eli2 12.08.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Czy mozecie poratowac mnie namiarami na kominiarza - chodzi o odbior kominow 601 684 873. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 12.08.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Czy ktoś ma filary w domu?Chciałbym poznać Wasze doświadczenia w "obrobieniu" ich. Mam dwie betonowe kolumny w salonie.Jedynie co mi przyszło do głowy to otynkowanie i gładź.Majster się jednak krzywi i przekłada te filary na sam koniec roboty.Nie upieram się - może ktoś ma jakiś fajny, niedrogi i niepracochłonny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 12.08.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jak obrabialiiście kominy? Płytką? Klinkierem? My skłaniamy się ku tej drugiej opcji. Jakieś sugestie? Porady? Na co zwrócić uwagę? Mamy 3 kominy - systemowy Schiedla rondo plus i dwa wentylacyjne 4-kanałowe, jeden w prostokącie (4 kanały obok siebie) i jeden w kwadracie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 12.08.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 mkkafe - czy dotarły już do Ciebie drzwi AFB? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 12.08.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 I jeszcze jedno - kto ma u siebie i chciałby polecić okna drewniane? Wstępnie jesteśmy zdecydowani na Pozbud, ale jeszcze nie podjęliśmy decyzji na 100%. Przydałaby się jakaś alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 12.08.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jak obrabialiiście kominy? Płytką? Klinkierem? [..]. To pytanie z serii trudnych. Każdy ze sposobów ma swoje plusy i minusy. 1. Ja mam kominy systemowe - na nich zbrojony "postument" i ponad dach wychodzi pełna cegła klinkierowa. (I wiem że postument musi olbrzymi ciężar wytrzymać - mam nadzieję, ze wytrzyma.) 2. Można zastaosować dziurawkę. (podobno kanalikami cieknie). 3. Można zastosować płytki klinkierowe (podobno odpadają) 4. Można zbudować cały z cegły (u góry klinkierowej) wsadzić kwasówkę w środek. (kwasówkę trzeba wymianiać i do komina potrzeba dobrego fachowca - a niewielu ich w Polsce zostało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 12.08.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Nikt nie ma w domu kolumn (filarów)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petanque 12.08.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Szukam ekipy do zaczecia budowy od zaraz, dzialka w Niemczu. Myslicie ze sa jakies szanse zeby kogos znalezc. ????? Ekipa polecana przezemnie w zeszłym roku. Spróbuj, może nie mają nic na "koniec roku". Wiem że coś budowali ale to już pewnie kończą 607 423 688 Acha, pamiętaj żeby powiedzieć że kontakt do nich masz "Z INTERNETU". To są panowie starszej daty i czasami muszą na pewne rzeczy poprostu założyć "black box". Z tego co wiem to są zajęci - jedno kończą ale już sprzęt przenoszą do następnego. Kto wie czy nie wrócą jeszcze do tego pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.08.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Czy mozecie poratowac mnie namiarami na kominiarza - chodzi o odbior kominow Podaję namiar na kominiarza jest naprawdę ok 887-479-116 pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 12.08.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 WIELGACHNE GRATUUULACJE DLA Murowańskiej FOUMOWICZKI Z OKAZJI NARODZIN CÓRECZKI :D :* niech nam Murowaniec kobietkami stoi .... bo czekamy na jeszcze jedną ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.08.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jak obrabialiiście kominy? Płytką? Klinkierem? My skłaniamy się ku tej drugiej opcji. Jakieś sugestie? Porady? Na co zwrócić uwagę? Mamy 3 kominy - systemowy Schiedla rondo plus i dwa wentylacyjne 4-kanałowe, jeden w prostokącie (4 kanały obok siebie) i jeden w kwadracie. Mamy jeden duży komin systemowy Schiedla. Obłożony jest płytką klinkierową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.08.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Czy ktoś ma filary w domu? Chciałbym poznać Wasze doświadczenia w "obrobieniu" ich. Mam dwie betonowe kolumny w salonie. Jedynie co mi przyszło do głowy to otynkowanie i gładź. Majster się jednak krzywi i przekłada te filary na sam koniec roboty. Nie upieram się - może ktoś ma jakiś fajny, niedrogi i niepracochłonny pomysł? Jaki kształt mają te filary? Proponuję zrób taki ładny tynk strukturalny na nich. Polecam wątek http://forum.muratordom.pl/tynk-strukturalny-amatorski,t123795.htm ciekawe rzeczy i opisy. A co najciekawsze te rzeczy robią FORUMOWICZKI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.08.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Nikt nie ma w domu kolumn (filarów)?? Albo jakimś ładnym tynkiem mozaikowym można obrobic. Ja mam jeden filar kwadratowy na tarasie, ale będzie obrobiony tynkiem tak jak cały dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.08.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Jak obrabialiiście kominy? Płytką? Klinkierem? [..]. 3. Można zastosować płytki klinkierowe (podobno odpadają) Nawet jak podobno odpadają to zawsze można przykleic drugi raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.08.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 WIELGACHNE GRATUUULACJE DLA Murowańskiej FOUMOWICZKI Z OKAZJI NARODZIN CÓRECZKI :D :* niech nam Murowaniec kobietkami stoi .... bo czekamy na jeszcze jedną ;D Gratuluję, jednak wszystko poszło zgodnie z terminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 12.08.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 WIELGACHNE GRATUUULACJE DLA Murowańskiej FOUMOWICZKI Z OKAZJI NARODZIN CÓRECZKI :D :* Czyżby to była prawda, że na nowy dom-nowe dziecko? gratulacje pozdrawiam E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumiłToruń 12.08.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 WIELGACHNE GRATUUULACJE DLA Murowańskiej FOUMOWICZKI Z OKAZJI NARODZIN CÓRECZKI :D :* niech nam Murowaniec kobietkami stoi .... bo czekamy na jeszcze jedną ;D Tak szczerze to szkoda, że nie dałeś szansy pochwalenia się rodzicom. Może sami chcieliby o tym obwieścić albo wręcz przeciwnie - może wcale sobie nie życzyli aby wszyscy w regionie o tym się dowiedzieli... Ja na pewno bym nie chciał, to zbyt intymne wydarzenie. Poza tym do tego typu wymiany informacji służy przecież funkcja PW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumiłToruń 12.08.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witam wszystkich forumowiczów z regionu! Czasami Was odwiedzam i chętnie korzystam z konstruktywnych dyskusji i wymiany doświadczeń. Choć jestem na etapie adaptacji, już sporo detali na pewno wykorzystam w najbliższym czasie. Pozdrawiam!B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 12.08.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Witajcie! Bogumił masz chyba sporo racji w tym co piszesz. Ja też raczej bym sobie nie życzyła takiego rozgłosu Oczywiście jest to szalenie radosna informacja i złożyć rodzicom gra5ulacje to czysta przyjemność. Najlepiej osobiście Słuchajcie ludziska - naprawdę nie macie nikogo kto mógłby mi pomóc w obniżeniu tego nieszczęsnego krawężnika??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 12.08.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 WIELGACHNE GRATUUULACJE DLA Murowańskiej FOUMOWICZKI Z OKAZJI NARODZIN CÓRECZKI :D :* niech nam Murowaniec kobietkami stoi .... bo czekamy na jeszcze jedną ;D Tak szczerze to szkoda, że nie dałeś szansy pochwalenia się rodzicom. Może sami chcieliby o tym obwieścić albo ........... Witajcie! Bogumił masz chyba sporo racji w tym co piszesz. Ja też raczej bym sobie nie życzyła takiego rozgłosu Oczywiście jest to szalenie radosna informacja i złożyć rodzicom gra5ulacje to czysta przyjemność. Najlepiej osobiście Witam . Też i sie wydaje że pierwszeństwo obwieszczenia takiej nowiny mają rodzice i raczej nikt nie powinien ich wyręczać .Oni sami najlepiej wiedzą komu i kiedy obwieszczą tą wielką nowinę np za pomocą rozmowy telefonicznej , sms , e-maila itp .A pierwsze gratulacje najlepiej złożyć telefonicznie lub osobiście ale dopiero jak już świeżo upieczona mamuśka odpocznie w domku . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts