Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam Wszystkich Nowicjuszy

dawno nie odwiedzałam forum, ale nie bardzo miałąm kiedy i dostęp do neciku sie skócił, a tak poza tym bardzo mnie ciekawią rozważania o ogrzewaniu

i chciałam się pochwalić że ekipa zaczyna u mnie stawiać domek w połowie przyszłego tygodnia

trzymajcie kciuki

Pozdrawiam

PS szukam hurtowni z blachodachówką i kominami systemowymi, może ktoś ma dobre namiary :)

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich Nowicjuszy

dawno nie odwiedzałam forum, ale nie bardzo miałąm kiedy i dostęp do neciku sie skócił, a tak poza tym bardzo mnie ciekawią rozważania o ogrzewaniu

i chciałam się pochwalić że ekipa zaczyna u mnie stawiać domek w połowie przyszłego tygodnia

trzymajcie kciuki

Pozdrawiam

PS szukam hurtowni z blachodachówką i kominami systemowymi, może ktoś ma dobre namiary :)

Widzialem przyczepkę :o

Trzymam kciuki :D

pozdrawiam

Zdecydowanie polecam PIEC-MAT-BUD ul. Ołowiana 21-23 tel: (052)324-92-31

Do tej pory kupowałam u nich WSZYSTKO !!! (poza betonem B10 i B20 z gruchy i deskami na szalunek)od zbrojenia w ławach fundamentowych, bloczki fundamentowe,dysperbity, styropian...itp. po pustaki na ściany z SOLBETU.

Jak jesteś ich stałym klientem, możesz już płacić przelewem, dają Ci inne, lepsze rabaty (SPRAWDZAŁAM w innych hurtowniach) :lol:

Dzwonisz - zamawiasz towar telefonicznie - towar dowożą błyskawicznie na budowę w dniu kiedy sobie życzysz (majster sprawdza ilość) - odbierasz fakturę na budowie i płacisz przelewem (tyle że zawsze w terminie) POLECAM !

http://www.republika.pl/sorkawyspa/0750.jpg

Robimy przerwę na kilka dni....czekając aż przejdzie NIŻ z Rosji... :wink:

Dzięki! na pewno zweryfikuję tą firmę. aaaaa Tasija czemu wybraliście na ściany 30 cm BK? Jak czytam to przeważnie budują 24 BK + 12 ST... Czy to wystarczy już bez docieplenia? Czy będziecie docieplać? wtedy czym ? ... ciekawe

Rzeczywiście ściany wyglądają naprawdę dobrze :)

Jaki to projekt?

Jak będziemy jechać do Mroczy do rodzinki to będziemy próbować wynaleźć Twój dom ;)

Pozdrawiam

Hejo! Kto mi powe ile średnio kosztuje wykonanie adaptacji projektu.My mamy kłopot bo jeden architekt chce 600PLN a inny 1600. :-? Ile Wy na to wydaliście?

Witam

Ja mam złe doświadczenia z projektem i radzę wziąć kogoś, kto po prostu jest "sprawdzony w bojach", czyli po prostu ma opinię dobrego i sprawdzonego fachowca. Jeżeli w pobliżu jest więcej budów to po prostu powiedzą Ci, że do pana X nie warto iść a pan Y to solidna firma.

Ja niestety trafiłem do pana X:( Facet był tani, ale miał problemy nawet z rysunkiem technicznym (rzuty elewacji sięnie zgadzały)i w UG to ja miałem problem. Koniec końców sam zrobiłem rysunki i policzyłem konstrukcje (też były błedy). miałem przebudowę domu za 1000 zł ale wszystko musiałem zrobić sam, podczas gdy pan Y brał 1400 i klienci na ogół byli zadowoleni.

Zreszą może forumowicze kogoś polecą:)

Pozdrawiam

Bizon

Witaj! tu cyla :D

Właśnie wczoraj dogadaliśmy sie z kobitką , która zgodziła sie na 1000PLN.

Planujemy wywalenie piwnicy , zmiane długości garażu i inne pierdołki.

Największy + tej miłej pani to to ,że pracuje w starostwie :-?

Szukamy jeszcze dobrego kierownika budowy , robimy właśnie "wywiad środowiskowy" :o

Zapomniałam dodać, że wkońcu zdecydowaliśmy sie na projekt domu.

Była w planach: Aga,Słoneczko, OlaII no i w końcu wybraliśmy...Chaber 2 z Archetonu! Mam nadzieje,że to nie najgłupszy pomysł w naszym zyciu :lol:

A Wy co o nim myślicie?

http://www.archeton.pl/index.aspx

Pozdrawiam forumowiczów- klubowiczów! :D

Bardzo fajny domeczek. My też szukamy domku w tym stylu, choć nieco większego. Mi osobiście brakuje w nim pomieszczenia gospodarczego na dole ( kotłownia - gdzieś musi stać piec i to całe oprzyrządowanie do niego) i garderoby u góry.

My myślimy o takim domku z drobnymi zmianami ( przejście z garażu do domu i do pomieszczenia nad garażem, no i ewentualnie, w zależności od kosztów lukarna w sypialni u góry).

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=1353

HEJO! :D

mlepek - My planujemy powiększyć garaż i z tyłu zrobić kotłownie , wyjdzie tego jakies 8m2- no może troche więcej bo garaż chcemy też poszerzyć a nad nim zrobić strych- zobaczymy co z tych planów uda się zrealizowć . Dzięki Bogu projekt zamówiony bo z wyborem jak narazie najwięcej "roboty" było :wink:

Pozdrawiam :D

cyla

mlepek

Życzę wytrwałości w poszukiwaniach Twojego domku- on gdzieś jest na pewno!!! :D

Indywidualne projekty to kosztują pewnie koło 5000PLN.

Ja jak szukałam czegoś dla nas to czułam się jak ci goście w reklamie ERY.

Układ pokoji podobał mi sie w jednym projekcie, garaż był fajniejszy w innym, a trzeci był fajny tylko salon nie po tej stronie :-? I tak w kółko Macieju!!! Aż w końcu trafijam na Chaber 2 i przypasował mi właściwie od razu. Oczywiście pewne zmiany sa konieczne , ale i tak był dla nas najlepszy :D

Pozdeawiam ! I życze trafnego wyboru :wink:

cyla

Projekt indywidualny za 5kzl to mozna bylo dostac chyba 3 lata temu. Teraz to pomnozylbym ta kwate razy 2.

My jestesmy na szczescie po wyborze projektu (Vanessa z Archipelagu) i w koncu w zeszlym tygodniu go kupilismy. Poniewaz potrzebuje wiekszej kotlowni i w ogole miejsca to zamierzamy dobudowac piwnice no i powiekszyc garaz. Z takimi zmianami nie bylo problemu przy adaptacjach i dostalismy zgode z pracowni zeby to zrobil tutejszy architekt.

mlepek

Ładny ten Twój Jantarek. Ważne żeby Wam sie podobał, co nie? :D

Duży , ładny salon i fajne pokoje u góry. Nam sie też podobał jak szukaliśmy dla siebie, ale dla nas za duży tzn nie do życia, ale do wybudowania :)

A o sprawach technicznych na temat budowy się nie wypowiadam bo zwyczajnie sie nie znam . Dopiero niedawno dowiedziałam sie co to jest "ścana kolankowa" :oops:

Pozadrawiam :D

cyla

P.S

Szukałesj na forum w dziale Projekty ? Może ktoś coś o nim pisał!

Witam i pozdrawiam wszystkich budujących.

Ja równiez mam projekt z pracowni "domoweklimaty" - Babie Lato.

Odnośnie wcześniej poruszanego tematu adaptacji projektu to polecam pracownię "SPEKTRUM" w Bydgoszczy na 11 Listopada. Pełny zakres usłg i duży profesionalizm (sam korzystałem). :D

Obecnie oczekuję pozwolenia na budowę.

Pozdrawiam.