piotrulex 12.05.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Od soboty mieszkamy i jaestesmy bardzo szczesliwi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witajcie, i ja zaczynam od poniedziałku poszukiwania Skąd braliście ziemię do zasypywania fundamentów? Poproszę o wszelkie namiary. z Pawlowka - ale namiar kt mam chyba nieaktualny - tzn telefon za Karczma Rzym - skreca sie w obwodnice i od razu tam jest ten piach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 12.05.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Hej co z tym gazem? czy ktos ma wzglednie fajne warunki zakupu butli z gazem-np umowa krótsza niz 5 lat, i zamówienie mniejsze niż 3000 m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 12.05.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Zapytaj u Dzwonnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 12.05.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Gdzie kupowaliście stal i drewno - muszę szybko to kupić, a nie wiem skąd. Stal - chodzi o pręty 12 i 6 oraz drut wiązałkowy, a drewno to narazie na szalunki. Możecie polecić mi jakieś konkurencyjne oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 12.05.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Piotrulex - ogromne gratulacje!!! Pięnie się żyje na własnym kawałku ziemi z kawałkiem nieba nad nim d5620s niestety my nie gazujemy, nie w temacie jesteśmy Bartek_Sl Stal i drut wiązałkowy w dobrych cenach kupowaliśmy w Stalex-ie na Osowej Grze, tel: 349 07 02. choć było to równo rok temu... gawa - nie wiem gdzie budujesz, ale u nas lokalnie np baaardzo dobre ceny miał taki miejscowy Pan, który dowoził tez żwir do tutejszej betoniarni tel do niego: 603 925 020. Pozdrowienia z Murowańca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 12.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jestem przed położeniem tynków. Kurcze 23-28zł/m2 + VAT!!!A toż to ponad 1.000m.Rachunek jest prosty. Trochę mnie to zaszokowało.Rozważłl ktoś położenie płyt kartonowo-gipsowych??Jakie plusy, jakie minusy i jak wychodzi się finansowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jestem przed położeniem tynków. Kurcze 23-28zł/m2 + VAT!!! A toż to ponad 1.000m. Rachunek jest prosty. Trochę mnie to zaszokowało. Rozważłl ktoś położenie płyt kartonowo-gipsowych?? Jakie plusy, jakie minusy i jak wychodzi się finansowo?? minusy plus pewnie tylko jeden - cena ale chyba nie o to chodzi w budowaniu wlasnego domu na ladnych pare lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jestem przed położeniem tynków. Kurcze 23-28zł/m2 + VAT!!! A toż to ponad 1.000m. Rachunek jest prosty. Trochę mnie to zaszokowało. Rozważłl ktoś położenie płyt kartonowo-gipsowych?? Jakie plusy, jakie minusy i jak wychodzi się finansowo?? To ty ile masz metrów, że Ci ponad 1000m tynków wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 eli - ja rozwazalam - ale sie nie odwazylam. Wydaje mi sie ze wychodzi taniej i to sporo. Znajoma - taka dalsza ma - podobno jest zadowolona - ale do mnie to juz nie przemawia - bo ja czesto nie jestem az tak zadowolona jak inni z tego samego rozwiazania - wiec to tez kwestia wymagania - ja widac jestem wymagajacanas tynki na gotowo wyszly ok 13 tys - material troche nietypowy - wiec i drozszy - gladsze ziarno - i juz bez gladzi - standardowo z gladziami nie wyobrazam sobie tej kwoty... Sama robocizna u nas wyszla ponad 8 tys - 430 m scian chyba wyszlo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAWA 12.05.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Gdzie kupowaliście stal i drewno - muszę szybko to kupić, a nie wiem skąd. Stal - chodzi o pręty 12 i 6 oraz drut wiązałkowy, a drewno to narazie na szalunki. Możecie polecić mi jakieś konkurencyjne oferty? Stal: Zerknij w Toruniu do Staler Market na Leszczynową 55, albo w Bydzi na Bronikowskiego 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Jestem przed położeniem tynków. Kurcze 23-28zł/m2 + VAT!!! A toż to ponad 1.000m. Rachunek jest prosty. Trochę mnie to zaszokowało. Rozważłl ktoś położenie płyt kartonowo-gipsowych?? Jakie plusy, jakie minusy i jak wychodzi się finansowo?? To ty ile masz metrów, że Ci ponad 1000m tynków wychodzi? 1000 to nie tak duzo wez np. 35 metrowy salon - to 100 metrow tynku im wiecej i mniejsze pomieszczenia to wiecej metrow jak ja mam 3 poziomy i nawet jakbym mial 2 salony na poziomie bo tak to sie metrami rozklada to wychodzi 600m a ze generalnie cala reszta pomieszczen jest mniejsza to pedwnie i u nas pod 1000m by podeszlo a metrow my np. mamy jedynie nieco ponad 200. do tego do otynkowania zjazd do garazu, taras, schody itd - jest tego troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Ja mam dom 130 m i wychodzi mi coś ok. 400 m2 tynków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 My mamy ok 160 m - i wg projektu wychodzilo 480 m scianjednak pozmienialismy troche - tu powiekszylismy pomieszczenia - tu zrezygnowalismy z tynkowania (lazienki - szt 3 i duza sciana z surowej cegly) i wyszlo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 No ja też odejmuję oczywiści skosy, na których będą regipsy. Ale dochodzi podwójny garaż o powierzchni 35m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 12.05.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 My mamy ok 160 m - i wg projektu wychodzilo 480 m scian ...j Kurcze - ja też mam 160m. Fakt ze w parterze - więc bez skosów. No i sufity policzyłem. Może się pomyliłem w tych obliczeniach. Nie odejmowałem okien i drzwi - mierzyłem linijką na projekcie. Mam dośc wysoko - bo prawie 3 m. Ale policzę jeszcze raz - może się mile zdziwię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 My mamy ok 160 m - i wg projektu wychodzilo 480 m scian ...j Kurcze - ja też mam 160m. Fakt ze w parterze - więc bez skosów. No i sufity policzyłem. Może się pomyliłem w tych obliczeniach. Nie odejmowałem okien i drzwi - mierzyłem linijką na projekcie. Mam dośc wysoko - bo prawie 3 m. Ale policzę jeszcze raz - może się mile zdziwię. otworow drzwiowych-okiennych nie odliczajcie. jak Wam majster je odliczy to dliczy mb za obrobke i to jeszcze gorzej najczesciej wychodzi. niektorzy zapominaja sufitow doliczac. nie wiem ile jest u nas, robocizna kosztowala mnie 0 zeta ale podobny dom majster robil wczesniej i mowil o 800metrach do tynkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 no wlasnie - u Ciebie sufity dochodza na calej kondygnacji - a u mnie sufity na poddaszu to skosy, ktore odpadajaale ja znow na calym poddaszu mam bardzo wysoko - ok 4 m - bo zostawiamy odkryte jetki a sciany siegaja samego szczytu dachu i sa w trojkacieno i kolena rzecz - ilosc pomieszczen - u nas hall, salon, jadalnia i kuchnia sa przedzielone jedna mala scianka z podciagiem - do tynkowania - druga duza sciana z surowej cegly ktora nie byla tynkowana - wiec pow ok 60 metrow mozna powiedziec jest prawie bez scian je dzielacych nadajacych sie do tynkowania. Zupelnie inaczej byloby gdyby te 60 m zlozylo sie z 5 pokoi - kazdy z normalnymi dzialowkamiNa parterze tez mam dosc wysoko - ok 2,9 m (tzn mialam - bo juz jest posadzka i jest o 16 cm nizej i powierzchni okien i drzwi rzeczywiscie nie odliczaja - u nas wyjatkowo odliczono tylko dwa okna tzw weneckie - sa 50 cm nad podloga - sa duze i dwa wyjscia na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 no wlasnie - u Ciebie sufity dochodza na calej kondygnacji - a u mnie sufity na poddaszu to skosy, ktore odpadaja ale ja znow na calym poddaszu mam bardzo wysoko - ok 4 m - bo zostawiamy odkryte jetki a sciany siegaja samego szczytu dachu i sa w trojkacie no i kolena rzecz - ilosc pomieszczen - u nas hall, salon, jadalnia i kuchnia sa przedzielone jedna mala scianka z podciagiem - do tynkowania - druga duza sciana z surowej cegly ktora nie byla tynkowana - wiec pow ok 60 metrow mozna powiedziec jest prawie bez scian je dzielacych nadajacych sie do tynkowania. Zupelnie inaczej byloby gdyby te 60 m zlozylo sie z 5 pokoi - kazdy z normalnymi dzialowkami Na parterze tez mam dosc wysoko - ok 2,9 m (tzn mialam - bo juz jest posadzka i jest o 16 cm nizej jak mozesz to zapodaj zdjecie swojej sciany z cegiel tez mam takie cos w planie robic w salonie na 1 scianie bez otworow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 12.05.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 proszszsz http://img163.imageshack.us/img163/9218/dzdd9.jpg http://img158.imageshack.us/img158/3691/dz5yt6.jpg zdjecia z zimy - ale teraz wciaz owinieta folia czeka na fugowanie - wiec nie ma co pokazywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts