celdom 14.12.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 No wlasnie, wielospadowe wygladaja ladnie, a tym bardziej kopertowe, mi sie bardzo podobaja. Dwuspadowe nie wszytskie sa zgrabne, moj ojciec raz skomentowal ze dom pod takim dachem przypomina stodole. I od tej pory zaczelam sie zastanawiac. Caly czas podobal mi sie dwuspadowy Tymek a przedwczoraj znalazlam projket Sara i mam niezly metlik w glowie. Obydwa w moim typie. Szkoda ze nie ma tam wizualizacji pietra. Moze ma ktos ochote skometowac co sadzi o tych projektach, na co powinnam zwrocic uwage? To linki do projketow:http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=129&a=306http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=108&a=217&sid=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kola1719501112 14.12.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 No wlasnie, wielospadowe wygladaja ladnie, a tym bardziej kopertowe, mi sie bardzo podobaja. Dwuspadowe nie wszytskie sa zgrabne, moj ojciec raz skomentowal ze dom pod takim dachem przypomina stodole. I od tej pory zaczelam sie zastanawiac. Caly czas podobal mi sie dwuspadowy Tymek a przedwczoraj znalazlam projket Sara i mam niezly metlik w glowie. Obydwa w moim typie. Szkoda ze nie ma tam wizualizacji pietra. Moze ma ktos ochote skometowac co sadzi o tych projektach, na co powinnam zwrocic uwage? To linki do projketow: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=129&a=306 http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=108&a=217&sid=5 Sara jest przepiękna, ale moje zdanie nie jest obiektywne bo mam b. podobny dom Jeżeli chodzi o skosy to w tej kopercie nie jest tak źle bo ma lukarny. Poza tym i tak wszystko zależy od wysokości ścianki kolankowej. Ja mam podniesioną (i wydłużone krokwie oczywiście) i jest super. Jakby co to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.12.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Murowaniec w sprawie wycen, dorisy dostali już kwitek, nasz jest gotowy ale nie dostarczony, takze czekajcie na niemiłą wizytę listonosza sądzę że dorisa nie bedzie na mnie krzyczała ale różnica u nich jest rzędu z ok. 200 na 1200 także jest o co krzyczeć :D powodzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 14.12.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 No wlasnie, wielospadowe wygladaja ladnie, a tym bardziej kopertowe, mi sie bardzo podobaja. Dwuspadowe nie wszytskie sa zgrabne, moj ojciec raz skomentowal ze dom pod takim dachem przypomina stodole. I od tej pory zaczelam sie zastanawiac. Caly czas podobal mi sie dwuspadowy Tymek a przedwczoraj znalazlam projket Sara i mam niezly metlik w glowie. Obydwa w moim typie. Szkoda ze nie ma tam wizualizacji pietra. Moze ma ktos ochote skometowac co sadzi o tych projektach, na co powinnam zwrocic uwage? To linki do projketow: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=129&a=306 http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=108&a=217&sid=5 w mojej subiektywnej opinii ( cóż ja poradzę na to, że dostrzegam uroki "stodółek", a nawet "remiz strażackich" ) Tymek jest znacznie ładniejszy, jest prosty i miły dla oka w rzutach też na korzyść Tymka, choć kilka niedogodności widać - mały wiatrołap, niekorzystnie ustawiony słup w jednym z pokoi na poddaszu, reszta to kwestia upodobań ( dla mnie bez sensu jest ten kącik telewizyjny na piętrze, troszkę mała łazienka na dole, brak pralni) Sara zwyczajnie nie podoba mi się, szczególnie z boku, a także razi mnie jakoś ten "dziobaty" dach, no i zupełnie zbędna jest ta mnogość balkonów - ja bym je tylko sprzątała Rzuty takie sobie oględnie mówiąc - wiatrołap paskuda, kuchnia ze zmarnowanymi metrami, które są korytarzem do spiżarki, maleńkie pomieszczenie gospodarcze (na eko-groszek za małe), no i te powygryzane pokoje na górze ale to tylko moja opinia, a Ty... zawierz intuicji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.12.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Wg mnie bardziej funkcjonalny jest Tymek. Nawet ten jego dwuspadowy dach jest ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 15.12.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Murowaniec w sprawie wycen, dorisy dostali już kwitek, nasz jest gotowy ale nie dostarczony, takze czekajcie na niemiłą wizytę listonosza sądzę że dorisa nie bedzie na mnie krzyczała ale różnica u nich jest rzędu z ok. 200 na 1200 także jest o co krzyczeć :D powodzenia pozdrawiam Nie wiem czy sama do siebie piszę ale przed chwilą powiedzieli że o. Rydzyk płaci 3 zł za dzierżawę gruntów a u nas jest to jakieś 80zł normalnie brak słów Murowaniec coś robimy z tym czy każdy sobie będzie płakał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 15.12.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 WitamCzy ktoś z kujawsko-pomorskiego buduje Lote I z Archipelagu?? Jesteśmy zainteresowani tym projektem i ciekawi jak przebiegają realizacje u kogoś, jakich zmian dokonujecie w projekcie aby był jeszcze bardziej funkcjonalny?? Mile widziane wskazówki, opinie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 15.12.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Graczyk dzięki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 15.12.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Gorgio zajrzyj na priv . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 16.12.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 No wlasnie, wielospadowe wygladaja ladnie, a tym bardziej kopertowe, mi sie bardzo podobaja. Dwuspadowe nie wszytskie sa zgrabne, moj ojciec raz skomentowal ze dom pod takim dachem przypomina stodole. I od tej pory zaczelam sie zastanawiac. Caly czas podobal mi sie dwuspadowy Tymek a przedwczoraj znalazlam projket Sara i mam niezly metlik w glowie. Obydwa w moim typie. Szkoda ze nie ma tam wizualizacji pietra. Moze ma ktos ochote skometowac co sadzi o tych projektach, na co powinnam zwrocic uwage? To linki do projketow: http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=129&a=306 http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=108&a=217&sid=5 w mojej subiektywnej opinii ( cóż ja poradzę na to, że dostrzegam uroki "stodółek", a nawet "remiz strażackich" ) Tymek jest znacznie ładniejszy, jest prosty i miły dla oka (...) ale to tylko moja opinia, a Ty... zawierz intuicji a mnie sie wlasnie tez tymek bardziej podoba - wole klasyczne bryly od wymyslnych.... Klasyka wystarcza na dluzej - tzn nie przejada sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia i jurek 16.12.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.12.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Nie wiem czy sama do siebie piszę ale przed chwilą powiedzieli że o. Rydzyk płaci 3 zł za dzierżawę gruntów a u nas jest to jakieś 80zł normalnie brak słów Murowaniec coś robimy z tym czy każdy sobie będzie płakał czyli wychodzi, ze Torun jest bardziej przychylny dla nowych inwestycji ...... niestety ojciec dyrektor ma w naszym miescie i kraju jakies specjalne wzgledy, no ale coz, to taka 3 władza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 17.12.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Mam prośbę,szukam ekipy, kótra wybuduje dom od A do Z, czyli od fundamentów po dach. Może ktoś ma namiar, albo u kogoś kończą, a nie mają planów na nowy sezon budowlany to bym prosił na PW.Budowa w gminie Osielsko, powierzchnia zabudowy 155m2, uzytkowe poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ampli 17.12.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 WITAM WSZYSTKICH. Ludzie co robimy z tym podatkiem za wieczystą dzierżawę. Co to za propozycja - taka cena!!! Szok!! Czy ktoś się wie czy tak można ponieść podatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 18.12.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Murowaniec w sprawie wycen, dorisy dostali już kwitek, nasz jest gotowy ale nie dostarczony, takze czekajcie na niemiłą wizytę listonosza sądzę że dorisa nie bedzie na mnie krzyczała ale różnica u nich jest rzędu z ok. 200 na 1200 także jest o co krzyczeć :D powodzenia pozdrawiam masz rację - u nas wieczyste uzytkowanie dokładnie o 1000zł wzrosło Chętnie przyłącze się do osób, które wiedza jak można zaprotestować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.12.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Mam prośbę, szukam ekipy, kótra wybuduje dom od A do Z, ... Witam Sąsiada. Moja ekipa powoli kończy. (Umówiliśmy się na postawienie stanu surowego otwartego). Hm jakieś tam zastrzeżenia mam. Uciekli mi z budowy raz na 2 tygodnie i drugi raz na 3 tygodnie. Musieli przekładać strop bo nie potrafili czytać projektu. Okna wyższe o 7 cm od tych w projekcie Za wysokie drzwi wejściowe. Niedotrzymali terminu Inne niedoróbki wyjdą pewnie póżniej - więc nie wiem czy chcesz taki namiar. P.S. A właśnie muszę sprawdzić wysokość typowych drzwi wewnętrznych o szerokości 100cm - pewnie i na tejpłażczyźnie dali plamę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 18.12.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Przewaznie maja 210 cm bo wyzsze to juz na specjalne zamowienie. Mysmy mieli w porjekcie 230 ale obnizylismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.12.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Przewaznie maja 210 cm bo wyzsze to juz na specjalne zamowienie. Mysmy mieli w porjekcie 230 ale obnizylismy. Dzięki - dziś zmierzę - i ewentualnie dopiszę do listy poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.12.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Otwór drzwiowy (przy drzwiach DRE) powinien mieć od 206 do 208 cm wysokości. Jak będzie wyżej to trzeba będzie domurowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 19.12.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Ludkowie z Murowańca serdecznie Wam współczuję z powodu opłat za grunty ale może można jakoś zmniejszyć te opłaty skoro wartość gruntów w Waszej okolicy wzrosła niemal tylko i wyłącznie dzieki Waszym inwestycjom a nie nakładom gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts