Majcher 30.01.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Dzięki, pewnie, że pomogłaś. Ja szczerze mówiąc nie widzę różnicy między Portą, DRE i Polskone, ceny porównywalne, właściwie tylko kolorami się różnią. Ale może sa jakieś różnice, których gołym okiem nie widać, a które wychodzą w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 30.01.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Pamiętam, że kiedyś był wałkowany na forum temat drzwi wewnętrznych. A ile chcesz wydac na te drzwi? Bo jesli ok. 1000 PLN wraz z futryna i montazem, to ja szczerze polecam drzwi od stolarza z litego drewna. Ja mam drzwi sosnowe olejowane (nielakierowane), jestem bardzo zadowolony poki co. Namiarem na stolarza sluze. Moim zdaniem nie ma co porownywac "wytloczek" z MDFu z litym drewnem, przy ktorym widac ludzka reke. A u Porty 1000 PLN z futryna za MDF to nie jest niebotyczna cena... Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 30.01.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 gugx i djanya, namiary na kierbuda poszly na priv. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gugx 30.01.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 dzieki meehowy odebralem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 01.02.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Poszukuję osoby/firmy od mebli kuchennych prosiłbym o sprawdzone namiary bo mój okazał się niesłowny zarówno co do terminu wyceny jak i czasu rozpoczęcia. Wydawało by się, że sytuacja na rynku przesieje takie osoby, ale jednak nadal panuje niekompetencja i olewanie klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 01.02.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Poszukuję osoby/firmy od mebli kuchennych. Poszlo na priv. Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 01.02.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam po dłuższej przerwie. Pamiętam, że kiedyś był wałkowany na forum temat drzwi wewnętrznych. Mój master od wykończeniówki twierdzi, że moga być każde byle nie Porta. U sprzedawców z kolei mówią, że Porta to dobre drzwi jak na swoją cenę. Macie jakieś doświadczenia??? przepraszam a co ma twój majster do drzwi , które masz założyć niech się lepiej skupi nad tym aby ściany wokół drzwi były proste , osobiści z pory jestem zadowolony w następnym domy też będzie porta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 02.02.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mój majster od wykończeniówki to firma, która w zależności od tego kto ma jakie potrzeby może wyprowadzić dom od stanu surowego otwartego do zamieszkania. Mają oczywiście układy w różnych hurtowniach, nie musze z nich korzystać, ale oferują "pomoc" przy zakupie materiałów i np. drzwi. Faktycznie mają niezłe rabaty i zakup wychodzi tanio, więc radzę się jakiego producenta wybrać, skoro cena jest podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.02.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 W mieszkaniu miałam najtańsze drzwi Porty - byłam zadowolona. Teraz czekam na 3 szt. łamanych z Porty już od 30 września i dalej ich nie ma... Ze względu na to czekanie nie polecam, ze względu na jakość w relacji do ceny - polecam jak najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 02.02.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 bekaert spróbuj w temacie kuchennych mebli w Stolgro, firma mieści się na rogu kamiennej i gdańskiej - tam gdzie jysk. Terminowo i niedrogo z naprawdę fachowym projektem i doradztwem. U nas np projekt obejmował poza meblami cały obrys wnętrza czyli i sufit fajnie podwieszony (czego w ogóle w planach nie mieliśmy, ale tak fajnie to wyglądało na projekcie, że zrobiliśmy) i do tego od razu łączenie na podłodze płytek. Takie symetryczne odzwierciedlenie sufitu. Jestem zadowolona. I nie tylko ja Pozdraiwam Co do drzwi - my mamy drewniane. Zamawialiśmy w Osielsku w małej firmie Telbox - tel do P. Przemka: 501 463 249. Niedrogo i ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 02.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Dzięki, pewnie, że pomogłaś. Ja szczerze mówiąc nie widzę różnicy między Portą, DRE i Polskone, ceny porównywalne, właściwie tylko kolorami się różnią. Ale może sa jakieś różnice, których gołym okiem nie widać, a które wychodzą w praniu. Ja bym powiedziała, że każde, tylko nie DRE, choć może jestem niesprawiedliwa, a firma poprawiła swoją jakość od czasu, kiedy miałam styczność z ich produktami. Kiedyś wyglądało to tak, że po przejechaniu paznokciem na miejscach styku okleiny robił się biały prążek, tzn. część okleiny zostawała pod paznokciem, oczywiście nie we wszystkich modelach, żeby nie było że okrutnie generalizuję. Miejsca łączenia okleiny były obrobione bardzo niestarannie, szczególnie było to widoczne w narożnikach. Materiał pod okleiną był tak miękki, że po naciśnięciu paznokciem zostawał trwały ślad, nie mówiąc o jakimkolwiek lekkim stuknięciu w skrzydło czy ościeżnicę. Na kilkanaście sztuk drzwi w transporcie 50% miało uszkodzenia mechaniczne i nie z powodu złego transportu czy pakowania, tylko po prostu kiepskiej jakości materiału. No ale może to się zmieniło. Wizualnie drzwi są ładne i DRE ma ciekawe wzornictwo, ale ja bym ich nie kupiła. Ale to moje prywatne zdanie. Polskone nie znam. Porta ma produkty lepsze i gorsze. Wg. mnie najlepszy stosunek ceny do jakości ma seria Porta Nova i tę mogę z czystym sumieniem polecić. W mieszkaniu mam drzwi wejściowe z Porty i wewnętrzne Lutostańskiego. Z Porty i te w okleinie PCV i w okleinie naturalnej mogę polecić z czystym sumieniem. Gdybym miała kupić jeszcze raz te modele, które osobiście sprawdziłam, nie zawahałabym się. Do domu również kupię Lutostańskiego albo Portę, zobaczymy co będzie łatwiejsze do ugryzienia cenowo. Wiem, że są na forum i przeciwnicy i miłośnicy Porty. Ja jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 02.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Wiecie moze ile kosztuje aktualnie podlączenie oświetlenia w domu tj montaz lamp,gniazdek i kontaktów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 02.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Aha, obiecałam zdjęcia naszej budy do oddania za pudło dobrych czekoladek. Oto ona: http://images39.fotosik.pl/56/6d3006a0698f1816.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 03.02.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 mkkafe, namierzyliscie kogos sensownego od tynkow? Ja niestety nikogo jeszcze nie mam, ludzie jak slysza o mineralnym lekkim bezposrednio na mur, to sie chyba boja. Moze tez ktos inny poleci ekipe do tynkow zewnetrznych? Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.02.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ALEX dzieki za tel. projekt dalem do wyceny no i triche mnie powalilo 65000 pobili rekord za SSO.szukam dalej Bildemar tak wycenił, no to nieźle policzyli, sądziłam że będzie lepiej, no cóż jedna wycena więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.02.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ile teraz biorą fachmeni od kładzenia kafli, bo mam wrażenie, że niektórzy w głowie nie mają wizji kryzysu ps szukam pracy w Bydgoszczy na piątki, proszę o info na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 03.02.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 ile teraz biorą fachmeni od kładzenia kafli, bo mam wrażenie, że niektórzy w głowie nie mają wizji kryzysu mi zaśpiewali 40zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 03.02.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A ile za ocieplenie scian zewnetrznych wata szklana metoda mokra,ile za rigipsy bez gladzi i malowania, ile sie placi za obrobienie okna dachowego, ile za podbitke dachu ????? Jak ktos jest chetny to poszukuje fachowcow na te roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 03.02.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 37900 co sadzicie o tej wycenie domek 120m2 plus garaz 20m2 W porównaniu z tym 65000 to jak za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.02.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 37900 co sadzicie o tej wycenie domek 120m2 plus garaz 20m2 W porównaniu z tym 65000 to jak za darmo Od wczoraj mnie nurtuje pytanie w obu przypadkach to koszt samej robocizny za jaki stan?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts