Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

RobertEs

Szukalem bramy juz wpłaciłem zaliczke- padło na firme Darro. Mają do konca lutego promocje. Wybrałem brame BiG TOR, grubość 4cm biała panelowa. Horman odpadł w przedbiegach. Poprostu za drogi. Widziałem bramę bigotr na myjni samochodowej jak dziala taka brama od 7 lat, zero usterek a brama zamyka się kilkadziesiąt razy dziennie !! :D

Drzwi zew szukam :( :( :( i nic jeszcze nie mam na oku.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Robert: z oknami BARDZO DOBRY WYBÓR :D :D :D . Tzn. my mamy w mieszkaniu okna tej firmy od 4 lat, są super. W zeszły poniedziałek moi Rodzice wymienili okna też z M&S. Oglądałam, są super. Moje są "starszego typu". Faktycznie szara uszczelka, ładna klamka, rozszczelnienie kilkustopniowe, ładne zaokrąglone ramki (to jest tylko jedyny minus jak chce się mieć żaluzje, ale Rodzice założyli roletki). No i do tego super ładny parapet.

alex - czekamy i może się doczekamy. Oczywiście dostaliśmy pismo, że mamy USUNĄĆ NIEDOCIĄGNIĘCIA :evil: :evil: :evil: No niech tym już zajmie się Architekt.

valdi jak będziesz miał już bramę BIG TORa to zgłoszę soę o opinię. Mogę? :D

przyjmijcie sąsiada ze skraju lasu!! Alex.!! miej litość !! dbaj o chłopaków z Eko , zrób herbatki , albo co, bo się rozchorują, i będą się leczyć, i pojadą do siebie, a mam umowę nr 1/06 i jak skończą w Murowańcu to zaczynają u mnie!! :D :D :D Pozdrawiam wszystkich sąsiadów !!

Proszę napisz coś więcej ale jestem zaskoczona :p, a chłopaków karmię Rutinoscorbinem co by zdrowsi byli. :D

Robert_Es oni u Ciebie na dachu mają max. 2tyg. później do mnie wędrują i tylko niech nic nie wymyślają

PEWNIE Niech się sprężają.

Skończą u mnie, idą do Was i wracają do mnie na kolejną robotkę :lol:

Będę w sobote ok.10 na budowie :) Moze sie spotkamy

pozdrawiam

RobertEs niedoczytałam że w sobotę o 10, bylismy póżniej z kierownikiem na inspekcje i wracaliśmy szybko, ale za to w niedzielę się do Ciebie przeszliśmy, zobaczyć jak dachowi postępują z pracami.

Jaką folię kładłeś??

Pozdrawiam

Witam

RobertEs

Szukalem bramy juz wpłaciłem zaliczke- padło na firme Darro. Mają do konca lutego promocje. Wybrałem brame BiG TOR, grubość 4cm biała panelowa. Horman odpadł w przedbiegach. Poprostu za drogi. Widziałem bramę bigotr na myjni samochodowej jak dziala taka brama od 7 lat, zero usterek a brama zamyka się kilkadziesiąt razy dziennie !! :D

Pozdrawiam

BigTor faktycznie to dobra firma - jednakże zawsze uważalem ich produkty za te z wyższj polki i za drogie. Musze to sprawdzić i ewentualnie zweryfikowac.

A jaką brame kupiles i ile Cie skasowali ??? .... jezeli mozesz zdradzić :)

Jezeli chodz i drzwi zewnętrzne to nie szukalem za dużo. Jak na razie mam upatrzony jeden model z firmy KMT, choć podobne modele i w podobnej cenie widzialem GERDY. Rozglądam się jeszcze.

Robert: z oknami BARDZO DOBRY WYBÓR :D :D :D . Tzn. my mamy w mieszkaniu okna tej firmy od 4 lat, są super. W zeszły poniedziałek moi Rodzice wymienili okna też z M&S. Oglądałam, są super. Moje są "starszego typu". Faktycznie szara uszczelka, ładna klamka, rozszczelnienie kilkustopniowe, ładne zaokrąglone ramki (to jest tylko jedyny minus jak chce się mieć żaluzje, ale Rodzice założyli roletki). No i do tego super ładny parapet.

Mam nadzieje ze u mnie tez bedzie wszystko OK.

Oknovid faktycznie byl ok. 1000zl tanszy (wszystko rozbijalo się o koszty montażu - w Oknowidzie byl gratis),

ale przy wyborze zaważyly szczegoly .... no i bardzo pochlebne opinie naszych znajomych, którzy też mają okna z tej firmy

:) :) :lol: :lol: :D :D

PS Aguś mam nadzieje, że niedlugo zaczniecie swoją przygodę z budowaniem.... najgorsze te papiery 8)

Robert_Es oni u Ciebie na dachu mają max. 2tyg. później do mnie wędrują i tylko niech nic nie wymyślają

PEWNIE Niech się sprężają.

Skończą u mnie, idą do Was i wracają do mnie na kolejną robotkę :lol:

Będę w sobote ok.10 na budowie :) Moze sie spotkamy

pozdrawiam

RobertEs niedoczytałam że w sobotę o 10, bylismy póżniej z kierownikiem na inspekcje i wracaliśmy szybko, ale za to w niedzielę się do Ciebie przeszliśmy, zobaczyć jak dachowi postępują z pracami.

Jaką folię kładłeś??

Pozdrawiam

Folia nazywa się AQUA-PROT (przynajmniej taka nazwa jest na fakturze) -polecal ją gaść w hurtowni, w ktorej kupowalem dachowkę.

Nawet nie wiem czyjej jest produkcji. Dowiem się.

Podobno jest bardzo wytrzymala. Okaże się.

przyjmijcie sąsiada ze skraju lasu!! Alex.!! miej litość !! dbaj o chłopaków z Eko , zrób herbatki , albo co, bo się rozchorują, i będą się leczyć, i pojadą do siebie, a mam umowę nr 1/06 i jak skończą w Murowańcu to zaczynają u mnie!! :D :D :D Pozdrawiam wszystkich sąsiadów !!

Proszę napisz coś więcej ale jestem zaskoczona :p, a chłopaków karmię Rutinoscorbinem co by zdrowsi byli. :D

Ten Rutinoscorbin chyba dziala bardziej jako dopalacz. Chlopaki uwijają się jak talala.

A u mnie wlaśnie zwieźli dachowkę !!!!! :lol: :lol: :lol:

Witajcie!

Buduje w Gliszczu, mam juz sciany parteru i szukam wykonawcy. Czy słyszeliscie o firmie Febon. Bardzo chętnie skozystam jesli macie dobrych fachowców do polecenia.

Ago-żono Facia!Czy nadal jestescie zainteresowani pompą ciepła. My dosyc powaznie zastanawiamy sie nad oferta z Klimakomfortu. Mozeby tak razem do nich pchnąć i fajny rabacik wynegocjować?

Witam

RobertEs

Pozdrawiam

BigTor faktycznie to dobra firma - jednakże zawsze uważalem ich produkty za te z wyższj polki i za drogie. Musze to sprawdzić i ewentualnie zweryfikowac.

A jaką brame kupiles i ile Cie skasowali ??? .... jezeli mozesz zdradzić :)

Jezeli chodz i drzwi zewnętrzne to nie szukalem za dużo. Jak na razie mam upatrzony jeden model z firmy KMT, choć podobne modele i w podobnej cenie widzialem GERDY. Rozglądam się jeszcze.

Witam

Za brame o szerokosci 3 m i wysokosci 2150 - ok 2700 PLN

Grubosc ocieplenia 4 cm

Horman tych samych wymiarów to koszt min 3000 pln i grubosc 2 cm

:D Pozdr

Witajcie wszyscy!! na Forum przywędrowałem z http://www.szkielet od Pana Wojtka, Eko.. wyłowiłem z kilku innych propozycji , kilka postów, wizyta na budowie (póżniej okazało sie ze u j-1942) i finał poszukiwań podpisany w Murowańcu ( nie wiedziałem że u Alex). dzięki sąsiadom wiem teraz co i jak :) , zaczynam od fundamentów więc aby do wiosny!

Pozdrawiam!! aha.. zbieżność nicków przypadkowa :oops:

Witajcie wszyscy!! na Forum przywędrowałem z http://www.szkielet od Pana Wojtka, Eko.. wyłowiłem z kilku innych propozycji , kilka postów, wizyta na budowie (póżniej okazało sie ze u j-1942) i finał poszukiwań podpisany w Murowańcu ( nie wiedziałem że u Alex). dzięki sąsiadom wiem teraz co i jak :) , zaczynam od fundamentów więc aby do wiosny!

Pozdrawiam!! aha.. zbieżność nicków przypadkowa :oops:

Trochę śmieszna zbieżność nicków :p, a cieszy mnie bardzo pozytywny finał.

Proszę pomóżcie: gdzie można kupić dziennik budowy w Bydgoszczy!!!

Tego się nie kupuje to wydaje starostwo być może to kosztuje nie wiem bo to mąż załatwiał, ale muszą być pieczątki wszytsko urząd przy dworcu PKP

Dokladnie tak. Ale to pownien dostarczyć Ci kierwonik budowy. :evil:

Koszt dziennika chyba cos ok 10 PLN.

Pozdrawiam