radzikkm 12.02.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Poszukuje ekipy do kładzenia tynków. Jaki jest koszt takiej robocizny na naszym bydgoskim rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1719502178 12.02.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ................ U mnie cena robocizny za 1mb ogrodzenia wychodziła ok. 16zł. O kurka, podaj namiar. Dobrze sie wywiązali ? Podałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 12.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A nie lepiej wstawić alarm? Cały dom na bezprzewodówce jakieś 3000 zł. ... JesterS Masz całkowitą rację. Ale z drugiej strony - to 1/3 wartości okien. Jak zawsze należy dokonać wyboru. W sumie to cała budowa na tym polega. zamiast bezprzewodowego można zrobić docelową instalację alarmową przewodową za dużo niższą cenę. najlepiej zrobic to w dniu montażu okien. w razie pytań proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 12.02.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Poszukuje ekipy do kładzenia tynków. Jaki jest koszt takiej robocizny na naszym bydgoskim rynku? Ja płaciłem w zeszłym roku 22 zeta za m2 na gotowo z materiałem. Wyszło bardzo ładnie i bardzo gładko Jakby co to polecam ekipę która u mnie robiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 12.02.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Poszukuje ekipy do kładzenia tynków. Jaki jest koszt takiej robocizny na naszym bydgoskim rynku? Nasi fachowcy właśnie skończyli pracę. Tynki położyli bardzo ładnie. Cały dom zrobili w siedem dni i posprzątali po sobie. Płaciliśmy 22 zł za m2 z ich materiałem. Nie są z okolic Bydgoszczy, więc nie każdą pracę w tym rejonie opłaca im się brać, ale zapytać warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 13.02.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Dostalłam wezwanie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego odbędzie się sprawa 28 lutego o kwotę wieczystego użytkowania pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 zamiast bezprzewodowego można zrobić docelową instalację alarmową przewodową za dużo niższą cenę. najlepiej zrobic to w dniu montażu okien. w razie pytań proszę na priv. nasz satel ca10 z duperelami wyszedl z 1400 zeta (manipulator, syg.zew, kilka czujnikow - okolo 10, obudowa duza podtynkowa, aku 18Ah) robione na kablu telefonicznym jedynie 4-zylowym - taki mialem za friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 13.02.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Robił ktoś z Was może podtynkowo okablowanie przygotowawcze pod telewizor LCD/plazma zawieszany do ściany ?Przymierzam się i zastanawiam się jak rozwiązać problem kabli przyłączeniowych (euro, zasilanie itp) - czy wmurować na stałe, czy tylko jakiś system rurek itp. Ktoś może to już przerabiał i może się podzielić doświadczeniem ? Podobnie rzecz dotyczy przewodów głośnikowych pod kino domowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.02.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Robił ktoś z Was może podtynkowo okablowanie przygotowawcze pod telewizor LCD/plazma zawieszany do ściany ? Przymierzam się i zastanawiam się jak rozwiązać problem kabli przyłączeniowych (euro, zasilanie itp) - czy wmurować na stałe, czy tylko jakiś system rurek itp. Ktoś może to już przerabiał i może się podzielić doświadczeniem ? Podobnie rzecz dotyczy przewodów głośnikowych pod kino domowe... my tylko ciagnelismy pod tynkiem po salonie przewod glosnikowy tam gdzie mnie wiecej bedzie telewizor i reszta gratow sa jedynie gniazdka 230V, tv, sat oraz jak na razie w puszce platanina koncowek do tych glosnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 13.02.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 MA KTOŚ MOŻE NA ZBYCIU "TOALETĘ" NA BUDOWĘ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 13.02.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 witam Pytanie z innej beczki Wie ktoś moze, w ktorym banku przymykaja oko na informacjie z BIK'u. Wlasnie dostalem 2 odmowna decyzje poniewaz na moim "koncie" w BIK'u widnieje: "kredyt odzyskany, który wcześniej był windykowany" (stara sprawa z przed 3 lat) Splacilem kilkka ostatnich rat po terminie i gdy minal termin ostatniej raty przekazano sprawe do wydzialu windykacji, zanim otrzymalem informacje zaplacilem ta rate. Teraz ze tak powiem mam skaze na rynku kredytow pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 13.02.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 generlaie trudno wydostać się z BIKu, ale nie jest to niemożliwe. Proponuje spróbować z prośbą o sprostowanie hisotrii do banku w którym miałeś kredyt, miałem podobną sytuację, bank zle naliczył kwoty za obsługe karty kredytowej i było po terminie i za 36pln wrzucili mnie na liste. 5 dni walki, telefonów i pism, ale się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 13.02.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ponawiam ogłoszenie, mam do zbycia około 100 szt. stempli, jest więcej coś około 110.długość średnia 2,75m. są 2,70 są również 2,80. do odebrania za Ostromeckiem.więcej informacji na priv.za całość 300pln. pilne !!chce poprrostu sie tego pozbyć. http://www.dogmedia.nazwa.pl/stemple.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 13.02.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 my tylko ciagnelismy pod tynkiem po salonie przewod glosnikowy A luzem czy w peszelach? Przy suficie czy podłodze ? Przy głośniku wystają po prostu ze ściany czy schowane w puszkach - a może gniazdka ? O ile powyższy temat jest w miarę łatwy do opanowania, to nadal nie wiem jak rozwiązać wiszący na ścianie telewizor. Nie chcę żadnych kabli pod nim. Mało tego - dekoder/dvd i inne sprzęty będą w innym rogu pokoju. Ktoś może przerabiał wiszące telewizory ? ps. póki co kupiłem plastikowe listwy do kabli, które często widać w przeróżnych biurach pod oknami. Planuje je oczywiście schowac pod tynk i zakończyć puszkami. Tylko nie wiem jak to się w praktyce sprawdzi jak zaczne przeciągać tam kable - scarty, hdmi, zasilające itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.02.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 my tylko ciagnelismy pod tynkiem po salonie przewod glosnikowy A luzem czy w peszelach? Przy suficie czy podłodze ? Przy głośniku wystają po prostu ze ściany czy schowane w puszkach - a może gniazdka ? w luzem przy podlodze przy glosniku w rzadku z innymi jest rowniez puszka pod ramke - bedzie specjalne gniazdko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 13.02.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 my tylko ciagnelismy pod tynkiem po salonie przewod glosnikowy A luzem czy w peszelach? Przy suficie czy podłodze ? Przy głośniku wystają po prostu ze ściany czy schowane w puszkach - a może gniazdka ? O ile powyższy temat jest w miarę łatwy do opanowania, to nadal nie wiem jak rozwiązać wiszący na ścianie telewizor. Nie chcę żadnych kabli pod nim. Mało tego - dekoder/dvd i inne sprzęty będą w innym rogu pokoju. Ktoś może przerabiał wiszące telewizory ? ps. póki co kupiłem plastikowe listwy do kabli, które często widać w przeróżnych biurach pod oknami. Planuje je oczywiście schowac pod tynk i zakończyć puszkami. Tylko nie wiem jak to się w praktyce sprawdzi jak zaczne przeciągać tam kable - scarty, hdmi, zasilające itp. kable od dekodera (HDMI) trżeba wpuścić pod tynk do telewizora na ścianie. problem w tym że są to różne kąty pokoju i chyba trzeba będzie kupić kilka kabli przedłużających. za planowaną plazmą doprowadzamy gniazdo 220 V, gniazdo antenowe i kabel HDMI. jeżeli plazma wisi nad szafką z tunerem to kable te (HDMI) chowamy w rurkę o sporej średnicy gdyż już są plazmy z 3 wtykami dużej rozdzielczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 14.02.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 UWAGA MUROWANIEC decyzja o wysokości podatku od nieruchomości jest do odbioru u sołtysa a niby o odbiorze domu trzeba gminę powiadomić w ciągu 14 dni sprawdziłam w decyzji starostwo do wiadomości wysyła do Gminy i Wójta, to niech Gimna nie marudzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 14.02.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Znalazłam wypożyczalnię sprzetu:Eko-Profesional Bydgoszcz, ul.Łęczycka 8 tel/fax +480523204100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 14.02.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 "Leeonq" Jeśli chodzi o kredyt hipoteczny to krucho to widzę Przy gotówkowych kredytach znajdziesz instytucje, która Ci udzieli pożyczkę. Przy hipotekach lipa. Jedyna szansa to taka, że Bank, gdzie nabroiłeś, skoryguje Twoje dane w BIK, ale marne szanse. A wiesz do kiedy masz karencję na kredyty? Kiedy się kończy? Jak za 2-3 m-ce to może na zasadzie indyw. decyzji otrzymasz kredyt. Pogadaj uczciwie w swoim Banku, tam gdzie masz konto, najlepiej z kierownikiem, bo jako nowy klient w innym banku, nie masz co liczyć na indyw. podejście do tematu. Powodzenia !!![/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 15.02.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 "Leeonq" Jeśli chodzi o kredyt hipoteczny to krucho to widzę Przy gotówkowych kredytach znajdziesz instytucje, która Ci udzieli pożyczkę. Przy hipotekach lipa. Jedyna szansa to taka, że Bank, gdzie nabroiłeś, skoryguje Twoje dane w BIK, ale marne szanse. A wiesz do kiedy masz karencję na kredyty? Kiedy się kończy? Jak za 2-3 m-ce to może na zasadzie indyw. decyzji otrzymasz kredyt. Pogadaj uczciwie w swoim Banku, tam gdzie masz konto, najlepiej z kierownikiem, bo jako nowy klient w innym banku, nie masz co liczyć na indyw. podejście do tematu. Powodzenia !!![/u] No ot mnie pocieszyłeś, wszystko juz mam zalatwione uprawniomocnione zezwolenie na budowe, ustawiony kierownik budowy, wkipa tez umowiona a tu mala niespodzianka z kredytem Wystosowalem pismo do banku ktory zamiescil informacjie w BIK'u ze spacilem kredyt przed rozpoczęciem postepowań sądowych. Mysle ze to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts