Gorgio 21.02.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Odebrałam dzisiaj pozwolenie na budowę no i na oczyszczalnie też Gratulować Teraz pytanie a gdzie kupić tę plexi? Np.: FASADA BYDGOSZCZ ul. Chocimska 15, tel./fax (052) 3224011 - można również wejść od strony Gdańskiej, brama prawie naprzeciwko "Rywala". Ewentualnie poszukaj w innych zakładach produkujących reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 21.02.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Aga - ja znalazlam to u nich przypadkiem - dzwonilam po roznych sklepach pytajac czy jest to dostepne...musisz chyba zadzwonic i po prostu popytac. Od czasu gdy ja kupowalam minelo juz prawie 6 lat, moglo sie wiele zmienic nie pamietam skad bralismy plexe - ale druga opcja byla: plyta pilsniowa - chodzilo tylko o to aby przykleic te mate na cos co izoluje ja (jest samoprzylepna) od mokrych tynkow - bo na bank by odchodzila - kawalek ktory zostal przykleilismy w lazience na zagruntowana sciane i odchodzil. Tych wszystkich porad udzielil mi pracownik Rejs - ktory sam u siebie mial te mate chwile przede mna przyklejona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 22.02.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Czy słyszeliście może o oknach Domaroll ?Biuro mają na Czerkaskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.02.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Giorgio i mkkafe dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 22.02.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Czy ktoś z Was forumowiczów wie gdzie można kupić w Bydgoszczy lub okolicy blachę do kuchni np. http://www.muratordom.pl/kuchnie/pomysly-na-wykonczenie/blacha---nowoczesnie-i-sterylnie,6439_66.htm lub też plexi. Hm nikt nie wie???? Blache mam nad płytą-kupione w Ikei zamist blachy są też płyty szklane.Nazywają się chyba Ikea Imperativ.Do samodzilengo montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 24.02.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Czy ktoś budował się nie mając jeszcze wody na działce? Ekipa, którą mam miała zacząć pierwotnie budowę w maju, ale z racji pogody i innej bardziej dochodowej roboty w tym terminie zaczęli mi teraz, a ja jeszcze nie mam wody. Fachowcy polecili mi załatwić jakiś duży baniak na wodę.Może ma ktoś taki zbiornik i nie jest mu teraz potrzebny? Chętnie odkupię/pożyczę/przyjmę.Temat pilny dlatego wytłuszczony i przyczerwieniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 24.02.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Czy ktoś budował się nie mając jeszcze wody na działce? Ekipa, którą mam miała zacząć pierwotnie budowę w maju, ale z racji pogody i innej bardziej dochodowej roboty w tym terminie zaczęli mi teraz, a ja jeszcze nie mam wody. Fachowcy polecili mi załatwić jakiś duży baniak na wodę. Może ma ktoś taki zbiornik i nie jest mu teraz potrzebny? Chętnie odkupię/pożyczę/przyjmę. Temat pilny dlatego wytłuszczony i przyczerwieniony a kiedy będzie woda? może warto wywiercić studnię na kilka metrów do tego ręczna pompa i na budowę wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 24.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Nie boj zaby - ja do dzis nie mam wody - to nie problem - pozyczalam wode od sasiada. Mam baniak 1 m3 i kilka polaczonych wezy. baniaki takie sa do kupienia w skladach np z paletami -na obrzezach miasta - poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jesters 24.02.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Cześćjako że sporo osób pytało mnie o namiary (w końcu w stopce mam napisane że je podaję) i wszędzie podawałem błędny numer telefonu do faceta od rygipsów,szpachlowań itp (wykończeniówka też) to chciałbym go oficjalnie podać. Nie chce mi się szukać tych kilkanaście osób i pisać osobno do każdegoWięc takPan Krzysztof (52) 379 88 75 JesterSps. wiecie że jest sporo osób czytających a nie udzielających się na naszym forum? A wiem to po liczbie zapytań na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 24.02.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 No to chyba raczej nic dziwnego. A jest obowiązek "udzielania się"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 24.02.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 No to chyba raczej nic dziwnego. A jest obowiązek "udzielania się"? podczytywanie bez udzielania sie nie jest niczym dziwnym raczej to standard szkoda tylko ze tak jest - bo moze te osoby rowniez maja namiary na dobre adresy i telefony - ja bym wtedy chetnie skorzystala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 25.02.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a kiedy będzie woda? może warto wywiercić studnię na kilka metrów do tego ręczna pompa i na budowę wystarczy Myślę, że woda to kwestia kilku tygodni - woda i kanaliza idą przy działce, muszę podpisać umowę z wodociągami, wpiąć się i wstawić licznik. Poblem polega na tym, że pewien pan z wodociągów w Żołędowie, z którym trzeba podpisać umowę jest na urlopie i nikt go nie zastępuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 25.02.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Przepraszam, jeśli się powtórzę, mam zaległości w czytaniu forum. Czy ktoś może polecić jakiegoś lokalnego wykonawcę POŚ? Jakaś firma robiła u kogoś i jest z niej zadowolony? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 25.02.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Czy ktoś się z Was spotkał z takim kłopotem: W miejscach gdzie idzie w ścianie kabel od instalacji elektrycznej ( np. do gniazdka) na tynku i farbie robi się "tłusty ślad" z góry na dół - dokładnie tak jak idzie kabel. Czego to może być przyczyna? Zrobiło mi się tak w mieszkaniu i chciałbym tego uniknąć w domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 25.02.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dorzucę kilka słów na temat POŚ, bo sam niedawno przerabiałem. Teoretycznie budowa POŚ nie wymaga pozwolenia na budowę a jedynie zgłoszenia. Żeby zatem zaoszczędzić na czasie można złożyć wniosek o pozwolenie do starostwa na szambo (bez niebezpieczeństwa odrzucenia) a potem lub w tym samym czasie zgłoszenie na POŚ. Prawo jest jednak jednoznaczne. Jeżeli na danym terenie nie ma planu zagospodarowania i gmina określa i wydaje warunki zabudowy, to możłiwośc budowy szamba lub POŚ zależy jednynie od wymiarów działki, badań geologicznych itp. oraz "widzimisię urzędnika". Jeżeli natomiast jest plan zagospodarowania to wg mojej wiedzy potwierdzonej w wielu miejscach, starostwo nie wyrazi zgody na budowe sprzeczną z planem , czyli np. POŚ tam gdzie ma byc szambo. I od tego nie ma odwołania. Jedyna szansa to wniosek od gminy aby zmienić miejscowy plan, ale to trwa bardzo długo (mówiono mi, że nawet kilkanaście miesięcy) i nie jestem pewien, czy nie trzeba pokryć kosztów zmiany. Mam sytuację taką, że sąsiedzi mają POŚ a ja musze mieć szambo. Dla urzedników to nie jest argument, najwyżej mogą sprawdzić legalność budowy sąsiada, czego oczywiście nie zasugeruję.Także jeśli w planie jest szambo, legalnie nic nie da się zrobić. A z szambem chyba tez mozna jakoś żyć, mam przynajmniej taką nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.02.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Czy ktoś może polecić jakiegoś lokalnego wykonawcę POŚ? Jakaś firma robiła u kogoś i jest z niej zadowolony? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie namiary. Wysyłam na priva. Poza tym chciałam się dopytać - jakie są teraz ceny- szpachlowanie z malowaniem - czy 12zł/m2 to cena ok? Zrobiliśmy tynki gipsowe, jednak u góry i tak trzeba było zrobić gładzie na karton-gipsach na sufitach i zdecydowaliśmy się też na szpachlowanie ścian. Na razie tylko u góry. Bo na dole mamy graty z mieszkania. No właśnie - przeprowadziliśmy się Mieszkamy w campingu wprawdzie nadal, to nasza ulubiona sypialnia, ale wszystkie graty z mieszkanka stoją już w domku. Działa kibelek, ogrzewanie, woda A na górze działa ekipa i kurzy jak diabli. Czekam aż skończą w tym tygodniu... Inez - no to ruszaj! Powiększaj tę nasza wioseczkę. Pozdro for all!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 25.02.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dorzucę kilka słów na temat POŚ, bo sam niedawno przerabiałem. (...) Wszystko niby się zgadza poza jedną zagadką tego urzędniczego światka. Zakładasz bowiem z góry, że sąsiedzi nielegalnie są sPOŚowani ... Ja mam podobną sytuację co Ty, wszyscy (poza jednym) sąsiedzi mają POŚ i wszyscy jadą na tym samym planie zagospodarowania. Myślisz, że sąsiedzi nielegalnie je budowali ? Nic mylnego - mają zgody od starostwa. Ostatni składał wniosek jeszcze kilka m-cy temu (mimo wcześniejszego na szambo) ... i ma zgodę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 25.02.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Poza tym chciałam się dopytać - jakie są teraz ceny- szpachlowanie z malowaniem - czy 12zł/m2 to cena ok? Zrobiliśmy tynki gipsowe, jednak u góry i tak trzeba było zrobić gładzie na karton-gipsach na sufitach i zdecydowaliśmy się też na szpachlowanie ścian. Na razie tylko u góry. Bo na dole mamy graty z mieszkania. No właśnie - przeprowadziliśmy się Mieszkamy w campingu wprawdzie nadal, to nasza ulubiona sypialnia, ale wszystkie graty z mieszkanka stoją już w domku. Działa kibelek, ogrzewanie, woda A na górze działa ekipa i kurzy jak diabli. Czekam aż skończą w tym tygodniu... Inez - no to ruszaj! Powiększaj tę nasza wioseczkę. Pozdro for all!!! GRATULUJEEEEMYYYY :D a tak poza tym u nas w gminie nie ma podatku od psów natomiast podatek od nieruchomości przysyłają do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 25.02.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dorzucę kilka słów na temat POŚ, bo sam niedawno przerabiałem. (...) Wszystko niby się zgadza poza jedną zagadką tego urzędniczego światka. Zakładasz bowiem z góry, że sąsiedzi nielegalnie są sPOŚowani ... Ja mam podobną sytuację co Ty, wszyscy (poza jednym) sąsiedzi mają POŚ i wszyscy jadą na tym samym planie zagospodarowania. Myślisz, że sąsiedzi nielegalnie je budowali ? Nic mylnego - mają zgody od starostwa. Ostatni składał wniosek jeszcze kilka m-cy temu (mimo wcześniejszego na szambo) ... i ma zgodę! To nie o to chodzi, że zakładam, że POŚ sa nielegalne ze złej woli. Po prostu miejscowy plan zagospodarowania istnieje od 1997 roku (pewnie dlatego, że wstedy POŚ to była abstrakcja dla bogatych są w nim wpisane szamba). W starostwie powiedzieli mi, że kilku lat nie wolno zrobić niczego wbrew miejscowym planom. To samo mówił mi architekt, który adaptował projekt i ludzie z gminy. Z tego własnie wywnioskowałem, że chyba POŚ nie są do końca legalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 25.02.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Sprzedam przyczepkę towarową o ładowności 595kg. Zarejestrowana i ubezpieczona. Posiadam ją rok. Ewentualna sprzedaż jest na fakturę więc nie trzeba iść do skarbówki w celu dokonania opłaty od transakcji.Nie ma żadnych uszkodzeń w 100% sprawna. Typ to GN013 7/180 Uni firmy Sorelpol. Wszelkie parametry wraz z ceną na ich stronie http://www.sorelpol.com/pl/przyczepy.pdfMoja cena to 1600 brutto i nie podlega negocjacjom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts