GACUŚ 09.07.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ze jest zbiornikiem odpływowym to nie oznacza że jest nieszczelny . W przypadku szamba , gdy wóz ascenizacyjny nie przyjedzie na czas może nastąpić przepełnienie zbiornika, a w konsekwencji wybicie szamba z tego zbiornika np przez pokrywę . Czy to będzie oznaczało że szambo jest nieszczelne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 09.07.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ale to właśnie to oznacza - jeśli jest odpływ sam z siebie i leci sobie kap, kap, kap...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 09.07.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Mam problem z miejcem gdzie zaznaczyłem "ZIMNO" Jeśli ocieplę 12 cm - to bardzo zmniejsze sobie wjazd do garażu.Bram jest na takiej plastikowej ramie - ona wystaje z 0,5cm za cegłę. Więc pasowałoby te boki wcale nie ocieplać.Z drugiej strony garaż mam lekko ogrzewany (12C). http://images24.fotosik.pl/244/0c0a73b7376c692e.jpg Proszę o porady i własne doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 09.07.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Zbiornik oczyszczalni ścieków byłby nieszczelny gdyby nieoczyszczone ścieki z niego wylatywały jakimś innym ujściem poza odpływowym i zanieczyszczały środowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 09.07.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ojejku, Gacuś... Nie drocz się ze mną. Tutaj nie chodzi o pojedyncze znaczenie słów. Szczelny zbiornik to znaczy szambo i TYLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.07.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Mam problem z miejcem gdzie zaznaczyłem "ZIMNO" Jeśli ocieplę 12 cm - to bardzo zmniejsze sobie wjazd do garażu. Bram jest na takiej plastikowej ramie - ona wystaje z 0,5cm za cegłę. Więc pasowałoby te boki wcale nie ocieplać. Z drugiej strony garaż mam lekko ogrzewany (12C). http://images24.fotosik.pl/244/0c0a73b7376c692e.jpg Proszę o porady i własne doświadczenia mialem podobny problem dalismy symboliczna 1 czy 2-ke w sumie bardziej po to aby wyrownac sciane i polozyc siatke z klejem niz ocieplac wjazd mamy 2,40 i nie usmiechalo nam sie go zwezac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 09.07.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 I druga sprawa.Jak macie rozwiązane wentylację kanalizacyjną.1) przez komin (obok kanałów z wentylacją pomieszczeń) ?-jeśli tak czy nie nawiewają "brzydkie zapachy" kanałem kominowym wentylacyjnym?2) przez dachówkę "kominek wentylacyjny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 09.07.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 ....wjazd mamy 2,40 i nie usmiechalo nam sie go zwezac ... He he - liczyłem na taką odpowiedź. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 09.07.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 eli, ja ocieplałbym to ościeże ukośnie. Ściąłbym otwór bramy od strony zewnętrznej ściany na ok 6cm i coraz cieniej w kierunku wewnętrznej strony ściany. jednak nie do samego końca. Ukos zakończyłbym ok 2cm od wewnętrznej strony i moim zdaniem dałoby to sporo in plus. Wycięty ukos ściany oczywiście wypełniony styropianem. Co do wentylacji kanalizacji to poprzez komin jak najbardziej jednak dobrze by nie był on z cegły. Jeśli z cegły to wpuścić pecefałkę.Ewentualne nadmuchy gazów poprzez sąsiedni komin świadczą jedynie o tym iż komin nie jest zbudowany właściwie. Takie rozwiązanie o tym Ci powie. Jeśli nie chcesz wiedzieć czy komin działa poprawnie to nie wprowadzaj odpowietrzenia kanalizacji do komina:-) Ale tym sposobem oszukujesz sam siebie.Reasumując - jeśli kominy posiadają poprawny ciąg wyziewy kanalizacyjne nie mają prawa dostawać się do wewnątrz budynku.Poprzez wywietrznik dachowy nie radzę gdyż nie pełni on roli komina i możesz być pewien, że wyziewy będą się "snuły" po dachu a przy "ciężkiej" pogodzie wokoło domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 09.07.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ojejku, Gacuś... Nie drocz się ze mną. Tutaj nie chodzi o pojedyncze znaczenie słów. Szczelny zbiornik to znaczy szambo i TYLE Ja się nie droczę tylko mam odmienne zdanie jak Ty , ale i zgadzam sie z Tobą że szczelny zbiornik to jest szambo , ale nie tylko . Pozdrawiam i zamykam dyskusję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 09.07.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 OtoKeroDzięki. Brzmi logicznie - przemyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.07.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 przyłączam się do powyższego. chętnie pozyskam namiary na ekipy od docieplenia kompleksowo z wykonaniem elewacji. moge polecić ekipe: Jarek i Robert, szefem jest Jarek, ale mam telefon do Roberta 609698001 u nas robili elewacje można obejrzeć w albumie, jak Ci sie spodoba, to dzwoń, ja jestem z nich zadowolona pozdrawiam Mam niedyskretne pytanie nt. elewacji. Ile teraz biorą za robociznę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.07.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 przez dachówkę "kominek wentylacyjny" My tak mamy, ale nie ze względu na zapachy, tylko dlatego, że brakowało nam już kanału w kominie (wszystkie wykorzystane do wentylacji), więc poprowadziliśmy rurę pcv do kominka wentylacyjnego w dachówce. Ze względu na zapachy kominek taki znajduje się z dala od okien dachowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.07.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 przez dachówkę "kominek wentylacyjny" My tak mamy, ale nie ze względu na zapachy, tylko dlatego, że brakowało nam już kanału w kominie (wszystkie wykorzystane do wentylacji), więc poprowadziliśmy rurę pcv do kominka wentylacyjnego w dachówce. Ze względu na zapachy kominek taki znajduje się z dala od okien dachowych... my mamy rure pcv wsadzona w jakis kanal wentylacyjny rura na czubku z jakims grzybkiem wystaje z pol metra nad kominem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 10.07.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 mkkafe bardzo dobra wiadomość! Również dołączam nasze gratulacje! A poza tym chciałam podpytać - czy znacie jakieś programy albo sposoby na zaprojektowanie sobie łazienki? Głównie chodzi mi o to, że narynku są teraz dostępne piękne płytki w kilku formatach i odcieniach. I chciałabym sobie móc np z 2-3 płytek jednej wielkości a różnych odcieni plus jakieś dekory - ułożyć plan układania płytek. A że dodatkowo trzeba wiedzieć ile jakiej płytki i jakiego dekoru kupić - no to rzeczywiście trzeba mieć to ropzrysowane... Wiem, że najlepiej byłoby skorzystać z rady projektanta, jednak trochę to kosztuje, niestety... A wentylację od kanalizy mamy w kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 10.07.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Mam niedyskretne pytanie nt. elewacji. Ile teraz biorą za robociznę??? Standard to 45 zł za metr bez faktury. Czasem uda sie wyhaczyć za 40. Jak zawsze górnej granicy nie ma. Styropian + klej + siatka + klej + baranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 10.07.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 mkkafe A poza tym chciałam podpytać - czy znacie jakieś programy albo sposoby na zaprojektowanie sobie łazienki? Głównie chodzi mi o to, że narynku są teraz dostępne piękne płytki w kilku formatach i odcieniach. I chciałabym sobie móc np z 2-3 płytek jednej wielkości a różnych odcieni plus jakieś dekory - ułożyć plan układania płytek. A że dodatkowo trzeba wiedzieć ile jakiej płytki i jakiego dekoru kupić - no to rzeczywiście trzeba mieć to ropzrysowane... Wiem, że najlepiej byłoby skorzystać z rady projektanta, jednak trochę to kosztuje, niestety... Kiedyś trafiłam na coś takiego: http://mojalazienka.kolo.com.pl/# Niestety nie jest to dokładnie to, o co Ci chodzi, ale może do czegoś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 10.07.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 W końcu zalewają dziś u nas strop!!!Mam przy tej okazji pytanie do tych, którzy mają u siebie terivę. Z czego robiliście ścianki działowe na piętrze? Kierownilk budowy powiedziała nam, że na terivie w grę wchodzi tylko lekka ścianka (karton-gips), bo pod bloczkami gary mogą popękać. Jakie są Wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 10.07.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 jeśli chodzi o ścianki działowe na terivie to ja mam z suporexu 12cm i gra. Nic nie pękło, wszystko sie trzyma kupy. Zależy też od ułożenia samego stropu, tzn w którą stronę są żebra i jak ma się do tego ściana, najlepiej jak ściana jest prostopadle do kierunku żeber. ja mam w dwóch miejscach sytuacje że idzie równolegle,, tzn w stym samym kierunku, i kierownik budowy zalecił dodatkowe zbrojenie podmurówki pod ścianki aby napreżenia rozchodziły się na żebra sąsiadujące, i tak było zrobione, stoi i się nie przewraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.07.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 My też mamy z suporexu 12 cm. Jeszcze nie wiem czy nic nie będzie pękać, ale na razie wszystko stoi i nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts