bonart1 08.01.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 mkaffe - jeszcze jedno... to technicznie, bo ja mam kominek i juz to przeszedlem... 1. zapewnili cie kolesie od kominka / konstruktor ktokolwiek kto umiescil komin tak blisko schodow drewnianych ze wszystko bedzie z nimi ok, bo jak sie rozpali w takim kominku to w tak bliskiej odl na prawde temperaturka jest (nie usiedzisz) i troche szkoda schodow - nie wiem jak zachowa sie drewno... 2. robicie z welny... a o plytach krzemionkowych wam nie mowili - rozwazaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 08.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 jasne...sporo myslelismy, glownie nad panoramami ale na tamtym etapie na marzeniach sie skonczylo czyli wiesz...kasa i tak pojechalismy zdecydowani kupic kratke 25 kw z dwoma szybkami - a wyjechalismy z dovre 11 kw 3 szybkowy to chyba jedyny taki nasz zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 08.01.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ad 2 to nei wiem - konstruktor moj m - nie wiem dlaczego daje welne...moze tak taniej po prostu ad 1 - to troche nasza wina - w projekcie sa betonowe - ale beton w srodku domu, przy salonie .....moglismy ustawic troche inaczej kominek - ale jak przyszly schody i okazalo sie ze sa tak blisko bylo juz za pozno - bo schody montowano w pazdzierniku, a kominek w sierpniu. Wykonawca schodow uprzedzil ze moga sie rozsychac. Welna dobrze izoluje, gdzieniegdzie schody sa podklejone tasma aluminiowa i sa w tych miejscach letnie. Licze sie z tym ze beda skrzypiec. Tez mi ich szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 08.01.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 forumowicze - ciagle aktualne: KUPIE: - bloczki fundametnowe - suporeks (szary/bialy) - cegla pelna (moze byc z rozbiorki) - deski szalunkowe - stemple - styropian 10 lub 12ka, siatka do styro - dysterbit - skupuje rowniez inny material potrzebny na start /stan surowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 08.01.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 przybylo jakis nowych inwestorow ? bo ciagle te same twarze na forum byd-torunskim? pozdrawiam i zycze najlepszego w 2009 melduje, ze tak Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 08.01.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam zapaleńców budowlanych mam namiary na dobrego ,sprawdzonego instalatora od c.o ,c.w.u,kanalizacji jak ktoś byłby zainteresowany podam telefon .Pozdrawiam Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 08.01.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam zapaleńców budowlanych mam namiary na dobrego ,sprawdzonego instalatora od c.o ,c.w.u,kanalizacji jak ktoś byłby zainteresowany podam telefon . Pozdrawiam Dariusz Ja poproszę... instalacje dopiero przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 09.01.2009 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam zapaleńców budowlanych mam namiary na dobrego ,sprawdzonego instalatora od c.o ,c.w.u,kanalizacji jak ktoś byłby zainteresowany podam telefon . Pozdrawiam Dariusz Ja tez poprosze Moze sie przyda. O rany- to forum to jak narkotyk Czytam i czytam i przestac nie moge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 09.01.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam Furumowiczki i Forumowiczów. Otrzymałem ofertę na samą robociznę od polecanej ekipy. Z wcześniejszych ich prac jestem zadowolony, ale prosiłbym o pomoc w analizie kosztów poszczególnych prac. Zdaję sobie sprawę, że można za wszystko zapłacić o wiele więcej, ale dla spokojnego snu chciałbym usłyszeć również wasze opinie. Sufity na pietrze 102m x 20 zł/m: folia paroizolacyjna + 2x płyta + szpachel + pianka Sufity parter 80 m x 35 zł/m: szkielet krzyżowy + płyta i szpachel + pianka Szpachlowanie ścian 340m x 20 zł/m: 3x gładź+ szlifowanie +gruntowanie farbą emulsyjną Kafle na podłodze 132m x 40 zł/m: układanie + fuga Cokoliki z sylikonem 12 zł/mb Cokoliki bez sylikonu 7 zł/mb Zabudowy rur kanalizacyjnych itp. 30 zł/mb : profil,płyta gipsowa , wełna mineralna ,narożnik aluminiowy ,szpachel Sufity nietypowe i zabudowy rozliczymy stawką za roboczogodzinę Geberyt 150zł sztuka Miska WC 100zł sztuka Umywalka 80 zł sztuka Natrysk st. 70,80,90 itp. 300 zł sztuka Malowanie 522 m x 8 : dwukrotne malowanie Oświetlenie jak i zabudowy omówimy Ceny oczywiście bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 09.01.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 140zl/mc prad do p.c. - instalka 48k zl, = oplacalnosc baaaardzo dyskusyjna, troche przeginaja z tym wciskaniem inwestorom takich rozwiazan... lepiej nie isc ta droga... Po pierwsze alternatywą był gaz z butli ...= oplacalnosc baaaardzo dyskusyjna Po drugie elektryka - klocki grzejnków accu...= "wizualność" baaaardzo dyskusyjna Po trzecie ekogroszek - składowanie węgla...= wygoda baaaardzo dyskusyjna Po czwarte zwrot nakałdów w stosunku do wersji 1. 5-6 lat a potem już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.01.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 alex - cokol - wymurowalam ze starej cegly obudowa - profile aluminiowe w kt maz ulozyl welne - rockwoola - firerock - czyli gotowe maty z aluminium na tym obudowa sie skonczyla - brak czasu. W najblizszym czasie oblozy te obudowe plytami kg, zamalujemy a na cokol przyjdzie kamienny blat. Foty - oki - wkleje zaraz - ale to poki co naprawde nic czym mozna sie chwalic - bo jest po prostu " w budowie". Dzięki za fotki, generalnie masz trochę trudniej bo 3 szybki, ja am chce klinkier wrzucić Z funkcji użytkownika ciągłego kominka współczuje mycia tych szybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 09.01.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 140zl/mc prad do p.c. - instalka 48k zl, = oplacalnosc baaaardzo dyskusyjna, troche przeginaja z tym wciskaniem inwestorom takich rozwiazan... lepiej nie isc ta droga... A kto wciska? Wiadomo od lat, że w PL pro-ekologiczne podejście jest dla zamożnych. To nie Norwegia czy Szwecja, gdzie państwo dopłaca do takich inwestycji. Ja jestem za, choć osobiście mnie nie było stać - za to sąsiad sobie też strzelił, a mamy we wsi gaz ziemny i on wydał na pompe > 50kzł. I jest zadowolony. W porównaniu z moimi kosztami amortyzacja wynosiłaby jakies 12-15 lat. ps. a w ogóle artur to czemu nie napiszesz wszystkiego w jednym poście, huh ;p ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 09.01.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 no wiec wlasnie - dlatego wklejam z etapu profili i welny A mnie bardzo zainteresowały Twoje schody. Mogłabyś wkleić zdjęcie? Kto je robił i ile kosztowały? Co to za drewno? Z tego kawałka, który widać, zapowiadają się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 09.01.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam,czy cena 30 zl/m2 polozenia styropianu na zewnatrz to duzo czy malo???Jaki dac 12, 15 czy 20... duza roznica w cenie jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 09.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 pyciu,a co ma sasiad powiedziec, ze popelnil blad? neeeeeeeeee... androzek,te kalkulacje trzeba by troche zweryfikowac, po czasie... ale spoko - nawet jakby ci sie nie oplacalo a bys te pompe zrobil to przeciez twoja indywidualna sprawa i zeby nie bylo niedomowien - nie bierz tego personalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 09.01.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 pytanie: ktore lesnictwo z okolic byd ma drewno grab. Chce to wyprobowac. Dotychczas akacja i brzoza... prosze o info na pw lub publicznie... dzieki... ps. ewentualnie prosba o namiar na handlarzy ktorzy maja to w ofercie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 09.01.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Jak 30 za samą robociznę to zbrodnia, którą chętnie wykonam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 09.01.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 140zl/mc prad do p.c. - instalka 48k zl, = oplacalnosc baaaardzo dyskusyjna, troche przeginaja z tym wciskaniem inwestorom takich rozwiazan... lepiej nie isc ta droga... wygoda korzystania z tego wynalazku... bezdyskusyjna )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 09.01.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 sufity na pietrze - jaka pianka? laczenia plyt? cokoliki z silikonem - o co chodzi? silikonowe fugi? cenowo... a maja kupe roboty w kolejce czy juz zaczynaja odczuwac spadek zlecen ? bo ceny o 30% wyzsze niz placilem na wiosne 2008 (robote zaczynali jesienia 2007) oczekiwal bym spadku cen ale pewnie jeszcze z kilka mcy trzeba poczekac... za to bialy montaz - cena taka sama jak u mnie chcieli ale w koncu zrobilem sam bo to chyba najprostsza robota jaka cie moze spotkac pozdrawiam i powodzenia!!! Witam Furumowiczki i Forumowiczów. Otrzymałem ofertę na samą robociznę od polecanej ekipy. Z wcześniejszych ich prac jestem zadowolony, ale prosiłbym o pomoc w analizie kosztów poszczególnych prac. Zdaję sobie sprawę, że można za wszystko zapłacić o wiele więcej, ale dla spokojnego snu chciałbym usłyszeć również wasze opinie. Sufity na pietrze 102m x 20 zł/m: folia paroizolacyjna + 2x płyta + szpachel + pianka Sufity parter 80 m x 35 zł/m: szkielet krzyżowy + płyta i szpachel + pianka Szpachlowanie ścian 340m x 20 zł/m: 3x gładź+ szlifowanie +gruntowanie farbą emulsyjną Kafle na podłodze 132m x 40 zł/m: układanie + fuga Cokoliki z sylikonem 12 zł/mb Cokoliki bez sylikonu 7 zł/mb Zabudowy rur kanalizacyjnych itp. 30 zł/mb : profil,płyta gipsowa , wełna mineralna ,narożnik aluminiowy ,szpachel Sufity nietypowe i zabudowy rozliczymy stawką za roboczogodzinę Geberyt 150zł sztuka Miska WC 100zł sztuka Umywalka 80 zł sztuka Natrysk st. 70,80,90 itp. 300 zł sztuka Malowanie 522 m x 8 : dwukrotne malowanie Oświetlenie jak i zabudowy omówimy Ceny oczywiście bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 09.01.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 pyciu, a co ma sasiad powiedziec, ze popelnil blad? neeeeeeeeee... (...) cokoliki z silikonem - o co chodzi? silikonowe fugi? A dlaczego by nie? Uwierz mi na słowo, że istnieją ludzie - także faceci - którzy potrafia przyznać się do błędu Poza tym ja go rozumiem - wygoda, komfort przy codziennej prasówce dot. zagrywek Putina itp. A koszty ... coż - kiedyś sie zwrócą (raczej dalej niż bliżej, ale każdy kto w to wchodzi sie z tym liczy). cokolik z silikonem - to jak zgaduje wersja z zasilikonowaniem powstałych przy nierównych ścianach szczelin między ścianą a cokołem. Też śmiało można samemu to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts