_PiotR_ 27.01.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 a odnosnie styropianu.. jaki standard jest przy polozeniu? chodzi mi o EPS czy FS jakie powinny byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.01.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Frezowany ma rowki do odprowadzania wody - nie ma to nic wspólnego z ciepłotą. Chyba chodziło Ci o styropian z wpustam/piórami (ewentualnie zakładkami)i na krawędziach? kurcze od paru osób w tym od ludzi ktorzy to sprzedaja slyszalem ze wlasnie ten z tymi wypustkami piorami zakladakami sie nazywa frezowanym bo generalnie tak nazywają a jak ja szuiałam prawdziwie frezowany do konstrukcji drewnianej to otwierali oczy że coś takiego istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 27.01.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 WITAM WSZYSTKICH.SZUKAM EKIPY DO BUDOWY STANU SUROWEGO,WSZYSTKIE WYCENY JAKIE DOSTALEM SA POPROSTU Z KOSMOSU (DOM 104m2 ZABUDOWY 119 m2PLUS GARAZ 19m2)DACH DWUSPADOWY.PROSILBYM O JAKES NAMIAR SPRAWDZONYCH EKIP.I JESCZE JEDNO PYTANIE CZY SLYSZELISCIE COS O TEJ FIRMIE http://www.domexpress.bdl.pl mgr inż. Lech Sowiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 27.01.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Niestety - nie pomoge z ekipa od stanu surowego - ten etap dawno za nami - i moja ekipa sie rozsypala...moze Forumowicze kt niedawno zaczeli pomoga Meehowy - oki - bede slala na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 27.01.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 WITAM WSZYSTKICH. SZUKAM EKIPY DO BUDOWY STANU SUROWEGO,WSZYSTKIE WYCENY JAKIE DOSTALEM SA POPROSTU Z KOSMOSU Nie pisz wielkimi literami - to oznacza krzyk, a my tu głusi raczej nie jesteśmy Mógłbyś podać tą "cenę z kosmosu" - sam jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.01.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Spróbuj Bildemar 660 428 388 a Sowiński też jest na Białych ale nie wiem czy ten sam, bo na tego to narzekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 27.01.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 WITAM WSZYSTKICH. SZUKAM EKIPY DO BUDOWY STANU SUROWEGO,WSZYSTKIE WYCENY JAKIE DOSTALEM SA POPROSTU Z KOSMOSU (DOM 104m2 ZABUDOWY 119 m2PLUS GARAZ 19m2)DACH DWUSPADOWY.PROSILBYM O JAKES NAMIAR SPRAWDZONYCH EKIP. I JESCZE JEDNO PYTANIE CZY SLYSZELISCIE COS O TEJ FIRMIE http://www.domexpress.bdl.pl mgr inż. Lech Sowiński Niestety moja ekipa od stanu surowego uciekła ,więc nie mogę pomóc Budowa naszego domu zajęła im więcej czasu niż przewidzieli na początku i zaczęli być "podobno" stratni Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 28.01.2009 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Poszukuję specjalistów od odgromówki. Za wszelkie namiary z góry dziękuję Nam odgromówkę robił elektryk, który robi całą elektrykę w domu. Zaczął od bednarki na etapie fundamentów a skończył (tu przy pomocy dekarzy) na instalacji na dachu. Mogę podać namiary na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 29.01.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Mozecie powiedziec ile sie teraz placi za instalacje wod-kan i elektryczne, chociaz z grubsza zeby wiedziec jak rozmawiac z wykonawcami, musze jakiegos wybrac a nie wiem od czego zaczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 29.01.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Mozecie powiedziec ile sie teraz placi za instalacje wod-kan i elektryczne, chociaz z grubsza zeby wiedziec jak rozmawiac z wykonawcami, musze jakiegos wybrac a nie wiem od czego zaczac. Instalacja elektryczna to cena ok. 30 zł za punkt. Wod-kan? Trudno powiedzieć, zależy jaki duży dom, ile łazienek, ile umywalek, zlewów, wc itp. U nas to było ok. 10-12 tys z materiałem (rurki, stelaże, geberity itd. itp.), oczywiście bez ceramiki i armatury. Dom. ok 170 m, parter + poddasze użytkowe, kuchnia, 2 łazienki, umywalka w pom. gospodarczym, odpływ w garażu i takie tam. Jeśli chodzi o elektrykę, to polecam naszego forumowego kolegę - Partnera. Na hydraulika też mogę dać namiar, jak zajdzie taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 29.01.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 WITAM JAK KTOŚ CHCE TO KORZYSTAĆ U MNIE JUŻ SKOŃCZYLI JAK NA RAZIE JESTEM ZADOWOLONY( NAMIARY OD DARKA Z OSOWEJ) STOLARZ PAN PIOTR 604-265-889CENTRALNE 603-404-287 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.01.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 ALEX dzieki za tel. projekt dalem do wyceny no i triche mnie powalilo 65000 pobili rekord za SSO.szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.01.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 SAHRA tez bym prosil o namiary na elektryka jezeli mozna no i oczywiscie nadal szukam sprawdzonej ekipy do SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.01.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 saraha sorki za blad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 29.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Transze-stan surowy zamkni?ty roboty ziemne-r?czny wykop ?aw?awy,stopy-szalowanie,zbrojenie,wylewka betonu pomp?izolacja pozioma-?awy,stopy,?ciany fund.-emulsja,papa?ciana fundamentowa-bloczki 24x36x154200 ?ciana fundamentowa-bloczki 24x36x15izolacja pionowa-?ciany fund.-styropian,klej,siatkaizolacja pionowa-?ciany fund.-emulsjazag?szczenie zasypki vackeremu?o?enie podposadzkowej instalacji wod-kan.chudy beton-wylewka pomp?4200 ?ciany no?ne (zewn?trzne + wewn?trzne)5000 nadpro?a prefabrykowanepodci?gi ,s?upy,nadpro?a-wylewanekominy-systemowy1700 strop Teriva,Filigranstrop lany4500 obróbka tynkarska kominaszczyty,trzpienie,2000 dach dwuspadowy-konstrukcja drewniana7300 pokrycie dachu-dachówka9000--------37900co sadzicie o tej wycenie domek 120m2 plus garaz 20m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 30.01.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam,jakie parametry powinein miec styropian na ocieplenie budynku?? Chodzi mi o ten EPS czy FS... czy to jest jakis istotny parametr? EPS 70 dawny Fs15 to standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 30.01.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 poszukuje namiary na sesownych kierownikow budowy.za wszelkie namiary z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 30.01.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam po dłuższej przerwie. Pamiętam, że kiedyś był wałkowany na forum temat drzwi wewnętrznych. Mój master od wykończeniówki twierdzi, że moga być każde byle nie Porta. U sprzedawców z kolei mówią, że Porta to dobre drzwi jak na swoją cenę. Macie jakieś doświadczenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 30.01.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 poszukuje namiary na sesownych kierownikow budowy. za wszelkie namiary z góry dziękuję . ja tez szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 30.01.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam po dłuższej przerwie. Pamiętam, że kiedyś był wałkowany na forum temat drzwi wewnętrznych. Mój master od wykończeniówki twierdzi, że moga być każde byle nie Porta. U sprzedawców z kolei mówią, że Porta to dobre drzwi jak na swoją cenę. Macie jakieś doświadczenia??? Osobiscie nie mam ale ogladalam ostatnio drzwi Porty u kolegi w domu. Miał jedne z tanszych- wygladaly bardzo ladnie, obsadzał je pan z porty (kupowal je w Bialych Błotach)- 7 czy 8 drzwi- 300 zl (a ekipa chciala 150 od sztuki!). Nie wiem czy pomoglam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts