marchab 29.09.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Czy zamówiłeś własnie w tej firmie?? czy gdzies indziej - zalezy mi na fachowej obsłudze przed i po zakupie. Dokładnie tak. Zamawiałem w Darro. Fachowa obsługa przed: tak. Po- to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 29.09.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 i co zrobiliscie z drzwiami wejsciowymi??? zostawiliscie 230?? U nas w projekcie też było 230, ale obliżyliśmy otwory do poziomu 210, pod drzwi, które wcześniej wybraliśmy. No ale model (lub chociażby producenta) trzeba wybrać na etapie kładzenia nadproży, a mało kto myśli wówczas tak szczegółowo o wyborze drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 29.09.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Jesli chodzi o drzwi, to sam jeszcze nie zamowilem, ale polecano mi firme Tessa z Lisiego Ogonu. Ogladalem u nic drzwi drewniane CAL. Wygladaly bardzo porzadnie jak na cene. Drzwi CAL są naprawdę solidnie zrobione. Mają ładne wzornictwo i są porządnie wykonane. Nie wiem jak sprawdzają się 'w praniu' - tzn. jak reagują na warunki atmosferyczne, jak pracują, ale CAL, Porta i Lutostański to fabryki, które wyrosły z tych samych korzenii (właściciele na początku pracowali razem), więc to ta sama, przyzwoita szkoła. Powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 29.09.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 No właśnie, ja też siedzę nad oknami... My mamy w mieszkaniu okna z Simbudu (al. Jana Pawła II), profil salamander, od środka białe, na zewnątrz mahoń. Cenowo raczej nienajtańsze, ale jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 29.09.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 angel_&_yac - Rozumiem, że pod nickiem - zdjęcie waszego domku? Czy to "print screen" jakiegoś zdjęcia satelitarnego np z "google maps"? Też chciałbym taką fotkę. Ale coś się obawiam, ze pstryknęliście sobie lecąc samolotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 29.09.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 My także mamy drzwi wejściowe CAL (kupiliśmy w Tessie), i również zmniejszaliśmy do standardowych. Bramę Normshtala (kupiliśmy w UNI KAL-u). Okna z Inowrocławskiej M&S - świetna obsługa ew OknoPlusie świetna. Polecam więc Teraz męczę się z wyborem drzwi wewnętrznych, pewnie potrwa to kilka tyg znając mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 30.09.2008 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam...zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX, reszta jest z certyfikatami na zamki.W VITEX za antywlam zaplace do 3k a w GERDA zaczynaja sie od 3k...nie wiem czy ta GERDA nie jest przereklamowana...jakies sugestie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schwamm 30.09.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA Ja z kolega z osiedla mamy KMT od roku. Jak narazie wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 30.09.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam... zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX,[...] A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 30.09.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam... zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX,[...] A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku. Jestem tego samego zdania. Poza tym mam alarm, więc to już chyba wystarczy. Kolejna rzecz to to, że większość ludzi zamawia okna tarasowe z ruchomą belką, które są jeszcze łatwiejsze do sforsowania niż te ze stałą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 30.09.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku. Powodów jest wiele, choćby i takie: -w wiatrołapie centralka do alarmu z możliwością deaktywacji systemu (zwykle kilka sekund na wpisanie kodu) -moj drzwi tarasowe nie otwierają się od kopnięcia, no chyba, że ktoś ma naprawdę mooocne. Klamki i szyba w odpowiednich kalsach anty- itp. -wejście przez drzwi to rezygnacja z głośnego tłuczenia szyby. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 30.09.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 forumowicze - ciagle aktualne: KUPIE: - bloczki fundametnowe - pret gladki fi6 (na strzemiona) - suporeks (szary/bialy) - cegla pelna (moze byc z rozbiorki) - skupuje rowniez inny material potrzebny na start /stan surowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 30.09.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam... zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX,[...] A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku. Jestem tego samego zdania. Poza tym mam alarm, więc to już chyba wystarczy. Kolejna rzecz to to, że większość ludzi zamawia okna tarasowe z ruchomą belką, które są jeszcze łatwiejsze do sforsowania niż te ze stałą... co to jest ta ruchoma belka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 30.09.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam... zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX,[...] A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku. Jestem tego samego zdania. Poza tym mam alarm, więc to już chyba wystarczy. Kolejna rzecz to to, że większość ludzi zamawia okna tarasowe z ruchomą belką, które są jeszcze łatwiejsze do sforsowania niż te ze stałą... co to jest ta ruchoma belka??? to jest słupek, który nie zostaje w środku kiedy otworzy się oba skrzydła, tylko przykleja się do jednego z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 30.09.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Szukam wykonawcy podjazdu i podejścia z kostki brukowej - metrów ponad 100. Wdzięczny będę za namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 30.09.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 kurcze nie wiem czy isc w kierunku antywłam drzwi i okna + alarm czy alarm + firma ochroniarska :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 30.09.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja osobiście jestem zdania, że jak ktoś chce się włamać, to okna i drzwi antywłamaniowe go nie powstrzymają. Alarm także go nie powstrzyma, ale już dwa chłopki z ochrony prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 30.09.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 angel_&_yac - Rozumiem, że pod nickiem - zdjęcie waszego domku? Czy to "print screen" jakiegoś zdjęcia satelitarnego np z "google maps"? Też chciałbym taką fotkę. Ale coś się obawiam, ze pstryknęliście sobie lecąc samolotem Tak, zdjęcie naszego domku zrobione z samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 30.09.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam... zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX, reszta jest z certyfikatami na zamki. W VITEX za antywlam zaplace do 3k a w GERDA zaczynaja sie od 3k... nie wiem czy ta GERDA nie jest przereklamowana... jakies sugestie??? Powiem tak... Kiedyś pracowałam 'w drzwiach' i widziałam drzwi Vitex po włamaniu. Złodzieje włożyli łom w górny narożnik i odgięli skrzydło. Wydaje się niemożliwe, prawda? A jednak! Przy czym żeby nie było, że chcę zareklamować drzwi, które sprzedawałam, to napiszę, że handlowałam Portą i Lutostańskim, a kupiłam AFB. Z tym, że z drugiej strony... inne wymagania stawia się drzwiom w mieszkaniu, a inne w domku. Do domku złodzieje nie wchodzą przez drzwi, tylko przez okna. Jeśli chcesz tanie i w miarę ładne, kup KMT. To oczywiście tylko sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 30.09.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja osobiście jestem zdania, że jak ktoś chce się włamać, to okna i drzwi antywłamaniowe go nie powstrzymają. Alarm także go nie powstrzyma, ale już dwa chłopki z ochrony prędzej Mam nadzieję, bo my właśnie tę opcję wybraliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts