Aga - Żona Facia 07.01.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 A w jakim celu ten projekt ma być? Ja podłączałem się w październiku i nie musiałem żadnego projektu robić. Prąd docelowy zrobią za 2 lata, ale mam budowlany - bez projektu. Właśnie stawiają skrzynki i będzie prąd docelowy. Ponoć do odbioru domu musi być ten projekt. Kto i za ile to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 07.01.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Aga ja mam od razu przylacze docelowe i od razu robilam projekt tego przylacza placilam 1200 zl - na gotowo za wszystko: rowniez za zlozenie papierkow w Nakle. Naklo zwrocilo mi potem kwote z cennika - chyba bylo to 500 zl - tzn odjela mi to od faktury za przylacze po zakonczeniu - czyli jak juz postawila skrzynke. Wiec dodalam do interesu 700 zl. Niestety pan elektryk ktory mi zrobil projekt - jak sie niedawno dowiedzialam - nie zyje - wiec namiarow niestety nie podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 08.01.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czy orientujecie się może gdzie w Bydgoszczy mogę zakupić elementy (płyta, okucia itp) do samodzielnego montażu szafy wnękowej (coś a'la komandor/senator). Oni przecież na pewno gdzieś się zaopatrują... tylko gdzie? Elementy można zakupić w Toporzysku, trasa Bydgoszcz- Toruń. Niestety nie znam dokaldnego adresu, ale jadąc do Torunia po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 08.01.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Dziękuję za namiary Lidka i Janusz oraz INEZ2000, gdybyś dori mogła mi podesłać namiary byłbym wdzięczny.pozdrawiam w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 08.01.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czy wiecie ile kosztuje zrobienie projektu przyłącza elektrycznego? U nas robiła firma wynajęta prze Zakład Energetyczny. Projektant zadzwonił, ustaliliśmy szczegóły i wykonał projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 08.01.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czy orientujecie się może gdzie w Bydgoszczy mogę zakupić elementy (płyta, okucia itp) do samodzielnego montażu szafy wnękowej (coś a'la komandor/senator). Oni przecież na pewno gdzieś się zaopatrują... tylko gdzie? hmm, no to myślę że się przydam dzisiaj Części do samodzielnego montażu szafy a'la komandor kupisz normalnie w Castoramie. Jest tam kilka systemów przesuwu drzwi. I nie jest to jakaś Pani jak w Genancie którz na komputerku robi wizualizacje ale normalnie na elementy możesz kupić cały system zabudowy Z kolejnych sklepów to polecam Mega. Nie pamietam dokładnie adresu ale jest to poprzeczna od Curie-Skłodowskiej zaraz na tyłach UPC (telewizja) na samym końcu Bartodzieju, tzn w stronę fordonu. Maja tam tez wszystkie mechanizmy wysywne do szaf kuchennych jak i fronty do szafek kuchennych Apropo szafek kuchennych, znalazłem producenta frontów drewnianych http://www.drewpol.pl gdzie wychodzi ile kosztują te fronty. Moja żona chce gięte i dotego odpowiednio barwione więc muszą być drewniane a efekt taki jak w BRW na Fordońskiej. Do tego korpusy można kupić na sztuki w Castoramie i będę miał kuchnię jaką w BRW jest za 15-20 tysięcy. I kolejną firmą gdzie sprzedają elementy do szaf wnękowych jest Meblopol na pętli autobusowej na Bartodziejach (Morska, Autobus 64) Zrobiłem kilka zabudów więc jak ktoś ma jakies pytania to zapraszam do kontaktu, w miare swoich doświadczeń pomogę. Pracuję co prawda w IT ale zabudowy to moje hobby A teraz jeszcze dopatrzyłem się że pytasz o płytę, więc znowu Castorama jeśli krawędzie boczne płyty będą osłonione jakimś profilem, lub będziesz chciał nanieść okleinę żelazkiem. W innym przypadku Castorama odpada. Okleinowanie PCV wymaga oklejarki - ale to tez wiem gdzie jak ktoś by chciał wiedzieć. To samo dotyczy okleinowania blatów kuchennych. Mnie akurat podoba się to co w BRW więc akurat Castorama odpada z racji zaokrąglonego profilu blatu.(jest problem z tym profilem przy cięciu po łuku np na krawędzi szafek kuchennych) Pozdrawiam JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 08.01.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czy wiecie ile kosztuje zrobienie projektu przyłącza elektrycznego? U nas robiła firma wynajęta prze Zakład Energetyczny. Projektant zadzwonił, ustaliliśmy szczegóły i wykonał projekt. Może nie w temacie ale jeśli potrzebujecie namiary na projektanta sieci gazowej to dysponuję takim. Plus kontakt do wykonawcy. Właśnie kończą mi instalację gazociągu JesterS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 08.01.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 To może kolejne małe ogłoszenie.Kto z Was jest może na etapie wykonywania okładzin GK na poddaszu. Mam na zbyciu nowy nierozpakowany 25 kg. worek megaronu. Jest to dla niewtajemniczonych masza szpachlowa o podobno zwiększonej wytrzymałości.Kosz tego w Castoramie 118 zł. U mnie oczywiście taniej. Nieoddaję bo nie moge znaleść faktury.Mam też do odsprzedania folię paroizolacyjną trójwarstwową aluminiowaną tylko nie wiem ile meterków tego mam bo jest na wałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 08.01.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 To może kolejne małe ogłoszenie. Kto z Was jest może na etapie wykonywania okładzin GK na poddaszu. Mam na zbyciu nowy nierozpakowany 25 kg. worek megaronu. Jest to dla niewtajemniczonych masza szpachlowa o podobno zwiększonej wytrzymałości. Kosz tego w Castoramie 118 zł. U mnie oczywiście taniej. Nieoddaję bo nie moge znaleść faktury. Mam też do odsprzedania folię paroizolacyjną trójwarstwową aluminiowaną tylko nie wiem ile meterków tego mam bo jest na wałku. Ja jestem na tym etapie, dzisiaj weszli panowie od GK A ta folia to co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 08.01.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jesters Folię taką stosujesz pomiędzy płyty GK a najogólniej stelarz aluminiowy aby Ci Ta twoja droga wełenka ciepełko trzymała. Dodatkowo poszczególne pasy foli kładziesz na zakładkę i kleisz na całej długości. Większosć stosuje taką folię paroizolacyjną zoloru żółtego lub niebieskiego ale ja mozna powiedzieć dałem po wypasie. Czy warto nie mam pojęcia.ale lepiej mi się śpi. Kupowałem ja w jakimś instytucie badawczym w Toruniu.A co Do megaronu to może sie dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKowal 08.01.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam! Mam pytanie odnośnie tynków. Ekipa, która buduje nam dom robi też tynki.Po wstępnej rozmowie odnośnie tynków powiedzieli, że mogą nam zrobić w cenie 26zł za m2. Czy to jest normalna cena, zaznaczę że tynki nie będą gipsowe tylko cementowe (ponoć przy cementowych lepiej oddych budynek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 08.01.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam! Mam pytanie odnośnie tynków. Ekipa, która buduje nam dom robi też tynki. Po wstępnej rozmowie odnośnie tynków powiedzieli, że mogą nam zrobić w cenie 26zł za m2. Czy to jest normalna cena, zaznaczę że tynki nie będą gipsowe tylko cementowe (ponoć przy cementowych lepiej oddych budynek) Na pewno chcesz cementowe? Co to znaczy że "oddycha"? Bo jeśli jest styropian na zenwnątrz to co ma oddychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 08.01.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 UWAGA! UWAGA! DO MUROWAŃCA JEŹDZI AUTOBUS 92 hihihihi Witam wszytskich forumowiczów daaaawno mnie tu nie było no i prosze jaka niespodzianka. A gdzie jest przystanek??? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.01.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jesters my chcielibyśmy sami zrobić wnętrze garderoby. Tzn. mamy taką specjalną, zamykaną drzwiami, wnętrze 1,70 na 172 z jednym ściętym bokiem. I teraz na co montuje się półki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 08.01.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jesters my chcielibyśmy sami zrobić wnętrze garderoby. Tzn. mamy taką specjalną, zamykaną drzwiami, wnętrze 1,70 na 172 z jednym ściętym bokiem. I teraz na co montuje się półki? A napisz coś więcej. Do czego drzwi macie zamiar zamocowane? Jak ściany są równe i są kąty proste (poziomo) to są takie specjalne kątowe zapinki-złącza. Zapinki plastikowe w dowolnym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.01.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Jesters my chcielibyśmy sami zrobić wnętrze garderoby. Tzn. mamy taką specjalną, zamykaną drzwiami, wnętrze 1,70 na 172 z jednym ściętym bokiem. I teraz na co montuje się półki? A napisz coś więcej. Do czego drzwi macie zamiar zamocowane? Jak ściany są równe i są kąty proste (poziomo) to są takie specjalne kątowe zapinki-złącza. Zapinki plastikowe w dowolnym kolorze drzwi garderoby? normalnie do ściany półki mają być bez drzwi zapinki np z castoramy? to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 09.01.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 tynki...w cenie 26zł za m2. Czy to jest normalna cena, zaznaczę że tynki nie będą gipsowe tylko cementowe (ponoć przy cementowych lepiej oddych budynek) jak ja robiłam rozeznanie - ceny tynków czy gipsowych czy cementowo-wapiennych zaczynały się od 23-24 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropik 09.01.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam wszystkich Budujących!Chciałabym wszystkich ostrzec prze firma ROPLAST Pana K. ze Świecia.Jest to firma niekompetentna, nie majaca doświadczenia w budowaniu domow!! oraz nie majaca wykwalifikowanej kadry!!! O terminach juz nie wspomne!!!nigdy nie byly dotrzymane!![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 09.01.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam wszystkich Budujących! Chciałabym wszystkich ostrzec prze firma .... [/b] Hm - No dzięki. Ale z drugiej strony to Twój pierwszy post na tym forum. Od razu przestrzegający przed Firmą X. Skąd my mamy wiedzieć czy nie prowadzisz konkurencyjnej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKowal 09.01.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Witam! Mam pytanie odnośnie tynków. Ekipa, która buduje nam dom robi też tynki. Po wstępnej rozmowie odnośnie tynków powiedzieli, że mogą nam zrobić w cenie 26zł za m2. Czy to jest normalna cena, zaznaczę że tynki nie będą gipsowe tylko cementowe (ponoć przy cementowych lepiej oddych budynek) Na pewno chcesz cementowe? Co to znaczy że "oddycha"? Bo jeśli jest styropian na zenwnątrz to co ma oddychać? Nie wiem - a jakie są zalety i wady tynków? Niektórzy mówią że gipsowe są bardziej podatne na pęknięcia, z kolei cementowe trzeba później obrabiać... A jakie jest wasze zdanie? Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts