angel__yac 06.08.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 angel - dzieki - wlasnie wczoraj trafilam do Lau i zakupilam u nich wklad - inny niz planowalam - ale co tam...Poki co podoba mi sie to Lau - obsluga i doradztwo My byliśmy u nich raz, mają nam 'na dniach' przedstawić projekt. Są zawaleni robotą, ale wrażenie robią dobre. Przede wszystkim świetne jest to, że można obejrzeć jak te kominki robią. Obsługujący nas chłopak sporo nam podpowiedział, miał kilka fajnych pomysłów, widać, że 'czuje' to, co robi. Mają duży wybór wkładów, ciekawe materiały na wykończenie kominka. Jak cena nas nie powali, zrobimy kominek właśnie u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.08.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 [...] Proste wyliczenie:Towar netto 1000 - 22% VAT daje 1220. Jesli sprzeda Tobie na 7% to wychodzi tak: 1000 - 7% VAT daje 1070. Sądzisz, że te brakujące 150 wyłoży z własnej kieszeni? Masz do tego prawo:-) Właśnie powinno być tak jak w przypadku który opisałeś. 150 zł - oddaje mu Urząd Skarbowy. Tak powinno być - i tak wymyślił to sobie ustawodawca. Ale Ty Kero też masz rację. Prócz dużych Firm - nie spotkałem się aby wykonawca tak się zachowywał. Zazwyczaj wyglada to tak 1000 netto - 1220 z VATem - i nam dowala kolejne 7% co daje 1.305 Należy jednak pamiętać, ze jest to brzydka praktyka - powinno byc inaczej A bywa jeszcze tak, że cenę netto zmienia się z 1000 na 1140,2 do tego 7% VAT i też wychodzi 1220 brutto:-) Kto zarabia? Oczywiście wykonawca. Inwestor zadowolony, że ma VAT 7%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.08.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 PILNE!!! Mam duży problem Oczywiście na własne życzenie. Przez całą budowę pamiętałem o świętej zasadzie - "Nie płać zaliczek - rozliczaj się po robocie" Zrobiłem jedno odstępstwo - bo jest to daleki kuzyn mojej żony. No i okazało się, ze ten kuzyn to uważa, ze jest bardzo bardzo dalekim kuzynem - he he he A mianowicie. Potrzebuję ekipę którzy przymocowaliby mi rury spustowe do rynien. Tynk już mam położony i pomalowany - więc te pionowe rury bardzo przydałyby mi się - szkoda tynku. Nie mam pojęcia czy to dużo roboty - czy robota na dwie godziny. Trzeba je przymocować do rynien no i do muru - trochę wiercenia będzie. Mam chyba z 7 tych spustów. 7 rur spustowych zamocować to nie dwie godziny. Chyba, że mają tylko wisieć ale myślę, że chodzi o jakość Nawet nie podajesz czy to z piętra czy z parteru. To ogromna różnica. Czy mocowane na styropianie czy na pełnym podłożu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 06.08.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Poki co podoba mi sie to Lau - obsluga i doradztwo Ja ze swojej strony tylko dodam, że warto i nawet trzeba się z nimi targować. Są pod tym względem baaaardzo elastyczni (człowiek niedowierze potem, że aż takie marże mogą być). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.08.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Poki co podoba mi sie to Lau - obsluga i doradztwo Ja ze swojej strony tylko dodam, że warto i nawet trzeba się z nimi targować. Są pod tym względem baaaardzo elastyczni (człowiek niedowierze potem, że aż takie marże mogą być). pozdrawiam Mój kontakt z Lau też pozostawił pozytywne wrażenie. To prawda mają a czego spuszczać na cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 06.08.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 7 rur spustowych zamocować to nie dwie godziny. Chyba, że mają tylko wisieć ale myślę, że chodzi o jakość Nawet nie podajesz czy to z piętra czy z parteru. To ogromna różnica. Czy mocowane na styropianie czy na pełnym podłożu. 1. Dom parterowy. Wyskokość ścian jakieś 3,2 metra 2. Tak - na suporeksie mam styropian i tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 06.08.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 pilnie poszukuje ekipy do docieplenia domu,220m2, styropian 12cm mam. mozna zacząć od zaraz.tel. 502 259 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 06.08.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Szukam informacji nt. filtrów do wody - instalowanych na wejściu instalacji tzn. takich na cały dom. Okazuje się, że w mojej kranówie wytrąca się delikatny muł - może być to kamień. Co warto założyć ? Możecie polecić mi fachure, który podzieli się rzetelnie wiedzą, zamontuje sprzęt i nie sczyści "inwestora" ? Co macie u siebie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.08.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Powiem tak:Ja sobie nie założę żadnej osmozy czy też wręcz odwróconej ani filtrów węglowych.Jedynie filtr mechaniczny tzw. siatkowy to są grosze dosłowne za sam filtr. Usługa to już zależy od konkretnych warunków.Te których nie chcę są na samym wstępie może i nie drogie (klika setek - to już jak kto uważa) ale potem w eksploatacji są cholernie drogie. Nasza woda jest takiej jakości, że wkłady trzeba wymieniać stosunkowo często. Koszt ok 100 zł na miesiąc to nie jest mało. Jak się ne wymieni to wręcz woda nie poleci bo zostaną zamulone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horatio 07.08.2008 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Znacie taki filtr??? Moze ktoś korzysta?? CosmoWATERJakie korzyści płyną ze stosowania CosmoWATER? ZDROWIE - filtrując wodę przywrócimy smak potraw i napoi zapobiegniemy wielu groźnym chorobom, jak kamienie nerkowe, alergie, marskość wątroby, choroby oczu. HIGIENA - czysta woda to także: komfort kąpieli i prania duża oszczędność środków piorących łatwość w utrzymaniu czystości zapobieganie przenikaniu szkodliwych substancji poprzez skórę organizmu. URZĄDZENIA - odkładający się kamień powoduje uszkodzenia instalacji grzejnych, term, armatury sanitarnej, bojlerów, pralek, ekspresów do kawy. Stosując zmiękczacze wody zapobiegniemy uszkodzeniom oraz obniżymy koszty ogrzewania o około 15-20%.Urządzenia zmiękczające wodę zabezpieczają przed pękaniem rur, zapewniają właściwy przepływ w instalacji (ciśnienie i natężenie przepływu). http://www.bimsplus.com.pl/produkty/grupa/790.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 07.08.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 "Stosując zmiękczacze wody zapobiegniemy uszkodzeniom oraz obniżymy koszty ogrzewania o około 15-20%.Urządzenia zmiękczające wodę zabezpieczają przed pękaniem rur, zapewniają właściwy przepływ w instalacji (ciśnienie i natężenie przepływu). " Pomijając milczeniem jak rozumiem zacytowane przez oferenta zalety filtra, których ja nie cytuję odniosę się do części, którą cytuję.Komentarz mój jest taki:Takie słowa może sklecić jedynie bezczelny oszust licząc na totalną niewiedzę klienta. Niestety często to on jedynie na tym zyskuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 07.08.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Ja ze swojej strony tylko dodam, że warto i nawet trzeba się z nimi targować. Są pod tym względem baaaardzo elastyczni (człowiek niedowierze potem, że aż takie marże mogą być). Dobrze wiedzieć, my jesteśmy jeszcze przed negocjacjami cenowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 07.08.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Nasz Rumianek zaczął w końcu przypominać dom:http://www.domnahoryzoncie.pl/klub/pic/15/154_gal_304__w693h520.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 07.08.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Nasz Rumianek [...] Piękny - gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bodzio-Bydzia 07.08.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Nasz Rumianek [...] Piękny - gratuluję Chatka ładna a i okolica chyba też śliczna. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 07.08.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Nasz Rumianek [...] Piękny - gratuluję Chatka ładna a i okolica chyba też śliczna. Brawo! Dziękujemy Tak, okolica jest naprawdę bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 07.08.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Sądzisz, że te brakujące 150 wyłoży z własnej kieszeni? a może właśnie wyłoży z własnej kieszeni i US mu zwróci nadpłatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 07.08.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Sądzisz, że te brakujące 150 wyłoży z własnej kieszeni? a może właśnie wyłoży z własnej kieszeni i US mu zwróci nadpłatę? Każdy ma prawo na to liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia555 07.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Cześć szukam ekipy do więźby, kto może polecić ? Buduję w Murowańcu.Ile płaciliście ?Mam 329 M2, dach kopertowy, w tym kilka okien dachowych, wykusz, garaż, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutis 07.08.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Cześć szukam ekipy do więźby, kto może polecić ? Buduję w Murowańcu. Ile płaciliście ? Mam 329 M2, dach kopertowy, w tym kilka okien dachowych, wykusz, garaż, Marek ja zapłaciłam 25 z m2, na koniec myślałam, że się nie dogadamy ale wszystko dobrze sie skończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts