Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja równierz witam wszystkich budujących i pozdrawiam

Syfon8 - chyba mamy duzo wsppólnego

Też budujemy w Łochowie

Też wybrałem do adaptacji firmę Stylbud

Też będziemy mieli piec na eko groszek

Też bedziemy mieli POS

Obecnie stan surowy z daszkiem.

Szukam okien - chyba zostane przy OKNOVID.

Pani z Dako mnie wnerwiła - Jak ktoś powiedział - słodkopierdząca :D ale teraz już nie jest taka zadowolona bo ma konkurencje. Firmę Tani Dom

Pozdrawiam

valdi napisał Pani z Dako mnie wnerwiła - Jak ktoś powiedział - słodkopierdząca ale teraz już nie jest taka zadowolona bo ma konkurencje. Firmę Tani Dom

Pozdrawiam

Ja byłam w firmie Tani dom ale odniosłam wrażenie ,że tanio jest tylko w nazwie :-? Ale może ja się zwyczajnie czepiam:roll:

A Wy korzystacie z ich usług?

Pozdrawiam cyla 8)

Ja także byłem w firmie Tani Dom.

Owszem, uważam, że szef to bardzo kompetentna osoba, ale rzeczywiście wyszło mi drożej niż tam gdzie adaptuję projekt.

Jest jeszcze coś takiego jak podejście do klienta... i tutaj mnie ono osobiście nieodpowiada.

Mogę polecić Tani Dom wtedy gdy ktoś nie ma jeszcze projektu, a myśli o małym, bardzo użytkowym domku bez poddasza użytk. Byliśmy w dwóch takich domkach w Łochowie spod ręki taniego domu. Całkiem przyjemnie. Budowlaniec, z którym rozmawiałem, a który postawił oba te domy, w których byłem stawia cały taki dom (120m2 + garaz) stawia za 125 tys. zł. na gotowo bez instalacji. Instalacje to jeszcze z 35 tys. i wszystko. [coś za dużo których ;)]. Przy Jesionowej stoją już fundamenty do następnego takiego domku.

My jednak zostaliśmy przy domku z poddaszem i adoptujemy gdzie indziej.

Jutro arhitekt zanosi papiery do pozwolenia.

Nie wie ktoś z Was jakby tu przyspieszyć te 60 dni?

Podobno Pani, która wydaje pozwolenia na Łochowo załatwia to w pełne 60 dni.. :(

cześć

Zgadzam się z Tobą Syfon8W całej rozciągłości!

Gdy u niego (tego pana -szefa :lol: )byliśmy mieliśmy na tapecie Age z Archipelagu, chciał za adaptacje 3000PLN+1000 za nadzór nad budową. A potem pokazał nam projekt niby podobny do Agi - o conajmniej 20-30 m2 większy i wciskał,że to to prawie to samo(coś za dużo tego "to" :wink: )co Aga .A za ten swój projekt też chciał 3000+1000 za nadzór.Już do niegi nie wróciliśmy i tylko nasza płyta z projektami została mu po nas :cry:

Pozdrawiam cyla 8)

Witam i pozdrawiam.

Dzisiaj mój architekt poinformował mnie, iż otrzymałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ. Poszło bardzo szybko, bo 13 stycznia złożono w Starostwie dokumentację.

Obecnie też jestem na etapie "konkursu" na poszczególne ekipy.

Mam pytanie, czy ktos z was już instalował lub zamierza instalować centralny odkurzacz oraz system DGP. Poproszę o wasze opinie i namiary na sprawdzonych wykonawców z Bydgoszczy i oklic. Z góry dziekuję.

RobertEs podzielam Twoją opinię na temat wykonania dachu. Równiez poprosze o namiary na cieslę i dekarza.

Pozdrawiam.

Cześć:D Nie wiem czy już coś na ten temat znalazłeś-ja napatoczyłam się na forum na taką podpowiedż to i Tobie ją zapodaję

Użyj funkcji "szukaj" i wpisz "odkurzacz AND centralny", wybierz Wymianę doświadczeń i potem masz trochę do poczytania.

Pozdrawiam cyla 8)

valdi napisał Pani z Dako mnie wnerwiła - Jak ktoś powiedział - słodkopierdząca ale teraz już nie jest taka zadowolona bo ma konkurencje. Firmę Tani Dom

Pozdrawiam

Ja byłam w firmie Tani dom ale odniosłam wrażenie ,że tanio jest tylko w nazwie :-? Ale może ja się zwyczajnie czepiam:roll:

A Wy korzystacie z ich usług?

Pozdrawiam cyla 8)

Witam

Ja nie korzystam z ich usług - troszke za drogo

Korzystam z firmy Stylbud. Taniej i fachowo.

Jako kierownik Pan stanowczy wobec ekipy murarskiej ale to i lepiej. :D :D

Pozdr

Mam pytanie, czy ktos z was już instalował lub zamierza instalować centralny odkurzacz oraz system DGP. Poproszę o wasze opinie i namiary na sprawdzonych wykonawców z Bydgoszczy i oklic. Z góry dziekuję.

O centralnym odkurzaczu bylo troche w Muratorze 10/2003 a o DGP w 6/2005. Sam przymierzam sie DGP ale bez elektrycznego nawiewu zeby jak najmniej uzaleznic sie od elektrycznosci.

Rozmowa z dachowymi odbyła się, mam nadzieję że pozytywnie się skończy. Jak tam sąsiad RobertEs z tym dachem sobie radzisz.

U mnie praca wre.

Pozdrawiam zaczynających

Faciowie jak papiery

a jakos leci, troche się to ciągnie (POGODA!!!!).

Jutro jade zamawiac okna w M&S (Pomorska Fabryka Okien). Drzwi wewnętrzne też mam juz upatrzone, ale jeszcze szukam. Pozdrawiam

PS Fajnie bylo sie spotkac i pogadac :)

RobertEs - ja także zamawiam okna

M&S ma dobrą cene teraz aczkolwiek zdecydowałem sie na lokalnego producenta Oknovid.

Rozważalem na początku oferty tzw (przedstawicieli tanich firm) ale zrezygnowałem w obawie o jakość.

M&S z tego co slyszałem to solidna firma i gdyby nie dobra z oferta z Oknovidu też bym je zakupił. :D :D

Pozdrawiam

RobertEs - ja także zamawiam okna

M&S ma dobrą cene teraz aczkolwiek zdecydowałem sie na lokalnego producenta Oknovid.

Rozważalem na początku oferty tzw (przedstawicieli tanich firm) ale zrezygnowałem w obawie o jakość.

M&S z tego co slyszałem to solidna firma i gdyby nie dobra z oferta z Oknovidu też bym je zakupił. :D :D

Pozdrawiam

Czesc Valdi

tez mialem oferte z Oknovidu. Faktycznie byli tańsi, ale mojej żonie bardziej podobaly się zaokrąglone profile M&S - tym bardziej ze w cenie profilu 5-cio komorowego dawali jeszcze srebrne klameczki, szarą uszczelkę i takie tam pierdoly. Poza tym musialem zmienić troche wymiary okien na mniej typowe i tu nie bylem pewien Oknovidu.

Selekcję zrobilem prostą: odrzucilem ofertę najtańszą (Oknovid) i najdroższą (Solplast Izoterm) - pozostaly ISSO i M&S

Wybralem tę drugą. Nie mam już odwrotu - wplacilem zaliczkę :-?

Teraz szukam bramy garażowej i drzwi zewnętrznych :o

Masz coś na oku ??