Aga - Żona Facia 27.02.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 A miesiąc temu dowiedziałam się, że to NACZELNY ze starostwa wydał decyzję w czerwcu 2007, ze nikt nie dostanie pozwolenia na POŚ - bo on ma takie widzimisię. I tego się nie przeskoczy. Jeżeli ktoś teraz zakłada POŚ to robi to nielegalnie. Nieprawdziwe informacje. Ja posiadam zgodę na POŚ z lipca 2007 . Pozdrawiam Ja mieszkam w innej Gminie niż Ty i urzędnicy też są inni niż gdziekolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 27.02.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Poza tym chciałam się dopytać - jakie są teraz ceny- szpachlowanie z malowaniem - czy 12zł/m2 to cena ok? Dori, czy dobrze rozumiem, że w cenie 12 zł jest szpachlowanie z malowaniem? Myślałam, że my mając fachowców za 18 zł będziemy płacić nie tak dużo. Jeśli można, to poproszę o namiary Waszych malarzy. ps. GRATULACJE z okazji "prawie" zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 27.02.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Jaką firmę wykonującą meble do kuchni polecacie ?Czy ktoś ma doświadczenia z salonem włoskich mebli Ba-Kari z Bydgoszczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 28.02.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jaką firmę wykonującą meble do kuchni polecacie ? Czy ktoś ma doświadczenia z salonem włoskich mebli Ba-Kari z Bydgoszczy ? rodzice mają drewniane stylizowane (z taką lilijką) z bakari-piekne i eleganckie-wprawdzie nie w moim stylu ale piekne. Problem w tym, ze drewno po trzech latach w miejscu gdzie np dotyka sie drzwiczek paznokciami... odchodzi!jest bardzo miekkie! Niestety nie uwzgledniają reklamacji na takie uszkodzenia. Dotyczy to niemal wszystkich szafek i czesto uzywanych szuflad! Kuchnia kosztowała kupe kasy i to troche oburzające ( z kuchni korzystaja dwie starsze osoby, dzieci tam nie grasuja a meble w opłakanym stanie) Reszta bez zarzutu. Wydaje mi sie, ze stosuja zbyt miekki lakier...natomiast pierwsza kuchnia rodziców z Bakari w jasnozielonej okleinie drewnianej jest bez zarzutu od 12 lat. dziwne troche,ale powtarzam-chyba problem materiału.... Moim zdaniem-nie sa warte swej ceny. Za okucia licza sobie drozej niż Blum i hettig dodane do siebie:) chyba ze sie cos zmienilo. I jeszcze jedno-my zamówilismy kuchnie u znajomego stolarza. Dziwnym trafem- mamy identyczny blat-rodzice nie chcieli konglo ani granitu (oczywiscie produkowany w Polsce). Identyczny! tyle, ze róznica w cena kosmiczna. Wydaje mi się, że włoskie sa modele a wykonwstwo -rodzime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.02.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Ja mieszkam w innej Gminie niż Ty i urzędnicy też są inni niż gdziekolwiek Decyzję wydaje starostwo a nie gmina, choć pewnie po konsultacji z gminą. Więc to nie starosta zabronił wydawania zgody na POŚ , tak jak wyżej ktoś napisał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.02.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jeśli można, to poproszę o namiary Waszych malarzy. ps. GRATULACJE z okazji "prawie" zamieszkania Dzięki Jasbar Co do ekipy - oni nie są malarzami. Raczej budują od podstaw po wykończeniówkę. U nas nabrali tempa, bo mają czas tylko do soboty bo od poniedziałku zaczynają nową budowę i na długi czas będą zajęci. Co do ich wykonania - zobaczę dziś/jutro czy efekt będzie równie zadowalający co cena. Szukam kogoś od regipsów - chodzi mi o drobne prace z podwieszanym sufitem w kuchni... Znacie kogoś? Jak się wycenia taką robotę? Od m2? Teraz budujemy (no może nie osobiście) kominek - i od razu chętnie kupiłabym trochę drewna do niego - może ktoś chce odsprzedać albo poleci gdzie można kupić? Pana kominkowego raczej będę polecała - widać się stara. Kuchnię zamówiliśmy wczoraj w takiej toruńskiej firmie w Bydgoszczy na rogu Gdańskiej i Kamiennej (przy Jysku) - firma Stolgro. Sensownie zaprojektowana - a dla mnie to najważniejsze. Drzwi wejściowych nadal nie mamy, co zresztą widać No i tak powoli żyjemy juz nie w mieście a na wsi Wczoraj nawet do pracy wybrałam się autobusem z Murowańca Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 28.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Dziwnym trafem- mamy identyczny blat-rodzice nie chcieli konglo ani granitu (oczywiscie produkowany w Polsce). Identyczny! tyle, ze róznica w cena kosmiczna. Wydaje mi się, że włoskie sa modele a wykonwstwo -rodzime. No właśnie - pamiętasz jakie były różnice w cenach ? W tej chwili za blat z najtańszego konglomeratu liczą sobie ok 1200 pln za mb. Cena wydaje mi się kosmiczna. Może znacie namiary gdzie można sam blat zamówić w rozsądniejszej cenie ? Z tego co twierdzą w sklepie, to produkcja mebli odbywa się w 100% we włoszech... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 28.02.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostałem podobną ofertę, myśle ze jest okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 28.02.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m Generalnie cena jest do brania. Szkoda tylko, że nic nie wiadomo o parametrach poszczególnych urządzeń a to ma najistotniejsze znaczenie dla poprawności inwestycji a nie sama cena. Mam nadzieję, ze Ty je znasz i uznajesz za właściwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.02.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m Za 50 tyś można mieć instalację z pompą ciepła. Tez tak planowałem z ekogroszkiem i wyszło mi podobnie około 34 tyś postanowiłem że za 50 tyś zrobię pompę ciepła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.02.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m mkkafe trudno to ujednolicić .... Zależy od materiału, jego gatunku, ilości, ilości grzejników, jaki piec, jaki wkład kominkowy - multum możliwości, kombinacji prawie tyle co w toto-lotku Powiem tylko, że my tę kwotę przekroczyliśmy i nawet nie wiem jeszcze o ile bo ciągle kończymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 nie chcialam Was zasypywac tymi szczegolami piec Galmet - ale bedzie zmiana bo gabarytowo sie nei zmiesci, kominek Lechma - tanszy niz od producenta ze strony - do plaszcza wklady sa drozsze niz zwykle - wiadomo - mocgrzejniki zwykle - do 20 pomieszczen ale my czesciowo chcemy dekoracyjne wiec tez czesciowa wymiana i doplata,-instalacja miedziano-pcv-zasobnik na wode - taki tam za 900 zl - napewno bedzie zmiana bo chce ocieplony termos ogolnie nie najwyzsza polka - powiedzmy usrednione urzadzenia dzieki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dostalam wycene wod-kan co: robota, material, piec eko kroszek, kominek z plaszczem, grzejniki, zasobnik na wode - 32 tys - nie poraza mnie ale to jedyna oferta bo narazie reszta mnie olala - wiec chcialam zapytac tych co maja to juz za soba - czy cenowo to jest ok? Domek ok 160-170 m Za 50 tyś można mieć instalację z pompą ciepła. Tez tak planowałem z ekogroszkiem i wyszło mi podobnie około 34 tyś postanowiłem że za 50 tyś zrobię pompę ciepła. Pozdrawiam na moim etapie - gdy mam juz wymurowane kominy za 10 tysiecy to byly by wyrzucone pieniadze. No i ja nie mam tych 18 tys dodatkowo ktore musialabym dolozyc - wiec uwazam ze roznica w cenie jest spora i nie rozwazam nawet pompy Budzet i tak napiety - takie 18 dla mnie oznaczaloby ze np nie mam posadzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.02.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 gdy mam juz wymurowane kominy za 10 tysiecy to byly by wyrzucone pieniadze Ja właśnie wywalam jeden komin drugi zostawiam pod kominek i 5 tyś pójdzie w błoto, lecz tak naprawdę nigdy z niego nie skorzystam a zawala mi miejsce w kotłowni która stanie się pralnią i jak również zawala mi miejsce w łazience u góry. Oczywiście że 18 tyś to nie jest mało ale.... . Ostatni gwizdek żeby podjąć taką decyzję, może się okazać że za kilka lat będzie kocioł do wymiany a w moim układzie gdy buduję na kredyt może mnie nie będzie stać na kupno nowego, więc wolę "dziadowskie ogrodzenie" a w domu mieć komfort. Ja Cię nie namawiam ale myślę że warto się zastanowić bo potem będzie za późno. piec Galmet - ale bedzie zmiana bo gabarytowo sie nei zmiesci, kocioł http://www.r-eco.pl/ ładnie się mieści gabarytowo jest drogi ale żeliwny i podobno e-liga. Taki mi się marzył ale jak widzisz marzenia się zmieniają . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 hehe - masz szczescie ze bedziesz mial jakiekolwiek ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rume 28.02.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 hehe - masz szczescie ze bedziesz mial jakiekolwiek ogrodzenie Ja mam działkę narożną i ogrodzenia od drogi mam ponad 60m a w sumie 115. Planowałem wydać około 30 tyś i to wcale nie aż taki full wypas. jak zrobię za 12 tyś to akurat będzie na pompę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ja mam do ogrodzenia lacznie 260 metrow biezacych - wiec daje sobie narazie spokoj piec fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 28.02.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Zdecydowanie odradzam Galmet.Nie najlepsze mają notowania jeśli idzie o zasobniki i wymienniki a piece to już dla nich eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 28.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Dzieki Kero - u nas bedzie na 99 % taki jak ma Dori - stalmark - mamy podobne, male i nieustawne kotlownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts