Aga - Żona Facia 06.02.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Witamy, witamy A z czego chcecie budować??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mustiniem 06.02.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Raczej suporex, strop teriwa, nie wiemy jeszcze co z dzchówką czy cementowa, czy raczej ceramiczna. Jakie macie na ten temat zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 06.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Ja równierz witam wszystkich budujących i pozdrawiam Syfon8 - chyba mamy duzo wsppólnego Też budujemy w Łochowie Też wybrałem do adaptacji firmę Stylbud Też będziemy mieli piec na eko groszek Też bedziemy mieli POS Obecnie stan surowy z daszkiem. Szukam okien - chyba zostane przy OKNOVID. Pani z Dako mnie wnerwiła - Jak ktoś powiedział - słodkopierdząca ale teraz już nie jest taka zadowolona bo ma konkurencje. Firmę Tani Dom Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 07.02.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam wszystkich budujących. Mam działkę w Osielsku. W marcu chcę ruszyć z budową, w tej chwili jestem na etapie adaptacji projektu Dom pod fikusem firmy ARCHON. Witaj. Będziemy sąsiadami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 07.02.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Udało mi się uaktualnić fotki i przy okazji dekarza poznać sąsiada Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 07.02.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 valdi napisał Pani z Dako mnie wnerwiła - Jak ktoś powiedział - słodkopierdząca ale teraz już nie jest taka zadowolona bo ma konkurencje. Firmę Tani Dom Pozdrawiam Ja byłam w firmie Tani dom ale odniosłam wrażenie ,że tanio jest tylko w nazwie Ale może ja się zwyczajnie czepiam:roll: A Wy korzystacie z ich usług? Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 07.02.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ja także byłem w firmie Tani Dom. Owszem, uważam, że szef to bardzo kompetentna osoba, ale rzeczywiście wyszło mi drożej niż tam gdzie adaptuję projekt. Jest jeszcze coś takiego jak podejście do klienta... i tutaj mnie ono osobiście nieodpowiada. Mogę polecić Tani Dom wtedy gdy ktoś nie ma jeszcze projektu, a myśli o małym, bardzo użytkowym domku bez poddasza użytk. Byliśmy w dwóch takich domkach w Łochowie spod ręki taniego domu. Całkiem przyjemnie. Budowlaniec, z którym rozmawiałem, a który postawił oba te domy, w których byłem stawia cały taki dom (120m2 + garaz) stawia za 125 tys. zł. na gotowo bez instalacji. Instalacje to jeszcze z 35 tys. i wszystko. [coś za dużo których ]. Przy Jesionowej stoją już fundamenty do następnego takiego domku. My jednak zostaliśmy przy domku z poddaszem i adoptujemy gdzie indziej. Jutro arhitekt zanosi papiery do pozwolenia. Nie wie ktoś z Was jakby tu przyspieszyć te 60 dni? Podobno Pani, która wydaje pozwolenia na Łochowo załatwia to w pełne 60 dni.. cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 07.02.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Zgadzam się z Tobą Syfon8W całej rozciągłości! Gdy u niego (tego pana -szefa )byliśmy mieliśmy na tapecie Age z Archipelagu, chciał za adaptacje 3000PLN+1000 za nadzór nad budową. A potem pokazał nam projekt niby podobny do Agi - o conajmniej 20-30 m2 większy i wciskał,że to to prawie to samo(coś za dużo tego "to" )co Aga .A za ten swój projekt też chciał 3000+1000 za nadzór.Już do niegi nie wróciliśmy i tylko nasza płyta z projektami została mu po nas Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mustiniem 07.02.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Mlepek - po której stronie Osielska się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 07.02.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam i pozdrawiam. Dzisiaj mój architekt poinformował mnie, iż otrzymałem POZWOLENIE NA BUDOWĘ. Poszło bardzo szybko, bo 13 stycznia złożono w Starostwie dokumentację. Obecnie też jestem na etapie "konkursu" na poszczególne ekipy. Mam pytanie, czy ktos z was już instalował lub zamierza instalować centralny odkurzacz oraz system DGP. Poproszę o wasze opinie i namiary na sprawdzonych wykonawców z Bydgoszczy i oklic. Z góry dziekuję. RobertEs podzielam Twoją opinię na temat wykonania dachu. Równiez poprosze o namiary na cieslę i dekarza. Pozdrawiam. Cześć Nie wiem czy już coś na ten temat znalazłeś-ja napatoczyłam się na forum na taką podpowiedż to i Tobie ją zapodaję Użyj funkcji "szukaj" i wpisz "odkurzacz AND centralny", wybierz Wymianę doświadczeń i potem masz trochę do poczytania. Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 07.02.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 valdi napisał Pani z Dako mnie wnerwiła - Jak ktoś powiedział - słodkopierdząca ale teraz już nie jest taka zadowolona bo ma konkurencje. Firmę Tani Dom Pozdrawiam Ja byłam w firmie Tani dom ale odniosłam wrażenie ,że tanio jest tylko w nazwie Ale może ja się zwyczajnie czepiam:roll: A Wy korzystacie z ich usług? Pozdrawiam cyla Witam Ja nie korzystam z ich usług - troszke za drogo Korzystam z firmy Stylbud. Taniej i fachowo. Jako kierownik Pan stanowczy wobec ekipy murarskiej ale to i lepiej. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasssmine 07.02.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam, niezła jestem, że dopiero teraz tutaj trafiłam hehe..budujemy domek w gm. Zławieś Wielka w miejs.Czarne Błoto tzn. w chwili obecnej mamy stan surowy otwarty. Może jacyś sąsiedzi budowniczy też tutaj przesiadują?PozdrawiamJasmine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Auck 08.02.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mam pytanie, czy ktos z was już instalował lub zamierza instalować centralny odkurzacz oraz system DGP. Poproszę o wasze opinie i namiary na sprawdzonych wykonawców z Bydgoszczy i oklic. Z góry dziekuję. O centralnym odkurzaczu bylo troche w Muratorze 10/2003 a o DGP w 6/2005. Sam przymierzam sie DGP ale bez elektrycznego nawiewu zeby jak najmniej uzaleznic sie od elektrycznosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.02.2006 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Rozmowa z dachowymi odbyła się, mam nadzieję że pozytywnie się skończy. Jak tam sąsiad RobertEs z tym dachem sobie radzisz.U mnie praca wre. Pozdrawiam zaczynających Faciowie jak papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.02.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 alex my czekamy na papiery tzn. na pozwolenie na budowę. Nie mam pojęcia kiedy nastąpi ten ważny moment. Dokumenty zostały złożone 13 stycznia. Zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 09.02.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Rozmowa z dachowymi odbyła się, mam nadzieję że pozytywnie się skończy. Jak tam sąsiad RobertEs z tym dachem sobie radzisz. U mnie praca wre. Pozdrawiam zaczynających Faciowie jak papiery a jakos leci, troche się to ciągnie (POGODA!!!!). Jutro jade zamawiac okna w M&S (Pomorska Fabryka Okien). Drzwi wewnętrzne też mam juz upatrzone, ale jeszcze szukam. Pozdrawiam PS Fajnie bylo sie spotkac i pogadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 09.02.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 RobertEs - ja także zamawiam okna M&S ma dobrą cene teraz aczkolwiek zdecydowałem sie na lokalnego producenta Oknovid. Rozważalem na początku oferty tzw (przedstawicieli tanich firm) ale zrezygnowałem w obawie o jakość. M&S z tego co slyszałem to solidna firma i gdyby nie dobra z oferta z Oknovidu też bym je zakupił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 10.02.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Robert_Es oni u Ciebie na dachu mają max. 2tyg. później do mnie wędrują i tylko niech nic nie wymyślają Pozdrawiam Faciowie - czekajcie a będzie Wam dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 10.02.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 RobertEs - ja także zamawiam okna M&S ma dobrą cene teraz aczkolwiek zdecydowałem sie na lokalnego producenta Oknovid. Rozważalem na początku oferty tzw (przedstawicieli tanich firm) ale zrezygnowałem w obawie o jakość. M&S z tego co slyszałem to solidna firma i gdyby nie dobra z oferta z Oknovidu też bym je zakupił. Pozdrawiam Czesc Valdi tez mialem oferte z Oknovidu. Faktycznie byli tańsi, ale mojej żonie bardziej podobaly się zaokrąglone profile M&S - tym bardziej ze w cenie profilu 5-cio komorowego dawali jeszcze srebrne klameczki, szarą uszczelkę i takie tam pierdoly. Poza tym musialem zmienić troche wymiary okien na mniej typowe i tu nie bylem pewien Oknovidu. Selekcję zrobilem prostą: odrzucilem ofertę najtańszą (Oknovid) i najdroższą (Solplast Izoterm) - pozostaly ISSO i M&S Wybralem tę drugą. Nie mam już odwrotu - wplacilem zaliczkę Teraz szukam bramy garażowej i drzwi zewnętrznych Masz coś na oku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 10.02.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Robert_Es oni u Ciebie na dachu mają max. 2tyg. później do mnie wędrują i tylko niech nic nie wymyślają PEWNIE Niech się sprężają. Skończą u mnie, idą do Was i wracają do mnie na kolejną robotkę Będę w sobote ok.10 na budowie Moze sie spotkamy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts