Makosia 21.05.2008 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 SPRZEDAM BETO KOMÓRKOWY NIEMIECKIEJ FIRMY PORIT - POZOSTAŁOŚĆ PO BUDOWIE OK. 300 SZT. CO DO CENY DOGADAMY SIĘ. I jeszcze prośba o namiary na płytkarza. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 21.05.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam forumowiczów z okolic Bydzi i Torunia> Właśnie podjęliśmy z koleżanką małżonką decyzję, że czas zacząć działać a nie tylko marzyć o własnym domku. Działka jest w Łochowie. Projekt wybrany ale nie kupiony jeszcze. Zaczynamy więc od walki o pozwolenie na budowę! Pozdrawiam budowlańców. powodzenia na nowej drodze Zbig Wielkie dzięki. Narazie jestem na etapie filozoficznego rozważania od czego zacząć zbieranie dokumentów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 21.05.2008 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Poratujcie mnie proszę Skąd braliście piasek do zasypywania fundamentów i za ile? Ja mam ofertę piasku za 650PLN za wywrotkę 25t z transportem lub 400PLN za pospółkę za taką samą wywrotkę. Budynek mam podniesiony o 50cm wiec będę musiał sporo zasypywać fundamentów wewnątrz - wydać 10tys.PLN na piasek - trochę boli Może ktoś poleci coś korzystniejszego My też mieliśmy ten sam problem. Wraz z kierownikiem ustaliliśmy, że część fundamentów zasypiemy tym co zostało z nich wcześniej wykopane, a piasku damy tylko warstwę 30-40 cm. Tym sposobem wydaliśmy na zasypanie fundamentów niecałe 3 tys., a nie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.05.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 my robiliśmy w ten sam sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 21.05.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 my zasypywalismy piaskiem z Pawlowka - niestety namiar juz sie zmienil - mozna ew podjechac - w poblizu obwodnicypiasek super jakosci - cena - nia pamietam - ale najdrozszy z tego wszystkiego byl sam transport piachu - ponad 2 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda0502 22.05.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam wszystkich ,zaczęliśmy właśnie budowę naszego domku w Borównie czy jest ktoś może kto buduje w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 24.05.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Witam wszystkich ,zaczęliśmy właśnie budowę naszego domku w Borównie czy jest ktoś może kto buduje w okolicy? witam Osielsko jest blisko my dziś mielismy wyznaczany budynek przez geodetę, we wtorek koparka przerobiła mi działkę na jedna wielką dziurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 25.05.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 my dziś mielismy wyznaczany budynek przez geodetę, we wtorek koparka przerobiła mi działkę na jedna wielką dziurę To pierwszy krok już za Wami Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.05.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Uwaga Murowaniec!! dzień dziecka w Murowańcu jest koło szkoły w niedzielę o godzinie 14 organizuje sołtys pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 26.05.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 PONAWIAM PYTANIE/PROSBE O INFO: Witam, budowa na trasie BYD-TORUN. Potrzebuje dobrego i taniego: - architekta do zrobienia adaptacji projektu z muratora - inspektora/kierownika do poprowadzenia dziennika itd. Nie potrzebuje garniturkow z wyzelowanymi wloskami, probujacych nabic kieszen kosztem i tak juz zadluzonych na setki tysiecy inwestorow Dajcie znac jakie kwoty zaspiewali od was. Dom parterowy - ok. 130-150mkw. Dziekuje... Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 26.05.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 PONAWIAM OFERTE: Kupie bloczki betonowe (jesli ci zostalo wiecej niz 250szt daj znac ile za to chcesz). Uwaga: nie kupuje kruszacych sie bezatestowych ktore sa produkowane w Wielu lub innych nieznanych przydomowych betoniarniach. Najlepiej z okolic bydgoszcz - fordon, lub trasa byd-torun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 26.05.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witajcie, po pięciu latach przyczajki i czytania Muratora w końcu ruszyliśmy z budową naszego "szkieletora". Fantastycznie się prezentuje na tle błekitu nieba. Pozdrowienia dla wszyskich budowniczych, marzenia się spełniają ! To ja jeszcze wiecej zdjec poprosze, bo przyjade. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.05.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 PONAWIAM OFERTE: Kupie bloczki betonowe (jesli ci zostalo wiecej niz 250szt daj znac ile za to chcesz). Uwaga: nie kupuje kruszacych sie bezatestowych ktore sa produkowane w Wielu lub innych nieznanych przydomowych betoniarniach. Najlepiej z okolic bydgoszcz - fordon, lub trasa byd-torun. ja kupilem bez atestu lecz sie nie kruszyly z firmy ktora dawala material np. na bloki 4-pietrowe w mojej okolicy znajomy kupil z atestem z firmy o ktore wczesniej nie slyszalem a troche sie naszukalem a kruszyly sie nawet po miesiaca lezenia na paletach sprecyzuj moze swoje oczekiwania gdyz atest nie jest gwarantem jakosci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 26.05.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 dobrze, moje oczekiwanie jest by byly takie jakie powinny byc , atest atestem, wydawalo mi sie ze jesli cos takiego jest to to gwarancja jakosci, ale jesli nie - to ok, wazne by byly solidne... mialem okazje wizytowac jedna budowe ktorej inwestor umoczyl w jakies bloczki z miejscowosci z woj pomorskiego i po prostu w rekach sie kruszyly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 26.05.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Zanosi się na to że będę miał w końcu prąd na budowie Prąd będzie tymczasowy i mam wykonać wszystko we włanym zakresie (projekt i przyłącze). W związku z tym mam pytanie- ile płaciliście za projekt takiego przyłącza oraz za położenie kabla, podpięcie pod licznik, założenie skrzynki rozdzielczej itp sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 26.05.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Zanosi się na to że będę miał w końcu prąd na budowie Prąd będzie tymczasowy i mam wykonać wszystko we włanym zakresie (projekt i przyłącze). W związku z tym mam pytanie- ile płaciliście za projekt takiego przyłącza oraz za położenie kabla, podpięcie pod licznik, założenie skrzynki rozdzielczej itp sprawy? Projekt darmo - kolega. Reszta - 550 zł całość - jakaś tam skrzyneczka z licznikiem, przyłączenie i od razu odbiór i wypełnienie dokumentów - zrobił człowiek z energetyki w ramach "fuchy". Oczywiście skrzynka z prądem docelowym była już na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 27.05.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Ceny widze poszly w gore solidus - 3 m3 - 400 zl 5,5 m3 - 600 zl corimp - 200 zl netto 1 tona, kazda nast 150 zl i dowoz 3,5 netto za km od granic miasta i remondis - hicior - 1,5 tony - 385 zl i kazda nast 150 zl i chyba zaczne wywozic to w bagazniku do osiedlowego smietnika i które rozwiązanie jest korzystniejsze za m3 czy tonę? Na pewno te bagaznikowe , ale wole inne rozwiązanie zwłaszcza, że będą to w większości odpady budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 27.05.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Projekt darmo - kolega. Reszta - 550 zł całość - jakaś tam skrzyneczka z licznikiem, przyłączenie i od razu odbiór i wypełnienie dokumentów - zrobił człowiek z energetyki w ramach "fuchy". Oczywiście skrzynka z prądem docelowym była już na działce. No to coś czuję że mnie pan elektryk chce naciągnąć. Zaśpiewał 1300 PLN za podłączenie kabla do skrzynki z ENEI, poprowadzenie go u mnie w budynku do skrzyneczki rozdzielczej, skonfigurowanie (?) jej i zrobienie dwóch gniazd pod skrzynką... A ja mu tak ufałem... hlip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.05.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No to coś czuję że mnie pan elektryk chce naciągnąć. Zaśpiewał 1300 PLN za podłączenie kabla do skrzynki z ENEI, poprowadzenie go u mnie w budynku do skrzyneczki rozdzielczej, skonfigurowanie (?) jej i zrobienie dwóch gniazd pod skrzynką... A ja mu tak ufałem... hlip Wcale nie musi tak być, bo Dakota pisze prawdopodobnie o skrzynce budowlanej - ja za taką płaciłam również około 500 zł, ale znajduje się ona w odległości jakiegoś 0,5m od skrzynki energetyki, więc jeśli twój elektryk ma pociągnąć kabel aż do budynku, to wcale nie musi to być wygórowana cena. Wszystko zależy od ilości metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 27.05.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No to coś czuję że mnie pan elektryk chce naciągnąć. Zaśpiewał 1300 PLN za podłączenie kabla do skrzynki z ENEI, poprowadzenie go u mnie w budynku do skrzyneczki rozdzielczej, skonfigurowanie (?) jej i zrobienie dwóch gniazd pod skrzynką... A ja mu tak ufałem... hlip Wcale nie musi tak być, bo Dakota pisze prawdopodobnie o skrzynce budowlanej - ja za taką płaciłam również około 500 zł, ale znajduje się ona w odległości jakiegoś 0,5m od skrzynki energetyki, więc jeśli twój elektryk ma pociągnąć kabel aż do budynku, to wcale nie musi to być wygórowana cena. Wszystko zależy od ilości metrów. dokładnie tak prąd i gniazdka mamy przy skrzynce, nie ciągnęliśmy do domu, bo nie ma do czego niemniej polecam zapytanie w zakładzie energetycznym, może w ramach fuchy z odbiorem będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts