eli2 06.06.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Od 100.000 wzwyż. Podzielam opinię Cemika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 06.06.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą "Budico" z Ołowianej? Ja brałem od nich beton. Nie jest to może to samo co ThomasBeton (trafiała się czasami pospółka), ale do jakości generalnie nie można się przyczepić. Przykładem niech tu będzie Betor- po wylaniu nadproży ich betonem kilka dni później wszystko musiałem robić na nowo- "beton" mogłem rozwalić zwykłą deską Oczywiście reklamacji nie uwzględniono, "bo beton wyjechał dobry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.06.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Słuchajcie to jest chore z tą wodą w Murowańcu. Fakt ja czasami też widzę lekki spadek ciśnienia, ale żeby wody nie było??? Ale w okresie letnim, podobnież gdzie indziej też tak jest, słyszałam od znajomych z okolic Dąbrowy. Niestety to jest "zaleta" wody z wodociągów PS Gorgio widziałam wczoraj, że już działacie, powodzenia :D :D hmmmmmmm tez mam wode z wodociagu ale w naszych okolicach nie obilo mi sie o uszy aby ktos mial takie problemy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 06.06.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Justyna77 wykończeniówka to najdroższy etap! Postawienie domu w stanie surowym zamkniętym to dopiero początek dłuuuugiej i bardzo drogiej drogi. Ja też jestem zdania, że 100tys to mało... Oczywiście zależy to od ... WSZYSTKIEGO. Inaczej - niektórzy wybudowali dom i mieszkają za 300-350tys (gdzie 120-150tys to stan surowy zamknięty) a inni włożyli już w chatę 850tys i brakuje im "tylko" 100zł do wykończenia na cacy... Także ja mieszczę się zdecydowanie w tej pierwszej grupie - mierzę siły na zamiary, dlatego często trzeba korzystać z kompromisu - cena, niestety, jest istotna. Trzeba się nauczyć kompromisu i pokory. Ale efekty i tak są cudowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.06.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą "Budico" z Ołowianej? Ja brałem od nich beton. Nie jest to może to samo co ThomasBeton (trafiała się czasami pospółka), ale do jakości generalnie nie można się przyczepić. Przykładem niech tu będzie Betor- po wylaniu nadproży ich betonem kilka dni później wszystko musiałem robić na nowo- "beton" mogłem rozwalić zwykłą deską Oczywiście reklamacji nie uwzględniono, "bo beton wyjechał dobry" My braliśmy późną jesienią beton z Betoru. Było wszystko ok. Terminy, dostwa, jakość betonu. Za to teraz nawalili. Zamówiliśmy pustaki wentylacyjne, ściągnęłam ludzi na działkę, by je odebrali i nagle dostaję telefon, że pustaki nie dojadą, bo... w komputerze są na stanie, a w magazynie ich nie ma. Dostawa za 3 tygodnie. No, to było takie sobie. Poprosiłam o potwierdzenie mailem, że za 3 tygodnie rzeczywiście ten towar do nas dojedzie. Cisza. Może za dużo wymagam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.06.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś skusił się, ma i już przetestował okna firmy Pozbud i drzwi AFB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.06.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 I tu dochodzimy do pytania, czy ktoś mógłby w przybliżeniu podać jakie koszty jeszcze nas czekają? Sprzedający ma firmę i rzuca tylko tekstem w stylu "to będzie niewiele kosztowało" ale ile to niewiele wynosi?? działka ma 1500 metrów ale brakuje ogrodzenia - znowu koszty. z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje i namiary justyna Ja też przychylam się do opinii innych forumowiczów. Minimum 100 tys. U nas doprowadzenie budowy do etapu, kiedy będziemy mogli zamieszkać, i zamknięciu się w kosztach 350 tys. jest nierealne. Mam kuku na punkcie stolarki. No i będziemy mieć pompę ciepła. Dodatkowo wybraliśmy projekt z masakrycznie drogim dachem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 06.06.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 .... Zamówiliśmy pustaki wentylacyjne, ściągnęłam ludzi na działkę, by je odebrali i nagle dostaję telefon, że pustaki nie dojadą, bo... w komputerze są na stanie, a w magazynie ich nie ma. Dostawa za 3 tygodnie. No, to było takie sobie. Poprosiłam o potwierdzenie mailem, że za 3 tygodnie rzeczywiście ten towar do nas dojedzie. Cisza. Może za dużo wymagam? Heh, to u nich standard- ja tak miałem ze styropianem. Poszedłem, zapłaciłem, a jak przyszło do odbioru to "w komputerze mamy ale w magazynie nie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKowal 06.06.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Mam pytanie odnośnie parapetów z płytek klinkierowych. Okna dochodzą do samej krawędzi budynku, no i zamierzamy ocieplić styropianem o grubości 12 cm. Jaki kupić rozmiar płytki, tak aby było praktycznie i wizualnie ładnie - chodzi o długość ile wystawać ma poza obręb styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 06.06.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś skusił się, ma i już przetestował okna firmy Pozbud i drzwi AFB? zamowilam drzwi AFB kilka tyg temu beda za ...kilka tygodni wiec poza tym ze maja ciekawe modele i spory wybor - nic wiecej nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.06.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktoś skusił się, ma i już przetestował okna firmy Pozbud i drzwi AFB? zamowilam drzwi AFB kilka tyg temu beda za ...kilka tygodni wiec poza tym ze maja ciekawe modele i spory wybor - nic wiecej nie powiem My też zamówiliśmy. I czekamy. A jaki wzór wybrałaś? My 2 szt. 500C i 627,1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej64 07.06.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Mam pytanie odnośnie parapetów z płytek klinkierowych. Okna dochodzą do samej krawędzi budynku, no i zamierzamy ocieplić styropianem o grubości 12 cm. Jaki kupić rozmiar płytki, tak aby było praktycznie i wizualnie ładnie - chodzi o długość ile wystawać ma poza obręb styropianu. jestem na etapie zakładania ocieplenia (12 cm + klej, + "podejście pod okno") i wychodzi mi płytka 17 cm; miejscami: na wykuszu więcej,czyli prawdopodobnie wezmę 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syluss 09.06.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam Wszystkich budujących Od ponad miesiąca również jestem "budująca", co bardzo mnie cieszy Obecnie poszukuję drzwi wejściowych, oczywiscie za cenę, która mnie nie zrujnuje Możecie polecić jakąś firmę? Będę wdzięczna - drzwi są dość duże - bo 170x230. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 09.06.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam Wszystkich budujących Od ponad miesiąca również jestem "budująca", co bardzo mnie cieszy Obecnie poszukuję drzwi wejściowych, oczywiscie za cenę, która mnie nie zrujnuje Możecie polecić jakąś firmę? Będę wdzięczna - drzwi są dość duże - bo 170x230. ech - to napewno Cie cena zrujnuje - bedziesz potrzebowala naswietle gorne i boczne....ja mam dwie pary z naswietlem gornym - za kazdy centymetr sie ladnie placi jeszcze napisz jaki przedzial cenowy Cie interesuje - dla kazdego to sa inne granice angel&yac - my zamowilismy te http://img379.imageshack.us/img379/5678/drzwizewnetrznedrewnianas8.jpg tylko oczywiscie nei w tym kolorze - tylko w szarym RAL7001, z naswietlem. Zamawialam dwa dni po nowej podwyzce cen i wyplakalam jeszcze stara cene to co piszecie o wodociagach i braku cisnienia - dla mnie niepojete - w XXI wieku jeszcze w te upaly i w tym momencie jestam happy ze mamy swoja studnie - mimo ze zaplacilismy za nia naprawde duzo trawa podlewa sie caly czas przez jaki tam jestesmy basen 1200 litrowy napelnilismy w mig bez zalu wszystkie kraniki sa czynne non stop. Cisnienie regulujemy sobie sami - ale zazwyczaj jest na poziomie 6 bar - i moglabym sprzedawac chyba wode - zadnych skokow.Odpukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syluss 09.06.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Dzieki za opowiedz, Bardzo ładne drzwi i w ogóle bardzo podoba mi się Wasz dom Jeśli możesz, napisz mi czy szerokość drzwi tarasowych to 180 i czy są to drzwi przesówne. a wracając do drzwi wejściowy - zdaję sobie sprawę że koszt naszych drzwi będzie hym... spory, w salonie na fordońskiej powiedziano mi ze 10 000 to za mało. Zmroziło mnie, tragedia - ale moze to sa ceny typowe? Zastanawiam się już czy dać sobie spokój i zmniejszyć otwór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 09.06.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Mam drzwi wejściowe AFB od około roku.Kosztowały z montażem 4400 za model 682.Zrobione z mahoniu ,solidnie.Nie wypaczają się,sa ciepłe.Tylko uważajcie na ekipę montażową !!!.Nie sprawdziłem poziomów i trzeba było poprawiać ( kupowałem w wiezowcu Rometu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 09.06.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 angel&yac - my zamowilismy te http://img379.imageshack.us/img379/5678/drzwizewnetrznedrewnianas8.jpg tylko oczywiscie nei w tym kolorze - tylko w szarym RAL7001, z naswietlem. Zamawialam dwa dni po nowej podwyzce cen i wyplakalam jeszcze stara cene Też rozważaliśmy ten model, bo bardzo pasuje do wybranych (wstępnie) drzwi wewnętrznych, ale w końcu doszliśmy do wniosku, że nie wszystko musi być 'na jedno kopyto'. Zdecydowaliśmy się na kolor orzech, bo najbardziej pasował do okien, których odcień z kolei ładnie się komponuje z wenege, zaplanowanym do drzwi wewn. Za to bramę garażową będziemy mieć w antracycie, pod kolor dachówki. Wklejam model drzwi wewnętrznych: http://www.lutostanski.pl/cms/images/SL_17_1_h448.jpgi http://www.lutostanski.pl/cms/images/HL16_1_h448.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 09.06.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam Wszystkich budujących Od ponad miesiąca również jestem "budująca", co bardzo mnie cieszy Obecnie poszukuję drzwi wejściowych, oczywiscie za cenę, która mnie nie zrujnuje Możecie polecić jakąś firmę? Będę wdzięczna - drzwi są dość duże - bo 170x230. Przyznam szczerze, że ten otwór pod drzwi (zakładam, że 170x230 to wymiar otworu, a nie wymiar drzwi) to taki ni pies, ni wydra, jeśli chodzi o wysokość. Na drzwi bez naświetla górnego za duży (standard to ok. 210) na drzwi z naświetlem za mały (min. 240). Proponuję wybrać producenta i wzór, i zrobić otwór drzwiowy pod konkretny, standardowy model drzwi, chyba, że chcecie, by ktoś Wam je 'strugał' na zamówienie, ale to jest drogie. W projektach budowlanych są naprawdę dziwaczne wymiary otworów. Widać projektantom czasami coś po prostu się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 09.06.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Mam drzwi wejściowe AFB od około roku.Kosztowały z montażem 4400 za model 682.Zrobione z mahoniu ,solidnie.Nie wypaczają się,sa ciepłe.Tylko uważajcie na ekipę montażową !!!.Nie sprawdziłem poziomów i trzeba było poprawiać ( kupowałem w wiezowcu Rometu ) Dzięki . My zamówiliśmy w Budropie na Nakielskiej. A model 682 jest bardzo podobny do naszego 627,1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts