bonart1 25.01.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Dom malutki- pow u. 80 m2, netto mniej niz 100. Pow. zabudowy 65m2. Własnie nie rozumiem czemu az tyle wyszlao za tak maly fundament? Musze szukac dalej. za zero - duzo sobie policzyl na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 25.01.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam,mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie???frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna???no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 26.01.2009 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Frezowany ma rowki do odprowadzania wody - nie ma to nic wspólnego z ciepłotą. Chyba chodziło Ci o styropian z wpustam/piórami (ewentualnie zakładkami)i na krawędziach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 26.01.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Frezowany ma rowki do odprowadzania wody - nie ma to nic wspólnego z ciepłotą. Chyba chodziło Ci o styropian z wpustam/piórami (ewentualnie zakładkami)i na krawędziach? kurcze od paru osób w tym od ludzi ktorzy to sprzedaja slyszalem ze wlasnie ten z tymi wypustkami piorami zakladakami sie nazywa frezowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.01.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ja mam te bakterie, co się wrzuca raz na miesiąc, też kupowane w Leroy. Też kosztowały ok. 50 zł. W sobotę myłam zlew w kuchni Domestosem. Ja słyszałam, że po prostu jak będzie czuć coś z odpływu, to trzeba wtedy dorzucić bakterii, bo to znaczy, że umarły... Moje chyba jeszcze żyją Te moje bakterie to jakoś tak się nazywały Zielona Dolina czy coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.01.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Frezowany ma rowki do odprowadzania wody - nie ma to nic wspólnego z ciepłotą. Chyba chodziło Ci o styropian z wpustam/piórami (ewentualnie zakładkami)i na krawędziach? kurcze od paru osób w tym od ludzi ktorzy to sprzedaja slyszalem ze wlasnie ten z tymi wypustkami piorami zakladakami sie nazywa frezowanym Ja kupowałam frezowany i był z tymi wypustkami/zakładkami. Rowków rzadnych nie miał . My kupowaliśmy ten frezowany, żeby nie kłaść dwóch warstw, tylko od razu całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 26.01.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Styropian frezowany to styropian na "zakładki". Jeśli masz dużo dużych powierzchni to możesz się skusić chociaż ja bym się nie skusił. Jak nie masz dużych połaci to zapomnij o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 26.01.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Styropian frezowany to styropian na "zakładki". Jeśli masz dużo dużych powierzchni to możesz się skusić chociaż ja bym się nie skusił. Jak nie masz dużych połaci to zapomnij o tym. no ale wlasnie dlaczego nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 26.01.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Frezowanie styropianu ma na celu zlikwidowanie powstających ewentualnych szczelin pomiędzy poszczególnymi płytami. Musiałbym je kleić po pijaku by do tego dopuścić aby takowe powstały. Po za tym nawet jeśliby powstały gdzieniegdzie to zostaną zaklejone klejem a następnie tynkiem a powstałe zaklejone szczeliny wypełnione będą powietrzem. które także spełnia rolę izolatora. Może nie o takich właściwościach co styropian ale jak dla mnie frezowany styropian nie jest wart takiej zwyżki cenowej. Po za samym frezowaniem nie posiada on żadnych dodatkowych właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 26.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam Za około miesiąc będe miał szczeniaczki Tydzień w szpitalu z juniorem, "wolna chata" i się mi panny wyszalały Na domiar złego obydwie lejdis są wciąży. Gdyby był ktoś zainteresowany szczeniaczkami to proszę o kontakt. Jedna mamusia to kundel, druga wyżeł waimarski ojcowie nie znani . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 26.01.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Poszukuję specjalistów od odgromówki. Za wszelkie namiary z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 26.01.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 U nas jest styropian frezowany. I naprawdę bardzo mało odpadów. To zależy od tego kto to układa i jego chęci dopasowywania i wpasowywania różnej wielkości elementów. Zakładaliśmy, że może nam styropianu zabraknąć - a okazało się, że jeszcze zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 26.01.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Czolem, Poszukuje ekipy do wykonania na wiosne tynku zewnetrznego mineralnego. Mozecie polecic kogos sprawdzonego? Przy okazji: sciana jednowarstwowa Ytong 400-tka. Pewien naprawde doswiadczony specjalista mowi, zeby na sciane jednowarstwowa zastosowac tylko i wylacznie mineralny tynk lekki o grubosci ok. 1-1,5 cm, zadnej siatki pod spod, jedynie na naroznikach. Macie swoje zdanie w tym temacie? Pozdrawiam, Michal ja tez tak slyszalam... tez sie zastanawiamy czy tak robic wentylacje z reku robi firma Ekowat z Bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 26.01.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ja tez tak slyszalam... tez sie zastanawiamy czy tak robic A macie firme? Mozecie kogos polecic? I kiedy zamierzacie tynkowac? My bysmy chcieli zaczac jak tylko pogoda pozwoli. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 26.01.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 nie mam zbieram ekipy a zaczac bysmy chcieli - jak uzbieramy kase taka proza zycia a tak na marginesie - rozmawialam z jednym magikiem od tynkow i powiedzial mi ze musze miec tak (w takiej kolejnosci na Ytonga) -tynk -klej i siatke -i dopiero np baranek...czyli tynk dwa razy bo podobno mam sciany napewno krzywe (na bank mam prosciutkie - to jedna zrzeczy ktore mamy jak Bog przykazal - idealne) za material i robote poprosil 70 zl/m2 a podobno kryzys i firmy prosza sie o robote za te kase wole kupic kamien i samemu przyklejac go na mur - ok 70 zl za metr - bez kosztow kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 26.01.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 nie mam za material i robote poprosil 70 zl/m2 a podobno kryzys i firmy prosza sie o robote Nie do wszystkich jeszcze ten fakt dotarł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 26.01.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Frezowanie styropianu ma na celu zlikwidowanie powstających ewentualnych szczelin pomiędzy poszczególnymi płytami. Musiałbym je kleić po pijaku by do tego dopuścić aby takowe powstały. Popieram Frezowany bardziej będzie przydatny przy starych murach - na nowym domu (o ile został zbudowany poprawnie) nie powinny się utworzyć jakieś wielkie szpary, które usprawiedliwiałyby dodatkowy wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korpi 26.01.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, zapytałem w grupie toruńskiej, więc muszę zapytac i tutaj. Możecie polecić jakieś niedrogie ekipy do stanu surowego. Na razie wszystkie wyceny są z kosmosu !! Planuję rozpocząć w tym roku, miejsce budowy: Rozgarty pod Toruniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 26.01.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Dołączam się do pytania - również szukam ekipy do stanu zerowego i surowego na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 26.01.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 za material i robote poprosil 70 zl/m2 a podobno kryzys i firmy prosza sie o robote Nie, nie, ja sie pytalem o ekipe, ktora robi za pieniadze, a nie kupe szmalu i to jeszcze z nastawieniem, ze trafilo na debila Ja tez bede szukal, jak znajde kogos sensownego, dam znac. I mam nadzieje, ze vice versa z Waszej strony. Proza zycia jest prosta: tynk zewnetrzny jest jednym z koncowych etapow (podobnie jak front ogrodzenia, ogrod itp), wiec wiadomo, ze inwestor wys...ny z kasy i tynk ma kosztowac 20 PLN, a nie 70 Swoja droga cena surowego tynku to znikomy koszt, przyzwoita farba silikatowa na wierzch kosztuje wiecej... Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts