czarnululka 18.03.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 przepraszam ten cytat miał dotyczyć górnego zadnia laik ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 19.03.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 na zwrot vatu każą nam czekać pół roku, papiery złozyłam w styczniu, powiedzieli, że za pół roku pieniążki będą, jestem spod Ciechcinka, rozliczamy się w Aleksandrowie Złozyliśmy w listopadzie zeszłego roku, nadal nie otrzymaliśmy zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 19.03.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Z czystym sumieniem mogę polecić Ci ekipę która w zeszlym roku układałam moim rodzicą kostkę. A teraz pytanie czy 45 zł za m2 elewacji to dużo, oczysiście bez materiałów? pozdrawiam Jeżeli możesz podaj (na forum, lub priv). Co do ceny to ja płaciłem w końcu 2006 25PLN/m2, ale to inna epoka cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 19.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Złozyliśmy w listopadzie zeszłego roku, nadal nie otrzymaliśmy zwrotu. To ja miałem szczęście!! Złożyłem na początku stycznia i po 3 tygodniach miałem zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Wiecie może skąd gdzie można załatwić piasek w dobrej cenie, potrzebuję go mnóstwo hejka Inez w sumie to nadal nie wiem , gdzie Ty dłubiesz w tej ziemi pozdrowionka ps moze kiedyś się ujawnisz na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.03.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Złozyliśmy w listopadzie zeszłego roku, nadal nie otrzymaliśmy zwrotu. To ja miałem szczęście!! Złożyłem na początku stycznia i po 3 tygodniach miałem zwrot. To faktycznie spore szczęście, my czekaliśmy równe 6m-cy za pierwszym razem, a teraz nadal czekamy, chociaż od niedawna w I US w B-szczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.03.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 O rany sama ze sobą piszę Widać, że mnie tu dawno nie było. PS. Agniha - nie odważyłabym się zostawiać na noc kominka rozpalonego na maksa. Ani jak wyjeżdzamy do pracy. Nigdy. my palimy wieczorem i jak jedziemy do pracy normalnie tak jak w dzień i nic się nie dzieje. tylko trzeba mieć dobrze zrobioną instalację. jak się woda zagotuje to wyleci do kanalizy a duża temperatura nie zaszkodzi rurkom bo mamy zintegrowany wymiennik my też zostawiamy kominek i jakoś nie było źle, chociaż raz wyskoczyliśmy do sąsiada i wróciliśmy, a tam woda się w kominku gotuje, szybka interwencja i wszystko ok , innym razem na kominku ściera, która się spopieliła i smród zostawiła, ale nadal ok i ścier na kominku brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 hejka słuchajcie mam pytanko, czy wiecie co się wczoraj działo na drodze do Poznania, pozdr Aga Faciowa jedziesz troszkę dalej coś u Was się działo, że taki korek a na krzyżówce policja?? Przez 2 tygodnie nie miałam internetu, więc odpowiadam dopiero teraz. Na mostku tym pierwszym zderzyły się 4 samochody. My do domu jechaliśmy przez Murowaniec i Łochowo. Ale jak zobaczyłam TIRy w lesie to byłam w szoku Aga cieszymy się z powrotu do ludzi :P macie na wsi internecik, a jaki działa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.03.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Mamy "radiowy" internet. Ale kiepsko działa. Jeżeli chodzi o kominek z PW i palenie jak nas nie ma. To nie palimy bo: a nuż coś się wydarzy, a po drugie szkoda drewna żeby opalac pusty dom.Gdybyśmy wiedzieli, ze nas nie będzie od 6.30 do 20.30 to na 100 % włączę piec elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 19.03.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Powiedzcie, jak długo czekaliście na zwrot VAT-u z U.S. ? Złożylismy 31. grudnia i ciągle czekamy.......III US w Bydgoszczy maja na to ustawowo 6 mcy, więc pewnie jeszcze przyjdzie nam poczekać. i jeszcze jedno: mamy kominek do obudowania, wymyśliłam ,że będzie delikatnie obłożony granitem ,z jakiego mamy parapety, kominek tradycyjny bez rozprowadzeń, napiszcie ile to według Was może kosztować i ewentualnie jakiś namiar na sprawdzonego fachowca,( mamy na razie namiar na Lau- ale chcę porównać coś innego) pozdrawiam E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 19.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 hejka Inez w sumie to nadal nie wiem , gdzie Ty dłubiesz w tej ziemi pozdrowionka ps moze kiedyś się ujawnisz na wsi Alex jak nie wiesz gdzie dłubię to za mało spacerujesz do Ciebie jedzie się w lewo, do mnie kawałek dalej w prawo. Na mapce forumowiczów też jestem Ujawnię się ujawnię, ale teraz jest takie zawrotne tempo, że na nic nie ma czasu.Jak już mnie zlokalizujesz na jakimś spacerku to podejdź na pogaduszki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 20.03.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Powiedzcie, jak długo czekaliście na zwrot VAT-u z U.S. ? Złożylismy 31. grudnia i ciągle czekamy.......III US w Bydgoszczy maja na to ustawowo 6 mcy, więc pewnie jeszcze przyjdzie nam poczekać. ... Jestem w szoku, że tak długo czekacie. Ja rozliczam w II US na Wojska Polskiego. Ciekawe od czego zależy ta kolejka. Żadnych znajomości tam nie mam. Może czekacie w kolejce do wezwania celem wyjaśnienia lub doniesienia dokumentów. Ale zapewne nie - bo nie wyobrażam sobie aby Piotrulex czegoś nie dopilnował. Cóż - trzymam za Was kciuki. Parę złotych tam sie uzbierało. W moim przypadku 13 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.03.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Jestem w szoku, że tak długo czekacie. Ja rozliczam w II US na Wojska Polskiego. Ciekawe od czego zależy ta kolejka. Żadnych znajomości tam nie mam. Może czekacie w kolejce do wezwania celem wyjaśnienia lub doniesienia dokumentów. Ale zapewne nie - bo nie wyobrażam sobie aby Piotrulex czegoś nie dopilnował. Cóż - trzymam za Was kciuki. Parę złotych tam sie uzbierało. W moim przypadku 13 tys zł. spokojnie wypelnialismy wszystko sami i skladalismy w pospiechu zdaje sie ostatniego dnia. z pewnoscia bedzie wiele pozycji np. z 5-stronnicowej faktury z hurtowni hydraulicznej, ktora wpisalismy cala wyszlismy z zalozenia, ze itak jak przyjdzie nasza kolej to wezma do reki i oczywiscie po kolei wszystko sprawdza. wezwa nas na korekte ktora sie zlozy i pozniej juz wyplata kasy. teoretycznie od korekty maja kolejne 6 miesiecy lecz w praktyce wyplacaja z marszu gdyz wszystko juz jest sprawdzone i przygotowane nam sie uzbieralo okolo 10 kola minus to co przeoczylismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 20.03.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 wypelnialismy wszystko sami i skladalismy w pospiechu zdaje sie ostatniego dnia. z pewnoscia bedzie wiele pozycji np. z 5-stronnicowej faktury z hurtowni hydraulicznej, ktora wpisalismy cala Jak to ostatniego dnia? Słabo jestem zorientowany w temacie, ale słyszałem że za 2007 składa się do końca czerwca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thinking 20.03.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Jak to ostatniego dnia? Słabo jestem zorientowany w temacie, ale słyszałem że za 2007 składa się do końca czerwca? A ja słyszałam, że wogóle nie ma terminu, mozna kiedy się chce Czy ktos wie jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.03.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 wypelnialismy wszystko sami i skladalismy w pospiechu zdaje sie ostatniego dnia. z pewnoscia bedzie wiele pozycji np. z 5-stronnicowej faktury z hurtowni hydraulicznej, ktora wpisalismy cala Jak to ostatniego dnia? Słabo jestem zorientowany w temacie, ale słyszałem że za 2007 składa się do końca czerwca? mozna tylko raz w roku a kiedy to bedzie to juz Twoja sprawa mozna np 31 grudnia a pozniej 2 stycznia w 2010 mozesz dac faktury z 2007 i jest to bez znaczenia na razie nie ma koncowego terminu mys kladalismy pod koniec grudnia 2007 aby moc sie rozliczyc rowniez w 2008 jak bysmy dali na poczatku stycznia 2008 to pozniej dopiero w 2009 mozna by skladac o zwrot roznicy VAT tak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 20.03.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Powiedzcie, jak długo czekaliście na zwrot VAT-u z U.S. ? Złożylismy 31. grudnia i ciągle czekamy.......III US w Bydgoszczy maja na to ustawowo 6 mcy, więc pewnie jeszcze przyjdzie nam poczekać. ... Jestem w szoku, że tak długo czekacie. Ja rozliczam w II US na Wojska Polskiego. Ciekawe od czego zależy ta kolejka. Żadnych znajomości tam nie mam. Może czekacie w kolejce do wezwania celem wyjaśnienia lub doniesienia dokumentów. Ale zapewne nie - bo nie wyobrażam sobie aby Piotrulex czegoś nie dopilnował. Cóż - trzymam za Was kciuki. Parę złotych tam sie uzbierało. W moim przypadku 13 tys zł. Wszystko zależy od właściwości urzędu skarbowego. Pod jedynke podlega większość gmin, tam jest także "bum budowlany", dlatego terminy są dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 21.03.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 http://zwyczajnyon.blox.pl/resource/Jaja.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 22.03.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Wszystkim budującym i wybudowanymhttp://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1712.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts