CitroCerber 18.11.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ja dla przykładu musiałem kupic 100 m2 YkY i podłączałem się do najbliższej skrzynki, u sąsiada. chyba mb a nie m2? Dookoła sąsiedzi mają stare napowietrzne linie więc chyba nie bardzo się do nich podłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Kolejna rzecz: Ile mapek i w jakiej skali potrzebowaliście? (Tak wiem: tematów na forum na ten temat jest trochę, ale niekoniecznie z okolic Bydzi) Na razie wiem/mam: - Elektrownia zadowoliła się "bylejacznym" wydrukiem z ręcznie naniesionymi obrysami działki.- do GZK: aktualna mapa sytuacyjno-wysokościowa do celów projektowych w skali 1:500 z naniesionymi liniami rozgraniczającymi teren inwestycji – 2 egz- Gazownia nie chciała mapki wcale. a co poza tym? W jakiej skali dla projektanta? No i czy ktoś z Niemcza/okolic wie czy do GZK w żołędowie to mają być oryginały czy kopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.11.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ile mapek i w jakiej skali potrzebowaliście? [...] - Gazownia nie chciała mapki wcale. Gazownia nie chce w pierwszym etapie. Podpiesz umowę, zrobią Ci przyłącze. Ale potem będziesz musiał zrobić instalację w domu i na terenie swojej posesji. -mapka 1:500 -projekt -opinia kominiarza -pozwolenie na budowę w Starostwie -zgłoszenie budowy -wykonanie instalacji -"zagazowanie" instalacji Taki projekt jest ważny tylko jakiś czas (mocno mi się wydaje, ze 3 miesiące) Ja robiłem (i płaciłem) go w trakcie budowy z 4 razy a co poza tym? W jakiej skali dla projektanta? No i czy ktoś z Niemcza/okolic wie czy do GZK w żołędowie to mają być oryginały czy kopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Gazownia nie chce w pierwszym etapie. Podpiesz umowę, zrobią Ci przyłącze. Ale potem będziesz musiał zrobić instalację w domu i na terenie swojej posesji. -mapka 1:500 OK - czyli +1 Ja robiłem (i płaciłem) go w trakcie budowy z 4 razy A czemu aż cztery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.11.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A czemu aż cztery? Mam sklerozę. Ale jako, ze wiem o tyn - to wszystko zapisuję. Sprawdzę w domu (o ile będę pamiętał) - i Ci napiszę dokładnie, do czego były mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.11.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Tak - masz rację.Pomyliło mi się z tym geodetą.Najpierw kupowanie działki, potem dzielenie, potem tyczenie budynku - ciągle coś płaciłem geodecie i pomieszało się wszystko. Mapkę 1:500 (do celów projektowych) dawałem przy wodzie i kanalizacji do Gminnego Zakładu Komunalnego w Żołędowie. Oraz przy gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Tak - masz rację. Pomyliło mi się z tym geodetą. Najpierw kupowanie działki, potem dzielenie, potem tyczenie budynku - ciągle coś płaciłem geodecie i pomieszało się wszystko. Ufff... a już się przestraszyłem Mapkę 1:500 (do celów projektowych) dawałem przy wodzie i kanalizacji do Gminnego Zakładu Komunalnego w Żołędowie. Oraz przy gazie. No to wiem - byłem już w GZK i dostałem "wniosek" - tam jasno napisali, że 2x mapka 1:500 ale się zastanawiam czy to może być kopia czy też musi być jakoś podstęplowane/zautoryzowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Co do zalozenia skrzynki z pradem Enea postawila mi skrzynke po... 23 miesiacach od podpisania umowy, zostawili sobie miesiac nawiasu Tak wiec ten pan wcale nie musial zartowac Eh, szkoda slow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Co do zalozenia skrzynki z pradem Enea postawila mi skrzunke po... 23 miesiacach od podpisania umowy, zostawili sobie miesiac nawiasu Eh, szkoda slow... Nie strasz mnie... a dookoła były jakieś "uprądowione posesje"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Tak, sasiada skrzynka byla po drugiej stronie ulicy, z 10 metrow od wejscia na moja dzialke. Po mojej stronie nikt sie jeszcze nie buduje ale druga strona jest cala wybudowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Tak, skrzynka byla po drugiej stronie ulicy, z 10 metrow od wejscia na moja dzialke. Po mojej stronie nikt sie jeszcze nie buduje ale druga strona jest cala wybudowana... I nie dawali możliwości przyłączenia budowlanego do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Nie staralam sie o skrzynke budowlana bo wiedzialam ze i tak bede sie budowac jak te 24 miesiace mina. Tak wiec nic ich nie pospieszalam czy cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Nie staralam sie o skrzynke budowlana bo wiedzialam ze i tak bede sie budowac jak te 24 miesiace mina. Tak wiec nic ich nie pospieszalam czy cos... A no to inna sytuacja bo ja jak tylko się cieplej wprzyszłym roku zrobi to chcę ruszyć, a głupio prąd "pożyczać" od sąsiadów - nawet jak sobie podlicznik zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No budowlana to co innego ja tylko pisze jak to jest z ta normalna, ze czasem faktycznie tyle to trwa.Mialam to szczescie ze kupilam dzialke z podpisana juz umowa rok wczesniej i nawet zaplacona jedna rata. Ile ta przyjemnosc bedzie cie kosztowac? Mi w sumie wyszlo cos kolo 2800 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ile ta przyjemnosc bedzie cie kosztowac? Mi w sumie wyszlo cos kolo 2800 brutto Chyba też podobnie - nie pamiętam, bo umowę od razu podpisałem i dałem do przesłania "do centrali" żeby to już się kręciło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No to jestesmy na podobnym etapie, ja w styczniu zaczne wszytsko zalatwiec by w maju ruszyc z budowa, przezywam to jak to sie mowi jak mrowka okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No to jestesmy na podobnym etapie, ja w styczniu zaczne wszytsko zalatwiec by w maju ruszyc z budowa, przezywam to jak to sie mowi jak mrowka okres No to trochę późno się zabierasz No chyba, że już masz projekt wybrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czemu pozno? Po zlozeniu papierow o pozwolenie czeka sie max 3 miesiace. Projekt mam wybrany, ale wiadomo, jeszcze geodeta i adaptacja. Chcemy ruszyc dokladnie w ostatni tydzien maja bo tak nam pasuje z pewnych wzgledow.Mowisz ze mozemy nie zdarzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czemu pozno? Po zlozeniu papierow o pozwolenie czeka sie max 3 miesiace. Projekt mam wybrany, ale wiadomo, jeszcze geodeta i adaptacja. Chcemy ruszyc dokladnie w ostatni tydzien maja bo tak nam pasuje z pewnych wzgledow. Mowisz ze mozemy nie zdarzyc? Adaptacja może się przedłużyć itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hehe, widze ze dzis straszymy siebie na wzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts