić 3,19 zł, a odprowadzonych ścieków 3,98 zł..." Więc może dobrze,że w Murowańcu kanalizacji nie ma a gdzieniegdzie i wodociagow i kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 28.11.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a gdzieniegdzie i wodociagow i kanalizacji szczęśliwi Ci co wody nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.11.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a gdzieniegdzie i wodociagow i kanalizacji szczęśliwi Ci co wody nie mają i rachunkow nie maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtutus 28.11.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witam, Wiem że czas na to kiepski ale gdyby ktoś przypadkiem prowadził roboty ziemne i nie miał co zrobić z ziemią to chętnie przyjmę na moją działkę w Czarnowie. Chciałbym trochę podnieść działkę. Mało kto prowadzi teraz roboty ziemne więc pewnie powtórzę to ogłoszenie na wiosnę pozdrawiam, rtutus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.11.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witam, Wiem że czas na to kiepski ale gdyby ktoś przypadkiem prowadził roboty ziemne i nie miał co zrobić z ziemią to chętnie przyjmę na moją działkę w Czarnowie. Chciałbym trochę podnieść działkę. Mało kto prowadzi teraz roboty ziemne więc pewnie powtórzę to ogłoszenie na wiosnę pozdrawiam, rtutus pewnie masz racje my stawiajac podpiwniczony dom nie wywiezlismy z dzialki ani taczki ziemi tylko usypana byla wielka gora na tylach budynku. w wolnych chwilach rozwoze te ziemie po dzialce tez ja podnoszac. bede musial jeszcze dokupic ziemi gdyz to co mam to mi zabraknie aby moj plan zrealizowac podnoszenie to nieglupi pomysl tylko trzeba to zrobic z glowa no i zgodnie z prawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 29.11.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 podnoszenie to nieglupi pomysl tylko trzeba to zrobic z glowa no i zgodnie z prawem Też muszę podnieść. i to o baaardzo dużo. Jakieś średnio pół metra na całości. Zaniepokoiło mnie Twoje ostatnie zdanie. Możesz rozwinąć temat z tą głową i prawem? Przy adaptacji poprosiłem o zaznaczenie konieczności podniesienia - czy o to Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.11.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 podnoszenie to nieglupi pomysl tylko trzeba to zrobic z glowa no i zgodnie z prawem Też muszę podnieść. i to o baaardzo dużo. Jakieś średnio pół metra na całości. Zaniepokoiło mnie Twoje ostatnie zdanie. Możesz rozwinąć temat z tą głową i prawem? Przy adaptacji poprosiłem o zaznaczenie konieczności podniesienia - czy o to Ci chodzi? sa rozne warunki wodne. jak czsami ktos sie podnosi to u innych wychodzi woda na dzialkach - slyszalem o roznych przypadkach. jak masz sasiadow i tak sie podniesiesz to mozesz nawet swoja deszczowka zalewac ich dzialke przez plot a to tez niedpuszczalne. nie znam sie na tym tylko sygnalizuje problem bo z racji tego ze tez sie troche podnosze naczytalem sie troszke o tym. od asfaltowej drogi do frontu domu podnosze sie o dobre pol metra - mam piwnice z garazem i nie chce aby woda z szosy leciala mi zjazdem do garazu wiec nawet bedzie od szosy do bramy minimalnie pod gorke. boki i tyl beda juz mniej podniesione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguha 29.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 To wynika z prawa wodnego, ale dokładnie nie pamiętam artykułu A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 29.11.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Im wiecej was czytam tym wiecej zdaje sobie sprawe ze nic nie wiem. Na poczatku sie wydaje , ot filozofia dom zbudowac, ale te szczegoly ktore potem okazuje sie niezmiernie wazne, ufff. Mam nadzieje ze tak samo jak wy, w trakcie budowy o niczym istotnym nie zapomne, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 29.11.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Oj doskonale znam to uczucie, tez jestem przerażona ogromem spraw, na których trzeba się znać... Bez forum nie dałabym sobie rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 29.11.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 A u nas prace wrą. Panowie kopią doły pod ławy, aż się kurzy. W sobotę wylewamy chudziak, w przyszłym tygodniu ławy, bo ponoć ma być ciepło przez kilka dni i trzeba z tego skorzystać . Wczoraj zobaczyliśmy wykopany zarys naszego przyszłego wykuszu (widocznego na miniaturce). Aż nam się oczy zaświeciły z radości. Budować! Budować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 29.11.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 podnoszenie to nieglupi pomysl tylko trzeba to zrobic z glowa no i zgodnie z prawem Też muszę podnieść. i to o baaardzo dużo. Jakieś średnio pół metra na całości. U nas też całość idzie do góry i to dobrze o ponad pół metra, by wynieść budynek do poziomu drogi. Też będziemy potrzebować ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts