Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Parapety zewnętrzne.

Płytki wsuniete pod okno. Bez fugi między oknem a płytkami.

Mikro szczelinka,(na pół milimetra) przez którą okazuje się zacieka woda.

Wewnątrz nie mam pianki w miejscach gdzie były kliny montażowe okien.

Oczywiście jak pianką uzupełnię miejsca po klinach - do wewnątrz zaciekać nie będzie.

Ale będzie zaciekać pod parapet na ścianę, pod tynk.

Cos myslę, że nic z tego dobrego nie wyjdzie.

Jak Wy macie?

I co radzicie?

mam podobny problem, myślę o zasilikonowaniu styku parapet- okno. jak to rozwiązałaś?

• Odpowiedzi 13,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

macie jakieś namiary na ekipy wylewające maszynowo posadzki, podajcie ceny brutto z materiałem za m2

Hej,

My jeszcze posadzek nie mamy, ale w tej chwili ta sama ekipa robi nam tynki. O ich solidnosci bede mogl sie wypowiedziec pozniej. Tel: 608209898. Placimy 26 PLN za metr z materialem.

Michal

macie jakieś namiary na ekipy wylewające maszynowo posadzki, podajcie ceny brutto z materiałem za m2

Hej,

My jeszcze posadzek nie mamy, ale w tej chwili ta sama ekipa robi nam tynki. O ich solidnosci bede mogl sie wypowiedziec pozniej. Tel: 608209898. Placimy 26 PLN za metr z materialem.

Michal

A jakie tynki gipsowe czy cementowo wapienne

Pozdrawiam Dariusz

Parapety zewnętrzne.

Płytki wsuniete pod okno. Bez fugi między oknem a płytkami.

Mikro szczelinka,(na pół milimetra) przez którą okazuje się zacieka woda.

Wewnątrz nie mam pianki w miejscach gdzie były kliny montażowe okien.

Oczywiście jak pianką uzupełnię miejsca po klinach - do wewnątrz zaciekać nie będzie.

Ale będzie zaciekać pod parapet na ścianę, pod tynk.

Cos myslę, że nic z tego dobrego nie wyjdzie.

Jak Wy macie?

I co radzicie?

mam podobny problem, myślę o zasilikonowaniu styku parapet- okno. jak to rozwiązałaś?

He he he

Kupiłem silikon

Kupiłem pistolet do silikonu

i.....

Boje się psiknąć.

Ale właśnie wybrałem ten sam sposób zabezpieczenia - co Ty.

Więc chyba kiedyś się odważę.

Zastanawiam się jedynie nad kolorem. Czy kolor zbliżony do fugi, czy lepiej bezbarwnym.

Witam Bydujących! Czy macie namiary na dobrego i niedrogiego architekta który zrobiłbynam adaptacje domku? Pozdrawiam

Polecam moją Panią architekt: Pani Marzena Dybowska, tel. 605855111. Powinno być w przyzwoitej cenie, ale raczej nie błyskawicznie, bo jest zawalona robotą. Powiedz, że kontakt masz od Angeliny.

Witam wszystkich forumiczów w szczególności osoby z Murowańca. Cieszy mnie iz istnieją takie grupy liczę na waszą pomoc i porady

Robert

Witamy i pozdrawiamy .

Robert tazuj po wypowiedzi wnioskuję że budujesz w Murowańcu :D - ja także . Możesz opisać gdzie dokładniej i na jakim etapie jesteś ?

Pozdrawiam

Witam wszystkich forumiczów w szczególności osoby z Murowańca. Cieszy mnie iz istnieją takie grupy liczę na waszą pomoc i porady

Robert

Tez jestem ciekawa w ktorym miejscu, ja to chyba sasiadow sie nie doczekam, po jednej stronie ulicy juz wszyscy sie wybudowali a po mojej nikt, co jest grane? :roll:

KUPIE:

- bloczki fundametnowe

- pret gladki fi6 (na strzemiona)

- suporeks (szary/bialy)

- skupuje rowniez inny material potrzebny na start /stan surowy

- najlepiej z trasy Bydgoszcz-Torun, okoliczne miejscowosci wokol Fordonu (Bydgoszcz) ale nie ograniczam sie do tej tylko strony Bydgoszczy jesli bedzie tego wiecej

prosze o info na priv

pozdrawiam