GAWA 22.03.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Niech bazie wierzbowe, słońcem zakwitają. Niech zdziwione kury znoszą jajka kolorowe. Niech chłopcy za dziewczynami z obfitym śmigusem dyngusem biegają. A Święta Wielkanocne będą wesołe, pogodne i zdrowe w zimowej scenerii marcowej!http://www.czachorowski.com.pl/images/cards/small/TW12.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 25.03.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witajcie, Jestesmy tu goscinnie - zarowno wirtualnie, jak i fizycznie - u rodziny na świętach. Na codzien piszemy na grupie wrocławskiej, bo tam stawiamy domek.Chcialbym zasiegnac jezyka gdzie mozemy obejrzec dochowki Koramic oraz Bogen z naciskiem na ta druga. Siedzimy w goscinie do konca tygodnia, a po powrocie musimy zamowic juz dachowki, bo 5go maja wchodzi nam dekarz. W zasadzie wszystko jest juz jasne, ale chcialbym jeszcze wziac dachoweczki do reki, zobaczyc kolor, itd. zeby po powrocie juz zamawiac, a nie dopiero jezdzic i wybierac. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.03.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 haniairafal niestety na naszym dachu inna dachóweczka leży... A jak tam brzuszki po Świętach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 25.03.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Na temat dachówki, ja również nic nie podpowiem Dori czy stół wielkanocny stał już wreszcie w salonie, czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 25.03.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 haniairafal niestety na naszym dachu inna dachóweczka leży... A jak tam brzuszki po Świętach? moj niezmiennie roooosnie u nas tez inna dachowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 25.03.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Dzieki za odzew Chyba niejasno sie wyrazilem. Szukamy namiarow na hurtownie, ktore maja Bogena. Bo koramica juz wiem gdzie bedziemy ogladac. Chociaz oczywiscie u jakiegos Forumowicza na dachu tez bysmy chetnie zobaczyli pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.03.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Dzieki za odzew Chyba niejasno sie wyrazilem. Szukamy namiarow na hurtownie, ktore maja Bogena. Bo koramica juz wiem gdzie bedziemy ogladac. Chociaz oczywiscie u jakiegos Forumowicza na dachu tez bysmy chetnie zobaczyli pozdrowka! Zależy czy w Bydgoszczy czy w Toruniu, jak w Toruniu to Bogena mają na Polnej - ja zamówiłam u nich - za jakieś 2 tygodnie już będę ją miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 25.03.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Dori czy stół wielkanocny stał już wreszcie w salonie, czy jeszcze nie? Powiem tylko, że wczoraj przetoczyło się przez domek trochę gości - było bardzo sympatycznie... i przy kominku do późna siedzieliśmy z mężusiem... Ah... jak cudnie także już czuję, klimacik mieszkania u siebie choć jeszcze daleko do końca, oj daleko [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Makosia 25.03.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 WitamCzy możecie mi poradzić jak dylatowaliście swoje podłogi, czy tylko po obrzeżach? Czy folię izolacyjną umieścić pod rurkami z wodą i do grzejników? I jeszcze prośba o sprawdzone namiary i ceny wylewania posadzek; Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 25.03.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Zależy czy w Bydgoszczy czy w Toruniu, jak w Toruniu to Bogena mają na Polnej - ja zamówiłam u nich - za jakieś 2 tygodnie już będę ją miała W Bydgoszczy. I przy okazji drugie pytanie: Czy ktos z okolicy najlepiej Bydgoszczy buduje moze wg projektu Lawenda z biura Horyzont? pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKowal 25.03.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Proszę poradźcie jakie instalacje oprócz prądowej warto jeszcze położyć???Telefon, domofon, antenowa, internet, ewent. do nagłośnienia .... jakie jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 25.03.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Proszę poradźcie jakie instalacje oprócz prądowej warto jeszcze położyć??? Telefon, domofon, antenowa, internet, ewent. do nagłośnienia .... jakie jeszcze? Wszystko co wyobraźnia podpowiada np. alarm, monitoring z kamerami na zew. i/lub wewn., sterownik z termostatem od pieca C.O. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 26.03.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Cześć Ja jeszcze jeśli pozwolicie wrócę do tematu kominka. Nie będę oceniał systemów DGP czy PW bo to każdy musi sobie sam odpowiedzieć co potrzebuje ale powiem na co ja bym zwrócił uwagę przy zakupie. Oczywiście pomijając moc i estetykę lub gust moim zdaniem: - kurtyna powietrzna to mit. Mam Arysto i może nie jest to najwyższych lotów ale jego kurtyna powietrzna to raczej niedziałający wynalazek. Owszem dmucha ale tak powiedzmy na 5-10 cm od dolnego rantu szyby wyżej już normalnie się brudzi. Ja mam DGP i szyba jest nieestetyczna po dwóch dniach a przy PW tak jak ma mój kumpel (Lechma) to szyba jest niedodoczyszczenia. CZARNA. Może jak się wyda 7k-10k na wkład to kurtyna działa - moim zdaniem przydałaby się szyba piezo-cośtam-cośtam. Taka spalająca osad i brud ale mój kominek jej chyba nie ma ponieważ raz specjalnie czekałem z dwa tygodnie z czyszczeniem i nic się nie dopaliło. - przydatne jest palenisko zagłębione poniżej poziomu drzwiczek. Nic nie wypada, nie strzela ani nie brudzi dzieki czemu można parkiecić podciągnąć bardzo blizko kominka. - duży wewnętrzny popielnik to jest to. Do czyszczenia trzeba niestety kominek wygasić ale i tak szyby nie doczyści się przy zapalonym. - w obudowie natomiast polecam pojechać z kamienia lub czegoś łatwo czyszczącego jak najwyżej lub zrobić jakąś półkę albo inny skosik bo jednak się brudzi. Ja mam tak powiedzmy z 50 cm nad drzwiczki kamień i moim zdaniem to za mało i najprawdopodobniej będę to przerabiał. No i tyle przemyśleń z tej zimy która mam nadzieję już wkrótce nas opuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 26.03.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 O ile się nie mylę mam w kominku szybę piro-coś tam-coś tam. Brudzi się jeżeli jest wilgotne drewno lub przymknięty dopływ powietrza. Wystarczy jednak odkręcić powietrze po nałożeniu do kominka, dać się trochę rozpalić i brud znika (wypala się). Zostaje trochę w rogach ale to nie jest rażące naruszenie mojego poczucia estetyki. W sezonie nie czyściłem szyby ani razu a paliłem resztki pobudowlane - sosenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 26.03.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A jaki masz wkład? (Jeśli można wiedzieć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 26.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 cemik - pokaz ten swoj kominek z piro cos tam cos tam - albo zalinkuj graczyka widzialam - bardzo ladny, pochwalam, mimo ze bez piro cos tam dzieki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 26.03.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 cemik - pokaz ten swoj kominek z piro cos tam cos tam - albo zalinkuj graczyka widzialam - bardzo ladny, pochwalam, mimo ze bez piro cos tam dzieki za rady Dzięki ale bez przesady z tą ładnością. Dowiadywałem się o tę szybe i faktycznie mój nie ma tego bajeru i nawet na zamówienie nie robią. Nato miast jeśli jest tak jak pisze cemik to może za jakiś czas pomyślę o takiej szybie ale to kosztuje jak za zboże. Nadal szukam ziemi a może bardziej ekipy od elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 26.03.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Najpierw link, dość stary ale jeżeli to was interesuje mogę zrobić nowsze fotki.http://forum.muratordom.pl/post1607290.htm?highlight=breccia#1607290 Wkład chyba z Francji, nie pamiętam nazwy i typu. Kosztował około 2500PLN (można przeliczyć na zboże). Jeżeli znajdę szczegóły to podam, ale po przeprowadzce znajdowanie starych papierów to prawdziwa loteria. Ujawniają się czasami nowe stare faktury - dobrze, że wnisek o zwrot vatu można składać co roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.03.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mamy kominek z PW firmy LECHMA. Faktycznie szyba szybko się brudzi. A nam się nie chce jej myc Gdzie można kupic / zamówic / obejrzec fajne ogrodzenia posesyjne. Murki, furtki, przęsła i inne tym podobne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 26.03.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mamy kominek z PW firmy LECHMA. Faktycznie szyba szybko się brudzi. A nam się nie chce jej myc Gdzie można kupic / zamówic / obejrzec fajne ogrodzenia posesyjne. Murki, furtki, przęsła i inne tym podobne??? hej agus:) my tez powoli dochodzimy do murków i ogrodzenia. Nie jest wesolo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts